Skocz do zawartości

Draft 2017

falcao

Rekomendowane odpowiedzi

Wg mnie problem C's polega na tym, że nie mają dość assetów (bo takich nie ma), by wyciągnąć Devisa, nie mówiąc o parze Davis i DMC (btw. DMC mogli mieć, ale widocznie nie chcieli).

Dokładnie tak.

Nie było i nie będzie nigdy takiej wymiany, jaką byłoby oddanie Davisa i Cuza razem w jednym pakiecie. Chory pomysł. Niech ten draft już się odbędzie, może niektórzy ochłoną. 

Posłuchałem sobie trochę interviewów...

Fultz brzmi na bardzo ogarniętego gościa, mówi rozsądnie, nie wozi się, sprawia wrażenie kumatego chłopaka, może brakuje mu odrobinę swaggera, który ewidentnie ma Josh Jackson. Nie podoba mi sie Lonzo, który na pytania reporterów Lakers właściwie klepał w kółko te same regułki.

Świetne wrażenie sprawia Malik Monk - jestem dużym fanem tego chłopaka - może nie na #3, ale będę mu zdecydowanie kibicował. . Jest trochę krótki, ale potrafi załadować z góry, seryjnie trafia trójki, kończy kontry. Do Sixers bardzo by pasował, bo czy to z Fultzem , czy z Simmonsem powinien spokojnie sobie poradzić w obronie broniąc PG rywali. Nie będzie nam dane tego zobaczyć, ale mam nadzieję, że trafi do jakiegoś przyzwoitego teamu.

Generalnie z topu jestem sporym fanem Jaysona Tatuma - ten gość chyba nie ma prawa nie wypalić - jego rzut + umiejętość gry w Iso to coś co zawsze się sprzeda. Nie jest to raczej typ lidera, ale 2-3 opcja jak najbardziej i biorąc go z takimi oczekiwaniami powinno być OK. 

Z czołówki cały czas dziwi mnie w mockach wysoka pozycja Foxa... Damn - gość cegli straszliwie, na dzisiejszego PG to dramat. Przed nim lekkim c***em powinien iść Isaac, DSJ (oj wygląda na to, że ktoś przyjebie steala).

Tak sobie myślę, że Sacto powinno zrobić co w ich mocy, zeby wyciągnąc ze swoimi numerami Issac+DSJ / Isaac+Ntikilina.

Ntkilina/Buddy/Isaac/Labissiere/WCS to całkiem solidny młody core. 

Wiadomo, z rzutem jest niepokojąco, ale ja i tak Foxa brałbym w TOP 5. Ilu obecnie jest PG równie szybkich i dynamicznych co on? Wall, Westbrook, Bledsoe? Atletyzmu nie nauczysz, rzut możesz, szczególnie u kogoś tak poukładanego i pracowitego jak Fox. Dodatkowo gość jest najlepszym obrońcą spośród czwórki DS, Lonzo, Fultz. IMO ma znacznie wyższy sufit, niż Isaac, Markkanen, Ntilkina, którzy według mnie śmierdzą roleplayerami.

btw, w jednym meczu highschoolu Fox trafił 10 trójek, nie żeby to coś znaczyło :D

Edytowane przez LukeMorrison

Wiadomo, z rzutem jest niepokojąco, ale ja i tak Foxa brałbym w TOP 5. Ilu obecnie jest PG równie szybkich i dynamicznych co on? Wall, Westbrook, Bledsoe? Atletyzmu nie nauczysz, rzut możesz, szczególnie u kogoś tak poukładanego i pracowitego jak Fox. Dodatkowo gość jest najlepszym obrońcą spośród czwórki DS, Lonzo, Fultz. IMO ma znacznie wyższy sufit, niż Isaac, Markkanen, Ntilkina, którzy według mnie śmierdzą roleplayerami.

btw, w jednym meczu highschoolu Fox trafił 10 trójek, nie żeby to coś znaczyło :grin:

Fox wysoki sufit i wysoki bust potential. A rzut to tragedia - kiedy ostatnio gościu rzucający 25% stał się przyzwoitym shooterem w NBA? Oprócz Kałaja, ale to jest raczej wyjątek a nie reguła, nie wszyscy mają taki fajny sztab trenerski jak spurs. A to że rokuje na dobrego obrońcę - who cares? To nie jest najważniejsza rzecz w tych czasach, point guard ma przede wszystkim skutecznie inicjować atak, a jak nie jest zagrożeniem z dystansu i pół dystansu to zespół będzie się męczył. Fox jak nie ogarnie rzutu będzie gdzieś między Rubio a Ishem Smithem, są w top5 lepsi prospekci.

