Skocz do zawarto艣ci

Cleveland Cavaliers (2) - New Jersey Nets (6) ECSF

Kfadrat

Cavs-Nets  

14 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Cavs-Nets

Rekomendowane odpowiedzi

To na pocz膮tek troche suchej statystyki:

New Jersey Nets - Cleveland Cavaliers W 113-111

Cleveland Cavaliers - New Jersey Nets L 91-96

Cleveland Cavaliers - New Jersey Nets L 76-94

No to zapowiada sie dosyc ciekawa seria aczkolwiek mimo, 偶e jestem ca艂ym sercem za Nets nie przewiduje innego wyniku ni偶 4-1/4-2 dla Cavs. Za du偶o dziur i niewiadomych mamy po stronie teamu z NJ co ju偶 by艂o wida膰 w serii z co by nie m贸wi膰 s艂abszymi ni偶 Cleveland Raps. Carter musia艂 by zagra膰 naprawd臋 genialn膮 seri臋 aby co艣 powalczy膰 bo RJ raczej ca艂膮 energi臋 b臋dzie po艣wi臋ca艂 na uprzykrzanie 偶ycia Lebronowi i na stwarzanie zagro偶enia w ataku mo偶e miec poprostu za ma艂o si艂y. Bilans og贸lny jak i bezpo艣rednich pojedynk贸w na korzy艣膰 Cavs ale przecie偶 (miejmy nadziej臋 ;) ) mecz meczowi nie r贸wny.

Cavaliers dosy膰 艂atwo uporali si臋 z Wizards no ale to by艂 raczej pewniak i tak naprawd臋 PO dla nich zaczynaj膮 si臋 dopiero teraz. Na pewno nie ma jednak co liczy膰, 偶e b臋d膮 jako艣 rozpr臋偶eni czy bez rytmu bo to jednak za du偶a stawka aby sobie na co艣 takiego pozwoli膰. Cavs to przede wszystkim du偶o bardziej wyr贸wnana ni偶 Nets dru偶yna. Pod koszami szala艂 b臋dzie pewnie Gooden na kt贸rego nie ma specjalnie ze strony NJ odpowiedzi. Moore teoretycznie mo偶e stanowi膰 jak膮艣 tam przeszkod臋 dla Drew ale jest poprostu strasznie nier贸wny no i dosy膰 kiepsko idzie mu walka szczeg贸lnie na bronionej tablicy. Do tego dochodzi Varejao na kt贸rego my odpowiadamy niedo艣wiadczonym i jeszcze bardziej niepewnym Boonem. Sporo b臋dzie zale偶a艂o od Collinsa bo to na nim b臋dzie si臋 opiera艂a ca艂a podkoszowa defensywa Nets no ale sam Jason nie przeciwstawi si臋 Goodenowi Varejao i na dok艂adk臋 jeszcze Z. Do tego jak by nie patrze膰 wysocy Cavs FT% maj膮 na dosy膰 niez艂ym procencie szczeg贸lnie w PO zacz臋li trafiac jak dzicy ;) . Jednym s艂owem ci臋偶ko i raczej nie ma si臋 co nastawia膰 na jak膮艣 niespodziank臋 w starciu frontcourt贸w obu dru偶yn.

Bardzo ciekaw jestem jak poradzi sobie Carter nie maj膮c ju偶 na sobie presji 20 tys. ktorzy gdyby mieli okazje zatlukli by go jak psa ;) . W meczach w CAA potrafil pokaza kawal dobrej gry, przede wszystkim takiej jakiej wszyscy od niego oczekuja czyli parcie na kosz a w mniejszym stopniu opieranie sie na grze dystansowej i bezsensownym forsowaniu dziwnych rzutow z okolic 艂uku. No ale znowu Cavaliers to du偶o lepsza defensywnie dru偶yna ni偶 Raptors i tylu okazji do wjazd贸w pod kosz Carter mie膰 nie b臋dzie. Wa偶ne jest te偶 aby nie stara艂 si臋 wdawa膰 w jakie艣 pojedynki z Jamesem bo ten nie daj bo偶e rzuci 10 pkt. wi臋cej. No ale jak wiadomo g艂owa VC to nie jest jego najwi臋kszy atut i mo偶e by膰 z t膮 selekcj膮 rzut贸w ci臋偶ko. Tym bardziej, 偶e jak ju偶 wcze艣niej wspomnia艂臋m teoretycznie mniej zaanga偶owany w ataki zespo艂u mo偶e by膰 Jefferson. No i podobnie jak z Parkerem w Raps mo偶e by膰 problem z Hughesem bo Carter wi臋kszej przeszkody dla niego nie powinien stanowi膰. No chyba, 偶e w ko艅cu si臋 zepnie i poka偶e, 偶e kiedy trzeba potrafi.

Jedynym s艂abszym punktem w Cavs jest na pewno obsada pozycji PG gdzie akurat Nets z tym 偶adnego problemu nie maj膮 i to mo偶e by膰 spora szansa NJ. Kidd nie b臋dzie ju偶 musia艂 tak jak w serii z Raps zapierdziela膰 za szybkim Calderonem i zajebi艣cie szybkim T.Jem tak wi臋c powinien z siebie dawa膰 sporo wi臋cej w ataku szczeg贸lnie je艣li chodzi o punktowanie. Oczywi艣cie to nie jest jego g艂贸wna rola ale na samym podawaniu z takim frontcourtem skupi膰 si臋 nie mo偶e bo jako pokaza艂a juz kupa meczy w tym sezonie nasi podkoszowcy maj膮 czasami problemy ze z艂apaniem najprostszych pi艂ek. Tak wi臋c sporo b臋dzie zale偶a艂o od dyspozycji rzutowej Jasona i jak tylko b臋d膮 mu te tr贸jki w miare wpada艂y powinno by膰 ca艂kiem nie藕le.

Fajnie by by艂o gdyby Boki gra艂 tak jak na pocz膮tku z Toronto. Zreszt膮 wog贸le akurat 艂awka rezerwowych to ten punkt w kt贸rym r贸wniez upatrywa艂 bym szans Nets. W艂a艣nie Nachbar czy tez Williams potrafi膮 czasami (Nachbar cz臋艣ciej ;) ) ostro zamiesza膰 i mo偶e to b臋dzie jaka艣 przewaga. Z drugiej jednak strony nie ma co si臋 za bardzo nastawia膰 bo i nasi bench players nie s膮 jako艣 specjalnie systematyczni ot raz Boki rzuci 20 pkt. 偶eby nast臋pnym razem odda膰 3 niecelne rzuty w meczu ;) .

Troch臋 pona偶eka艂em ale tak to z mojego punktu widzenia wygl膮da. Niby z Raptors jako艣 wygrali ale to akurat Wszystko po stronie Nets uzale偶nione jest od dobrej skuteczno艣ci rzut贸w a to jak wiadomo s艂aby i przedewszystkim niepewny fundament w walce na tym poziomie. Oczywi艣cie ca艂y czas wierze w pozytywne rozstrzygni臋cie to w ko艅cu sport a Nets generalnie patrz膮c nie s膮 jak膮艣 anonimow膮 dru偶yn膮, kt贸ra w PO jest tylko od bicia. Jednak za du偶o u nas niewiadomych oraz zdawania si臋 na 艂ut szcz臋艣cia (40 pkt. VC i 20/15/15 Kidda) a za ma艂o pewnych punkt贸w oraz schemat贸w na kt贸rych mo偶na opiera膰 kolejne zwyci臋stwa. No ale licz臋 na t膮 iskierk臋 talentu BIG3 i mo偶e jako艣 to b臋dzie :roll:

Dobra koniec gupot wszystko zweryfikuje parkiet.

Jak m贸wi艂o has艂o NY z fina艂u 99: We're still belive...

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Sorry, 偶e wrzuc臋 mojego kr贸tkiego posta zaraz pod d艂ugim tekstem Kfadrata, ale tak wypad艂o, a w temacie tych dru偶yn a偶 tak nie siedz臋, by sili膰 si臋 p贸ki co na d艂u偶sze wypowiedzi :)

Ja uwa偶am, 偶e seri臋 wygraj膮 Cavs, ale po m臋czarniach, tj. w 6 lub 7 meczach. Cavs rok temu pokazali, 偶e potrafi膮 si臋 spi膮膰 w obronie i je艣li zastosuj膮 to skutecznie teraz, to si艂a ra偶enia tr贸jki z New Jersey zostanie os艂abiona. A pod koszem Cavs i tak powinni mie膰 przewag臋 (Ilgauskas, Gooden i Varejao). Ale pomimo tego Cavs, z t膮 ich s艂abo艣ci膮 zwalania wszystkiego na barki LeBrona, nie s膮 na tyle mocni ani konsekwentni, by 艂atwo poradzi膰 sobie z Nets. Bo w Nets jest du偶a doza do艣wiadczenia i ogrania. Ju偶 raz ich niedoceni艂em, ale mimo wszystko b臋d臋 si臋 tego trzyma艂 :wink:

Odno艣nik do komentarza

nie mam poj臋cia kto to mo偶e wygra膰, ale sk艂ania艂bym si臋 jednak w stron臋 Nets. Kiedy Shaq zosta艂 wyslany na ryby w konferencji nie zosta艂 ju偶 偶aden wysoki, kt贸ry m贸g艂by wykorzystywa膰 s艂abo艣ci ich frontcourtu, niby Ilgauskas w Cavs mo偶e sobie w tej serii nie藕le poczyna膰, ale wydaje mi si臋, 偶e nie na tyle 偶eby stanowi艂 powa偶ny problem. Rozgrywaj膮cy szybkich 偶eby Kiddowi sprawiali problem te偶 Cavs nie maj膮, Lebron b臋dzie mia艂 sporo roboty z kryciem czy to Cartera czy Jeffersona chocia偶 oni z nim jeszcze wi臋kszy.

W sumie fajna seria si臋 zapowiada przeczucie m贸wi mi, 偶e wygraj膮 Nets w 6 meczach, ale jak r贸wnie偶 w 6 wygraj膮 Cavs zaskoczony nie b臋d臋.

Odno艣nik do komentarza

Praktycznie jedyne zagro偶enie Nets stanowi膮 na pozycjach 1-3, gdzie Cavs maj膮 najlepsz膮 obron臋 w NBA, kt贸ra jest tym bardziej 艣wietna, gdy nie potrzeba podwoje艅 pod koszem na dobrym wysokim. Nie wiem dlaczego LeBron ma mie膰 problemy z kryciem Jeffersona, skoro zawsze dobrze sobie z nim radzi艂 (chocia偶by w ostatnim meczu obu zespo艂贸w pozwoli艂 R-Jeffowi tylko na 2/13 z gry).

Pod koszem Drew i Z maj膮 przewag臋 nad ma艂o kt贸rym zespo艂em w ca艂ej NBA. Tym bardziej jestem tu nastawiony optymistycznie, 偶e obaj zdaj膮 si臋 by膰 w 艣wietnej formie. Powinno lecie膰 od nich sporo punkt贸w no i musi by膰 du偶a przewaga na tablicach, zw艂aszcza w ataku (Cavs s膮 tu numerem jeden w NBA

No i najwa偶niejsza sprawa, czyli krycie LeBrona. Je偶eli b臋dzie to wygl膮da膰 tak jak ostatnio, czyli 1on1 Jeffersona, to LeBron znowu b臋dzie si臋 pcha艂 pod kosz i ko艅czy艂 akcj臋 za akcj膮 z g贸ry. Je偶eli co艣 zmieni膮 i b臋d膮 go podwaja膰, to r贸wnie偶 by艂bym dobrej my艣li patrz膮c na seri臋 z Wizards.

Ostatni mecz obu dru偶yn te偶 powinien da膰 du偶o do my艣lenia. Obie dru偶yny walczy艂y wtedy pod koniec sezonu o jak najwy偶szy pick (Cavs o 2, Nets o 6 i obie ostatecznie wywalczy艂y), wi臋c by艂y bardzo zmobilizowane. Efekt by艂 taki, 偶e wszystko sko艅czy艂o si臋 blisko 20-punktowym blowoutem na korzy艣膰 Cavs. Nets za bardzo nie potrafili broni膰 Cavs贸w, na czele z LeBronem, natomiast po drugiej stronie by艂o przeciwnie.

Dlatego Cavs w 5.

Odno艣nik do komentarza

To na pewno mo偶e by膰 ciekawa seria i na miejscu fan贸w Cavs nie liczy艂bym tu na 艂atw膮 serie, Nets w tych PO pokazali ju偶 偶e s膮 w dobrej formie, Kidd gra fenomenalnie, w ostatnim meczu przeciw Raptors bardzo dobrze zagra艂 tak偶e Jefferson, a Carter zaliczy艂 kilka s艂abszych mecz贸w ze wzgl臋du na to, 偶e gra艂 przeciw rywalom i publice w Toronto. Natomiast Cavs tak naprawd臋 nie wiedz膮 gdzie s膮, Wizards w takim sk艂adzie to by艂 tylko sparing i dopiero teraz zaczynaj膮 si臋 dla nich prawdziwe play offy, tak d艂ugi odpoczynek te偶 nie musi by膰 dla nich dobry.

Na pewno Cavs maj膮 du偶a przewag臋 pod koszem, tyle tylko, 偶e cz臋sto jest tak, 偶e oni nie potrafi膮 jej pokazac, teraz aby wygra膰 te seri臋 b臋d膮 musieli dobrze grac Ilgauskas i Gooden.

Je艣li chodzi o pozycje 1-3, to, Kily lepiej zacznij docenia膰 trio Nets Kidd-Carter-Jefferson, w ka偶dym meczu ka偶dy z nich mo偶e by膰 mega zagro偶eniem dla cavs, a w to, 偶e Snow b臋dzie sprawia艂 problemy Kiddowi swoj膮 obron膮 jako艣 nie wierz臋, to samo tyczy si臋 Lebrona i Jeffersona. Na pewno ciekawy pojedynek to b臋dzie Hughes-Vince, je艣li to Larry on b臋dzie go kry膰, tutaj zale偶y te偶 du偶o od dyspozycji Cartera, bo je艣li jest w formie to i Larry niewiele zdzia艂a.

Trudno tutaj wytypowa膰 zwyci臋zc臋, ja my艣l臋, 偶e b臋dzie w tej rywalizacji 6 mecz贸w i raczej sk艂aniam si臋 ku wygranej Nets, tyle tylko, 偶e trzeba poczeka膰 na pierwszy mecz, po obejrzeniu go wiele si臋 wyja艣ni co do tego pojedynku.

Odno艣nik do komentarza

Seria bedzie na pewno bardzo ciekawa , jako ,偶e po tej stronie mamy trio a tu tez takie trio - Ilgauskas , Bron , Hughes :wink:

Kily nie lekcewa偶 Nets贸w bo naprawd臋 przy dobrych wiatrach moga troche namieszac :wink:

Tym razem licze na Cavs , ale wiele zalezy od obrony Nets , czyli g艂贸wnie od krycia Brona i Hughesa , bo o strefie podkoszowej ani nie m贸wie. chyba Nets nie beda mieli odpowiedzi na Ilgauskasa i Goodena.

Ci臋偶ko powiedzie膰 kto wygra, ale nie zdziwi臋 si臋 je艣li dalej przejd膮 Nets z wielkim trio na czele...

W netsach jest o wiele wi臋cej do艣wiadczenia ni偶 w druzynie z Cleveland... I to mo偶e bardzo pom贸c NJ.

Kidda raczej Snow nie zatrzymie ale kto wie mo偶e go troch臋 ograniczy...Cho膰 co艣 mi m贸wi ,偶e Jason i tak wykr臋ci w tej serii TD ( o ile nie kilka ).

P.S. Zobaczymy w tej serii jakim liderem jest LeBron. :wink:

EDIT

By艂bym zapomnia艂...

Obydwie druzyny darz臋 malutk膮 sympati膮 ,wi臋c ci臋偶ko mi powiedzie膰 komu b臋d臋 kibicowa艂 w tej serii....

Odno艣nik do komentarza

Dla mnie sprawa wysokich bedzie kluczowa w tej serii, jesli ilgauskas z goodenem dalej beda grac na 60% skutecznosci z gry to moze byc ciezko. ale jak pokazaly te po, wysocy nets potrafia wyelimnowac z gry nawet all-starow podkoszowych 9choc bosh sam sie lekko eliminowal tymi swoimi jumami). Jesli Gooden z litwinem zagraja w stylu Booza, czyli twardo fizycznie pod koszem to wtedy nawet niewielka przewaga Nets na obwodzie ie bedzie tak zauwazalna.

Choc mimo wszystko stawiam raczej bardziej z sercana Nets, a i trzeba pamietac ze Vince jeszcze nie zagral super meczu w po, a przeciez po tym sezonie bedzie mozliwe ze fa, a kiedy jak kiedy , ale tearz jest chyba czas vinsanitego, nie bedzie ciezaru publicznosci w kanadzie i innych pierdol.

Pod koszem Drew i Z maj膮 przewag臋 nad ma艂o kt贸rym zespo艂em w ca艂ej NBA. Tym bardziej jestem tu nastawiony optymistycznie, 偶e obaj zdaj膮 si臋 by膰 w 艣wietnej formie.

Jakis maly blad sie tu ci wkradl :P.
Odno艣nik do komentarza

Pod koszem Drew i Z maj膮 przewag臋 nad ma艂o kt贸rym zespo艂em w ca艂ej NBA. Tym bardziej jestem tu nastawiony optymistycznie, 偶e obaj zdaj膮 si臋 by膰 w 艣wietnej formie.

Jakis maly blad sie tu ci wkradl :P.
No tak, zgubi艂em s艂贸wko "jak", czyli mia艂o by膰 "Pod koszem Drew i Z maj膮 przewag臋 (tak du偶膮) jak nad ma艂o kt贸rym zespo艂em w ca艂ej NBA." ;) Ale wiadomo o co chodzi艂o. :P

Je艣li chodzi o pozycje 1-3, to, Kily lepiej zacznij docenia膰 trio Nets Kidd-Carter-Jefferson, w ka偶dym meczu ka偶dy z nich mo偶e by膰 mega zagro偶eniem dla cavs, a w to, 偶e Snow b臋dzie sprawia艂 problemy Kiddowi swoj膮 obron膮 jako艣 nie wierz臋, to samo tyczy si臋 Lebrona i Jeffersona. Na pewno ciekawy pojedynek to b臋dzie Hughes-Vince, je艣li to Larry on b臋dzie go kry膰, tutaj zale偶y te偶 du偶o od dyspozycji Cartera, bo je艣li jest w formie to i Larry niewiele zdzia艂a.

Doceniam ich si艂臋 na pozycjach 1-3, ale na takich graczy nie znajdziesz w NBA lepszej obrony od Cavs. Poza tym Snow to rezerwowy i dlaczego niby Kidda mieliby艣my niedostatecznie kry膰? Jego si艂a nie polega na zdobywaniu punkt贸w. Piszesz te偶 o tym, jak du偶e problemy mo偶emy mie膰 z Carterem. Ale po pierwsze, Hughes jest na niego lepszym obro艅c膮 ni偶 Jefferson na Jamesa, a po drugie kim jest Carter przy Jamesie?

Nie lekcewa偶臋 Nets i b臋dzie to du偶o trudniejsza przeprawa ni偶 z Wizards, ale nie widz臋 w jaki spos贸b mieliby odnie艣膰 zwyci臋stwo w tej serii. Co ciekawe nawet wielu fan贸w Nets (np. Kraso u nas na forum) nie widzi szans swojej ekipy w tej konfrontacji. Wszystko jest jednak w sporcie mo偶liwe. :P Jak kto艣 jeszcze by chcia艂 ponosi膰 avatar ode mnie, to zapraszam do zak艂adu o zwyci臋zce tej serii. ;)

Odno艣nik do komentarza

Co ciekawe nawet wielu fan贸w Nets (np. Kraso u nas na forum) nie widzi szans swojej ekipy w tej konfrontacji.

Nie nie nie. Szans臋 widz臋 jak najbardziej i po cichu licz臋 na niespodziank臋. Patrz膮c jednak trzewym okiem na plusy i minusy my艣l臋, 偶e dalej p贸jd膮 Cavs. Przewaga podkoszowa jest ogromna, ale nie raz z takimi zespo艂ami radzili sobie Nets.

Pozycje 1-3 mam lepiej osadzone bez dw贸ch zda艅, tylko problem w tym czy b臋dziemy umieli to wykorzysta膰, bo z tym by艂o r贸偶nie.

Tak, wi臋c szanse widz臋, ale nie nastawiam si臋 na wygran膮, bo faworytem s膮 Cavs i tyle :wink:

Odno艣nik do komentarza

Mam swoj cichy typ na ta serie ale powstrzymam sie poki nie zobacze pierwszego meczu. W kazdym razie majac w pamieci spotkanie sprzed bodajze miesiaca miedzy tymi dwoma ekipami to Cleveland zdominowali New Jersey po calosci, mimo, ze Carter mial bardzo dobry wystep. Wtedy to zarowno Cavs jak i NJ walczyli o jak najwyzsze rozstawienie, wiec raczej nie bylo odpuszczana u zadnej ze stron. Mimo wszystko to byl tylko RS, teraz sa PO i na 100% ten mecz inaczej sie potoczy. Dla Cleveland dopiero teraz rozpoczynaja sie playoffy, dla Nets juz sie rozpoczely 2tyg temu i nie wiadomo tak naprawde czego sie spodziewac po tej pierwszej ekipie, podczas gdy ta druga musiala juz wylozyc wszystkie swoja dziala aby przejsc pierwsza runde z wyzej rozstawionymi Raptors. Ciekawe bedzie jak Cavaliers po tak dlugiej przerwie beda wygladac, moze to podzialac na ich niekorzysc. Mimo wszystko koszykarsko pod kazdym wzgledem jako zespol lepsi sa Cavs, ale w PO bardziej sie licza nie umiejetnosci, ale wola zwyciestwa/walki, co pokazala seria GSW-DAL. Typuje, ze serie wygra oczywiscie zespol LBJ, nie wiem tylko w ilu, ale nie sadze aby bylo trzeba az 7 meczy. To by bylo niemozliwe wrecz w mojej opinii aby Nets to wygrali. Musieli by grac jako zespol jeszcze lepiej niz to co zaprezentowali przeciwko Toronto, znacznie lepiej. Kidd ze srednimi TD by nie wystarczyl, pomine fakt, ze on takich srednich przeciwko Cavs nie wyciagnie. Cleveland sa znacznie lepszym defensywnie zespolem niz Raps, sa o pare klas lepszym zespolem od Raps jesli chodzi o zbiorki i wreszcie na koniec, maja odpowiedz na Kidda, Vincea i Jeffersona. Ten zespol defensywnie jest oparty na naszym backcourtcie i swietnym team defense, tak wiec Nets nie sa dla nas zlym matchupem. Jedyny zly matchup dla Cavs odpadl w 1 rundzie, teraz w zaleznosci od tego jak beda grac, zalezy to jak daleko dojda w PO. Nie sadze aby wylozyli sie juz w 2 rundzie.

Odno艣nik do komentarza

w ostatnim meczu przeciw Raptors bardzo dobrze zagra艂 tak偶e Jefferson,

Nie tylko w ostatnim. Jefferson og贸lnie gra 艣wietn膮 seri臋,jedyny mecz w kt贸rym mo偶na mu co艣 zarzuci膰 to G2, w reszcie gra dobrze, bez wyjatkow, a czasami zdarzaj膮 si臋 i 艣wietne mecze jak game1.W starciu nr3,mo偶na si臋 co艣 tam doczepi膰 ale to jak by艣my ju偶 na si艂臋 chcieli, a przecie偶 nie chcemy wi臋c Jeff gra艂 super serie, z jednym gorszym meczem, b臋d膮c opr贸cz g2 zawsze conajmniej drugim strzelcem.

, a i trzeba pamietac ze Vince jeszcze nie zagral super meczu w po

Nie wiem Antek czego ty od tego Cartera wymagasz jak nie zagra艂 jeszcze 艣wietnego mecz w PO. Przypomnij sobei pierwszy mecz w CAA,Carter jest jak nowo narodzony trafia 15 z 23 rzut贸w, ma 37 pkt,5 asyst, 2 zbi贸rki. No i jak pami臋tam i pisa艂em na forum statystyki nie wyra偶aj膮 wszystkiego, VC by艂 agresywny, atakowa艂 kosz, mimo du偶臋j ilo艣ci rzut贸w i dobrej formy strzeleckiej(do czegoprzyczyni艂a si臋 te偶 w ko艅cu zwi臋kszona liczba wjazd贸w i powr贸t do starego stylu) gra艂 te偶 sporo z partnerami i mam wra偶enie 偶e 5 as na tamten mecz to absolutne minimum jakie mog艂o mu si臋 przytrafi膰. Czego chcie膰 wi臋cej? ;)

Ja og贸lnie zgadzam si臋 z reszt膮. Kluczowa b臋dzie gra podkoszwc贸w obu dru偶yn. Moore mimo 偶e jest lekcewa偶ony to z ka偶dym meczem udowadnia 偶e jak ma swoje chwile w meczu to mo偶e sobie radzi膰 z najlepszymi. Obrona wbrew pozorom te偶 nie jest taka s艂aba, NJN dobrze rotuj膮. Gooden to Gooden, on sam si臋 czesto elimnuje, gorzej martwi mnie BigZ i tutaj moim zdaniem wiele b臋dzie zale偶a艂o od tego jak szybko faule b臋dzie 艂apa艂 Collins, czyli ile b臋dzie m贸g艂 broni膰 przeciwko niemu na maksymalnych obrotach, jak szybko zejdzei to Litwin nie powinein narzeka膰 na wolne pozycje.Nawet mimo to jednak mam obawy 偶e je偶eli dw贸jka z Cleveland b臋dzie gra艂a twardo,fizycznie to raczej zmiot膮 rywalki niezale偶nie od zawodnik贸w, bo ten front to przeci臋tniacy a nie osoby stanowi膮ce zapor臋 w II rundzie playoffs,a co jeszcze pogarsza spraw臋 strasznie niedo艣wiadczony. Poza tym ustawienie Nets to raczej woda na m艂yn dla Jamesa. Nie maj膮 nikogo strasz膮cego z pomocy blokiem, wi臋c LBJ pewnie cz臋sto b臋dzie wchodzi艂 pod kosz, wbija艂 si臋 w pomalowane i zdobywa艂 艂atwe punkty. Wierz臋 w Jeffersona, ale raczej nie mam w膮tpliwo艣ci 偶e na chwil臋 obecn膮 nie ma zawodnika w NBA ktory powstrzyma艂by Brona 1on1, mo偶e on tylko neutralizowa膰 skutki ale obrona pewnie b臋dzie te偶 troszke na radar pami臋taj膮c o tyle z pustk膮, wi臋c James b臋dzie mia艂 r贸wie偶 sporo mo偶liwo艣ci jumpshoot贸w a te zdecydowanie poprawi艂 od rookie season. ;) Kidd pewnie p贸jdzie do Hughesa albo Sashy i na szcz臋scie obaj graj膮 inaczej ni偶 Ford wi臋c licz臋 tym razem na zdecydowan膮 pomoc defensywn膮 Jasona, tutaj szybko艣膰 nie b臋dzie mia艂a ju偶 tego znaczenia, je偶eli Hughes nie zmieni swojego stylu gry tylko zostanie do strzelania z dystansu, bo przecie偶 we wjazdach jest dobry a w Nets w trumnie dziura, zawodnicy niedo艣wiadczeni i nawet jak p贸jda na podwojenie to pewnie zostawi膮 wolne miejsce do dogrania do 艣rodkowego kt贸ry z 艂atwo艣ci膮 sko艅czy. Szcz臋艣cie Nets 偶e Cavs nie maj膮 solidnego PG, bo Carter to obro艅ca do艣膰 nijaki, olewaj膮cy sobie spraw臋 wi臋c nie b臋dzie mia艂 pora偶ajacych rywali i dobrze. Po stronie Cavaliers powinna by膰 wi臋ksza rotacja, strasznie ma艂膮 liczb膮 zawodnik贸w gra艂 w serii z Wizards Mike Brown, licz臋 偶e rezerwa si臋 poka偶e i to z dobrej strony bo trudno ich wpuszcza膰 jak zawodz膮 a tutaj mog膮 by膰 przydatni.

