Skocz do zawartości

beGM - dyskusja nad regulaminem

january

Rekomendowane odpowiedzi

nie ma problemu z podpisaniem stashed w trakcie sezonu?

ogolnie nie wiem czy nie wprowadzilbym wyjatek w postaci mozliwosci podpisania stashowanego do ostatniego dnia przed rozpoczeciem sezonu (a nie do konca okienka letniego).

Do końca III tury jest możliwość.

Nie ma problemu z stashed ściągniętymi w trakcie sezonu, bo po prostu liczymy rok na stashed tak jakby był rokiem umowy.

Ale będzie można to doprecyzować. Słuszna uwaga.

Edytowane przez MarcusCamby

Co gorsze w proceder byli zamieszani przeszli i obecni radni i widząc to zamiast usiąść nad problemem zacierali ręce, chełpiąc się swoim geniuszem. Hańba Wam Panowie, niezależnie jak to ubierzecie w słowa i ile razy powiecie "regulamin pozwalał".

Tak pozwalał i dlatego zostało to z miejsca ukrócone i nie ma nawet szansy na pół odstępstwa w tej sprawie.

Miało być RL NBA zamiast cwaniakowania.

Czy radnemu czy komukolwiek. Nie można od tak obrażać ludzi. Oczekuję przeprosin za cwaniaka, sugerowanie, że wykorzystywałem swoją rolę w radzie do swoich celów.

Czy gmowie Real NBA, stashujący graczy z 2nd rundy to też są cwaniacy wykorzystujący regulamin?

Czy radnemu czy komukolwiek. Nie można od tak obrażać ludzi. Oczekuję przeprosin za cwaniaka, sugerowanie, że wykorzystywałem swoją rolę w radzie do swoich celów.

Czy gmowie Real NBA, stashujący graczy z 2nd rundy to też są cwaniacy wykorzystujący regulamin?

Regulamin stworzyl absurdalna sytuacje ktora faworyzowala stashed nad 2way oraz normalnymi kontraktami co sprawialo ze gracz w rl nba gral a u nas nie przez co sytuacja stawala sie zupelnie nierzeczywista.

Rada jest od tego by takie bledy naprawiac jak najszybciej wiec postanowilismy szybko wziac sie do roboty i podjelismy jednomyslna decyzje. Regulamin nie jest idealny skutkiem czego takie sytuacje beda sie co jakis czas zdarzac.

Chciałbym aby hierarchia została zachowana i mimo ze mam mało 1st gracze byli związani według jakości pozyskania.

Nie podoba mi się ze mając stashowanego zawodnika bezpłatnie ma się do niego lepsze prawa niż do tych z draftu i pod kontraktem.

Było to zaburzenie logiki.

Zmiana idzie w tym kierunku

Mam taki mały kazusik..... :panda:

Te informacje a propo Davisa i wyczytana informacja, że nie może on teraz przejść do Celtics, skłoniła mnie do przewertowania, przeanalizowania CBA.

No i wydaje mi się, że trade Leonarda powinien być zablokowany. 

Davis' declaration on wanting out now gives teams other than the Boston Celtics a head start in pursuing trades for him. Boston cannot trade for Davis until July 1 because league rules wouldn't allow Kyrie Irving's and Davis' contracts under the designated rookie exception on the roster together. The designated rookie provision prohibits teams from acquiring two players who signed six-year max extensions.

24. What is the Designated Player rule? What are the performance criteria for earning a higher maximum salary?

There is a limit to the number of designated players a team can have on its roster at a time. A team can have up to two designated rookies (who received a longer rookie scale extension) and up to two designated veterans (who received higher than the 30% maximum salary) at any time.2 However, only one designated rookie and one designated veteran may have been acquired from another team in a trade.

Zapraszam do dyskusji. Liczę na chłodne głowy. 

Edytowane przez człowiek...morza

Czyli zgodnie z tą regułą Davis nie trafi też do 76ers (Embiid) i Bucks(Giannis) a już na pewno nie do Knicks.

Mylę się?

Mylisz sie.

Mam taki mały kazusik..... :panda:

Te informacje a propo Davisa i wyczytana informacja, że nie może on teraz przejść do Celtics, skłoniła mnie do przewertowania, przeanalizowania CBA.

No i wydaje mi się, że trade Leonarda powinien być zablokowany.

24. What is the Designated Player rule? What are the performance criteria for earning a higher maximum salary?

Zapraszam do dyskusji. Liczę na chłodne głowy.

Przeciez leonard nie podpisywal dpe wiec o co kaman?

Yo?

To wtedy luz i dzięki za rozwianie wątpliwości :)

Choć kontrakt ma niby ten sam co Irving i jest z tego samego draftu.

Irving podpisal max extension w 2014 z uzyciem derrick rose rule.

Kawhi leonard podpisal extension w 2015 bo sie na derrick rose rule nie zalapal.

Jak wroce z pracy to sprawdze na spokojnie ale tak mi sie to w pamieci kojarzy.

Poza tym chyba bysmy juz wiedzieli gdyby raptors tez nie mogli handlowac po davisa teraz

Ktos mi Lylesa wymazal z arkusza. Nie bede pisal, ze robilem wymiany myslac, ze mam 8 mln mniej na koncie, mimo ze robilem i bede grubo ponad kreska. I nie bede juz pisal jaki jestem wkurzony tym faktem, mimo ze jestem. Ale ffs, nie kopiujcie sobie zawodnikow po arkuszu na hurra patrzac jak ladnie wygladaliby w waszym skladzie, tylko otworzcie excela i zrobcie wlasna kopie. Bo widzialem taki proceder kilka razy i w sumie nie ma co sie dziwic, ze sa bledy. W ogole bym wnioskowal, zeby osoba odpowiedzialna za arkusz jako jedyna miala opcje jego edycji.