Skocz do zawartości

beGM: Wymiany - komentarze

karpik

Rekomendowane odpowiedzi

Drogi GM @january

Przede wszystkim stosujesz jako GM cheap shots. 
Mając interes w tym aby podbijać wartość mojego picku (który posiadasz) starasz się na każdym kroku deprecjonować zespół spurs. Mogę z tym żyć. Prosta zależność im gorzej napiszesz tym lepiej. Tani chwyt ale opłacalny. 
Problem jest inny.  W tej swojej pogoni za draftem 23 obecnie kolejny raz przekroczyłeś moim zdaniem granice dobrego smaku w tej grze. 
Nie komentujesz innych tablic wymian ale w moim przypadku oczywiście zajmujesz głos bo to w twoim interesie obniżyć mój zwrot z wymiany czy pogorszyć warunki negocjacji. 
Aby ostatecznie dalej poprawić sobie pick. Jesteś wstrętnym manipulantem i brzydko to wyglada z boku. 
a pamiętamy…

Ja nie wiem na ile % liczyć Tobie Claxtona w lakers bo w lato przed podpisem tłumaczyłeś jego epizodyczność a po tanim podpisie od razu cieszyłeś się jak dziecko ze masz go tanio, nas głosujących nagrałeś i ze to najlepszy steal.
Rozumiem jakbyś tak ocenił podpis po całym sezonie gdzie gracz by eksplodował. Ale ty zrobiłeś to od razu po podpisaniu. Wiedząc ze oszukałeś gracza na jego wycenie. Stad ja nie wiem czy Nic ma po drodze z takim wszawym GM. - moge z Tobą dyskutować o koszu. Obejrzeć razem mecz. Pograć w grę.  Ale twoj styl działania sprawia ze w życiu bym z Tobą wspólnego biznesu nie zrobił. Na szczęście jestem na takim etapie kariery ze mogę wybierać już partnerów biznesowych a nie łapać co leci. 

twoje niektóre wpisy ( pomijam te trafne koszykarskie bo wiedzę masz szeroka) to takie trochę wygrywanie lakers w sławetnej serii z kings. Wygrana jest ale smród pozostaje. 

Po co swoją działalnością wymuszasz w stylu niektórych gwiazd gwizdki gdy statystyki pokazują  jak w lakers rl ze i tak masz największe wsparcie sędziów? ( w tym przypadku wielu darmowych prezentów)

nieładnie panie January  

po co obrażasz inteligencje innych?

kazdy wyceni sobie mój zestaw i jak zechce to wyśle ofertę. Nic Tobie do tego. Zostaw działać innym. W końcu gramy w 30 osób. 

Przede wszystkim nie wiem gdzie w moim wpisie widzisz nerwy?

Begm to świetna zabawa, miejsce do wymian spostrzeżeń, zmuszające do aktywności ponadnormatywnej w oglądaniu meczów. Dla mnie przyjemność. A same wpisy i dogryzanie czy to @Qcin_69 czy tworzenie spółdzielni czy mania wielkości GOAT @człowiek...morza lub merytoryczny kontent wielu z GM po stoicki spokój @Tecu który nie odzywa się gdy zadyma nigdy i bez wpisu często zyskuje najwiecej. @karpik z CBA tez niezły ananas a opisy @LAF o Blejku nie pozwalały zasnąć od 6 lat. Doceniam tez Ciebie jako mozga tworzącego grę. 

po co ta twoja interesowność bo raz na dekadę upolowałeś pick który chcesz wykreować jako bardzo wysoki?

Nigdzie nie twierdziłem ze mam mistrzowskie aspiracje nie mając SSS ale proszę nie rób wafli z Dejounte OG czy fajnie trafionych rookasow. Przecież to nie Rozier jest tu liderem. A jak spojrzysz na szablon który stworzyłeś to sam widzisz ze znowu masz pecha bo spurs to liderzy zdrowia. 

gram jak takie obecne chwalone post Durant Nets - fajnie dla kibica z moim zdaniem dużo lepszym zdrowiem lepszym zgraniem dużo większa głębia na ławce. I moim skromnym zdaniem mimo wszystko lepszym składem niż ten zwrot z Duranta. A gra cała 14. 

16 minut temu, january napisał:

Tym razem głosujących trzeba bardziej przypilnować, by mi nie psuli walki o Wembanyamę zawyżając bilanse temu szrotowi z Spurs ;) 

Boże January jakim Ty jesteś smutnym człowiekiem, szkoda 

9 minut temu, january napisał:

Przypominam Ci, że dałeś mi w 1T 18W, a Spurs 15W. Tak, takich głosów trzeba u nas pilnować niestety, bo wypaczają rozgrywkę.

nie stary, rozgrywkę wypaczają Twoje wieczne żale i chamskie komentarze gdzie się wypowiadasz jako alfa i omega a każdy kto myśli inaczej jest c***em i się nie zna.

Twoje wieczne uprawianie krucjat względem wszystkich by zyskać assety na które ni c***a w inny sposób niż pi****lenie nie umiesz zapracować.

