Skocz do zawartości

beGM - dyskusja nad regulaminem

january

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się wydaje, że nie ma się co krępować z ofertami. Jak ktoś będzie chciał dokonać zmiany to zawsze może to zrobić przed opublikowaniem przez komisarza.

może lepiej z tym się miarkujmy, żeby nie nadużywać cierpliwości kolegi co to w czynie społecznym robi - jak dostanie w niedzielę 20 korekt w ofertach to nie dość że się wkurwi to jezcze do tego pogubi

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

Hejka wszystkim.

Wiem, że nie za bardzo angażowałem się w rozgrywkę ostatnio, ale tak to już ze mną bywa. Napisze mi ktoś co muszę uzupełnić aby wjechać w FA na legalu bez żadnych kwasów? Od razu ostrzegam, że któryś z Was może być przeze mnie bombardowany pytaniami na PW, bo z zasad CBA i generalnie SC jestem straszna noga.

Z góry dzięki i przepraszam.

Hejka wszystkim.

Wiem, że nie za bardzo angażowałem się w rozgrywkę ostatnio, ale tak to już ze mną bywa. Napisze mi ktoś co muszę uzupełnić aby wjechać w FA na legalu bez żadnych kwasów? Od razu ostrzegam, że któryś z Was może być przeze mnie bombardowany pytaniami na PW, bo z zasad CBA i generalnie SC jestem straszna noga.

Z góry dzięki i przepraszam.

Napisz królu złoty najpierw czy zachowujesz prawa Birda do Gallinari. Niby formalność, ale wolę spytać, bo w tabelce nazwiska Włocha nie widzę jako caphold :)

Od razu mówię - nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

Ale tak mnie naszło po decyzji Paula. Mianowicie zgodził się na PO tylko po to pewnie, żeby Clippersi go strejdowali i mogli coś za niego dostać. Może chciał być fair wobec klubu, gdzie tyle lat grał? Na rynku FA dostałby jednak więcej, poniżej maxa by nie zeszło.

U nas Paul odrzucił PO. Owszem, dalej może być u nas zawodnikiem Clippersów, ale czy po jego decyzji w realu, podpisze z Clippersami następnego long-terma? Mało prawdopodobne. Może więc na przyszłość przy głosowaniach PO warto brać pod wzgląd fakt, ile lat gracz spędził w danym klubie i na zasadzie sign&trade zgadzałby się na PO?

Nie możemy na moje przejść wobec casusu Paula obojętnie.

Od razu mówię - nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

Ale tak mnie naszło po decyzji Paula. Mianowicie zgodził się na PO tylko po to pewnie, żeby Clippersi go strejdowali i mogli coś za niego dostać. Może chciał być fair wobec klubu, gdzie tyle lat grał? Na rynku FA dostałby jednak więcej, poniżej maxa by nie zeszło.

U nas Paul odrzucił PO. Owszem, dalej może być u nas zawodnikiem Clippersów, ale czy po jego decyzji w realu, podpisze z Clippersami następnego long-terma? Mało prawdopodobne. Może więc na przyszłość przy głosowaniach PO warto brać pod wzgląd fakt, ile lat gracz spędził w danym klubie i na zasadzie sign&trade zgadzałby się na PO?

Nie możemy na moje przejść wobec casusu Paula obojętnie.

Przede wszystkim to chciał, żeby jego prawa do super-maxika, którego starannie negocjował, przeszły razem z nim. 

Jeśli pytasz, czy podpisze u nas z LAC to myślę, że na 99,9% tak, bo dostał od LAFa swojego większego banana w postaci Melo, a AR kaleczy publikę w MSG swą osobą. 

Forsy sobie może mieć, dla takich rynków duży cap to nic dobrego, niestety.

niestety muszę odkręcić ten dziwny trade, który zrobił poprzedni GM Suns, nie wiem gdzie dla Gallo miejsce obok Bendera i Chrissa, zupełnie jest wiekowo nie w moim timelinie, a na SF to już jest nieco za stary i za wolny zeby full time grać

tak więc Gallo jest do wzięcia

a cap space warto mieć, zawsze można dać jakieś maksy RFA albo zjadać złe kontrakty, wolę to niż płacić Gallo, dzięki któremu za dużo wygram i będę za dobry żeby złapać top5 pick

To chyba był mój pomysł.

nie wydaje mi się, ale niech będzie, nie zamierzam praw autorskich etc dochodzić ;)

a co do taxu to ja jestem jak najbardziej za tym, żeby ten nadchodzący sezon już się liczył jako mający znaczenie dla kwoty podatku i wszyscy wydający podczas FA powinni mieć świadomość, że jeśli nie zrobią wyniku to drużyny za 130-140 mln nie wolno im utrzymywać

jak będę miał wolną chwilę to to jeszcze raz wrzucę w osobnym temacie

Nie wiem, czyj był, nie chciałem nikogo urazić jak coś.  Może obaj wpadliście na niego i w obu głowach powstało dopracowanie. W każdym razie brawo, ale tera mniejsza o to.

Ja też bym liczył już wyniki z poprzedniego sezonu i dorzucił każdemu te kilka dolarów, bo jeśli wejdziemy w sezon 17/18 z tą niby karą -1 FA to później przejście na nowy system może być kłopotliwe i niemiarodajne. 

Ja za zeszły sezon już bym liczył nagrody finansowe

Słaby pomysł bo sporo drużyn było uzaleznionych od wyników z real nba. Ale od tego możemy jechać według pomysłu hurda. Tylko dałbym większy profit za samo wejście do PO bo 3 mln to chyba mało. Skoki co 5 mln chyba byłyby bardziej sprawiedliwe.