Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Połowa - znaczy, że grupę należy podzielić na dwie mniej więcej równe części. Załóżmy że grupa ma 26 osób i należy ją podzielić na dwie połowy po 13.

Mniej wiecej czy rowne? Zalozmy ze grups ma 26 osob i kazda ma byc w 3 modulach czyli musisz wstawic do tych 5 modulow 78 osob a skoro w kazdy modul mozesz wstawic polowe czyli maksymalnie 65 tzn. Ze dalej nie rozumiem tresci. Mozesz wpisac dokladna tresc swojego zadania?

Mniej wiecej czy rowne? Zalozmy ze grups ma 26 osob i kazda ma byc w 3 modulach czyli musisz wstawic do tych 5 modulow 78 osob a skoro w kazdy modul mozesz wstawic polowe czyli maksymalnie 65 tzn. Ze dalej nie rozumiem tresci. Mozesz wpisac dokladna tresc swojego zadania?

"Synek, rozpisz mi grafik dyżurów na następny tydzień. Tylko sprawiedliwie!"

? :rugby:

Kilka problemów zwiazanych z przenosinami które sie zbywa lub ich nie zauważa

- grawitacja, nasz układ krążenia lubi dokładnie taką jaką mamy, trwała inna grawitacja spowoduje masowe choroby układu krążenia

- skład pierwiastkowy, to co jemy to nie tylko węglowodany, białka i tłuszcze ale też pewne proporcje minerałów i pierwiastków, planeta moze byc fajna ale moze być rozproszony w glebie kadm, ołów czy inne swiństwo, albo po prostu 100 razy wiecej cyznku, a 500 razy mniej magnezu i tym podobne szczegóły

- kolory, moze sie komus wydawac że życie pod niebieskim niebem w otoczeniu zieleni to nic nie znacząca sprawa ale to nie do końca tak, życie np. pod niebem czerwonym na pewno wpłynie mocno na psychikę i kto wie jakie zaburzenia wywoła, depresja to najlżejszy problem

- pole magnetyczne, ziemia ma wyjątkowo silne dlatego ze zderzyła sie kiedyś z dużym ciałem niebieskim i przejęła jego metalowe jądro, a reszty powstał księzyc, inne planety jak mars czy wenus nie maja takiego pola magnetycznego wiec słońce ostro je bombarduje śmiercionosnym promieniowaniem, ziemia tu jest naprawde wyjątkowa, na dziś dzień nawet dokąłdnie nie wiemy jak działa to magnetyczne dynamo w ziemi

Takich drobiazgów składających sie na komfort życia jest wiele, ich brak, lub lekkie zachwianie każdego z nich dramatycznie ogranicza komfort życia a sumarycznie byc moze nawet uniemożliwia, bo kto wie do jakich szaleństw psychiki czy dziwnych reakcji organizmu moze doprowadzić.

To ze zasiedlilismy rózne rejony ziemi dzięki technologii (potrzebny był ogień, bazy i skafandry) i tak na nas mocno wpłynęło, skandynawowie czesto zapadają na depresję a skóra ludzi w europie zamiast czarnej jest powiedzmy  biała i to wszysko tylko dlatego ze tu jest mniej słońca. Taki jeden drobiazg. Co będzie jak zamiast troche mniej słońca będzie zupełnie inne słońce i masa innych rzeczy sie zmieni? Pewnie koszmar tylko nie wiemy dokładnie jaki.

Ja tam wierzę w bardziej pesymistyczną teorię zgodnie z którą nigdy nam się nie uda spotkać żadnej cywilizacji ani zasiedlić obcej planety, bo każdy gatunek, który ma technologię pozwalającą podróżować w kosmosie na takie odległości prawdopodobnie zdążył się już tą technologią sam unicestwić.

Tak więc żadnych ufoludków nigdy nie spotkamy, za to za maks. 50 lat gdy zaludnienie Ziemii przybierze monstrualne rozmiary sami się pewnie wytłuczemy walcząc o pożywienie i surowce. 

No mi wyszły podobne wyniki.

Pełna treść bez wtrętów kosmetycznych:

Każdy wybiera 3 z 5 dostępnych modułów (lista znajduje się w osobnym pliku)

Moduły rozpisane są na czas 60h dniom roboczym (2 tyg)

Wybieramy 3 moduły zatem łączny czas odpowiada 6 tyg zajęć (180h dydaktycznych) .

Uwaga:

-Pragnę zwrócić uwagę, iż wybierając moduł I nie można wybrać modułu V i odwrotnie 

-Zaznaczam, że na każdy moduł może zapisać się POŁOWA grupy

Kilka problemów zwiazanych z przenosinami które sie zbywa lub ich nie zauważa

- grawitacja, nasz układ krążenia lubi dokładnie taką jaką mamy, trwała inna grawitacja spowoduje masowe choroby układu krążenia

- skład pierwiastkowy, to co jemy to nie tylko węglowodany, białka i tłuszcze ale też pewne proporcje minerałów i pierwiastków, planeta moze byc fajna ale moze być rozproszony w glebie kadm, ołów czy inne swiństwo, albo po prostu 100 razy wiecej cyznku, a 500 razy mniej magnezu i tym podobne szczegóły

- kolory, moze sie komus wydawac że życie pod niebieskim niebem w otoczeniu zieleni to nic nie znacząca sprawa ale to nie do końca tak, życie np. pod niebem czerwonym na pewno wpłynie mocno na psychikę i kto wie jakie zaburzenia wywoła, depresja to najlżejszy problem

