Skocz do zawartości

#EURO2016

SkoczekS1

Rekomendowane odpowiedzi

Ja to się obawiam, żeby grający o nic Ukraińcy nie zagrali z naszymi za ostro... 

Nie spodziewam się żadnej walki na noże z obu stron. Ukraina może da pograć rezerwom, a my żeby zająć 1 miejsce musielibyśmy wygrać 3 bramkami i to tylko wychodząc z założenia że Niemcy ograją Irlandię jedną bramką.

W praktyce mamy zaklepany mecz w przyszłą sobotę o 15 z Rumunią/Szwajcarią.

Edytowane przez Roger

Peszko miał śmierć w oczach po tym faulu

Czuł że być może już nigdy kraju nie zobaczy

Na pewno musiałby się napić. Pewnie i tak musiał.

Milik grał słabiej niż może ale za to Pazdan lepiej, wyrównało się. Dobrze mieć takiego backupa na bramce jak Fabiański, trochę taki Biyombo z niego. Krychowiak w całokształcie fantastyczny.

Polska ma punkt z Niemcami, Ukraina traci z Irlandią Płn. Pozdrawiam z tego miejsca pes.. tfu, realistów.

Wciąż nie ufam Fabiańskiemu. Jego braku kontaktu ze stoperami, opi****lenia kiedy trzeba, wskazania konieczności przemieszczenia za przeciwnikiem. Umiejętności są, leadership null. Ładnie bronił, ale i tak mu nie ufam.

Pazdan mi wisi opakowanie Cardiofixu

Peszko wisi przeprosiny moim sąsiadom

Błaszcz,Piszcz,Lewy,Glik i Dżordżio efektywnie, właściwie, Albania na sterydach

Mączyński grał?

Grosik zero udanych dryblingów w 1 połowie, przynajmniej robił zamieszanie

Milik gone fishing podglądać jak szczupaki ryjem się rzucają przed siebie

Pierdyliard razy lepszy mecz niż z Irl pod względem taktycznym, organizacji gry, siedzeniu na przeciwniku

Niemcy przeważali? Remis + więcej sytuacji klarownych/setek po naszej stronie. To nie `39

drewniany co ty piszesz?

akurat pozycja bramkarza jest najlepiej obsadzona i kompletnie sie nie przejąłem że Szczęsny wypadł, bo lukasz gra na niewiele nizszym poziomie

może przesadzam, ale w tych mistrzostwach nie ma chyba reprezentacji z tak równo dwoma bramkarzami (kopanej tak dobrze nie znam wiec mogę sie mylić- maciek???)

Kuerwa jak mnie ten Gejzil wkurwia, nic nie gra od stu meczy w kadrze, nadal z niewiadomych powodów ma miejsce w pierwszym składzie i potem jeszcze pozwala sobie na taki komentarz:

Mesut Özil (Deutschland): "Wir haben nicht so viele Torchancen rausgespielt, weil Polen auch mit 50 Mann hinten drin stand. Da ist es ja normal, dass man da Schwierigkeiten hat. Wir wissen ja, dass vor allem kleinere Nationen gegen uns defensiv eingestellt sind und auf Konter lauern.

Co on pierdoli, serio. W żadnym momencie tego meczu nie było autobusu w polu karnym, nie było obrony częstochowy itp. Niemcy walili głową w mur, bo brakuje im ofensywnego personelu na ten moment. To było widać już podczas meczu z Ukrainą.

Mario Basler w punkt:

"Hätte ich die Ecken früher so geschossen wie der Özil, dann hätte ich mit 14 aufgehört".

lol

Mączke bym zmienił na kolejny mecz. Zielu to zbyt ofensywna opcja, a Jodła z drugiej strony zbyt def wiec może z Karolkiem by spróbował albo Kapi na srodku pomocy? 

reszta w sumie bez zmian, tylko opi*****ić MIlika by się przyłożył do pressingu 

Kuerwa jak mnie ten Gejzil wkurwia, nic nie gra od stu meczy w kadrze, nadal z niewiadomych powodów ma miejsce w pierwszym składzie i potem jeszcze pozwala sobie na taki komentarz:

Co on pierdoli, serio. W żadnym momencie tego meczu nie było autobusu w polu karnym, nie było obrony częstochowy itp. Niemcy walili głową w mur, bo brakuje im ofensywnego personelu na ten moment. To było widać już podczas meczu z Ukrainą.

Mario Basler w punkt:

lol

stary przetłumacz :P 

Nie każdy jest fanem Dirka i ma przez to niemiecki w małym paluszku :D

W telegraficznym skrócie - nie stworzyliśmy zbyt wielu sytuacji, bo Polacy stali w 50 z tyłu. Mamy świadomość, że szczególnie mniejsze nacje nastawiają się na obronę i kontry.

Na co Basler - gdybym wykonywał rzuty rożne tak jak Oezil skończyłbym karierę w wieku 14 lat.

drewniany co ty piszesz?

akurat pozycja bramkarza jest najlepiej obsadzona i kompletnie sie nie przejąłem że Szczęsny wypadł, bo lukasz gra na niewiele nizszym poziomie

może przesadzam, ale w tych mistrzostwach nie ma chyba reprezentacji z tak równo dwoma bramkarzami (kopanej tak dobrze nie znam wiec mogę sie mylić- maciek???)