Ciekawi mnie jak sobie poradzi Larry z Carterem, bo pewnie on b臋dzie go kry艂, ma wyzwanie ch艂op bo Vince zrobi wszystko by szale膰, by pom艣ci膰 poprzedni膮 nieudan膮 rund臋, bez obci膮zenia 20 tysi臋cznej publiczno艣ci kt贸ra najch臋tniej by wesz艂a na parkiet i odci臋艂a mu g艂ow臋 b臋dzie mu l偶ej, mimo 偶e dalsza rundaspodziewam si臋 mniejszego obci膮zenia psychicznego zwi膮zanego z doznaniami osobistymi(tak to nazwe bo mi s艂owo wypad艂o, a musz臋 zaraz ucieka膰 by za艂atwi膰 spraw臋 przed meczem ;) ) o obron臋 frontu nie ma co si臋 martwi膰, Varejao czy Gooden powinni wy艂aczy膰 Moore'a, bo to troszk臋 inna klasa zawodnik贸w, a do Boone'a trzeba dograc idealn膮 pi艂k臋 by sko艅czy艂 a z tym przy klasie defensywnej Cavs b臋dzie trudno. Ciekawi mnie jak zagra Nachbar, kt贸ry z Raps by艂 troszk臋 takim czarnym koniem pomagaj膮cym wielkiej tr贸jce, teraz lepsza obrona i zobaczymy jak to wp艂ynie na jako艣膰 gry Bostjana. Spor膮 rol臋 bedzie mia艂 te偶 Marcus, b臋dzie musia艂 wnie艣c troszk臋 pop艂ochu w D rywali, gra skrajnie inaczej ni偶 Kidd, wi臋c licz臋 na lekkie gubienie si臋 rywali podczas tych zmian i zamieszanie tego co jest bronione, jak zesp贸l jest ustawiony i kto kogo kryje i jak mocno naciska.

Nets og贸lnie graj膮 atak nastawiony skrajnie na obw贸d i rzuty za 3 albo ewentualne wjazdy. W艂a艣ciwie opr贸cz tego ostatniego t膮 sam膮 taktyk臋 stosowali w RS Cavs, ale oni maj膮 potencja艂 by gra膰 inaczej i teraz niebywa艂a okazj臋 zwi膮zan膮 ze s艂膮bo艣膰ia przeciwnika w trumnie, wi臋c licz臋 偶e nie b臋da si臋 si艂owac z jumshootami tylko zachowaj膮 si臋 jak przysta艂o na zawodowc贸w czyli wykorzystaj膮 s艂abo艣ci rywali.No i oczywi艣cie oba zespo艂y dzieli klasa defensywna, Cavs to czo艂贸wka w lidze, a Nets musz膮 ci膮gle stara膰 si臋, schodzi膰 ni偶ej, rotowa膰, kombinowa膰 jak tu zakry膰 indywidualn膮 s艂abo艣膰 obwodu co ma swoje odibcie na jako艣ci ich bronienia.

Ciekawie b臋dzie te偶 na 艂awce trenerskiej. Po obu stronach trenerzy na kt贸rych sporo narzekaj膮 kibice. Frank akurat ma to szcz臋艣cie ze mimo kontuzji jest w drugiej rundzie co wcze艣niej mimo zdrowia si臋 nie udawa艂o wi臋c pewnie zwolniony nie zostanie, a Brown jak wygra t膮 serie albo dobrze si臋 spisze to te偶 nie powinno by膰 problem贸w. Mike z pewnosci膮 ustawi zesp贸艂 do 艣wietnej gry defensywnej, s臋k w tym 偶eby w ko艅cu pomy艣la艂 o ataku bo tego brakowa艂o przez ca艂y czas, pomys艂 tutaj i po tym jak z 艣redniej ekipy uczyni艂 pot臋g臋 obrony dla mnie m贸g艂by zostac, ale zwyczanie sam膮 obron膮 bez pomys艂u na atakownie nie da si臋 nigdzie zaj艣膰, same gwiazdy i ich improwizacja to troszk臋 ma艂o o czym wczoraj bole艣nie przekonali sie chocia偶by Houston Rocekts. Ale przed Nets to samo wyzwanie, ich atak pozycyjny to klapa, a kontr nie b臋dzie, ze wzgledu na dobre transition D Kawalerzyst贸w. Wi臋c obaj maj膮 ten sam problem, z tym 偶e przed Lawrence wi臋ksze wyzwanie, bo wi臋ksza przeszkoda do pokonania z gorszym potencja艂em. Coach Nets ma to szcz臋艣cie 偶e troszk臋 sobei nadrobi艂 pokazaniem jaj, zaprowadzi艂 tam lekkie porz膮dki i ju偶 Carter nie robi tam wszystkiego w ko艅c贸wkach a staraj膮 si臋 gra膰 pi艂k膮 i wykorzystywa膰 umiej臋tno艣ci kreatorskie Kidda, czyli tak jak normalne akcje, patrz膮c na to 偶臋 jest sporo opcji (sko艅czy膰 mo偶e Jeff, Carter,sam Kidd czy 艣wietnie dograc do Moora na czyst膮 pozycje sam z koszem) uwa偶am 偶e jest to rozwi膮zanie rozs膮dne. Do obu s膮 zastrze偶enia r贸wnie偶 偶e cz臋sto nie reaguj膮 w odpowiednich momentach na kiepsk膮 gr臋 zespo艂u, za p贸藕no bior膮 czas a jak ju偶 wezm膮 to nie zawsze umiej臋tnie pokieruj膮 zespo艂em, nie ustawi膮 go by wr贸ci艂 do gry. Podsumowuj膮c ciekawie si臋 tutaj szykuje, dw贸ch coach贸w do kt贸rych jest sporo zastrze偶e艅, mo偶e kt贸ry艣 t膮 seri膮 zmieni o sobie opinie.

Za troszk臋 ponad godzine G1. W sumie dla Nets to jest w tym momencie najlepsza okazja.Cavs odpoczywaj膮 od 30 kwietnia, dla nich to tak naprawd臋 pierwszy powa偶ny mecz w tym postseason a NJN wchodzi na pe艂nym gazie po wyr贸wnanym do ostatnich sekund starciu z Raps. Bed膮 rozp臋dzeni a czasami zbyt d艂uga przerwa mo偶e 藕le podzia艂a膰. Uprzedzaj膮c wszelkie p贸藕niejsze pytania sympatyzuje z obiema ekipami, nie b臋de p艂aka艂 je偶eli przejdzie kt贸rakolwiek ale minimlanie sk艂aniam sie bardziej ku Cavs(Nets tak jako艣 tak na odstawce i z ty艂u za pierwsz膮 tr贸jk膮 ostatnio)

M贸j typ: 4-2 Kawaleria. Mimo wszystko maj膮 wi臋cej opcji, wi臋cej atut贸w, s膮 faworytami. Mimo wszystko przyjmuj臋 mo偶liwo艣膰 niespodzianki. Trzeba jednak sprawiedliwie odda膰 偶e 1-3 Nets wygl膮da imponuj膮co, ale pod koszem jest pusta, a tacy gracze jak James, Hughes czy szalej膮cy Pavlovic(niech to nikogo nie zdziwi bo ch艂op ostatnio wyr贸s艂 na jedna z czo艂owych postaci Cleveland , wi臋c wcale nie na wyrost si臋 tutaj znalaz艂) nie dadz膮 si臋 zmia偶d偶y膰, wi臋c przewaga b臋dzie po cz臋艣ci zatarta. G艂贸wny atut New Jersey to do艣wiadczenie, ale to s膮 PO, wi臋c jest to kluczowa kwestia, kt贸ra nieraz decydowa艂a na korzy艣膰 teoretycznie s艂abszego ale bardizej ogranego rywala, a racji tego 偶e to drugie playoffs Jamesa, a og贸lnie ca艂y zesp贸艂 Cavs to jednak do艣膰 niedo艣wiadczona dru偶yna. Z tym 偶e znowu problem Nets bo przecie偶 1-3 to 艣wietni, ograni zawodnicy ale na froncie postseasonowe 偶贸艂todzioby wi臋c i tutaj przewaga troszk臋 ga艣nie...

A teraz po Kfadracie powt贸rz臋 bo nic innego nie pozostaje.

Dobra koniec gupot wszystko zweryfikuje parkiet.

Odno艣nik do komentarza

Nie bede bawil sie w typowania, moim zdaniem jest narazie zbyt duzo niewiadomych zeby moc precyzyjnie wskazac zwyciezce.

Przewage Nets upatruje w tym, ze sa w przeciwienstwie do Cavs na gazie i w optymalnej formie. LeBrony z kolei nie nameczyly sie za bardzo w I rundzie, traktujac ja raczej jako sparingi. Oby to sie na nich zemscilo i zeby nie byli do konca "dotarci" w pierwszych spotkaniach obu ekip.

Tak jak mowilem, z typowaniem wstrzymam sie, musze najpierw zobaczyc Game 1. Nie mam jakis wygorowanych wymagan, dla mnie priorytetem na tegoroczne PO's bylo odeslanie Raptors do domu, takze wszystko powyzej 4-2 dla Cavs wezme z pocalowaniem reki. Z drugiej jednak strony, uwazam ze Clevelend jest jak najbardziej w naszym zasiegu i nie przekreslalbym NJ zbyt wczesnie.

Swoja droga, strasznie smieszy mnie to ciagle sluchanie o miarzdzacej przewadze pod koszami, o slabosci w tym wzgledzie Nets i takie tam. Co roku to slysze i co roku gowno z tego widac (Indiana rok temu z JO na czele, Bosh w tym roku, Shaq tez jakis MONSTRUALNYCH rzeczy przeciwko nam nie wyczynial) :) Collins jest naprawde b. niedocenianym obronca. Co prawda w ataku jest mniej wiecej tak ekscytujacy jak wizyta u dentysty, ale jesli chodzi o 1 on 1 defense, to koles jest naprawde niezly. A i przewracanie sie w odpowiednim momencie nie jest mu obce ;)

Anyway, takie moje male wtracenie. Za chwile na VP1 zaczyna sie meczyk, juz doczekac sie nie moge :)

Aha, jeszcze jedno:

KarSp:Frank akurat ma to szcz臋艣cie ze mimo kontuzji jest w drugiej rundzie co wcze艣niej mimo zdrowia si臋 nie udawa艂o

A rok temu to K***A co? ;)

Odno艣nik do komentarza

No jednak Cavs wygrali po nerwowej ko艅c贸wce, a pierwsze s艂owo jakie mi si臋 nasuwa na my艣l to SASHA PAVLOVIC!! Ten blok poprostu sprawi艂 ,偶e zlecia艂em z fotela :twisted:

VC zagra艂 dobry mecz mam ma艂e pretensje do Kidda, bo nie gra艂 tak jak sie spodziewa艂em , ale c贸偶 ch艂op juz swoje w tej lidze zrobi艂...

Richardson no c贸偶 m贸g艂bym napisa膰 o nim to samo co w przypadku Kidda , ale nie ma sensu . Poprostu nie by艂 to jego dobry mecz , stac go na wiele wi臋cej.

Przewaga Cavs pod koszem by艂a wielka, zbierali jak im si臋 tylko podoba艂o i to g艂贸wnie zaowocowa艂o w pora偶ke je艣li NJ nie zrobi w tym kierunku powaznej przebudowy to kiepsko widze ich przysz艂o艣膰.

Hughes wywiera艂 bardzo dobr膮 presj臋 na Kidd'zie i to wam bardzo pomog艂o. Jednak co do krycia Vince'a to mia艂bym powazne zastrzezenia. W 2 kwarcie ciska艂 sobie te tr贸jki jak chcia艂 a ma艂o kiedy kto艣 przy nim by艂.

Ten mecz juz poprostu musia艂em obejrze膰 ,a akurat jakby to powiedzie膰 " leza艂 mi ".

Odno艣nik do komentarza

Mecz slabiuuuutki, szczegolnie ze strony Cavs. Troche obudzili sie w 4q, nie panikowali w koncowce i wykonczyli rywala nie tylko kluczowymi koszami, ale tez kluczowa obrona. Tutaj slowa pochwaly dla LBJ, caly mecz byl jakos nie soba, ale jak przyszlo co do czego to zdobyl waznego kosza i zagral bardzo dobry defense na Jeffersonie, a chwile pozniej zablokowal Nachbara. Do czego to doszlo aby LBJ wygrywal mecze defensywa ;]. No ale + mu sie nalezy za 4q, jak i Cavaliers, wczesniej caly zespol jak i on sam prezentowali cieniutki poziom energii, agresji i wszystkiego co przyjdzie na jezyk ogladajac to. W kazdym razie nie bylem zachwycony nasza gra, bylem wrecz zly, ze gramy taka padake, ale mielismy tydzien przerwy i sie tego spodziwalem po czesci. Licze na wiecej w g2.

Odno艣nik do komentarza

Mecz jak to si臋 m贸wi "taki se" :) Grali艣my wiele na si艂e, ma艂o korzystali艣my z graczy, kt贸rzy mieli by膰 naszym najwi臋kszym atutem - Z i Drew. Og贸lnie w ataku grali艣my jakby艣my chcieli a nie mogli, pierwsza po艂owa koszmarna pod tym wzgl臋dem, druga nieco lepsza.

Gdyby nie D to by艣my przer偶n臋li to chyba 100 punktami :) Pokazujemy jednak, 偶e uro艣li艣my w si艂臋 w tym aspekcie i nie 艂amiemy si臋 nawet w meczach o najwy偶sz膮 stawk臋.

Praktycznie rzecz bior膮c to mecz mia艂by identyczny przebieg jaka nasza ostatnia potyczka z RS, gdy艣my ruszali dupska w ataku - mam nadzieje, 偶e tak ju偶 b臋dzie w g2 ;)

Indywidualne brawa dla Drew Goodena, kt贸rego zbi贸rki wielkokrotnie ratowa艂y nam ty艂ki :) Oraz LeBrona - niby s艂aby wyst臋p, ale swoje zrobi艂, blisko TD znowu, przes膮dzi艂 o wygranej. Miejmy nadziej臋, 偶e na nast臋pny mecz si臋 ju偶 wykuruje ;)

Odno艣nik do komentarza

mam ma艂e pretensje do Kidda, bo nie gra艂 tak jak sie spodziewa艂em , ale c贸偶 ch艂op juz swoje w tej lidze zrobi艂...

Nie, ma jeszcze du偶o do zrobienia w tej lidze bo przecie偶 nie ma pier艣cienia, mo偶e zdoby膰 wszystko indywidualnie ale bez tego zawsze b臋dzie mia艂 jaki艣 cel. Kidd ten okr臋t do zdobycia dalej posiada i musi o niego walczy膰. Sam wie, 偶e lata lec膮, ma coraz mniej czasu wi臋c na pewno sprawy nie ola艂. Nie czepiam si臋 skuteczno艣ci czy tam czego艣 bo nigdy nie b艂yszcza艂 w tym elemencie i trudno 偶eby przy takiej obronie nagle wykazywa艂 sie geniuszem. Tego si臋 mo偶na doczepi膰, reszta w normie. Mo偶e asyst troszk臋 mniej ale to 偶e jego koledzy nie trafiali nawet z najprostszych pozycji jak ju偶 obrona Cavs raz do roku zosta艂a zgubiona to nie jego wina.

A je艣li chodzi o pretensje to mnie troszeczk臋 zawi贸d艂 w ostatniej akcji, gdy ko艅czy艂 si臋 czas zosta艂y 2 sekundy zamiast rzuca膰 to sili艂 si臋 na podania Jeffersona,a ten ju偶 prawie z syrena odda艂 pr贸be i nawet jakby trafi艂 to nic by to nie zmienia艂o bo zabrak艂oby sekund. A tak wpada tr贸jka, potem szybki faul i mo偶e jaki艣 cudowny rzut rozpaczy w stylu Fishera ;)

Richardson no c贸偶 m贸g艂bym napisa膰 o nim to samo co w przypadku Kidda , ale nie ma sensu . Poprostu nie by艂 to jego dobry mecz , stac go na wiele wi臋cej.

Who? ;) Chodzi o Jeffersona? Jak tak to nie wiem o co te krzyki. ;) James w ataku sobie nie poszala艂 tak mocno, a inna sprawa 偶e nawet jakby tak by艂o to przecie偶 nie wina Richarda bo to zawodnik ine do powstrzymania. A poza tym to fakt gra艂 troszk臋 roztargniony, no ale jakby nie patrze膰 by艂 jedn膮 z dw贸ch(on i Nachbar) w miar臋 dysponowanych opcji NJN w ataku.

Og贸lnie to od siebie jeszcze w dw贸ch zdaniach mog臋 doda膰 偶e sie zawiod艂em na razie po g1. Cavs robi膮 co chc膮 na tablicach, skuteczno艣膰 ich nie obchodzi bo i tak zbieraj膮. Ca艂臋 szcz臋艣cie Nets贸w 偶e maj膮 Kidda i Cartera czyli najlepiej zbieraj膮cych guard贸w w lidze bo bez nich przewaga pewnie by艂aby r贸wna 30 rebs贸w :lol: Ale i tak miazga by艂a.

EDIT

No i zapomnia艂em. 艁adny blok Jamesa a Pavlovicia to pewnie b臋dzie w TOP10 blok贸w tegorocznych PO :shock: co艣 pi臋knego to by艂o :shock:

Odno艣nik do komentarza

Nie, ma jeszcze du偶o do zrobienia w tej lidze bo przecie偶 nie ma pier艣cienia, mo偶e zdoby膰 wszystko indywidualnie ale bez tego zawsze b臋dzie mia艂 jaki艣 cel. Kidd ten okr臋t do zdobycia dalej posiada i musi o niego walczy膰. Sam wie, 偶e lata lec膮, ma coraz mniej czasu wi臋c na pewno sprawy nie ola艂. Tego si臋 mo偶na doczepi膰, reszta w normie. Mo偶e asyst troszk臋 mniej ale to 偶e jego koledzy nie trafiali nawet z najprostszych pozycji jak ju偶 obrona Cavs raz do roku zosta艂a zgubiona to nie jego wina. A je艣li chodzi o pretensje to mnie troszeczk臋 zawi贸d艂 w ostatniej akcji, gdy ko艅czy艂 si臋 czas zosta艂y 2 sekundy zamiast rzuca膰 to sili艂 si臋 na podania Jeffersona,a ten ju偶 prawie z syrena odda艂 pr贸be i nawet jakby trafi艂 to nic by to nie zmienia艂o bo zabrak艂oby sekund. A tak wpada tr贸jka, potem szybki faul i mo偶e jaki艣 cudowny rzut rozpaczy w stylu Fishera ;)

No niby tak ,ale poprostu m贸wi膮c to mia艂em g艂ownie na mysli ,偶e jakby nie by艂o w tej lidze ju偶 du偶o osi膮gna艂 i m艂ody tez juz nie jest :wink:

I co do tej akcji to wydaje mi si臋 ,i偶 m贸g艂 troszk臋 spokonie rozegra膰 t膮 akcj臋 , a nie tak wprowadza膰 w stan nerwowy swoich partner贸w :wink:

Who? ;) Chodzi o Jeffersona? Jak tak to nie wiem o co te krzyki. ;) James w ataku sobie nie poszala艂 tak mocno, a inna sprawa 偶e nawet jakby tak by艂o to przecie偶 nie wina Richarda bo to zawodnik ine do powstrzymania. A poza tym to fakt gra艂 troszk臋 roztargniony, no ale jakby nie patrze膰 by艂 jedn膮 z dw贸ch(on i Nachbar) w miar臋 dysponowanych opcji NJN w ataku.

