bulek Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Krzemo, a ja mam nadzieję, że Kaminsky storpeduje mit, że tylko atletyczny, napakowany murzynek może zawojować NBA a biały gracz nie ma takich szans. Bracia Lopezowie skutecznie temu przeczą, choć żaden z nich nie jest all starem. Kaminsky fajnie wypadał w summer league, w Charlotte nie ma za wielkiej konkurencji, dodatkowo imponuje manewrami. Hawes to gruby drewniak, schodzący tylko na obwód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Dodatkowo Mickey ma chyba najwieksza konkurencje do gry w calej lidze, Frank ma pewne minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeWee Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) Chce oddać Schroader / Aaron Gordon + Bogut + pick 2016 za jakiegoś +50fp. Może być / nie musi nawet +30 lat. Edytowane 6 Września 2015 przez PeWee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Według mnie sugerowanie się konkurencją na danej pozycji i występami w SL podczas draftowania jest bez sensu, niemniej Kaminsky potrafi więcej niż cała wymieniona przez Krzema trójka razem wzięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai3 Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Pewee Findek exum piszcie do mnie Jestem zainteresowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Jendras, ale jeśli nie sugerować się wynikami z SL, to co trzeba brać pod uwagę? Bo wg mnie nie rozgrywki uczelniane, gdzie się gra przeciw równie niedoświadczonym grajkom? Właśnie z tego biorą się różne busty w NBA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) Bulek, pełny sezon (bądź sezony) rozgrywek uczelnianych to kiepski materiał, ale już 5 meczów w lipcu ma powiedzieć więcej? Summer league to nie jest przecież poziom NBA, zawodnicy bazują na tych samych silnych/słabych stronach, nic to nowego nie wnosi. Klubom pozwala najwyżej przyjrzeć się młodziakom z bliska, przetestować, zobaczyć co jest do poprawy w pierwszej kolejności. Ostatecznie, nie wybierasz przecież w drafcie najlepszego zawodnika, tylko najlepszego prospecta, więc tym bardziej sugerowanie się tym, kto wypadł najlepiej w letniej lidze, może mijać się z celem. Edytowane 6 Września 2015 przez Jendras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Jendras, na początku muszę stwierdzić, że nie reklamuję Franka, bo nie mam pojęcia, jak się sprawdzi w realiach NBA. Drugim Hawesem z racji tego, że nie rzuca z dystansu nie będzie, ale Hansbrougha wykluczać nie mogę, choć nie sądzę, by tak było, inaczej bym go nie wybierał... Ale odnośnie SL. racja, kluby się przyglądają tam grajkom z bliska - ale właśnie z racji tego, że rywalizują również z grajkami którzy mają za sobą 1-2 lata w NBA, więcej to mówi o możliwościach zawodnika. Jestem pewny, iż gdyby draft był po summer league, do których by zapraszali wszystkich grajków, którzy się zgłosili, bustów draftowych byłoby mniej. I stealów zapewne też. Oczywiście to z wielu względów niemożliwe, ale czasami dzięki SL jesteśmy mądrzejsi niż GM-owie klubów NBA. A czy my wybieramy najlepszego prospecta? Jendras, sorry, że tak powiem, ale to jest bajka. Wielu userów po tym, jak dany zawodnik zbyt często grzeje ławę w pierwszym sezonie, po prostu wywala go na FA. Ilu jest tu userów, którzy mają cierpliwość, by czekać cały sezon, aż gracz zafunkcjonuje? Powiedzieć, że się zmieszczą na palcach 1 ręki, to jakby nic nie powiedzieć. Nie mówiąc już o czekaniu 2 sezonów. Tyle nie czekają najwięksi tankerzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) Frank nie rzuca z dystansu? http://www.youtube.com/watch?v=fP0Sd8GR9W0 Edytowane 6 Września 2015 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Rzuca, rzuca, drugi Kevin Love będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) Ale odnośnie SL. racja, kluby się przyglądają tam grajkom z bliska - ale właśnie z racji tego, że rywalizują również z grajkami którzy mają za sobą 1-2 lata w NBA, więcej to mówi o możliwościach zawodnika. Jestem pewny, iż gdyby draft był po summer league, do których by zapraszali wszystkich grajków, którzy się zgłosili, bustów draftowych byłoby mniej. I stealów zapewne też. Oczywiście to z wielu względów niemożliwe, ale czasami dzięki SL jesteśmy mądrzejsi niż GM-owie klubów NBA. Absolutnie się nie zgadzam. Taka metoda może co najwyżej wyłonić graczy najbardziej gotowych, ukształtowanych, ale jakie ma przełożenie na to, kim dany zawodnik zostanie za 5 lat? Ilu było dzieciaków surowych, ale z atletyzmem i etyką pracy, którzy robili potem kariery? Pięć meczów przeciwko zawodnikom walczącym o zaproszenie