Nie chodzi mi o grę a o charyzmę, kierowanie obroną tudzież brak kontaktu ze stopami. Przykładem akcja, gdzie Fabian wypluł piłkę i zero gadki do Pazdana, gdy ten wykopał na róg..

Umiejętnościami Fabian grzeszy, ale pod względem bramkarskiego zacięcia/sznytu charakterologicznego to nie to, co M.Szczęsny czy Szamo, którzy technicznie byli gorsi, ale potrafili sobie obronę ustawiać.

Aż się prosi, by na Ukrainę wypuścić borubara który ma i formę, i podziękował demonom przeszłości i jest "wokalny" z obrońcami

Z dwoma ciężko ocenić, w końcu jest m.in. Hiszpania (ale zaznaczam, że nie wiem co teraz gra Casillas), ale już cały pakiet trzech bramkarzy mamy raczej najlepszy na całej imprezie.

Niemcy (Neuer, ter Stegen, Leno) mają chyba mocniejszą trójkę a już na pewno nie słabszą. Poza tym raczej nikt nie jest lepszy.

Casillas to już wrak, w Porto bije negatywne rekordy, poważnie. 

Edytowane przez Mentor

I przy okazji ustanowić pewnie jakiś historyczny wyczyn, wypuszczając trzech bramkarzy na 3 różne spotkania grupowe ;]

Grekom udało się to zrobić na MŚ w 1994. Trener szukał tego pierwszego i chyba do końca nie znalazł bo łącznie dostali 10 bramek (0-4, 0-4, 0-2).

Casillas na dzisiaj to taki Paul Pierce.

Edytowane przez han solo

Po tych dwóch meczach nie dziwi, że Milik ma dość kontrowersyjne oceny w Holandii (sama Eredivisie jest pieruńsko trudna do oceny, tam po kilkanaście bramek w sezonie potrafią wykręcić straszne kołki, ale jednak dalej produkują dobrych piłkarzy dla silniejszych lig). i czasem go wielbią, ale też ostro po nim jechali okresami. Lewą nogę, zwłaszcza w biegu, ma świetną, poziom światowy (kto ma takie lewe kopyto w Europie?), ale zbyt często jest strasznie niechlujny w takich małych sprawach.

Z Mączyńskim kadra od roku gra lepiej niż bez niego, niezależnie od tego czy jego występ jest udany czy nie. Zieliński jest ze 2 razy lepszym grajkiem już teraz (chyba), ma błysk, ale duet z Krychowiakiem po prostu gorzej wyglądał. Ten ostatni straszył tymi kółeczkami wśród trzech Niemców, ale przechodził.

Północni Ajrisze by musieli wygrać wysoko z Niemcami, a my wysoko przegrać z Ukrainą, byśmy nie wyszli z grupy. Nie wiem, czy wystawiłbym półrezerwowy skład, choć na 90% mamy drugie miejsce. Nie wiem.

W 82 Czechosłowacja wystawiła 3 bramkarzy (za każdym razem startował inny, choć była też zmiana w trakcie spotkania) w trzech meczach grupowych.

Pazdan wymiótł. Kadra jest świetnie ustawiona i przygotowana do turnieju.

Ale wkurza mnie trochę nadmierna euforia po tym meczu. Niemcy są  pod formą (fizyczną), pewnie Low celował pod koniec czerwca.

irytuje mnie Ibra. po całości. gracz z tak wielkim potencjałem, napastnik niemal idealny przechodzi w kadrze kolejny raz obok meczu. 

Poza tym jego ego. Kilka książek piłkarskich przeczytałem, i Ikera, i #1, i nawet żałosny futbol obnażony. Fergusona cenię bardzo wysoko. Ja, Ibra? megalomania, obraz gracza spełnionego, wielkiego ideała futbolu.

z kadrą z oczywistych przyczyn wyników mało

klubowo zero zagranicznych ważnych dokonań (jebana odmiana "trofeum"), odcinając Malmo - 15 sezonów poważnych, przy czym połowa "przedreptana" jak na niego

cenię jego umiejętności, kreatywność - neguję poważne podejście do zawodu

Henrik Larson grał na 100% zawsze, kiedy go widziałem - a widziałem sporo razy

Zlatan daje dupstwa

a Włosi cwane bestie, 2 klarowne xtra sytuacje,  z czego jedna wykorzystana

#italiabandwagon on since Maldini

neguję poważne podejście do zawodu

podchodzi powaznie do zawodu, nie gralby tyle lat i nie zrobil tylu swietnych rzeczy gdyby bylo inaczej.

nie mozna tu watpic w etyke pracy.

jeszcze trafi do tej anglii na stare lata i tam tez rozjebie system.

jest troche freekiem, ignorantem, moze i kontrowersyjny ale swoje robil zawsze.

tutaj jest raczej problem slabej szwecji tak ogolnie, slabego pomyslu na atak, z tym kimem w srodku ktory juz sie naprawde nie nadaje na taki poziom. slabsza gra larssona , no musi ci grac cokolwiek pomoc jak masz takiego zlatana, pewno sam tez nic nie gra ale z czego to wynika.

Edytowane przez marzec