tak mnie zdziwi艂a ta seria z Mavs ,偶e ca艂y czas sie myle xD

Swoj膮 drog膮 to myl臋 ich czesto , naprawde nie wiem czemu bo r贸偶nica jest ale jako艣 tak mi ca艂y czas si臋 " kie艂basi " :wink:

Owszem wspomaga艂 atak jednak podczas PO s膮dz臋 ,偶e m贸g艂 wywiera膰 lepsz膮 presj臋 w obronie, bo w ko艅cu w tym jest dobry .Ale prosz臋 ci臋 nie s艂uchaj mnie bo zawsze sie do czego艣 dopierdzielam taki juz jestem... :twisted: Akurat do Nachbara nie mam co zarzuci膰 , bo zagra艂 ( wed艂ug swoich umiejetnosci ) na bardzo wysokim poziomie

Odno艣nik do komentarza

M贸wi si臋, 偶e po takich meczach poznaje si臋 klasowe dru偶yny. Cavsom nic nie sz艂o - nie do艣膰, 偶e grali bardzo wolno i si艂owali cz臋sto nieprzygotowane rzuty, to jeszcze by艂o mn贸stwo cegie艂, sko艅czy艂o si臋 na 40% skuteczno艣ci. LeBronowi wyra藕nie dokucza艂a choroba (na konferencji to wi臋cej kaszla艂 ni偶 m贸wi艂) i nie by艂 sob膮, jednak zagra艂 wszechstronnie i przede wszystkim, podobnie jak w serii z Wizz, w kluczowych momentach zapewni艂 nam zwyci臋stwo. To dobry prognostyk, 偶e mimo tak beznadziejnego ofensywnie meczu dali艣my rad臋 to wygra膰. W nast臋pnym meczu ja r贸wnie偶 spodziewa艂bym si臋 lepszej gry z naszej strony. Miejmy nadziej臋, 偶e LBJ zd膮偶y wyzdrowie膰, bo to powinno tu zdecydowanie pom贸c.

W obronie by艂o ju偶 zdecydowanie lepiej. Wprawdzie na pocz膮tku Moore co chwila zdobywa艂 艂atwe punkty jak chcia艂, Pavlovi膰 (zdziwi艂em si臋 troch臋, 偶e to on by艂 wyznaczony do krycia VC) dawa艂 si臋 ogrywa膰 Vince'owi jak dziecko, a wysocy czasem mieli problemy z zamykaniem penetracji, ale z czasem wygl膮da艂o to coraz lepiej. W 4 kwarcie widzieli艣my po prostu perfekcyjn膮, bezb艂臋dn膮 obrona w wykonaniu Cavs. Naprawd臋 to imponowa艂o, lepszej obrony wyobrazi膰 sobie raczej nie mo偶na i nie dziwi臋 si臋, 偶e Carter nie m贸g艂 nic trafi膰, a my mimo dalej du偶ych problem贸w w ataku mogli艣my spokojnie wyj艣膰 na prowadzenie.

Blok Sashy rewelacyjny w stylu Prince'a. Jeszcze lepszy ni偶 LeBrona na Songaili w 3 meczu z Wizards.

Odno艣nik do komentarza

No niby tak ,ale poprostu m贸wi膮c to mia艂em g艂ownie na mysli ,偶e jakby nie by艂o w tej lidze ju偶 du偶o osi膮gna艂 i m艂ody tez juz nie jest Wink

To 偶e nie jest m艂ody nie znaczy 偶e ma nie gania膰 jak szalony skoro nie zrealizowa艂 g艂贸wnego celu przyj艣cia do NBA 8)

Swoj膮 drog膮 to myl臋 ich czesto , naprawde nie wiem czemu bo r贸偶nica jest ale jako艣 tak mi ca艂y czas si臋 " kie艂basi " Wink

My艣l臋, 偶e to nie przez serie z Mavs a po prostu Jefferson nazywa si臋 Richard i Ci si臋 myli imi臋 z nazwiskiem pami臋taj膮c 偶e biega po parkietach Richardsona, a faktem jest 偶e teraz to trudno o nim i kolegach zapomnie膰 wi臋c sytuacja si臋 nasila.

Owszem wspomaga艂 atak jednak podczas PO s膮dz臋 ,偶e m贸g艂 wywiera膰 lepsz膮 presj臋 w obronie, bo w ko艅cu w tym jest dobry .Ale prosz臋 ci臋 nie s艂uchaj mnie bo zawsze sie do czego艣 dopierdzielam taki juz jestem... Twisted Evil Akurat do Nachbara nie mam co zarzuci膰 , bo zagra艂 ( wed艂ug swoich umiejetnosci ) na bardzo wysokim poziomie

Do Nachbara nikt si臋 nie czepia, bo nie ma o co. :)

A wracaj膮c do Jeffersona to m贸g艂 wywiera膰 wi臋ksz膮 presj臋 ale to wi膮za艂oby si臋 z podej艣ciem bli偶ej do Jamesa a wtedy ten mia艂by sporo okazji do wykorzystania szybko艣ci, mini臋cia i od razu droga prawie wolna na kosz bo ten front nie specjalnie by mu pewnie przeszkadza艂. Na LBJa nie ma dobrej obrony, chyba 偶e jest si臋 wybitnym D, a dla Richarda mimo sympatii i ch臋ci jednak troszk臋 brakuje do tego miana. Podej艣cie bli偶ej czyli to o czym m贸wisz wi膮偶e si臋 z 艂atwo艣ci膮 penetracji, natomiast zostawienie zbyt mocno daje szanse na skuteczne tr贸jki. Trzeba wi臋c pr贸bowa膰 to jako艣 wypo艣rodkowa膰 co niesie ze sob膮 mieszane efekty. Wczoraj akurat Jeffersonowi posz艂o nie tak 藕le, bo James nie mia艂 za du偶o wolnych pozycji i swobody rzutu co w po艂膮czeniu z kiepskim dniem strzeleckim sko艅czy艂o si臋 艣rednimi osi膮gni臋ciami.

Odno艣nik do komentarza

. Wczoraj akurat Jeffersonowi posz艂o nie tak 藕le, bo James nie mia艂 za du偶o wolnych pozycji i swobody rzutu co w po艂膮czeniu z kiepskim dniem strzeleckim sko艅czy艂o si臋 艣rednimi osi膮gni臋ciami.

Choroba LBJ tez nie byla bez znaczenia. Przez wiekszosc meczu mialem wrazenie, ze gra on troche zagubiony zarowno w O jak i w D, a jak sie pozniej okazalo na konferencji to na okraglo smarkal i kaszlal, wiec to takze przyczynilo sie do tego, ze James nie mogl grac do konca tak jakby chcial. Liczy sie natomiast tylko zwyciestwo, nie wazne jakim kosztem, wiec zostawmy to juz za soba. W g2 licze, ze przynajmniej zagramy z energia :roll: .

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.