ignazz Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Nie prawda. Można wrzucić więcej koszy a przegrać jeżeli w ostatniej akcji sędzia nie uzna. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Dobrze, że Kawhi pogarsza statystyki a nie obronę, parkiet ważniejszy od papieru. Ale na parkiecie jakoś nie widać by Leonard kogoś dusił obroną. Nie mówię że nie ma potencjału ale obecnie naprawdę się obija. I jest albo w złej pozycji albo spóźniony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentor Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 zdajesz sobie sprawę, że o wyniku meczu nie decyduje parkiet lecz statystyka w postaci różnicy między punktami zdobytymi a straconymi? Dokładnie. Decyduje ta statystyka a nie DRPM ani żaden inny, mniej lub bardziej ułomny wskaźnik próbujący wartościować indywidualną defensywę. Sam cenię zaawansowane statystyki bo eye-test to za mało, ale trzeba zaakceptować, że rewolucja analityczna nie przebiega równie gładko we wszystkich aspektach. Takich statystycznych ciekawostek (tak traktuję sugestię jakoby Kawhi był obok Parkera najgorzej broniacym graczem SAS) jest więcej, ale pozwalam sobie tłumaczyć to niedoskonałością tych wzorów. Ewentualnie wzory i obliczenia mogą być bez zarzutu, ale interpretacja wyników i wyciągnięcie wniosków też może być problematyczne. Dlatego nie mam problemu z przykładowym stwierdzeniem "Kawhi jest słabym obrońcą według DRPM" ale również przykładowe "Kawhi jest słabym obrońcą co potwierdza DRPM" już mnie trochę razi w oczy. Jednocześnie zdaję sobie sprawę z tego, że to kwestia indywidualnego podejścia do statystyk. Nie wylewam dziecka z kąpielą ignorując zupełnie liczby. Każdy sam sobie szuka równowagi pomiędzy zaufaniem a sceptycyzmem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Dokładnie. Decyduje ta statystyka a nie DRPM ani żaden inny, mniej lub bardziej ułomny wskaźnik próbujący wartościować indywidualną defensywę. Sam cenię zaawansowane statystyki bo eye-test to za mało, ale trzeba zaakceptować, że rewolucja analityczna nie przebiega równie gładko we wszystkich aspektach. Takich statystycznych ciekawostek (tak traktuję sugestię jakoby Kawhi był obok Parkera najgorzej broniacym graczem SAS) jest więcej, ale pozwalam sobie tłumaczyć to niedoskonałością tych wzorów. Ewentualnie wzory i obliczenia mogą być bez zarzutu, ale interpretacja wyników i wyciągnięcie wniosków też może być problematyczne. Dlatego nie mam problemu z przykładowym stwierdzeniem "Kawhi jest słabym obrońcą według DRPM" ale również przykładowe "Kawhi jest słabym obrońcą co potwierdza DRPM" już mnie trochę razi w oczy. Jednocześnie zdaję sobie sprawę z tego, że to kwestia indywidualnego podejścia do statystyk. Nie wylewam dziecka z kąpielą ignorując zupełnie liczby. Każdy sam sobie szuka równowagi pomiędzy zaufaniem a sceptycyzmem. Ale co właściwie chcesz napisać? Że jak oglądasz mecze to wg Ciebie Kawhi dobrze broni? Bo jeśli tak to rzeczywiście mamy sporą róznice zdań Ja nie widze by Kawhi bronił dobrze w tym roku za to widze dużo błędów zarówno w obronie zespołowej jak i indywidualnej Ewidentnie odpuścił sobie tę stronę parkietu DRPM to tylko potwierdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MVPrzemek Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 BC w lapu capu? Imo tekst napisal epicki ale co to ma do wpadek? Mokrych jajek chlopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Ktoś mnie musi uświadomić, jaką wpadkę zaliczyłem w swoim tekście, że trafiłem do łapu capu, bo zazwyczaj, kiedy tam trafiam to wiem dlaczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 po prostu montana uznał to jako bardzo dowcipne spostrzeżenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Ktoś mnie musi uświadomić, jaką wpadkę zaliczyłem w swoim tekście, że trafiłem do łapu capu, bo zazwyczaj, kiedy tam trafiam to wiem dlaczego do łc nie wrzuca się tylko ''wpadek''. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Microlab wrzucił OPINIĘ do łapu capu, a jednak trzy pieski wartownicze dziwnie milczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Mialem właśnie po raz pierwszy w życiu bronic rappara ale mnie sam wyprzedzil. Ogolnie mi to wisi ale nie fair jest jak jednego sie za cos opieprza a jak inny to robi jest cisza. Double standads hipokryzja itp. Rappar jest jaki jest ale to noe powot by go szykanowac nawet jesli chodzi tylkp o lapu capu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangiers Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 W 1 poscie tematu napisana jest instrukcja łapu-capu. Przez sam fakt, iż musiałem ją napisać powinniśmy tam wszyscy wylądować. rw30 się pewnie w grobie przewraca jak to widzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Nie cierpię Fishera stad dobrze ze ten post usunięto. Fisher był liderem mistrzowskiej ekipy? Kiedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) 5 razy. LAL potrafili zdobyc misia bez Shaqa / bez Pau - nie potrafili bez Fishera. Jak Fisher zrobil sobie przerwe 3 letnia to LAL: - raz nie weszlo do PO w ogole - 2 razy odpadlo w 1szej rundzie To sa fakty bedace podstawa mej opinii, do ktorej chyba mam prawo jako uzytkownik forum o tematyce nba Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Był liderem? Gtg? Najlepszym graczem? Czy dobrym szatniarzem? Irony detected. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 cytując klasyka, był takim "good gayem" w szatni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Był liderem? Gtg? Najlepszym graczem? Czy dobrym szatniarzem? Irony detected. w porę szefie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) ej ale to "za nieposłuszeństwo" to chyba jakiś adminowy szablon bo ja dostałem chyba to samo od matka swego czasu Edytowane 12 Maja 2017 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Tak się nazywa jednodniowa blokada i tyle - nie za bardzo wiem co tu kogos śmieszy poza może tym że co niektórzy na dźwięk Ely3 dostają spazmów i biegną lajkować do popadnie ( a podobno mają na mnie ignora - ot taki paradoks) Nota bene ode mnie każdy dostał z wyjaśnieniem powodów blokady a to że sie nazywa Nieposłuszeństwo - no cóż na to wpływu nie mamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 a to że sie nazywa Nieposłuszeństwo - no cóż na to wpływu nie mamy Ja nie wiem kto ma na to wpływ, a kto nie, brzmi to idiotycznie i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) Tak się nazywa jednodniowa blokada i tyle - nie za bardzo wiem co tu kogos śmieszy poza może tym że co niektórzy na dźwięk Ely3 dostają spazmów i biegną lajkować do popadnie ( a podobno mają na mnie ignora - ot taki paradoks) Ale jaki wpływ ma ignore na użytkownika x na to, że ktoś pisze 'x jest głupi'? (bo chyba w ignore* chodzi bardziej o to, że 'nie chcę dostawać raka jak czytam co pisze x' niż 'chcę zapomnieć, że użytkownik x kiedykolwiek się urodził') i z tego co zauważyłem to z Rapparem nawzajem lajkujecie 'przeciwko sobie' niezależnie od tego czy dany tekst jest śmieszny czy nie * abstrahując już w sumie od tego, że ignore'y to dziwna idea, bo przecież spokojnie można olewać coś co osoba mi niepasująca pisze (nie dotyczy jakichś spammerów ofc, ale Ci tutaj są dość sprawnie usuwani) Edytowane 12 Maja 2017 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi