Skocz do zawartości

Sezon 2016/17 Liga I

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze dzięki dla mikrofalówki.

Co do tabeli z przewidywaniami:

-L.MP ma 70 gier w plecy i 8 starterów (bez Zellera], reszta to FAsy. Moim zdaniem nie ma szans na utrzymanie tych średnich jeśli się zaprze i dogra FAsami do 820. A jak wiadomo - jeśli się nie zaprze to w totalach też poleci. Odjąłbym mu więc z 5 pkt.roto. Te 5 pkt. podzielą między siebie ci którzy są za jego plecami w kilku kategoriach.

-Holy Grail ma 30 gier w plecy i 8 starterów (bez Kantera]. Podobnie jak w w/w sytuacji odjąłbym ze 3 pkt. roto (za REB, STL,BLK]

-WiLQ ma 20 gier w plecy i 7 starterów (bez Sefo i Bradleya]. Jemu to bym z chęcią z 5 pkt. roto odjął :playful:  Za STL,BLK, REB, PTS

-Kriszot ma 15 gier w plecy i 8 starterów (bez Love]. Odjąłbym ze 3 okt. roto za 3PM, REB i PTS.

-mamy też przypadek Wróbla, który jeśli już się nie pojawi to też będzie miał sporo meczów w plecy. SG zablokowane LaVinem, a Wade, Capela i Nurkic na BN. Tak więc z 5 pkt. roto straci jak nic - za REB, PTS,AST, STL i BLK.

Kto i ile może na tym wszystkim zyskać to sobie sami policzycie pewnie.

Szykuje się nam ostre, agresywne polowanie na FAsów. Będą znikali w mgnieniu oka jak karpie z Lidla przed Wigilią.

Nie mówiąc już o ewentualnych kontuzjach/oszczędzaniu gwiazd po ASG.

Ja zrobiłem jeden błąd w drafcie. Team układałem sugerując się projections na yahoo a to nie zdało egzaminu. Trzeba chyba kilka godzin poświęcić na analizę. Choć z drugiej strony rok temu kompletny żywioł branie kto tańszy i wyszło ok. Ale wtedy też trafiłem z trejdami a tutaj każdy kolejny to z dupy. A jak z tym u Was? Jakaś analiza przygotowanie sobie listy grajków pod swoją koncepcję czy draftowanie jak leci?

W dniu 17.02.2017 o 23:32, mikrofalowka napisał(a):

Z tego powodu gdy znajdę więcej czasu, postaram się jeszcze coś powymyślać nad modyfikacją tabelki "predykcje" bo w tym widzę największy "potencjał". Jakby udało się to jakoś usprawnić, to może wtedy mógłbym na twoje pytanie na temat moich wrażeń odpowiedzieć nie co inaczej niż obecnie. A propo tej tabelki "predykcje"

A masz jakies pomysly? Moze ktos inny ma?

Tak jak piszę wyżej: jak się uda zmodyfikować tą tabelkę wtedy wypowiem się raz jeszcze.

OK, to powodzenia bo wg mnie to jest obiecujacy poczatek.

Z tego miejsca chciałbym wszystkich graczy tej ligi, którzy czytają ten wątek o wypowiedzenie się na temat tego typu podsumowań, a w szczególności tej tabelki "Predykcje". Przyda się każda opinia, bo za miesiąc wrzucę podsumowanie nr.2.

Poza juz wspomniana uwaga odnosnie nadrabiania gier dodalbym jeszcze, ze max wynosi 822, a nie 820 ;-)

W dniu 18.02.2017 o 09:49, Gerard napisał(a):

Co Wy znowu z tym limitem gier? Nigdy nie zrozumiem co Wam przeszkadza niedogranie gier.

Zaraz będziecie chcieli karać jak ktoś zapomni wystawić skład jednego dnia...

Chyba pomieszales tematy... tu mowa byla o w/w zestawieniu mikrofalowki, ktory w trzeciej tabelce zaklada, ze wszyscy rozegraja tyle samo gier na poziomie srednich z ostatniego miesiaca. A jest to problem w przypadkach gdy ktos ma na dzisiaj sporo gier w plecy, wiec wg mnie trzebaby brac jakas poprawke na te srednie.

W dniu 18.02.2017 o 10:04, Masud napisał(a):

-L.MP ma 70 gier w plecy i 8 starterów (bez Zellera], reszta to FAsy. Moim zdaniem nie ma szans na utrzymanie tych średnich jeśli się zaprze i dogra FAsami do 820. A jak wiadomo - jeśli się nie zaprze to w totalach też poleci. Odjąłbym mu więc z 5 pkt.roto. Te 5 pkt. podzielą między siebie ci którzy są za jego plecami w kilku kategoriach.

Kluczowe pytanie, w ktorych bo to bardziej zalezy od tego kim bedzie gral L.TM.

W dniu 18.02.2017 o 10:04, Masud napisał(a):

-Holy Grail ma 30 gier w plecy [...]

-WiLQ ma 20 gier w plecy [...]

-Kriszot ma 15 gier w plecy [...]

Innymi slowy tez doszedles do wniosku, ze jest potrzebna jakas korekta ;-)

W dniu 18.02.2017 o 11:09, bulek napisał(a):

A jak z tym u Was? Jakaś analiza przygotowanie sobie listy grajków pod swoją koncepcję czy draftowanie jak leci?

Z grubsza proba kupowania jak najwiecej zawodnikow, ktorzy IMO beda grali lepiej niz to sugerouja ich pensje ;-)

W dniu 8.02.2017 o 11:01, matek napisał(a):

Nie będę ukrywał, że mój wysoki za $0 to lepsza opcja od Twojego za $5 :smile: 

Właśnie ze względu na plotki byłem przekonany, że kilka osób wystartuje po JO i tyle będzie z jego pozyskania.

