Skocz do zawartości

OKC 2015/16 – powrót na salony oraz walka o sukces i Duranta

barcalover

Rekomendowane odpowiedzi

Sacto pozbywa sie niewygodnego kontraktu gaya, dostaja schodzacego waitersa na pol sezonu i singlera ktorym albo handlowac dalej albo go jakos upchnac w rotacji na pare minut z lawki

Niewygodny? Przecież ten kontrakt jest zajebisty dla Sacramento. Oni od lat narzekali, że nikt nie chce u nich zostać, a tutaj został Gay, podpisał umowę i to wcale nie żadne maksy, a kontrakt adekwatny do jego umiejętności i wkładu. Podpisał przedłużenie na gorszych warunkach niż miał wcześniej! Widać, że zależy mu pozostać tam na dłużej. Na boisku też trochę zmądrzał i oddał pałeczkę Boogiemu i wygląda to całkiem całkiem. To solidny grajek, który w drużynie z pogranicza PO może dać sporo punktów, kilka ładnych dunków i kilka meczów w RS gdzie zrobi się hot i seriami będzie trafiał. Dla Sacramento ideał! Nic lepszego nie dostaną w kontekście gracza na teraz. A póki DMC nie zostaje oddany to ciągle nie ma mowy o przebudowie, a wejścia ekipy na wyższy poziom.

I pisanie o niewygodnym kontrakcie Gaya jak miałoby się dostać debilną umowę Singlera na 4 lat (piątego roku nie liczę, bo to opcja drużyny, więc nie ma mowy, że ktoś z niej skorzysta) to jakiś wyższy poziom abstrakcji dla mnie.

Gay nigdy nie robił żadnych problemów, jedyny powód do większej beki to tylko ksywka. Porównywać go do Lance czy Waitersa, którzy łapią się do jakiegoś all-time łapu capu jest wręcz obraźliwe. 

a to nie rudy gay w wywiadzie dla team usa kiedys powiedzial ze europa to panstwo?

Dobra ku&wa

Zona mnie słuchać nie będzie a gdzieś swoje żale muszę wylać, tutaj mnie może ktoś zrozumie

Oglądam sobie ten mecz z Cavs i mnie szlag trafia. Znacie to uczucie, prawda?

Za chvj nie rozumiem co w tym zespole, który jest przecież contenderem, robi Dion Waiters. Rozumiem jakby grzał ławę albo wchodził na 3 minuty powąchać parkiet przy przewadze 20 pkt ale kur&a jego mać jak patrze na niego to mam dość, widzę że KD też ma dość jak musi z nim grać i generalnie gość spędza na parkiecie 30 min a ma 0-7 fg, biegnie w kontrze sam na kosz i robi kroki, wtf?

Powinni go zesłać do D-league do podawania ręczników a nie do grania u boku takich talentów jak KD.

Dziękuje, dobranoc.

Dobra ku&wa

Zona mnie słuchać nie będzie a gdzieś swoje żale muszę wylać, tutaj mnie może ktoś zrozumie

Za chvj nie rozumiem co w tym zespole, który jest przecież contenderem, robi Dion Waiters. Rozumiem jakby grzał ławę albo wchodził na 3 minuty powąchać parkiet przy przewadze 20 pkt ale kur&a jego mać jak patrze na niego to mam dość, widzę że KD też ma dość jak musi z nim grać i generalnie gość spędza na parkiecie 30 min a ma 0-7 fg, biegnie w kontrze sam na kosz i robi kroki, wtf?

Powinni go zesłać do D-league do podawania ręczników a nie do grania u boku takich talentów jak KD.

Dziękuje, dobranoc.

Trochę śmiesznie że fani okc zauważyli to po całym roku jego gry :P

Przecież każdy wiedział że Presti znowu zrobił z dupy deal i zamiast pomagać KD w podjęciu decyzji o zostaniu w okc to jeszcze go wkurzaja ;)

Dobra ku&wa

Dziękuje, dobranoc.

to macie tam dobry refleks : )

zaczynam sobie ogladac mecz w 3ciej kwarcie i widze starego dobrego Diona, 26min, widze ze stoi na linii wolnych, i ma okragle zero punkciszy : ))))))) prawie sie herbata oblalem : )

Ja bym wrócił do czegoś innego. Do trade deadline. W ostatniej chwili OKC zrobiło wymianę, w której dali Novaka i Augustina i bodajże jakieś picki za Foye'a! To jakiś żart? To miało być jakiekolwiek wzmocnienie? Wzmocnienie jakiego aspektu? Oddali za jednego słabego, słabych dwóch i jeszcze picki, Żeby chociaż wzmacniał jakiś aspekt jak rzuty za 3, obronę czy choćby charakter wnosił to oni dodali do obwodu kolejnego Waitersa, tylko jeszcze słabszego. A niektórzy (nie mówię, że tutaj) odtrąbili jakiś sukces i że OKC się WZMOCNIŁO!! Rozumiem zejście z umów, ale chodzi o pierścienie i utrzymanie KD, czy o to by płacić mniej podatku? Po Waitersie dodali kolejnego 'fajnie się zapowiadał, ale ogólnie to dziura na parkiecie' i myślą, że u nich jednak wypali? Foye to żadne wzmocnienie, a zmarnowanie na niego jakiegokolwiek picku to strata. Zwłaszcza jak Durant i Westbrook ich opuszczą, a zanosi się na to coraz bardziej.

Marzylo mi sie po prostu ze KD jako moj ulubieniec spedzi cala kariere w ejednym teamie jak kobe , dirk czy duncan zdobywajac oczywiscie upragniony pierscien.

Tymczasem zanosi sie powtorke lebrona i miami, czego kvrwa nie przezyje ale jednoczesnie zrozumie.

Edytowane przez kp11

Marzylo mi sie po prostu ze KD jako moj ulubieniec spedzi cala kariere w ejednym teamie jak kobe , dirk czy duncan zdobywajac oczywiscie upragniony pierscien.

Tymczasem zanosi sie powtorke lebrona i miami, czego kvrwa nie przezyje ale jednoczesnie zrozumie.

Przy czym odejście Duranta będzie jeszcze większą zasługą organizacji, niż w przypadku Lebrona. Dżizas, mieli taki skład i tak do rozdupili, że do Duranta żadnych pretensji mieć nie można. 

Ja bym wrócił do czegoś innego. Do trade deadline. W ostatniej chwili OKC zrobiło wymianę, w której dali Novaka i Augustina i bodajże jakieś picki za Foye'a! To jakiś żart? To miało być jakiekolwiek wzmocnienie? Wzmocnienie jakiego aspektu? Oddali za jednego słabego, słabych dwóch i jeszcze picki,

Oszczędzili kasę (mniejszy podatek) i zrobili miejsce w składzie, oddając dwóch graczy, którzy i tak byli poza rotacją. Foye to oczywiście żadne wzmocnienie, ale te 37% za 3 robi, więc jakby padł ktoś ze stałej rotacji to nie będzie jakiś mega tragiczny przy RW/KD.

Żaden super deal, ale też raczej bardziej na plus, niż na minus.