na camp to ma być materiał do ewaluacji? To chociaż poczekajmy do preseason, by zobaczyć, jak przez tych parę miesięcy debiutanci się zmienili, to nam chociaż coś powie o ich etyce pracy. Czego nowego dowiedziałeś się o Stanley'u Johnsonie czy Milesie Turnerze, czego nie wiedziałeś po ich występach w NCAA? Bo ja nic. Z Frankiem jestem po twojej stronie, ale nie dlatego, że grał fajnie w SL (w końcu jest ze 3 lata starszy niż większość rookies), tylko że ma kawał skilla. A czy my wybieramy najlepszego prospecta? Jendras, sorry, że tak powiem, ale to jest bajka. Wielu userów po tym, jak dany zawodnik zbyt często grzeje ławę w pierwszym sezonie, po prostu wywala go na FA. Ilu jest tu userów, którzy mają cierpliwość, by czekać cały sezon, aż gracz zafunkcjonuje? Powiedzieć, że się zmieszczą na palcach 1 ręki, to jakby nic nie powiedzieć. Nie mówiąc już o czekaniu 2 sezonów. Tyle nie czekają najwięksi tankerzy. Tak jest w praktyce, oczywiście. Jednak to błędne podejście. Edytowane 6 Września 2015 przez Jendras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai3 Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 wtf is Jordan Mickey ? serio mozna to bylo miec z FA marketu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai3 Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Nie mowie ze bedzie slaby , mowie ze mozna go bylo miec bez marnowania waivera a co dopiero picku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 No z tym nierzucającym Frankiem, to mi nie wyszło Jendras, ależ z tym, że SL nic nie mówi o tym, który z rookasów w przyszłości może zanotować upside, to ja się w zupełności zgadzam. Mi głównie chodziło o kontekst naszych wyborów. U nas GM-owie nie są cierpliwi, częściej wybierają graczy na tu i teraz, aniżeli patrząc pod kątem predyspozycji, talentu i chęci pracy grajków z pogranicza 1 i 2 rundy. Dlatego dla nas summer league często jest podstawą wyboru takiego a nie innego gracza. A niektóre kluby również czasem szukają grajków na teraz, dlatego w przeszłości było sporo bustów w tych pierwszych wyborach. Jeśli klub ma jeden z czołowych wyborów, bardziej liczy, że zawodnik z miejsca przyczyni się do odbudowy klubu, aniżeli czeka aż klient wypali. Nie każdy zbiera rookasów i czeka kilka lat by włączyć do walki o PO jak Sam Hinkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Jeśli masz wysokie picki (top5) albo niezłe picki w mocnym drafcie to patrzysz na to, jakimi skillsami dysponuje zawodnik A. Kombinujesz sobie, czy wg Ciebie i scoutów to skillsy transferowalne do NBA. Sprawdzasz, czy te skillsy da się przeliczyć na solidne fppg. Sprawdzasz okoliczności, tj. w jakim klubie został wybrany, kto jest trenerem, jaka konkurencja w zespole. Zastanawiasz się, czy jest potencjał na rozwój zawodnika w okresie najbliższych dwóch sezonów i czy jest potencjał w nim samym. Jeżeli odpowiedzi na większość tych kryteriów jest twierdząca to bierzesz.A jak masz słaby draft i 15 pick to bierzesz pierwszego lepszego, którego nazwisko Ci sie podoba (bo to wszystko jedno, i tak c***a zgadniesz) i wtedy trzymasz go k**** kurczowo do usranej śmierci. Nie trejdujesz jeśli ktoś sam nie wyjdzie z inicjatywą chcąc przepłacić i udajesz, że to najbardziej perspektywiczny gracz na świecie ale tylko Ty to wiesz a reszta to lamusy.Nie ma co dorabiać ideologii do draftowania ;]Mickey zagadka, może z 5 mpg dostanie w tym sezonie. Frank z tym numerem spoko, bez presji. Trochę jak u mnie z Kristapsem. Tylko, że to Charlotte... W top5 poszło 5 najlepszych i najpewniejszych. Potencjał Kristapsa jest niesamowity ale równie wysokie jest ryzyko, że upadnie i już nie wstanie albo założy za szeroką kurtkę i odleci z pierwszym, mocniejszym wiatrem. Generalnie jaram się draftem...Wymieniata się, czy co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Draftuj a nie filozofujesz. Czekam na "zjebanie" kolejnego picku. Edytowane 7 Września 2015 przez Krzemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Trejd na linii Spurs - Magic Millsap za Aarona Gordona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeWee Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Potwierdzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Trejd na linii Spurs - Magic Millsap za Aarona Gordona Szczeka mi opadla... tym bardziej, ze... Chce oddać Schroader / Aaron Gordon + Bogut + pick 2016 za jakiegoś +50fp.... co najmniej pick i Bogut byl jeszcze do wziecia. Swoja droga, gratki dla PeWee za zmiane strategii i swietne trejdy. Witamy w gronie contenderow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi