Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

"a ty czemu nie wyzwiesz Tarczynskiego"

bo ja jestem pacyfistą w granicach zdrowego rozsądku, sam nie używam przemocy, ale chętnie namawiam innych do jej stosowania.

ja nie jestem antysemitą bo nie nienawidze Żydów ale namawiam innych do ich zabijania.

Jeśli to Twoje było pisane na serio to taka tego logika : )

"czyli zwykla p...a" @kulfon

dlaczego zaraz 'zwykła" ?

ja to jestem taki gość, że gdybyś mnie gonił z siekierą po nocy, to bym nie uciekał, tylko się czarujaco uśmiechnął, zaczął z tobą rozmawiać, a po 10 minutach z radością sam byś się tą siekierą skrzywdził , uprzednio przepraszając mnie za zakłócenie spokoju i zabranie cennego czasu.

"ja nie jestem antysemitą, bo nie nienawidze Zydow, ale namawiam innych do ich zabijania" @Sefore

jak to się nazywa, panie @kulfon ? pan się znasz na etykietkach, tudzież definicjach :]

"nieudolnie cytuje postac z serialu"

"a okej, dzieki za informacje"

dialog, który ilustruje stare powiedzenie : I wiódł ślepy kulawego, dobrze im się działo :]]

pierwszy nie napisał o jaki serial chodzi, a drugi, cały szczęśliwy, uwierzył od razu, że chodzi o jakiś serial, mimo że nie wie, o jaki.

kupcie sobie jedną czapkę, po co wam dwie osobne :}

Edytowane przez vasquez

ja to jestem taki gość,

Przede wszystkim to jesteś takim gościem który opisuje swoje cnoty obcym ludziom w internecie - co samo w sobie jest dosyć przykre :(

pierwszy nie napisał o jaki serial chodzi, a drugi, cały szczęśliwy, uwierzył od razu, że chodzi o jakiś serial, mimo że nie wie, o jaki.

http://www.imdb.com/title/tt1837862/quotes

Szczęśliwy?

Niby taki twórczy, niby świat będzie zmieniać - a nawet idea samego siebie jest przetworem z serialu :(

aha - prośba do któregoś z adminów o przeniesienie wypocin vasqueza do oddzielnego tematu (jakieś "Pamiętniki" czy cuś), bo o ile w małej dawce dodaje trochę kolorytu, o tyle - rozzuchwalony przez forumowego adwokata diabła (który jednak szybko się zawinął widząc, że w tym przypadku nie ma specjalnie szans na stworzenie sensownej linii obrony) - zaśmieca temat.

Edytowane przez julekstep

"opisuje swoje cnoty obcym ludziom"

ja tylko grzecznie, bo tak mnie wychowano, odpowiadam na pytania obcych ludzi, którzy najwyraźniej są zafascynowani moją

nieskromną osobą.

nie nazwałbym waszej postawy "smutną", bo to naturalne, że gros ludzi intrygują postaci ciekawsze od nich samych.

"nawet idea samego siebie jest przetworem z serialu"

jakbyś jeszcze był taki wspaniałomyślny i mógł tę "ideę przetworu" oznaczyć, bo ten serial kompletnie jest mi nieznany i w tym gąszczu cytatów nie wiem gdzie i czego mam szukać.

"przeniesienie wypocin vasqueza"

najpierw zadajecie mi pytania, które z "polską sceną polityczną" nie mają nic wspólnego, chyba że ja jestem jej częścią ?, a kiedy dostajecie odpowiedzi na - postulujesz to, co powyżej ?

ja "zaśmiecam" ?

masz problemy z pamięcią.

napisałeś z tuzin komentarzy do mnie i pod moim adresem, które z "polską sceną polityczną" miały guzik wspólnego.

każdy moze sprawdzić.

więc moja prośba do admina jest taka, zeby cię pouczył kulturalnie, co byś nie robił z tego tematu swojej własnej piaskownicy.

chyba, ze ty tutaj jesteś ziomal na dzielni i możesz syfić do woli.

A sposób w jaki ja komentuję wydarzenia polityczne i społeczne dla jednego może być "wypocinami", dla innego "bełkotem", ale dla trzeciego i czwartego "oryginalnym" i "nietuzinkowym" - jedno jest pewne : moje posty, o ile nie są odpowiedziami na pytania zakochanych w vasquezie forumowiczych, są absolutnie NA TEMAT i, jakkolwiek to zabrzmi, DO RZECZY.

Edytowane przez vasquez

A sposób w jaki ja komentuję wydarzenia polityczne i społeczne dla jednego może być "wypocinami", dla innego "bełkotem", ale dla trzeciego i czwartego "oryginalnym" i "nietuzinkowym" - jedno jest pewne : moje posty, o ile nie są odpowiedziami na pytania zakochanych w vasquezie forumowiczych, są absolutnie NA TEMAT i, jakkolwiek to zabrzmi, DO RZECZY.

Spoko. Jest tylko jeden mały problem - może nie zauważyłeś. Nie ma tych trzecich i czwartych :D

ja to jestem taki gość, że gdybyś mnie gonił z siekierą po nocy, to bym nie uciekał, tylko się czarujaco uśmiechnął, zaczął z tobą rozmawiać, a po 10 minutach z radością sam byś się tą siekierą skrzywdził , uprzednio przepraszając mnie za zakłócenie spokoju i zabranie cennego czasu.

Tutaj przyznaję rację, po dziesięciu minutach przymusowego słuchania Twojego gadania niejeden wolałby sobie rozwalić łeb siekierą niż słuchać tego dalej :nevreness:

"nie ma tych trzecich i czwartych"

kiedy się pojawił ich reprezentant, to od razu uznałeś go za prowokatora.

widzisz żyrafę i mówisz : "Nie, to jest chomik. why ? Bo nie ma takiego zwierzęcia jak żyrafa !".

@fluber

nic o przymusie nie wspominałem, ale to wesołe, że musiałeś sobie tę informację dopisac, żeby

wydusić "ripostę"

Edytowane przez vasquez

nic o przymusie nie wspominałem, ale to wesołe, że musiałeś sobie tę informację dopisac, żeby

wydusić "ripostę"

Wesołe to jest wymyślanie sobie fanów, żeby zracjonalizować sobie stukanie w klawiaturę :nevreness:

Ja tylko przestałem się kłócić i zacząłem szukać punktów wspólnych :nevreness:

"nikogo za nic nie uznałem"

"Jak cię złapią za rekę, mów, że to nie twoja ręka"

"Młode wilki"

reż. Jarosław Żamojda

@fluber

primo, niczego nie wymyślalem, wszystko jest napisane czarno na białym na stronach tego wątki.

secundo, w przyrodzie panuje równowaga : jeśli są hejterzy, to i fani muszą być

"przestałem się kłócić"

chyba strzelać fochy ?

minister Szyszka wynurzył z siebie, ze bardzo się cieszy, iż troglodyci, co pobili reportera Polsatu i zniszczyli mu kamerę, zostali wypuszczeni z aresztu. Najwyraźniej nie zakablowali zleceniodawcy pobicia. Następnym razem wezmą reportera na harvestera i też się wymigają.

TVP bierze pożyczkę 800 mln, a reklama po Wiadomościach kosztuje już tylko 6 koła :] Za pół roku TVP obniży do 3 i będzie błagać agencje towarzyskie.

w TVN po Faktach - 22. 

Puszczę tną dalej, pewnie będą cieli, póki drzew starczy, czyli na jesieni 2018 zostanie mały gaik, który za parę groszy z tych miliardów

za sprzedaż drewna kupi sobie PIS i będzie robił grille partyjne.

w TVP Info : 3 dni temu przez cały wieczór - bohaterski Saakaszwili mówi, że Rosjanie zamordowali prezydenta Kaczyńskiego, 2 dni temu - przez cały wieczór - były min. Sikorski na podsłuchach powiedział, że cośtamcośtam, wczoraj - wdowa po ofierze smoleńskiej opowiada, że w trumnie śp. znaleziono szczątki innych ofiar i że to bezcześci pamięć jej męża... nie powiedziała czy jedna z części należała np. do śp. małzeństwa Kaczyńskich.