W dniu 8.02.2017 o 13:43, matek napisał(a):

Obaj są rezerwowymi, ale Okafor startuje podczas każdej nieobecności Embiida (jeśli sam też może grać). Noel wchodzi z ławki. Więc z tym przeskakiwaniem to na spokojnie. 

Stein tak szybko, jak dostał minuty, tak samo zaraz może znowu zacząć grać po 5-10 minut. O transfer JO jestem dziwnie spokojny, WCS będzie za plecami Cuza. Ich sytuacja nie jest w żaden sposób podobna.

Wciaz jestem w szoku, ale odkurzam temat... nadal tak uwazasz? ;-)

Bo to mi wyglada jakbym wygral na jakiejs loterii...

W dniu 20.02.2017 o 17:26, matek napisał(a):

Wiedziałem, że to wyciągniesz :grin:

Przyznasz, ze ciezko o lepsza okazje ;-)

W dniu 20.02.2017 o 17:26, matek napisał(a):

Ale spoko, z oceną wstrzymam się do deadline lub nawet tydzień po, żeby zobaczyć czy JO będzie wymieniony oraz jak WCS będzie wyglądał z minutami.

Dostales tylko posredni prezent w postaci trejdu Noela...

poki Embiid nie gra wciaz dobrze dla JO bo bedzie starterem, ale na dzis wciaz wolalbym WCSa ;-)

W dniu 23.02.2017 o 18:45, wiLQ napisał(a):

Dostales tylko posredni prezent w postaci trejdu Noela...

poki Embiid nie gra wciaz dobrze dla JO bo bedzie starterem, ale na dzis wciaz wolalbym WCSa ;-)

Aj tam, może jeszcze wymienią i Okafora ;) 

Ale jeśli Okafor ma dawać pod nieobecność Embiida takie cyferki, jak w rookie season, to nadal biorę go nad WCS. W tej chwili mam ich na równo, ale JO był za free, a WCS za piątaka :D 

Nie bierzesz pod uwagę, że może startować Kosta? 

W dniu 23.02.2017 o 19:00, matek napisał(a):

Aj tam, może jeszcze wymienią i Okafora ;)

Nope. Obu by raczej nie sprzedawali.

W dniu 23.02.2017 o 19:00, matek napisał(a):

Nie bierzesz pod uwagę, że może startować Kosta?

Po co dawac minuty weteranowi kosztem mlodziaka w druzynie, ktora tankuje? Zreszta teraz moga startowac obaj ;-)

Minelo trade deadline i bylo sporo wymian, w sumie zebralem 3 losy na loterii... wg Was ktorys wypali?

W dniu 23.02.2017 o 21:20, evitacre napisał(a):

wiLQ'u Ty to jesteś łowca, prawie jak predator ;)

Kwestia okolicznosci bo mam plytki sklad, wiec musialem wykorzystac ten dzien na zebranie uzupelnien.

Obym dostal z tego naboru chociaz ze 30 rotacyjnych wystepow i uznam go za udany ;-)

Jako że kurz już po trade deadline powoli opada to przed naszym zbliżającym się deadline pohandlowałbym jeszcze.

U mnie do sprzedania wszyscy poza Thomasem, Conleyem, Covingtonem, Porterem i Horfordem.

Interesują mnie przede wszystkim stl i FG%, ale inne statsy też do przyjęcia - wszystko zależy od oferty,
ale jako że mam zapas gier i szeroki skład to optymalnie 2,3 za 1.

W dniu 24.02.2017 o 07:42, evitacre napisał(a):

29 zostało na liście po dzisiejszym meczu WCS'a :-)

W dniu 24.02.2017 o 08:36, matek napisał(a):

WCS nie znajduje się na tej liście, o której pisał Wilk :smile:

Yup, mialem na mysli tylko 3 wczorajsze pobrania, a od WCSa juz dostalem pare solidnych gier wczesniej.

W dniu 24.02.2017 o 08:36, matek napisał(a):

Ale zaczął ładnie.

+10 do dyskusji WCS vs Okafor? ;-) To byl przypadek, ale wyszedl nam z tego ladny poboczny zaklad do sledzenia ;-)

W dniu 24.02.2017 o 09:51, wiLQ napisał(a):

Yup, mialem na mysli tylko 3 wczorajsze pobrania, a od WCSa juz dostalem pare solidnych gier wczesniej.

+10 do dyskusji WCS vs Okafor? ;-) To byl przypadek, ale wyszedl nam z tego ladny poboczny zaklad do sledzenia ;-)

Racja, uogólniłem. Potraktowałem WCS'a jako beneficjenta trade deadline, pobrany był wcześniej nie ostatniego dnia :smile:

Odnośnie Waszego pobocznego zakładu - na ten moment Matek i jego Okafor to mrówka, wiLQ i jego WCS to podeszwa buta ;-) Jest jeszcze trochę meczy zobaczymy :smile:

Edytowane przez evitacre

W dniu 24.02.2017 o 11:39, evitacre napisał(a):

Odnośnie Waszego pobocznego zakładu - na ten moment Matek i jego Okafor to mrówka, wiLQ i jego WCS to podeszwa buta ;-) Jest jeszcze trochę meczy zobaczymy :smile:

Moze nawet nie byc najlepszym centrem FAsowym z Philly ;-)

Gratki dla maca za pomysl z Holmesem, nie wiem czemu na niego nie wpadlem.

Do tego przygarnal Dedmona i moze sie okazac, ze bedzie wygranym ASW... damn, moglem przedwczesnie go wywalic.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.