Mailman Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) pinot dziś spuchł i ciekawe czy to przypadek czy slaba forma tak czy siak jutro na tourmalet powinna się zacząć zabawa czolowki sobota i niedziela w popoludnie obowiazkowo z eurosportem oby tylko faworyci nie czarowali sie do Alp Edytowane 8 Lipca 2016 przez Mailman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 pinot dziś spuchł i ciekawe czy to przypadek czy slaba forma Raczej nie trafił z formą, co sam przyznał. Dobrze też czułem, że może szykować się na atak pod Mont Ventoux. - To nie jest kwestia nieodpowiednich przygotowań. Chcieliśmy osiągnąć szczyt formy na Mont Ventoux, ale nie jesteśmy maszynami. Dużo łatwiej się planuje, niż później wciela plany w życie. Zobaczymy, jak będzie jutro. Jeśli tak jak dzisiaj, nie będzie niespodzianki. Już po dwóch kilometrach finałowego podjazdu zdałem sobie sprawę, że nie jestem w najwyższej formie - przyznał lider FDJ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuPalnik Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 (edytowane) Edytowane 9 Lipca 2016 przez TuPalnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Po prostu śledzę Ale te dwa nazwiska rozważałem na następny tydzień, chociaż cieszy że uciekają teraz razem. Szczególnie po wczorajszym występie Pinot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Witajcie, chciałem dołączyć do dyskusji, bo kolarstwo (zwłaszcza tdf) śledzę od czasów Armstronga. <br />Fajnie, że Rafał dziś ucieka. Problemem jest tylko ze Pinot ma tylko ok 3 min straty do faworytów. Rafal gubil minuty przez pierwszy tydzień, żeby mieć pozwolenie peletonu na odjazd, a dzisiaj niestety ich nie puścili. Niestety nie widzę żeby dojechali do mety... <br /> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Pinot znowu spuchł, jest po prostu w słabej formie. Zawiódł mnie, liczyłem na jego lepszą dyspozycję. Szkoda tylko, że urwał Rafałowi te kilka punktów w górskiej dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzec Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 froom jaki gamon, ladnie mu tam majka nagadal pewnie fajnie ze tego nie puscil plazem , swietne to bylo ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Wlasnie nie wiem o co froomowi chodziło, że się ścigał na jakiejś podrzędnej premii 1 kat. Nie dziwi mnie, ze peleton nie lubi sky. <br /> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Lubią nie lubią, ale ostatni podjazd znakomicie przygotowali pod długi finisz Froome'a, szczególnie pomocny jak to czesto bywa w takim terenie Kolumbijczyk Henao. Movistar troche mnie zawiodl, bo mial papiery by chociaz rozegrac ten etap na remis, ale jak sie na szczycie gory mysli o łapaniu bidonow, a nie patrzy na najwiekszego faworyta to wychodzi jak wychodzi Jutro caly etap w Eurosporcie, będzie co sledzic, co zreszta widać na profilu wrzuconym przez matka. A i najwazniejsze, tak jak myslalem Contador jest na tyle słaby, by mogł Majka szalec w górach, no i koszulka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Kurdupel Quintana wiadomo, że będzie słabszy na zjeździe. Grawitacja robi swoje. Natomiast dziwne, że Valverde też dał Froome'owi odjechać. Wydawał mi się zawsze dobrym zjazdowcem. Froome to klasa Nibalego i Sagana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 https://twitter.com/CyclingHubTV/status/751803200404131840 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Nie przepadam za Froomem. Takie akcje na pewno nie przysparzają mu popularności, ale tu jak najbardziej pochwalam. Nic tak nie wkurza jak ci biegający idioci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzec Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 ta uciekczka na zjezdzie froom delikatnie mnie rozjebal, nie bylo to normalne tak odjechac wszystkim, albo jest