Skocz do zawartości

Centerdelhpia 76ers 2015/2016

Julius

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem Wam - że dużo mogę wam powiedziec, ale najbardziej wam chciałbym powiedzieć, że czerwone koszulki Sixers wymiatają. 

To prawda. W sumie wszystkie sa swietne. Parkiet tez ladnie sie prezentuje, chociaz dalbym nieco jasniejszy niebieski.

hmm, jak patrze po kazdym meczu na highlighty okafora w ataku, to aż mnie ciary przechodzą. dawno nie  widziałem centra z takim skillsetem i przede wszystkim swobodą kozłowania i poruszania się z piłką.

w obronie też tak wymiata? 

W obronie nie wymiata. Jest ospaly, czasem nie chce mu sie skakac po pilki i czesto olewa obrone. Przez trzy pierwsze kwarty meczu z Cavs mial zaledwie jedna zbiorke, bo skupial sie na ataku. Ale jestem spokojny, bo to kwestia lenistwa, a nie umiejetnosci ;) i to dopiero kilka spotkan. Sixers w zeszlym sezonie, niewazne co zlego o nich mowic, nie odpuszczali i walczyli o kazda pilke. Mysle, ze Brett Brown zaszczepi w Okaforze taka determinacje i wole walki, takze w obronie.

I pomyśleć, że najprawdopodobniej moglibyśmy być światkami backcourtu Noel-Davis, gdyby ówcześni Hornets nie przyjęli od Sixers konia trojańskiego.

Niech moze Davis przestanie się najpierw opierdalać w obronie bo ja ciągle słyszę jakim to wielkim obrońcą jest a w realu schodzi non stop wjeżdżającym graczom z drogi byleby nie trafić na plakat i rok w rok kontestuje max 30% rzutów i to nieważne czy na pozycji centra czy pf. W ogole to taki wybitny center a jeszcze nigdy nie miał obrony z TOP 15 choć wokół siebie ma Asika ( no jakoś Noel lepszy w obronie nie jest) czy Holidaya i innych jak Aminu w przeszłości itp itd

Ja nie wiem, gdzie  oni chcą wcisnąc Sarica w next sezon, na 3ke? coraz mniej podoba mi się ten projekt nowych 76ers,

jak jeszcze Odom2 wróci po tych dwóch swoich operacjach to nie widzę pomysłu na posklejanie tego, Tradowac go za

D'Angello, ten niech zostawi Kardiasianki i wraca na swoje miejsce do Phily, warkoczyki już ma a to dobrze wróży. L.A to nie miejsce dla  niego.

W obronie nie wymiata. Jest ospaly, czasem nie chce mu sie skakac po pilki i czesto olewa obrone. Przez trzy pierwsze kwarty meczu z Cavs mial zaledwie jedna zbiorke, bo skupial sie na ataku. Ale jestem spokojny, bo to kwestia lenistwa, a nie umiejetnosci ;)

Jeśli mu się nie chce w pierwszych meczach pierwszego sezonu, to nie wiem kiedy ma mu się chcieć. Nie, to nie kwestia tego; Okafor nie jest i nie będzie dobrym defensorem ani dobrym zbierającym. Jego skillset i gra w ofensywie są już na poziomie ponadprzeciętnym, a w ciągu 2 lat będa na wybitnym i moim zdaniem będzie pod tym względem absolutnym TOP 1 w lidze (a po nim długo długo nic),, ale gdyby ułomność defensywna była kwestią "niechciejstwa" to JO poszedłby z pierwszym pickiem bez dwóch zdań.

Ja nie wiem, gdzie  oni chcą wcisnąc Sarica w next sezon, na 3ke? coraz mniej podoba mi się ten projekt nowych 76ers,

jak jeszcze Odom2 wróci po tych dwóch swoich operacjach to nie widzę pomysłu na posklejanie tego, Tradowac go za

D'Angello, ten niech zostawi Kardiasianki i wraca na swoje miejsce do Phily, warkoczyki już ma a to dobrze wróży. L.A to nie miejsce dla  niego.

Wklejam komentarz, jaki dalem na Sixers.pl:

Ja to widze tak, ze jesli Embiid bedzie rzeczywiscie zdrowy na przyszly sezon, to bedziemy mieli dwoch centrow z potencjalem all-star (Okafor, Embiid) i dwoch PF z takim samym potencjalem (Noel, Saric).

Mysle, ze z tej czworki najwiekszy sufit ma Embiid, ale z powodu jego chronicznych problemow ze zdrowiem budowanie zespolu wokol niego wiaze sie z najwiejszym ryzykiem, ktorego balbym sie podejmowac. Dlatego z bolem, ale na dzien dzisiejszy to Embiida bym oddal. Jesli od poczatku sezonu bedzie gral na poziomie, to moze jeszcze przed trade deadline udaloby sie zamienic go na kogos wartowsciowego na pozycje PG lub SF (w zaleznosci jak potoczy sie draft 2016). Jesli bedzie sie wolno rozkrecal, to pewnie lepiej cala czworke ogrywac w sezonie 2016-17, a w offseason probowac opchnac Embiida.

Potem zostaja Okafor, Noel i Saric. Pierwsza dwojka to dla mnie starterzy. Saric wychodzilby z lawki. Mysle, ze Noel moglby byc pierwszym zmiennikiem Okafora, Saric wchodzilby wtedy za Noela i kazdy z nich moglby grac po okolo 30 minut. Ale to wybieganie dalej w przyszlosc.

Z Sarica tak szybko bym nie rezygnowal, bo jest bardzo mlody i ma spory potencjal, troche czasu zajmie jak przestawi sie na gre w NBA i ten potencjal pokaze, wiec pozniej moglibysmy zalowac.