Dla Ciebie dobre, ze jest spora osób podatna na takie pi****lenie i myślą o tym jaki to mądry chłopak pisze i trzeba się z nim zgodzić by nie wyjść na laika.

Ja niestety generalnie mam Ciebie w pizdzie a te pi****lenie jeszcze głębiej, stad tak, mogę się zgodzić ze mój glos był od czapy, ale był on tez głosem rozsądku względem tego co Ty tutaj uprawiasz.

Smutek, tylko tyle, ze nie umiesz grać fair w grę która sam wymyśliłeś.

6 minut temu, january napisał:

Mi ta odpowiedź wystarcza w 100%, bo raczej nie ma co po niej więcej dyskutować :) To jest to o czym @ignazz mówiłem - największa siła Twojego teamu to to, że oddajesz mi pick.

nie stary, znowu stosujesz te same zagrywki co zwykle, szkoda, stać Cię na więcej 

Teraz, january napisał:

Dosłownie potwierdziłeś to o czym pisałem, więc po co mam dalej ciągnąć dyskusję?

Nie mam dziś/ostatnio formy na przerzucanie się docinkami (że tak eufemistycznie i powiedzmy bardzo naiwnie nazwę Twoje teksty powyższe do mnie;) ), a w żadnym poście tu od Was nie było nie było nic merytorycznego do pochylenia się nad tym poza tekstem Ignazza o tym, że SAS są zdrowi. Jak ktoś popisze coś o poziomie SAS (ale używając jakichkolwiek argumentów) w odpowiedzi na to co przedstawiłem, to spoko - chętnie podyskutuję dalej.

dramat co piszesz, od czapy był bilans dla Ciebie, skończ 

1 godzinę temu, ernie9005 napisał:

CLEVELAND CAVALIERS - PORTLAND TRAIL BLAZERS

CLE in: Grimes; 1st rd CLE/POR 2027 - worse

CLE out: McGruder; 1st rd CLE/POR 2027 - better, jeśli niezrealizowany to 2nd rd CLE 2027 oraz 2nd rd CLE 2028 do PTB;  2nd rd CLE 2024

PTB in: McGruder; 1st rd CLE/POR 2027 - better, jeśli niezrealizowany to 2nd rd CLE 2027 oraz 2nd rd CLE 2028 do PTB;  2nd rd CLE 2024

PTB out: Grimes; 1st rd CLE/POR 2027 - worse

@Ashigaru

W jakim scenariuszu to prawo do swapu miałoby nie zostać zrealizowane? :)

14 minut temu, Ashigaru napisał:

Jeżeli nie dojdzie do swapu pickow.

Wydaje mi się, że taki warunek jest nielegalny, ponieważ wymieniasz prawo do swapu, a nie sam swap. Nie ma możliwości, żeby taka wymiana nie została zrealizowana, bo w 2027 będziesz miał prawo do swapu. Czy z niego skorzystasz, to inna sprawa.

17 minut temu, karpik napisał:

Wydaje mi się, że taki warunek jest nielegalny, ponieważ wymieniasz prawo do swapu, a nie sam swap. Nie ma możliwości, żeby taka wymiana nie została zrealizowana, bo w 2027 będziesz miał prawo do swapu. Czy z niego skorzystasz, to inna sprawa.

I śmieszek @RonnieArtestics

Jak to się ma do swapu Nets i Heat z '24? 

Ja nie jestem pewny czy jest nielegalny - Mam prawo do swapu, jeśli pick Cavaliers będzie lepszy od mojego. Jeśli nie będzie lepszy od mojego - dostaję 2x 2nd. Nie widzę tutaj błędu logicznego, a dodatkowo mamy tu aspekt materializacji się tego prawa - nie mogę skorzystać ze swapu, jeśli taka czynność będzie bezcelowa. 

Chciałbym też poznać zapis, który stwierdza, że taka praktyka jest nielegalna. 

Jeśli tak jest, to dostosuje się do tego. 

5 godzin temu, Ashigaru napisał:

Jak to się ma do swapu Nets i Heat z '24? 

Nie wiem, nie sprawdzałem.

5 godzin temu, Ashigaru napisał:

Ja nie jestem pewny czy jest nielegalny

Ja też nie, ale nie mam też pewności, że jest legalny. Nigdy nie widziałem, żeby była w real NBA wymiana, gdzie są takie zapisy.

Godzinę temu, karpik napisał:

Nie wiem, nie sprawdzałem.

Ja też nie, ale nie mam też pewności, że jest legalny. Nigdy nie widziałem, żeby była w real NBA wymiana, gdzie są takie zapisy.

Nie będę ukrywać, że ja też nie... Choć nie widzę przeszkód by taka opcja była zrealizowana. 

Widziałem, że już coś takiego zostało zaakceptowane wcześniej - zastosowałem do swojej wymiany.

Ktoś z Rady zabierze głos? @Szulim @RonnieArtestics @MarcusCamby @tangiers @fluber @wszyscyswiecibalujawniebie

Edytowane przez Ashigaru