Skocz do zawartości

beGM - dyskusja nad regulaminem

january

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiedziałem w którym temacie napisać ani do którego z adminów, więc pisze tu jako temacie z zapisami. 

Podaję się do dymisji.

Jeżeli ktoś czuje, że był przeze mnie nieetyczne wykiwany, to mogę jedynie napisać, że nigdy nie miałem takich intencji. 

Edytowane przez człowiek...morza

• 2 tygodnie później...

Ile wynosi za rok minimalna umowa przyjmując poziom salary na 109 mln?

Najnizsza z minimalnych umow w sensie.

I kontrakty dla rookasow z 1 rundy draftu?

https://basketball.realgm.com/nba/info/minimum_scale

https://basketball.realgm.com/nba/info/rookie_scale/2020

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Czytając wiadomosć od Ozziego o tym, że jest tylko 3 członków rady włosy mi dęba stanęły. Gdzie pozostali chętni do działania dla naszej małej społeczności, halo? 

Chciałem zapytać jak do tego doszło, ale jak tu wszedłem to przypomniał mi się czyjś (sorki, naprawdę nie pamiętam czyj) fajny pomysł by wprowadzić coś takiego jak rotacyjnych członków rady w takiej sytuacji. Jeśli mamy aktualnie tylko 3 chętnych to dokoptujmy im 2 metodą losowości wśród osób, które dołączyły do zabawy nie później niż przed poprzednim FA - tak żeby była jakaś ciągłość bo to też ważne. Nie wiem na jakiej zasadzie :P ale myślę, że jeśli ktoś nie miałby bardzo dobrej wymówki to dobrze byłoby mieć swój wkład i satysfakcję z tego wkładu. 

Dlatego zamiast bawić się w prezydenta do spraw sportowych Człowiek Morza mógłby wrócić do Rady.

Nawet na stanowisko Komisarza z głosem decyzdujscym przy 2:2

Ograniczony czas którym dysponuje by poświecił nie na kolejny task w innej ekipie tylko na podrasowane tej gry

Nie mając drużyny byłby obiektywny

Dla spurs zapewne byłby surowy ale co zrobić. Mogłem nie marudzić w pm

Skąd ten pomysł?

Przedyskutowaliśmy tę kwestię w Radzie 3 lutego i jednogłośnie uznaliśmy, że zapis o 2 miesiącach jest bez sensu, skoro u nas od okienka do okienka jest dokładnie 2 miesiące i mieliśmy masę GM-ów, którzy się nas o to pytali. Także najogólniej rzecz ujmując można, bo tak zdecydowała Rada.

Jak najbardziej logiczne, skoro w NBA też tak jest.

To dużo zmienia w wymianach graczy podpisanych latem i wymienionych, brak ograniczenia tu jest błędny, brak regulacji u nas na początku był błędem, a to trochę powrót do tego.

Przedyskutowaliśmy tę kwestię w Radzie 3 lutego i jednogłośnie uznaliśmy, że zapis o 2 miesiącach jest bez sensu, skoro u nas od okienka do okienka jest dokładnie 2 miesiące i mieliśmy masę GM-ów, którzy się nas o to pytali. Także najogólniej rzecz ujmując można, bo tak zdecydowała Rada.

a nie, pojebało mi się z datą podpisywania zwolnionycn na PO.

Znaczy dalej jest bez sensu, tylko w drugą stronę. Żadne pytania graczy nie powinny mieć znaczenia skoro w NBA nie można tak zrobić, to absolutnie nie ma powodu żeby coś takiego wprowadzać i zmieniać zasady ligowe. Moja głupota, wyrwało mi się przypadkiem :grin:

Co nie zmienia faktu, że nawet gdyby 30 osob chcialo dokonac takiej wymiany to kategorycznie powinno być to zabronione. Wróc, inaczej - nie ma pół powodu żeby to zmieniać względem realiów ligowych. 