Okafor nie jest i nie będzie dobrym defensorem ani dobrym zbierającym.

Obys sie mylil. Okafor bedzie lepszy, bo to dopiero 4 mecze i musi sie wiele nauczyc, tak jak Noel w zeszlym sezonie. Ale jak dobry bedzie - to juz kwestia otwarta.

Jego skillset i gra w ofensywie są już na poziomie ponadprzeciętnym, a w ciągu 2 lat będa na wybitnym i moim zdaniem będzie pod tym względem absolutnym TOP 1 w lidze (a po nim długo długo nic)

Obys sie nie mylil ;-)

tak jak w dzień draftu żałowałem wybory Okafora i tego, że Lakersi podpieprzyli nam Russela, tak teraz strasznie Jahila polubiłem.

Imponuje mnie swobodą w ataku, prawa ręka, lewa ręka, hak, rzut, obrót, półobrót, odejście, minięcie, wszystko wygląda bardzo naturalnie i przychodzi bez wysiłku - a będzie tylko lepiej, jak już trochę okrzepnie!

Oby w obronie się poprawił, żeby nie skończyło się na Al Jeffersonie 2.0.

W zasadzie, nie jest w tej Philly tak strasznie beznadziejni, dobry pg i można myśleć o jakimś fajniejszym graniu w ciągu kilku najbliższych sezonów, Front Covington-Noel/Saric-Okafor i wygląda nieźle, Embiida można opchnąć za jakiegoś ogarniętego obwodowego i będzie ok

Nie wiem jak sobie radzi, ale przewinęła mi się ostatnio jego wypowiedź, że w przyszłym sezonie chce zagrać w NBA.

Też mi się przewinęła ale ponoć finansowo bardziej opłaca mu się przyjść ponoć dopiero w 2017, bo nie będą go niby wtedy dotyczyć rookie salary scale. Ale już podczas draftu mówił że z pewnością w 2016 roku będzie już w Ameryce i ostatnio to potwierdzał więc widocznie tak bardzo nie kalkuluje tylko chce grać.

Jak sobie radzi? znalazłem to:

after an excellent first season with Efes, Saric's playing time has taken a little bit of a dip so far this season, in part because of the addition of former Xavier forward Derrick Brown to the front court rotation. This is especially true in Turkish League play, where Saric is averaging just 14 minutes per night, although he has been impressive when he has gotten on the court with averages of 7.3 points, 4.3 rebounds, and 2.0 assists per game despite his limited playing time.

Saric's playing time has increased during his three Euroleague games, all starts, where he's averaged 12.3 points, 5.0 rebounds, and 2.0 assists per game in just over 21 minutes per night.

So far Saric is shooting 69.6% from two point range and 46.7% from three point range in six combined Turkish League and Euroleague games.

76ers coach Brett Brown said it was one of the best things he had heard in a while.

Jahlil Okafor approached Brown in the locker room Monday after the team's loss to Cleveland. The rookie center told Brown that he wanted to become a better defensive rebounder. Okafor had grabbed just one defensive rebound in the game. He wanted his coach to help him improve.

"You just want to hug him right there and then on the spot," Brown said. "Anybody that has that mind-set to truly want to do it, that's the starting place - to be able to make hits, follow flights of balls, and understand the logical place that balls will come off based on the angle they were shot. I think that is going to be one of the next things that just keeps making him have the ability to have a hell of a career. Maybe even a great career."

Read more at http://www.philly.com/philly/sports/sixers/20151104_Okafor_pledges_to_improve_on_defensive_boards.html#1vShH1xvea7fJlM8.99

Niestety źle to wygląda.

A mówiłem zaraz po drafcie wymieniać Noela za Porziginsa + Granta + pick. Wtedy były tu głosy co Noeala oddawać?(głupota).

Teraz po początku Porziginsa taki trajd w ogóle nie ma tematu.

Szkoda bo duet Okafor + Noel w obronie jest przeciętny z tak broniącym Okaforem. W ataku też przeciętnie i mocno ograniczone  z Noelem dalej od kosza, który nie ma rzutu.

Porzigins+Okafor - ładnie by naparzali w ataku.

Noel+Porzigins - takie dwie wierzyczki w obronie robiłyby postrach a w ataku też byłoby na plus z Noelem na C i Porziginsem na PF.

Edytowane przez mcreativo

Bez przesady z tym Noelem. Jest na debiutanckiej umowie, jeszcze zdążą go opchnąć. A może reszta będzie lepiej wyglądać z nim niż Okaforem, to poleci ten drugi. Hinkie pochopnych kroków nie podejmie, jedynie na dziś to można żałować Embiida, bo mogli mieć Exuma/Smarta lub kogoś innego ale mówi się trudno. Zobaczymy, kto do nich dojedzie z tego draftu, no i co pokaże Sarić.

Póki co to powiem Wam, że zajebiście mi się ich ogląda. Bilans wprawdzie 0-8, ale widziałem każdy mecz na żywo (pierwsza taka moja seria od lat i liczymy dalej ;) ) i jak widzę jak pod koszem rusza się Okafor, jak broni Noel, jak asystuje McConnell i przebłyski ma Stauskas, to strasznie się cieszę, że to wszystko nabiera wreszcie jakiś kształtów. Jeszcze daleka droga, ale już można mieć uzasadnione podstawy do optymizmu. Niech jeszcze tylko kontuzjowani wrócą, a w przyszłym sezonie zobaczymy co będzie z Embiidem i Saricem + kolejny draft.