TVP Info za chwilę będzie, albo już jest, kanałem z oglądalnością na poziomie TV Republika. tak żenującej, napastliwej i prymitywnej propagandy partyjnej nie ma nigdzie, nawet w Russia Today, gdzie dominują jednak poważne tematy, a spikerzy i goście płci obojga

nie są tak odpychający jak w Info.

ja tam tylko zaglądam na 5 minut, z zoologicznej ciekawości. Ale oglądać to przez cały czas ? pomijając przekaz podawany z finezją młota pneumatycznego - co może być ciekawego w słuchaniu jak kilku typków basuje sobie i naparza w jeden bęben ? To tak jakby oglądać mecz koszykówki, w którym 5 gra przeciw jednemu, a ten jeden na dodatek ma złamane obie nogi.

ci pałkarze znajdują jednak w tym radochę, co dowodzi o jakich charakterach tutaj mowa.

swoją drogą, dlaczego w PIS nie ma żadnej atrakcyjnej kobiety ani przystojnego mężczyzny ? I czy język oraz polityczna maniera tej partii nie wynika z tego, ze w dzieciństwie ci ludzie byli potwornie zakompleksieni z powodu swojej beznadziejnej fizjonomii i braku powodzenia u płci przeciwnej ? 

PIS zaanektował 15 % wyborców Samoobrony, 5 % LPR i odebrał ok 5 % wyborców PSL.

Nie czarujmy się, ze PIS popierają jacyś nowi ludzie.

Popiera ich ten sam najmniej wartościowy społeczny margines osierocony przez nieistniejące już partie, których

samo wspomnienie powoduje przykry grymas na twarzy pechowca, i nie tylko na niej.

Edytowane przez vasquez

PIS zaanektował 15 % wyborców Samoobrony, 5 % LPR i odebrał ok 5 % wyborców PSL.

Nie czarujmy się, ze PIS popierają jacyś nowi ludzie.

Popiera ich ten sam najmniej wartościowy społeczny margines osierocony przez nieistniejące już partie, których

samo wspomnienie powoduje przykry grymas na twarzy pechowca, i nie tylko na niej.

gwoli ścisłości opierając się na exit poll (było tam pytanie na kogo głosowałeś w 2011 i teraz) to PiS od poszczególnych partii zyskał:

w 2015 na PiS	 w 2011 na 
 585 496    	 Platforma Obywatelska RP 
 240 326    	 Polskie Stronnictwo Ludowe 
 216 104    	 nie glosowalem 
 130 994    	 Ruch Palikota 
 124 896    	 Polska Jest Najważniejsza 
 82 901    	 Sojusz Lewicy Demokratycznej 
 26 296    	inne
 25 485    	Polska Partia Pracy – Sierpień 80

TVP bierze pożyczkę 800 mln, a reklama po Wiadomościach kosztuje już tylko 6 koła :] Za pół roku TVP obniży do 3 i będzie błagać agencje towarzyskie.

w TVN po Faktach - 22.

to też nie jest prawdą. 6k to cena przed, po jest to około 20k (zależy od dnia).

comment_MBHSSCK8iXJmy1UpzrkFuiDV151t94C9

@lorak

2005 : PIS 3,1 mln, Samoobrona 1,3 mln, LPR 0,9 mln

2007 : PIS 5,1 mln, Samoobrona 0,2 mln, LPR 0,2 mln

PIS +2, Samoobrona/LPR -2,2

"to też nie jest prawdą"

cytowałem z tego źródła :

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosci-tvp-wlasnie-zbankrutowaly-tak-prosza-o-reklamy-6152942736307841a

Edytowane przez vasquez

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.