Skocz do zawartości

#EURO2016

SkoczekS1

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, w Fantasy moje Devastation Team wskoczyło na pierwsze miejsce ;)

Ktoś na poważnie jeszcze gra czy tylko składy porobiliscie na pierwszą kolejkę :D

Z tymi skrzydłowymi to poleciales nieźle, na takie łapu capu się nadaje nawet. Sam swoich nie podam na szybko bo to jednak trzeba przemyśleć. Nie jest tak prosto jak w nba podać top ileś tam ;)

Panowie, w Fantasy moje Devastation Team wskoczyło na pierwsze miejsce ;)

Ktoś na poważnie jeszcze gra czy tylko składy porobiliscie na pierwszą kolejkę :D

Z tymi skrzydłowymi to poleciales nieźle, na takie łapu capu się nadaje nawet. Sam swoich nie podam na szybko bo to jednak trzeba przemyśleć. Nie jest tak prosto jak w nba podać top ileś tam ;)

Gram i o 23 licze na zmiane lidera ;-) u mnie brak jaj spowodowal ze 12 punktow od Jedzy przelezalo na lawce i licze ze Ronaldo cos dzis pokaze. Gratuluje pomyslu na fajne skrojenie teamu, bo granie w ustawieniu 5-4-1 to ewenement :-)

Mam takie pytania do osób, które mają nieco większe pojęcie o futbolu ode mnie:

1. Jak myślicie co się dzieje z Milikiem? Już nie chodzi mi o te zmarnowane sytuację, bo to się czasem zdarza, ale bardziej o jego zachowanie na boisku. Lewandowski i Krychowiak się na niego drą, a ten tylko się na nich patrzy i jakoś głupio uśmiecha. Czy to chodzi o to, że on chce coś pokazać Lewandowskiemu?

2. Jak dla mnie Lewandowski gra świetnie. Oczywiście przy tej sytuacji z Niemcami mógł zachować się lepiej, jednak to jak on absorbuje uwagę rywali, jak się poświęca często w defensywie to jest coś kapitalnego i np. taki Ronaldo nigdy tak w kadrze nie grał. Czy wam też podoba się Lewandowski czy to tylko jakieś moje dziwne odczucie?

3. Dlaczego w ogóle nie gra Zieliński? Z taką Irlandią to uważam, że mógłby się sprawdzić, a zwłaszcza na ostanie 30 min z Niemcami wchodząc za Milika. Czy Nawałka boi się, że się spali?

Pozdrawiam serdecznie 

Piękny mecz milordzie

1. Jak myślicie co się dzieje z Milikiem? Już nie chodzi mi o te zmarnowane sytuację, bo to się czasem zdarza, ale bardziej o jego zachowanie na boisku. Lewandowski i Krychowiak się na niego drą, a ten tylko się na nich patrzy i jakoś głupio uśmiecha. Czy to chodzi o to, że on chce coś pokazać Lewandowskiemu?

2. Jak dla mnie Lewandowski gra świetnie. Oczywiście przy tej sytuacji z Niemcami mógł zachować się lepiej, jednak to jak on absorbuje uwagę rywali, jak się poświęca często w defensywie to jest coś kapitalnego i np. taki Ronaldo nigdy tak w kadrze nie grał. Czy wam też podoba się Lewandowski czy to tylko jakieś moje dziwne odczucie?

3. Dlaczego w ogóle nie gra Zieliński? Z taką Irlandią to uważam, że mógłby się sprawdzić, a zwłaszcza na ostanie 30 min z Niemcami wchodząc za Milika. Czy Nawałka boi się, że się spali?

Pozdrawiam serdecznie 

1. Zagotował się może, presja z racji rangi turnieju, może postawił przeciwko Polsce. Generalnie jest miejsce na rozwój i pewnie ogarnięcie i mądrość boiskowa, gdy masz każdy mecz "o życie" i skupienie musi być 100% all day long, przyjdą z czasem.

2. W pierwszym meczu Lewy mnie nie zachwycił. W drugim - profesor w walce o piłkę, przetrzymaniach, współpracy z partnerami. Bajka.

3. Jacek Zieliński zakończył już karierę milordzie :]

Pozdrawiam serdecznie

1. Duża presja itp. Ogólnie dobrze to ujął Elwood.

2. Lewy ma dużo mniej swobody niż w Bayernie również dlatego, że tam jest więcej klasowych graczy. Tutaj spokojnie cały czas jest praktycznie dwóch obrońców przy nim. W lidze to się jednak rzadziej zdarza. Inni gracze starają się to w kadrze wykorzystać również Milik. Ogólnie dobrze to z jego strony wygląda.

3. Piotrek Zieliński nie zachwycał do tej pory w kadrze i jest w rotacji za bardziej doświadczonym Peszko i młodym odkryciem kapustką. Powinien moim zdaniem dostać szansę z Ukrainą chociaż z ławki. To jedt fajny chłopak ale za mało zgrany z kadrą w trakcie spotkań i myślę, że dopiero w nadchodzących eliminacjach mściciel dostanie więcej szans

@Elwood, @TuPalnik

Dzięki za odpowiedzi

Ogólnie rzecz biorąc to zgadzam się z wami, aczkolwiek nurtuje mnie jedna kwestia. Dużą presją to można ewentualnie wytłumaczyć zmarnowane sytuacje i ogólnie słabą grę. Raczej tym się nie tłumaczy zachowania lub jak to się mówi "złej mowy ciała". Jak dla mnie to wygląda trochę jakby mu nie zależało i jego zachowanie jest dość dziwaczne jak na tej klasy piłkarza. Dla przykładu sytuacja z pierwszej połowy jak po podaniu Grosickiego oddał strzał i Lewandowski miał pretensję o to, że mu nie odegrał. I to spojrzenie Milika było jakby zaraz mu chciał przetłumaczyć pięścią, że ten strzał jednak miał prawo oddać.

Nie zrozumcie mnie źle, bardzo lubię Milika i uważam, że to jest bardzo dobry zawodnik i w systemie Nawałki chyba najważniejszy gracz, aczkolwiek coś mi na tym turnieju w nim nie pasuje.

Co do Zielińskiego to mam nadzieje, że dostanie chociaż połówkę z Ukrainą (ale nie taką od Peszkina tylko od Nawałki)

Ja akurat z tą jego wypowiedzią się zgadzam, bo nie przepadam za murowaniem bramki i mam nadzieję, że zespoły typu Islandia czy Irlandia Północna nie wbiją się do fazy pucharowej.

Sorry ale totalna bzdura. Gra sie tym co sie ma i nalezy maksymalizować swoje szanse na wygrana/awans itp. Cristiano moze ma traume jeszcze po 2004