naprawde najlepszy i mu moga wszyscy skoczyc, albo to drugie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Froome dał do pieca dziś na zjeździe, grubo mnie zaskoczył taką jazdą. Podkurwił trochę tą walką na premii, ale na jego szczęście nie przeszkodziło to w miłym zakończeniu dnia... Tak naturalnie wygląda w tej koszulce, że mógłby jej nie ściągać do końca wyścigu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Mam nadzieję, że ta koszulka doda mu sił na jutrzejszym etapie, choć sam mówi, że KOM nie jest dla niego celem. Wygląda na to, że "kanibal" Froome celuje w obie koszulki. Pinot podejrzewam, że też będzie miał chrapkę na koszulkę w grochy, bo dzisiaj definitywnie odpadł z GC. Przykro się patrzy na tak jadącego Contadora... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuPalnik Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Contador poza TdF. Szkoda mi go trochę. W Tinkoff olał go Majka ( okej on chociaż walczy o koszulkę ) i Kreuziger. Zapewne za przyzwoleniem teamu. Jeszcze parę dni temu miał być liderem ekipy a dziś mają go po prostu w Dupie. Brzydko to się dla niego kończy. Oby chociaż Rafał zachowal koszulkę do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Sporo mowili dzis komentatorzy o niezdrowej atmosferze w zespole Olega. Juz na poprzednich etapach Kreuziger niechetnie zostawal za slabnacym Alberto... A np przed kilkpma minutami bylo widac jak Bardet mial jakis drobny klopot to pol zespolu czekalo z nim przy samochodzie... Co do Majki to widac, ze po klopotach Contadora dostal wolna reke i jego zadaniem jest koszulka w grochy + ew wygranie jakiegos etapu. Co do koszulki w grochy na ta chwile "wirtualnym" liderem jest Pinot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Szkoda tych 3 punkcików. Na obu etapach Rafał był mocniejszy, a tu ani zwycięstwa ani koszulki, w której można jeździć ładne kilka dni. <br /> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Tak jak czułem, to był decydujący weekend Contadora. Dobrze dla zespołu, że odpadł. Drużyna po sezonie będzie rozwiązana, w takiej sytuacji nie ma szans na jakieś więzi i wspólną walkę lub pracę pod kogoś. Dało się zauważyć średnią atmosferę. Oczywiście, Majka nie olałby Alberto bez żadnych konsultacji z zespołem, nie robiłby nic na własną rękę, musiał dostać zgodę na jazdę pod siebie jeszcze przed wycofaniem Contadora. Teraz nikt już nie będzie się czarował, sam Majka też jasno przekazał, o co będzie chodziło zespołowi: Jestem bardzo zmęczony po tych ostatnich dniach, dużo kilometrów przejechałem w ucieczkach i odczuwam tego skutki. Niemniej trzecie miejsce na dzisiejszym etapie uważam za dobre, choć oczywiście wolałbym wygrać i utrzymać koszulkę w grochy. Mamy jednak jeszcze sporo przed sobą, a moja forma będzie wyższa. Nie mamy już niestety Alberto, którego pokonała choroba, dlatego walczymy o koszulki i etapy. Majka o koszulkę górala, Sagan o zieloną. Proste. Rafał zaatakuje na pełnej w czwartek, nie mam wątpliwości. Może jeszcze wyskoczy na początku wtorkowego etapu po premię, ale to może zależeć od sytuacji po starcie. Pinot często wyrywa na początku, pewnie znowu ruszy mocno i później odpuści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Fajny wywiad z Olegiem na CyclingTips http://cyclingtips.com/2016/07/tinkov-in-tv-interview-valverde-is-jealous-of-contador-europeans-dont-know-how-to-do-business/ Coraz bardziej zaczynam lubić Froome'a. Pięść w ryj dla debilnego kibica, genialny atak na zjeździe z dużym ryzykiem i dzisiejsza akcja na spółkę z Saganem i Maćkiem Bodnarem. Nie chowa się jak Nairo, tylko szuka możliwości zdobycia nawet kilku sekund gdzie się da. Dużo na tym nie zyskał i sporo ryzykował, ale to się ceni. I wielki kudos za dzisiaj dla Maćka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi