Skocz do zawartości

NBA draft 2016

BigManFan

Rekomendowane odpowiedzi

To nie ma wątpliwości, że Buddy jest najlepszym graczem w NCAA obecnie. Mnie bardzo zastanawia to, że draftexpress ma go w mocku dopiero na 9 miejscu... Tym bardziej, że to jest dobry fit do większości drużyn. Rozumiem, że jest już seniorem, ale Dunna mlodszego o 3 miesiące mają na miejscu 5, gdzie Hield jest imho o wiele lepszym graczem, dodatkowo bez takiej historii kontuzji, szybciej się też rozwija. Na nbadraft.net mają go na miejscu 3 i dokładnie tam bym go w tym momencie umieścił. Ale byłby to steal dla kogoś jakby zgłosił się do draftu rok temu. Był typowany na 2 rundę...

To nie ma wątpliwości, że Buddy jest najlepszym graczem w NCAA obecnie. Mnie bardzo zastanawia to, że draftexpress ma go w mocku dopiero na 9 miejscu... Tym bardziej, że to jest dobry fit do większości drużyn. Rozumiem, że jest już seniorem, ale Dunna mlodszego o 3 miesiące mają na miejscu 5, gdzie Hield jest imho o wiele lepszym graczem, dodatkowo bez takiej historii kontuzji, szybciej się też rozwija. Na nbadraft.net mają go na miejscu 3 i dokładnie tam bym go w tym momencie umieścił. Ale byłby to steal dla kogoś jakby zgłosił się do draftu rok temu. Był typowany na 2 rundę...

Wiesz, gdyby chodziło o to, kto jest najlepszym graczem, to Hield poszedłby z jedynką.

Pytanie o ile lepszy może się jeszcze stać i jak jego gra przełoży się NBA w porównaniu do Dunna, który jest lepszym atletą i wszechstronniejszym zawodnikiem.

Kiedyś Deron w trakcie MM znikąd wskoczył w TOP3 draftu teraz wygląda że Hield może w tym TOP3 wylądować

Inna sprawa to Boston może mieć zarówno TOP 3 i pick nr 12 od Dallas i to oddając w sumie emerytów .... A to niby Hinkie jest geniuszem.... Czapki z głów dla Ainge\a ...Ciekawe tylko co Boston zrobi ... Czy weźmie tak wysokie picki czy spakuje je i odda za gwiazdę bo oni raczej potrzebują teraz gwiazdy niż kolejnych młodych

Zebranie picków to dopiero połowa roboty. Rok temu nie udało się ich spakować nawet za Winslowa. Nie wiem co Ainge zrobi z tyloma 1st rounderami w słabym drafcie.

Prawo malejącej użyteczności - przy młodym rosterze i licznych wyborach w drafcie, kolejne picki powoli stają się ciężarem. Miejsc w składzie brak, a Ainge do tej pory wybierał średnio.

2009 miał być słabym draftem 2011 takoż bo przecież lockout i ci lepsi zostali rok dłużej.... Dziś nikt poważny nie postawi 08 ponad 09 ani 2012 ponad 2011 więc ja bym poczekał czy ten 2016 będzie taki słaby choć rzeczywiście nie wygląda na super wybitny

A jest w tym drafcie jakiś dobry center defensywny? Może w końcu takiego kogoś wybierze Ainge, a nie następnego guarda. 

W mockach jest mało centrów, jak nigdy. Z gości o wzroście 7 stóp i wyżej w TOP 20 są tylko Poeltl i Labisierre. Nie ma opcji, żeby Celtics wybrali z pickiem Nets, któregoś z nich.

A jest w tym drafcie jakiś dobry center defensywny? Może w końcu takiego kogoś wybierze Ainge, a nie następnego guarda.

W szeroko pojętej czołówce draftu jedyny co mi do głowy przychodzi to Jakob Poeltl. Całkiem ciekawy koleś. Tylko on będzie raczej szedł w okolicach 8-10 miejsca. Na moje na wyższy pick to on na dziś jest za słaby. Za to dosyć ciekawa grupa wysokich może być w niższych partiach draftu. Na przełomie 1 i 2 rundy Edytowane przez TuPalnik

Dajcie spokoj z wybieraniem ludzi w draftach. Pakujcie picki Nets i sciagacie defensywnego centra a w tym lub nastepnym roku z FA dwoch all starow i robicie w koncu porzadek na Wschodzie...

W mockach jest mało centrów, jak nigdy. Z gości o wzroście 7 stóp i wyżej w TOP 20 są tylko Poeltl i Labisierre. Nie ma opcji, żeby Celtics wybrali z pickiem Nets, któregoś z nich.

To wiem, ale myślałem o picku Mavs. ;)

Generalnie to mam nadzieję, że Ainge spakuje dużo picków w wymianie za kogoś.

No jakby to miał być pick poniżej top2 to jest to najlepsza opcja. Tylko kto w zamian? Z choć trochę realnych opcji chciałbym kogoś z dwójki C-Stein - Noel, tylko nie wiem jak wysoko obaj są cenieni przez obecne ekipy.

Edytowane przez Regis

• 5 tygodni później...

Może to dla niektórych będzie lamerskie pytanie ale nie interesuje się tym na bieżąco i jakoś dokładnie. Wchodzę teraz na draftexpress, sprawdzam zbliżający się draft, trochę porównuję niektórych zawodników do siebie i nie wiem dlaczego  Dragan Bender jest notowany według tego jakby nie było prestiżowego serwisu na 3 miejscu a na przykład Domantas Sabonis jest dopiero na 18 gdzie to on jest bardziej NBA Ready, przynajmniej tak się wydaje.  Jak patrze na statystyki to Bender delikatnie ssie, waży tylko 98 kg przy wzroście 215 cm a Sabonis w Gonzadze wymiata i ma większą masę chociaż i tutaj nie ma specjalnych rewelacji i pewnie będą starali się dorzucić mu trochę kilogramów. Jak na razie Bender jest porównywany do Porzingisa no ale nie wiem czy to jest do końca zasłużone porównanie, dlatego pytam się Was o zdanie. Jak to możliwe że taki zawodnik jak Bender jest notowany tak wysoko? Słaby draft czy aż tak lecą na te jego centymetry wzrostu jak i też zasięgu?

Edytowane przez Szycha

mocki mozna o kant dupy rozbić

1. wazny jest wiek

2. wazne jest porównanie do podobnego gracza, który wypalił rok/dwa wczesniej

3. czesto warunki fizyczne>umiejetności

4. ogolny trend, np wysocy z wysokimi numerami co potem okazali sie gunwem

5. ludzie z Europy mają zawsze gorzej