PS Jak będę w tych Katowicach czy gdzie tam to masz kolejne piwo za czuwanie nad sensem zasad beGM i moją matematyką :D 

Edytowane przez Tomek9248

Nie jest ;)

I fajnie, że nie ogłosiliście decyzji zmieniającej zasady NBA publicznie^

+ niestety to jest powrót do tego co z Cambeusem w Radzie i innymi celowo ukróciliśmy (dowolność wymian -> surrealizm i przerzucanie kartofli), Marcus poebao ? :tongue:

Argument o userach, którzy chcą się bawić w przerzucanie kartofli w związku z czym tworzą presję jest dość słaby ;)

W sumie powinniśmy to ogłosić publicznie, tylko że problemem jest to, że nikt z Rady aktualnie nie ma fizycznej możliwości edytować Regulamin:)

Nasze daty okienka są umowne. To, że robimy trade 1 stycznia nie oznacza przecież, że wymiana weszła w życie 1 stycznia, bo ci zawodnicy grają od 29 meczu, czyli to działa wstecz. Czyli to nie o te 2 miesiące tu chodzi.

I teraz zaczyna się cała zabawa, bo niektóre drużyny mają między ostatnim meczem 1 trymestru, a pierwszym meczem 3 trymestru więcej niż 2 miesiące przerwy, a niektóre nie, co by oznaczało, że w zależności od terminarza w RL NBA możesz handlować graczem albo nie możesz nim handlować:) A przecież to nawet nie ma odniesienia do RL NBA, gdzie nie ma okienek. 

I tak ta zmiana nie ma szans aby weszła na ten rok.

Decyzja Leonarda wymusiła na mnie przebudowę całej struktury płac bez oddawania topu zespołu.

Krok po kroku wymiana po wymianie doszedłem do siebie dopłacając za każdy detal.

Dlaczego? Bo nie mogłem robić pakietów licząc dokładnie do 28 lutego 60 dni.

Wiec możemy o tym podyskutować za rok bo zmiana teraz tak istotnego elementu zmienia sens mojego trudu

Dobrze, to celowo tak zostało zrobione^

To trzeba bylo napisac ze graczy pozyskanych w 5 okienku nie mozna laczyc z innymi w 6 okienku i nie byloby watpliwosci.

A tym bardziej trzeba bylo nie odchodzic z rady ktora niestety nie wie co jasnie Pan mial na mysli piszac regulamin. Teraz to juz musztarda po obiedzie

Generalnie to tak:

ad 1 do rozpisania zmiany nikomu nie jest potrzebna edycja regulaminu, a sama edycja jest dość mało czytelna bez posta

ad 2 ingerencja w zasady względem NBA gdzie lejce na trejdy są spuszczane 15.12 a trade deadline 7.02 czyli nijak nie przed upływem 2 miesięcy - co tak też jest zaplanowane umyślnie - jest raczej pozbawiona racjonalności

ad 3 pkt 2 zmiana zasad w środku sezonu względem tym bardziej NBA jest jw

ad 4 "bo ludzie pytali" to najgorsza wymówka ever. Po to jest rada żeby tonować zachcianki sprzeczne z ligowymi zasadami i chęć ułatwień

ad 7 zmiana wsteczna i powrót do najgłupszego okresu beGM jak już wspomniał January to kryminał. Marcusie, gdzie Ty jesteś? 

ad 5 jak już tu jesteśmy to chyba pora zastanowić się nad uzupełnieniem składu rady

ad 6 jak już tu jesteśmy to ktoś mógłby wreszcie poprawić te finanse, które w obecnej formie zakłamują rzeczywistość :P 

Jak najbardziej logiczne, skoro w NBA też tak jest.

To dużo zmienia w wymianach graczy podpisanych latem i wymienionych, brak ograniczenia tu jest błędny, brak regulacji u nas na początku był błędem, a to trochę powrót do tego.

Też jestem takiego samego zdania jak January i Tomek.

Nawet Jasiu użył tego samego argumentu - taki hamulec przy wymianach utrudnia nam wymienianie graczy jak worki z ziemniakami. 

Sam aniołem nie jestem, ponieważ zrobiłem sporo wymian w styczniowym okienku, ale brak łączenia choć trochę przyhamuje ilość naszych wymian. 

Dodatkowo gracze, których mieliśmy/mamy od początku sezonu będą bardziej uprzywilejowani przy ewentualnych wymianach.

Początkowo też mi się to nie podobało, że brakuje tego 1 dnia, ale po przemyśleniu uważam, że to dobry zapis.