Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2015/16

mycek

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież to zależy jaki plan mają osoby odpowiedzialne za ten klub. Mimo wszystko w tej chwili jest Butler i Mirotic i wokół nich powinni team budować. Gasol potrafi zagrać świetnie, ale ma swoje lata i nie wiadomo przez jaki czas utrzyma produkcję, dlatego chyba w pierwszej kolejności powinni szukać kogoś na pozycję centra. A reszta to zależy od planów wobec DR, czy zamierzają go trzymać i na jakiej zasadzie. Tylko konkurencja w FA będzie spora i chociaż Chicago to ogromny rynek to jakoś z tymi FA tak kiepsko im idzie. 

Mirotic poprostu zastapi kogos z tej trojki, 

Edytowane przez memento1984

Rose jest jaki jest, ale ma szansę być Bulls 4 life i szkoda, że niektórzy mają ochotę tak radośnie go wypędzić. On wciąż może być bardzo przydatny drużynie i grać wielkie mecze. Jasne, że to też jest sprawa tego, co w głowie ma sam Derrick, ale mimo tej całej gadki-szmatki o hajsie i oczekiwaniu na bycie FA nie sądzę, żeby chciał odejść z Chicago. Bądźmy poważni, nikt mu już nie da największych pieniędzy w lidze (no chyba, że Billi King, ale tam Rose nie będzie chciał iść :onthego: ), nie weźmie go team z Zachodu celujący w mistrzostwo. Mam nadzieję, że z upływem czasu znajdzie się dla niego nowa, skromniejsza rola w zespole i w klubowych finansach, do której ego pozwoli mu się dopasować.

Edytowane przez andy13

Moim zdaniem Bulls w tym roku ( kalendarzowym) i tak żadnej wymiany nie zrobią. A po nowym roku też cudów się nie spodziewam. Jak wróci Mike to zobaczymy na co ten skład realnie stać. Myślę, że Noah zostanie bo jest duszą i sercem tej drużyny, ale też i dla tego bo jego wartość jest raczej śmieszna. Chyba, że Bullsi zaczną seryjniee przegtywać(czego wolałbym uniknąć) i będą bronić się przed płaceniem podatku. Co do Rose'a ale i Gibsona to myślę, że dograją sezon w Chi-Town a w następnym offsezonie(2016), gdzie salary cap mocno wzrośnie w zależności od planów i potrzeb graczy jak i klubu może zdecydują się na trade z nimi/którymś z nich w roli głównej. Na ostatni rok umowy Derricka, nawet tak grającego jak teraz ktoś może się skusić za niewielką cenę. Szczególnie z drużyn które nikogo nie podpiszą ciekawego prędzej.

Smieszni jesteście skoro wnioski wyciagacie po 2 tyg sezonu

Rockets Thunder, Spurs grają podobna padake i jakoś Tam nikt o transferach nie rozmawia, do tego BULLS grają w zupełnie nowym systemie, diametralnie różnym od tego co grali przez 5 ostatnich lat

Opanujcie emocje dzieci

Edytowane przez josephnba

Też uważam, że zdecydowanie za wcześnie na jakieś wnioski ale akurat Gibson dobrze by zrobił zmieniając otoczenie. Od kilku sezonów jest jednym z najrówniej grających Byków a i tak rolę ma mocno ograniczoną.

Nie zdziwię się jak w wakacje dostanie fajny kontrakt gdzieś, gdzie mógłby być starterem.

Też uważam, że zdecydowanie za wcześnie na jakieś wnioski ale akurat Gibson dobrze by zrobił zmieniając otoczenie. Od kilku sezonów jest jednym z najrówniej grających Byków a i tak rolę ma mocno ograniczoną.

Nie zdziwię się jak w wakacje dostanie fajny kontrakt gdzieś, gdzie mógłby być starterem.

Taj Będzie FA dopiero w 2017 więc tego lata może co najwyżej naciskać na trade.

Znając aktywność Bulls i tak nie będzie żadnych wymian.

niby wszystko co piszecie jest OK ale mi się wydaje ze czas tego składu (trzon z 2011) już nastapił....

wszyscy gracze poza Jmmy (lider), Pau ( nie wywala się tego co się namawia)  i Nico (przyszłość klubu)  są jak najbardziej do wygarnięcia ...

własnie takie nazwiska jak noah gibbie czy Rose mają juz znak zapytania obok ( jak zagrali by w innym środowosku z dużą dozą prawdopodobieństwa że LEPIEJ)

jak dla mnie najbardziej wypalony skład z tych o DOBRYCH nazwiskach

Iggy ma rację

Sam byłem zwolennikiem zmian, a nastąpiła tylko jedna, znacząca ale jedna

Nie od dziś wiadomo że nadmierne wydawanie kasy nie jest mile widziane w klubie, ale w,obliczu tego co dzieje się w całej lidze takie oszczędzanie i sieganie po tsnia siłę robocza sie nie sprawdza.

Dla mnie czas tego składu też powoli mija, chciałem zobaczyć czy oni razem, pod nowym Hc coś są w stanie ugrać i wciąż skłonny jestem czekać, bo jest zdecydowanie za wcześnie na wnioski

Ale roster trzeba odświeżyć

Taj, Brooks, Junior, Noah czy Gasol wciąż mogą sporo znaczyć dla ekip w lidze i przydałoby się żeby Forman to wykorzystał

Tylko czy chce?

Taj, Brooks, Junior, Noah czy Gasol wciąż mogą sporo znaczyć dla ekip w lidze i przydałoby się żeby Forman to wykorzystał

Tylko czy chce?

W tym sezonie widzialem tylko mecz z Wilkami, ale imho Pau powinien u Was zostac najdluzej jak sie tylko da.

Facet moze juz nie ma tej szybkosci, zwinnosci, ale nadrabia doswiadczeniem niczym Duncan.

Dokładnie. Takich jak Pau można oddawać tylko gdy ma się pewnego następcę. A kto będzie dostępny jako FA mogący wypełnić lukę po Gasolu?

A Noah? Koleś robi klimat w drużynie i jest tani. Jeszcze Derrick, jak wspominałem, jeżeli zgodzi się na mniejsze zarobki to powinien być Bulls 4 life.

Styczniu mnie nie bardzo obchodzi jaki to będzie deal, byle był z pożytkiem dla zespołu, bo obecna formuła się wyczerpuje

Lubię oglądać Pau, wręcz uwielbiam, ale zdajecsobie sprawę z faktu że jego wartość będzie już tylko spadac

A Bulls potrzebują świeżości, Nikp na razie wciąż zawodzi, gra bardzo w kratkę, Jimmy ma straszna selekcję i skutecznisc (ale dostaje się tylko Derrickowi)

Na razie sieje paniki, ale przyjdzie czas na zmiany i to niebawem