- pole magnetyczne, ziemia ma wyjątkowo silne dlatego ze zderzyła sie kiedyś z dużym ciałem niebieskim i przejęła jego metalowe jądro, a reszty powstał księzyc, inne planety jak mars czy wenus nie maja takiego pola magnetycznego wiec słońce ostro je bombarduje śmiercionosnym promieniowaniem, ziemia tu jest naprawde wyjątkowa, na dziś dzień nawet dokąłdnie nie wiemy jak działa to magnetyczne dynamo w ziemi

Takich drobiazgów składających sie na komfort życia jest wiele, ich brak, lub lekkie zachwianie każdego z nich dramatycznie ogranicza komfort życia a sumarycznie byc moze nawet uniemożliwia, bo kto wie do jakich szaleństw psychiki czy dziwnych reakcji organizmu moze doprowadzić.

To ze zasiedlilismy rózne rejony ziemi dzięki technologii (potrzebny był ogień, bazy i skafandry) i tak na nas mocno wpłynęło, skandynawowie czesto zapadają na depresję a skóra ludzi w europie zamiast czarnej jest powiedzmy  biała i to wszysko tylko dlatego ze tu jest mniej słońca. Taki jeden drobiazg. Co będzie jak zamiast troche mniej słońca będzie zupełnie inne słońce i masa innych rzeczy sie zmieni? Pewnie koszmar tylko nie wiemy dokładnie jaki.

człowieku men

ja chciałem pośmieszkować o tym, że Stephen Hawking chce polecieć na Alpha Centauri co ja zrobiłem już 20 lat temu grając w Civilization....a nie czytać Twoje trollingi :grin:

Ja tam wierzę w bardziej pesymistyczną teorię zgodnie z którą nigdy nam się nie uda spotkać żadnej cywilizacji ani zasiedlić obcej planety, bo każdy gatunek, który ma technologię pozwalającą podróżować w kosmosie na takie odległości prawdopodobnie zdążył się już tą technologią sam unicestwić.

Tak więc żadnych ufoludków nigdy nie spotkamy, za to za maks. 50 lat gdy zaludnienie Ziemii przybierze monstrualne rozmiary sami się pewnie wytłuczemy walcząc o pożywienie i surowce. 

chciałbym zobrazować Twój pesymizm:

5237658.jpg

Edytowane przez julekstep

Dla matematyków mam zadanie. Mamy rozdzielić grupę na 5 modułów: I, II, III, IV i V. Grupa liczy między 20, a 30 osób. Na każdy moduł może pójść połowa grupa. Każdy uczestnik musi pójść na dokładnie 3 moduły. Jedna osoba nie może jednocześnie wybrać I i V modułu.

Nie potrafię tego rozwiązać, ktoś, coś?

zwracam laskawie uwage,ze w trfesci tego zadania napisano: 'Na każdy moduł może pójść połowa',a skoro tak,to nie bardzo rozumiem,czemu uparlisice sie,ze to musi byc polowa. a poza tym,to mozna to rozpisac na kilka sposob,jak sadze [ilosc sztuk jest tu bez znaczenia,imo],wazne,zeby zachowac zasade '3. moduly dla kazdego + zbiory (moduly) I i V nie moga zawierac tych samych elementow'...  

zwracam laskawie uwage,ze w trfesci tego zadania napisano: 'Na każdy moduł może pójść połowa',a skoro tak,to nie bardzo rozumiem,czemu uparlisice sie,ze to musi byc polowa. a poza tym,to mozna to rozpisac na kilka sposob,jak sadze [ilosc sztuk jest tu bez znaczenia,imo],wazne,zeby zachowac zasade '3. moduly dla kazdego + zbiory (moduly) I i V nie moga zawierac tych samych elementow'...

Może iść połowa, a czy gdzieś napisano, że może iść inna liczba? Przyzwolenie jest tylko na połowę napisane, jak już się tak czepiasz.

http://fakty.interia.pl/polska/news-przepasc-miedzy-pis-a-po-nowy-sondaz-kantar-public,nId,2439559

PIS zyskuje coraz bardziej, to jest wręcz niesamowite i niewytłumaczalne.

Ostatnio w głowie wykiełkowała mi taka teoria, że opozycja już tyle grup społecznych obraziła: pobierający 500+, emeryci, policjanci, wojsko, obrona terytorialna, prokuratorzy itd., że ludzie, choćby na złość, na nich nie zagłosują.

No i wciąż totalny brak programu. Dzisiaj Rzońca w TOK FM był, słuchałem wywiadu i jak PO wróci do władzy to wróci do wieku emerytalnego i zabierze, albo przynajmniej znacząco ograniczy 500+, tylko nie za bardzo wiedzą, jak to powiedzieć. Programu gospodarczego platforma nie ma żadnego. Jedyna szansa dla nich to zmiana koniunktury. 

z dedykacją dla Ely: https://www.wykop.pl/link/3913899/niemcy-na-uchodzce-przypada-15-x-wiecej-przestepstw-seksualnych-niz-na-niemca/

- imigranci są odpowiedzialni za 33.2% ogólnej liczby wykrytych przestępstw, 36.1% morderstw, 39.3% zabójstw na zlecenie, 33.1% całkowitej liczby gwałtów, i 43.3% kradzieży

- w ogólnej liczbie wszystkich przestępstw: imigranci zaliczyli 298.3 przesępstwa na każde tysiąc osobników, dla Niemców ten wskaźnik wynosi 77/1000

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.