Co do Isaaca, Lauriego i Ntilikina za to zgoda - ich sufit to tzw. super role player, ale to nie znaczy, że powinni być nisko notowani - 3andD+ graczy to teraz trzeba bardzo szanować ;) 

No tak, co z tego jeśli będzie atakować obręcz na poziomie Walla, może być jednym z najlepszych defensorów na swojej pozycji przy czym przyzwoicie kreował i zbierał - BĘDZIE BUSTEM!
Jak gracz bez rzutu może coś znaczyć w tej lidze!?!? przeciez bez rzutu to jak bez ręki, skoro nie będzie rzucał przynajmniej 2 trójek na mecz i nie będzie ładował tak efektywnych zagrań jak pullup jumper !! tacy zawodnicy nie powinni w tej lidzę w ogóle grać - patrz Giannis !

I poźniej się dziwić że niektórzy mają Stepha Curry jako najlepszego gracza w lidze..

Edytowane przez spanialdo02

No tak, co z tego jeśli będzie atakować obręcz na poziomie Walla, może być jednym z najlepszych defensorów na swojej pozycji przy czym przyzwoicie kreował i zbierał - BĘDZIE BUSTEM!

Jak gracz bez rzutu może coś znaczyć w tej lidze!?!? przeciez bez rzutu to jak bez ręki, skoro nie będzie rzucał przynajmniej 2 trójek na mecz i nie będzie ładował tak efektywnych zagrań jak pullup jumper !! tacy zawodnicy nie powinni w tej lidzę w ogóle grać - patrz Giannis !

I poźniej się dziwić że niektórzy mają Stepha Curry jako najlepszego gracza w lidze..

nie napisałem gracz bez rzutu tylko pg bez rzutu, nie przeinaczaj jeśli możesz

no i lepiej sobie zobacz jak wygląda atak drużyny z ceglącym pg, a jak dla porównania atak Warriors gdzie musisz Currego kryć od połowy boiska

Rubio jako przykład bo jest świetny we wszystkim poza właśnie rzucaniem

https://www.youtube.com/watch?v=4N876-KBigo

Podajesz przykład Rubio, mimo że nawet ten brak rzutu by nie przeszkadzał, gdyby nie fakt ze team jest ułożony jak jest i problemem tam nie jest Rubio, tylko głównie Andrew "30% usg" i brak shooterów. Gdyby Rubio miał wokół kogoś lepszego niż Wiggins jako 1 opcja i w miare solidnych shooterów, to i ten jego brak rzutu zdecydowanie nie byłby tak odczuwalny patrzać głównie na jego kreowanie
+ zauważ też, że Fox jest zdeeecydowanie lepszy niż Rubio jeśli chodzi o wjazdy pod kosz :smile:

a filmików kogoś takiego jak Coach Nick nie oglądam :)

Edytowane przez spanialdo02

Fox wysoki sufit i wysoki bust potential. A rzut to tragedia - kiedy ostatnio gościu rzucający 25% stał się przyzwoitym shooterem w NBA? Oprócz Kałaja, ale to jest raczej wyjątek a nie reguła, nie wszyscy mają taki fajny sztab trenerski jak spurs. A to że rokuje na dobrego obrońcę - who cares? To nie jest najważniejsza rzecz w tych czasach, point guard ma przede wszystkim skutecznie inicjować atak, a jak nie jest zagrożeniem z dystansu i pół dystansu to zespół będzie się męczył. Fox jak nie ogarnie rzutu będzie gdzieś między Rubio a Ishem Smithem, są w top5 lepsi prospekci.

Co do Isaaca, Lauriego i Ntilikina za to zgoda - ich sufit to tzw. super role player, ale to nie znaczy, że powinni być nisko notowani - 3andD+ graczy to teraz trzeba bardzo szanować ;) 

Michael Carter-Williams to przykład tego jak bardzo brak rzutu może spi*****ić karierę. Gość ma fajny size, przyzwoite IQ, court vision, dobrze broni i o ile jeszcze w transition jest jako-tako, o tyle w HCO to jest po prostu dramat. PG to taka pozycja, że po prostu musisz mieć jakieś pullup game, musisz trafiać trójki. Rubio abstrahując od kontuzji też jest tak naprawdę najbardziej limitowany przez właśnie nieumiejętność rzucania. Co by było, gdyby umiał rzucać ? Steve Nash.

Oczywiście nigdzie nie jest powiedziane, że Fox nie wyrobi tego rzutu, ale w tak równej i mocnej klasie znalazłbym po prostu innych gości przed nim. Byłoby fajnie gdyby mu się udało, bo papiery na granie ma poza tym fajne, zresztą chłopaczek mądry, sympatyczny. Na dzis niestety wygląda na Elfrid Payton 2.0

Podajesz przykład Rubio, mimo że nawet ten brak rzutu by nie przeszkadzał, gdyby nie fakt ze team jest ułożony jak jest i problemem tam nie jest Rubio, tylko głównie Andrew "30% usg" i brak shooterów. Gdyby Rubio miał wokół kogoś lepszego niż Wiggins jako 1 opcja i w miare solidnych shooterów, to i ten jego brak rzutu zdecydowanie nie byłby tak odczuwalny patrzać głównie na jego kreowanie

+ zauważ też, że Fox jest zdeeecydowanie lepszy niż Rubio jeśli chodzi o wjazdy pod kosz :smile:

a filmików kogoś takiego jak Coach Nick nie oglądam :smile:

Ale Rubio to jest przykład bezsensowny bo faceta mimo braku rzutu nie można odpuszczać jak tylko ma piłkę w dłoniach bo on mając przestrzeń poda tak że kto inny zdobędzie łatwe punkty . Jego problemem jest TT który wymyślił sobie że to Zach będzie pierwszym rozgrywającym  a Rubio ma stać w rogu i czekać na piłkę..

Rubio do tego jest fantastycznym obrońcą.. Właściwie ciężko się przyczepić bo nadal jest bardzo plusowym graczem

A Fox pożyjemy zobaczymy ale takiej wizji jak ma Rubio to w tym drafcie chyba nie ma nikt (może Lonzo choć nawet on nie na takim poziomie)

Nie wiem czy było, a jak nie to wrzucam, ponoc grubo zaawansowane rozmowy

LA pick2 do PHX

PHX pick4 do L.A plus MIA18 1roundpick plus kontraktDenga.

PHX dostanie BALLa i ma z Bookerem najbrzydszy obwód w Nba:)

LA czysci salary na PG

A kto idzie do Lakers ? Knight?

Nie wiem czy było, a jak nie to wrzucam, ponoc grubo zaawansowane rozmowy

LA pick2 do PHX

PHX pick4 do L.A plus MIA18 1roundpick plus kontraktDenga.

PHX dostanie BALLa i ma z Bookerem najbrzydszy obwód w Nba:)

LA czysci salary na PG

IMHO to by była dla Lakers genialna wymiana :)

No już nie róbmy sobie jaj, gdyby Lakers wzięli w tej wymianie Knighta to zjechaliby o dwa picki w dół tylko za przyszłoroczny wybór Heat, który ma być nieźle chroniony. A w salary oszczędziliby ledwie 4 mln, dla nich byłoby to bez sensu.

Ale Rubio to jest przykład bezsensowny bo faceta mimo braku rzutu nie można odpuszczać jak tylko ma piłkę w dłoniach bo on mając przestrzeń poda tak że kto inny zdobędzie łatwe punkty . Jego problemem jest TT który wymyślił sobie że to Zach będzie pierwszym rozgrywającym  a Rubio ma stać w rogu i czekać na piłkę..

Rubio do tego jest fantastycznym obrońcą.. Właściwie ciężko się przyczepić bo nadal jest bardzo plusowym graczem

A Fox pożyjemy zobaczymy ale takiej wizji jak ma Rubio to w tym drafcie chyba nie ma nikt (może Lonzo choć nawet on nie na takim poziomie)

Nigdzie nie napisałem że Fox ma wizje jak Rubio, po prostu podany został przykład Rubio jako że taki PG bez rzutu = bust a to jest średnio prawda, ponieważ Rubio grający w innym systemie, bez kogoś takiego jak Wiggins jako 1 opcja i pod innym trenerem byłby zdecydownie wymieniany w grupie "lepsi" niz "gorsi".

I zwróciłem też uwage, że Rubio nie ma rzutu, ale także nie jest ma atletyzmu i wszystko praktycznie nadrabia kreowaniem, podczas gdy Fox przecież może się okazać dzikiem w tym elemencie na poziomie Walla i wjeżdzać pod kosz niesamowicie

Z drugiej strony, czuje że Fox może poprawić rzut, bo ogółem ten rzut nie wygląda tak fatalnie i w czasach, gdy centrzy nawet potrafią na luzie ogarnąć trójkę na dobrym procencie myśle że Fox ogarnie ją, przynajmniej na jakiś Westbrookowy poziom a z takim rzutem, patrząć na jego inne zalety to już zdecydowanie będzie do przodu.