Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

To kiepsko ,że nie ma kar finansowych. KK nie ma co ruszać bo w mediach wyjdzie ,że posłowie opozycji są męczennikami o obronę demokracji w Polsce i Kaczyński ich powsadza do więzień. Czyli jedynie trzeba zmienić regulamin sejmu by podobne sytuacje nie miały miejsca lub były zagrożone grzywną. 

jest prymitywnym popędem, bo seksimy się tylko dlatego, że tak chce natura.

nie, coś takiego nie jest, ale całkowita rezygnacja z niego już tak (tzn. "bohaterski" to akurat złe określenie, bo nie w tym rzecz).

Oddychamy, jemy , myślimy bo tak chce natura. Wstajemy z łóżka itp

Wszystko jest w takim razie prymitywnym odruchem

Rezygnacja z oddychania rozumiem to dla Ciebie nie jest samobójstwo tylko czyn godny pochwały bo ktoś świadomie całkowicie zrezygnował z oddychania

Wegania którzy rezygnują z naturalnego odruchu jedzenia mięsa też takimi są?

I w końcu do czegoś dochodzimy

Rozwód może ale nie musi świadczyć o niezdolności do trwania w związku ale na pewno nie świadczy o braku albo niskiej zdolności do zakładania rodziny

Choć tak naprawdę to rozwód świadczy tylko i wyłącznie o tym , że pojawiły się przyczyny uniemożliwiające w opinii jednej ze stron kontynuowanie związku

Nie znasz czy rozpad małżeństwa Kijowskiego jest z jego przyczyny czy z drugiej strony więc nie za bardzo wiem dlaczego akurat jemu imputujesz ( tzn chyba że wiesz bo ja zasadniczo nie mam o tym pojęcia bo mało mnie obchodzi)

Nie wiem, z czyjej winy jest rozpad Kijowskiego. W jego przypadku niepłacenie na własne dzieci jest powodem, dla którego twierdzę, że facet nie jest zdolny do założenia rodziny w takim sensie, jak ja to rozumiem.

Każdy człowiek jest teoretycznie zdolny

Ale skoro KAczyński nigdy nie założył rodziny to praktycznie nie jest zdolny do jej założenia

A Kijowski w sposób praktyczny udowodnił że jest zdolny

Co rozumiesz przez praktycznie zdolny? Moim zdaniem Petru i Kijowski wzięli ślub i spłodzili dzieci. Może problem w porozumieniu między nami polega na tym, że rozumiem nie co innego przez zdolność, ale co innego przez założenie rodziny. Nie można z tego, że ktoś czegoś nie robi wnioskować, że nie jest zdolny, żeby to zrobić.

Nie jest prymitywnym popędem - jest zawsze świadomą decyzją. Chyba mi nie chcesz powiedzieć że akt odmówienia seksu jest czymś szczególnie bohaterskim?

Nie mówię że przez całe życie ale bez przesady ze odmówienie seksu jest czyms trudnym - z mojego doświadczenia mogę powiedzieć wręcz, że to żaden problem

ely, dla CIebie laska Kuzminskasa jest przeciętna, więc skoro tak wysoko stawiasz poprzeczkę, to nie dziwię się, że nie masz problemów z odmawaniem. Chyba, że miałeś na myśli, coś innego :playful:

Akt odmówienia seksu z punktu widzenia naszej natury jest irracjonalny, a uprawianie seksu przy każdej możliwości jest uleganiem prymitywnemu popędowi i jako, że mamy świadomość, to bardzo wiele rzeczy robimy świadomie, ale pod wpływem popędu i pierwotnych potrzeb. 

Rezygnacja z przyjemności w imię czegoś wyższego zawsze jest czymś trudnym.

Ostatnio przez tydzien slucham w radio wiadomosci i zastanawiam sie co jest z tymi ludzmi na wisla ze rzadzi partia o pogladach koscielno narodowych zmixowana z socjalem (kto na to normalny glosuje przeciez to bajpolar) i wsrod 40 mln ludu nie mozna zbudowac normalnej opozycji ktora by sensownym programem pogobila to wszystko w pizdu.

Tak tylko chcialem wylac co mi na sercu lezy

Ale co jest nienormalnego w głosowaniu na partię o poglądach kościelno - narodowych zmiksowaną z socjalem? :nevreness:

Moralność polityka jest bardzo ważna dla wyborców. Np. zdolność do dotrzymywania obietnic, czy przysiąg. Skoro własną żonę ktoś zdradza, to jak obywatele mają mu ufać, skoro nie dba o własne dzieci, to jak ma dbać o obywateli?

No raczej o coś innego. Moje koty miewają potomstwo, ale nie są zdolne do założenia rodziny. Definiuję to zupełnie inaczej, ba.

podobnie jsk kompetencje

A ja np mam duze wątpliwości czy bezdzietny kawaler ma prawo decydować o edukacji/życiu moich dzieci

Nie wykluczam, że ma kompetencje, choć ostatnie trzy lata mni nauczyły że woele spraw o którym byłem pr,ekonany co do ich słuszności traci kompletnie znaczenie po urodzeniu dziecka.

A o Petru można,powiedzieć np ze jest przedsiębiorczy bo robi na dwie fuchy ;)

W historii ludzkości wielcy przywódcy polityczni z reguły mieli bujne życie erotyczne.,Czasami było to źródłem sukcesu i potęgi całych narodów.,Gdyby nie apetyt seksualny Henryka VIII Anglia nie wyzwoliła by się spod watykańskiej okupacji i nie była by w stanie stworzyć tak potężnego imperium.,W takiej alternatywnej rzeczywistości być może to Anglicy by dzisiaj przyjeżdżali nad Wisłę pracować na zmywakach., 

W historii ludzkości wielcy przywódcy polityczni z reguły mieli bujne życie erotyczne.,Czasami było to źródłem sukcesu i potęgi całych narodów.,Gdyby nie apetyt seksualny Henryka VIII Anglia nie wyzwoliła by się spod watykańskiej okupacji i nie była by w stanie stworzyć tak potężnego imperium.,W takiej alternatywnej rzeczywistości być może to Anglicy by dzisiaj przyjeżdżali nad Wisłę pracować na zmywakach., 

:D :D :D

Zresztą chociażby Fryderyk II Wielki miał bardzo skromne życie erotyczne, władca jakoż ze 3 razy większego kalibru. 

Co do Mecha jeszcze.

My tu się kłócimy i spieramy o imigrantów że błąd, że zdurniało lewactwo w Niemczech itp.

Mech (który słabo wypada w TV, lepiej go czytać) mówi że przyjęcie imigrantów to zwykła niemiecka kalkulacja gospodarcza.

Potrzebuja w najblizszych latach pół miliona rąk do pracy rocznie. Wiadomo że emigranci to niekonicznie prawnicy i lekarze i bilans miedy zasileniem rynku pracy i koniecznym dla darmozjadów socjalem moze sie okazac niekorzystny ale mimo wszystko niemcy na to poszli.

Co najwazniejsze - mogliby produkcję przenosić do takich krajów jak Polska w większym stopniu niż dziś ale przez to zwiększali by nasza siłę polityczno-goposdarczą a zmniejszali swoją, wiec wolą mieć nawet problemy jakie powodują emigranci ale dzięki temu podtrzymać dominację w polityce i gospodarce by dalej liderować europie i by kiedyś im jakaś polska nie powiedziała słuchajcie, my też mamy coś do gadania bo uroślimy prawie do waszego poziomu.

Przy okazji mozecie się dowiedziec na ile on ocenia nasze straty w gospodarce spowodowane emigracją z której tacy dumni jesteśmy.

podobnie jsk kompetencje

A ja np mam duze wątpliwości czy bezdzietny kawaler ma prawo decydować o edukacji/życiu moich dzieci

Nie wykluczam, że ma kompetencje, choć ostatnie trzy lata mni nauczyły że woele spraw o którym byłem pr,ekonany co do ich słuszności traci kompletnie znaczenie po urodzeniu dziecka.

A o Petru można,powiedzieć np ze jest przedsiębiorczy bo robi na dwie fuchy ;)

Ktoś kto nie skończył studiów nie może decydować o uczelniach wyższych, a ktoś kto nie kończył zawodówki o szkołach zawodowych. Co to jest w ogóle za logika? Przecież nikt nie zna się na wszystkim

Jak Religa mógł być ministrem zdrowia skoro palił jak smok?

Nie wiem, z czyjej winy jest rozpad Kijowskiego. W jego przypadku niepłacenie na własne dzieci jest powodem, dla którego twierdzę, że facet nie jest zdolny do założenia rodziny w takim sensie, jak ja to rozumiem.

Co rozumiesz przez praktycznie zdolny? Moim zdaniem Petru i Kijowski wzięli ślub i spłodzili dzieci. Może problem w porozumieniu między nami polega na tym, że rozumiem nie co innego przez zdolność, ale co innego przez założenie rodziny. Nie można z tego, że ktoś czegoś nie robi wnioskować, że nie jest zdolny, żeby to zrobić.

ely, dla CIebie laska Kuzminskasa jest przeciętna, więc skoro tak wysoko stawiasz poprzeczkę, to nie dziwię się, że nie masz problemów z odmawaniem. Chyba, że miałeś na myśli, coś innego :playful:

Akt odmówienia seksu z punktu widzenia naszej natury jest irracjonalny, a uprawianie seksu przy każdej możliwości jest uleganiem prymitywnemu popędowi i jako, że mamy świadomość, to bardzo wiele rzeczy robimy świadomie, ale pod wpływem popędu i pierwotnych potrzeb.

Ale co jest nienormalnego w głosowaniu na partię o poglądach kościelno - narodowych zmiksowaną z socjalem? :nevreness:

No nie wiem jakos zawsze lewica mi sie kojarzyla z socjalem a prawica z wolnorynkowoscia a tu mamy mix i to ten gorszy imo

Wyjaśnij mi to po raz kolejny jak można nie być zdolnym do czegoś co się zrobiło i to dwukrotnie

Możesz powiedzieć że wg Ciebie nie powinien mieć rodziny bo wg Ciebie nie jest odpowiedzialny ale nie wiem na podstawie czego twierdzisz że nie jest zdolny do zrobienia czegoś co zrobił dwukrotnie

W przypadku starego kawalera bo akurat KAczyński mnie mało obchodzi i nie chce tego sprowadzać personalnie to z jakiegoś powodu świadomego albo i przypadkowego nigdy nie zakłada rodziny

Więc moim zdaniem ktos taki swoim życiem swoją postawą swoim wyborem nieistotne czym udowadnia że nie jest zdolny do życia z kimś, do założenia rodziny bo nigdy nie podjął nawet takiej próby

No nie wiem jakos zawsze lewica mi sie kojarzyla z socjalem a prawica z wolnorynkowoscia a tu mamy mix i to ten gorszy imo

To, że u nas jest definicyjny mix to prawda, ale nie wiem skąd ta surowość w ocenie PIS-u. Same poglądy narodowo - kościelno - socjalne nie są aż takie złe, zwłaszcza że socjal w wydaniu PIS-u na tle krajów Europy Zachodniej jest żaden.

Wyjaśnij mi to po raz kolejny jak można nie być zdolnym do czegoś co się zrobiło i to dwukrotnie

Możesz powiedzieć że wg Ciebie nie powinien mieć rodziny bo wg Ciebie nie jest odpowiedzialny ale nie wiem na podstawie czego twierdzisz że nie jest zdolny do zrobienia czegoś co zrobił dwukrotnie

W przypadku starego kawalera bo akurat KAczyński mnie mało obchodzi i nie chce tego sprowadzać personalnie to z jakiegoś powodu świadomego albo i przypadkowego nigdy nie zakłada rodziny

Więc moim zdaniem ktos taki swoim życiem swoją postawą swoim wyborem nieistotne czym udowadnia że nie jest zdolny do życia z kimś, do założenia rodziny bo nigdy nie podjął nawet takiej próby

Po prostu, jak się zrobiło to dwukrotnie, to jest to jednoznaczne z rozbiciem przynajmniej jednej rodziny, co w moim odczuciu obniża rozumianą przez mnie zdolność do założenia rodziny (zresztą już wyjaśniłem, jak to tłumaczę).

Nadal nie rozumiem, co u Ciebie kryje się pod pojęciem praktycznej zdolności założenia rodziny.

Jeżeli ktoś nie uprawia seksu, to trudno stwierdzić, czy jest zdolny do płodzenia potomstwa. Kaczyński nie założył rodziny. Kropka. Co do zdolności nie możesz powiedzieć nic. Ja niczego nie przypuszczam, ani nie zakładam, stwierdzam tylko, że nic nie wiadomo o zdolności Kaczyńskiego do zakładania rodzin. 

Choć mam pewne przypuszczenia, ze jego zdolność do założenia dwóch rodzin jest znacznie mniejsza niż panów Petru i Kijowskiego.

Podejrzewam, że dla Ciebie praktyczna zdolność założenia rodziny oznacza po prostu założenie rodziny. Możesz określić praktyczną zdolność założenia rodziny kogoś kto jej nie założył?

Edytowane przez fluber

To, że u nas jest definicyjny mix to prawda, ale nie wiem skąd ta surowość w ocenie PIS-u. Same poglądy narodowo - kościelno - socjalne nie są aż takie złe, zwłaszcza że socjal w wydaniu PIS-u na tle krajów Europy Zachodniej jest żaden.

Po prostu, jak się zrobiło to dwukrotnie, to jest to jednoznaczne z rozbiciem przynajmniej jednej rodziny, co w moim odczuciu obniża rozumianą przez mnie zdolność do założenia rodziny (zresztą już wyjaśniłem, jak to tłumaczę).

Nadal nie rozumiem, co u Ciebie kryje się pod pojęciem praktycznej zdolności założenia rodziny.

Jeżeli ktoś nie uprawia seksu, to trudno stwierdzić, czy jest zdolny do płodzenia potomstwa. Kaczyński nie założył rodziny. Kropka. Co do zdolności nie możesz powiedzieć nic. Ja niczego nie przypuszczam, ani nie zakładam, stwierdzam tylko, że nic nie wiadomo o zdolności Kaczyńskiego do zakładania rodzin. 

Choć mam pewne przypuszczenia, ze jego zdolność do założenia dwóch rodzin jest znacznie mniejsza niż panów Petru i Kijowskiego.

Podejrzewam, że dla Ciebie praktyczna zdolność założenia rodziny oznacza po prostu założenie rodziny. Możesz określić praktyczną zdolność założenia rodziny kogoś kto jej nie założył?

Ja tak tylko bokiem napomknę, że porównywać zdolność do założenia rodziny z faktem jej założenia, to jak porównywać zdolność prowadzenia samochodu z faktem zdolności do przekręcenia kluczyków w stacyjce i obsłużenia sprzęgła i gazu. 

Ja tak tylko bokiem napomknę, że porównywać zdolność do założenia rodziny z faktem jej założenia, to jak porównywać zdolność prowadzenia samochodu z faktem zdolności do przekręcenia kluczyków w stacyjce i obsłużenia sprzęgła i gazu. 

To bardziej pasuje do mojej definicji tego, co oznacza założyć rodzinę, ale z kolei dajesz teraz możliwość użycia dość prostej riposty z ocenianiem zdolności do prowadzenia samochodu, kiedy się nie ma samochodu, czy prawa jazdy :nevreness:

No ale to ely uważa, że fakt założenia rodziny implikuje praktyczną zdolność, a nie ja :nevreness:

To bardziej pasuje do mojej definicji tego, co oznacza założyć rodzinę, ale z kolei dajesz teraz możliwość użycia dość prostej riposty z ocenianiem zdolności do prowadzenia samochodu, kiedy się nie ma samochodu, czy prawa jazdy :nevreness:

No ale to ely uważa, że fakt założenia rodziny implikuje praktyczną zdolność, a nie ja :nevreness:

Ależ ja Ci nie przeczę. W zamian tylko proszę o to byś odpisując komuś nie cytował postów. 

A ta riposta jest wyjątkowo nie prosta, a prostacka. Nie potrafię piec bułek, ale wiem, w której piekarni są lepsze, w a której gorsze. 

Jezus był w obu teamach, ale nakazał Marii Magdalenie zmianę stylu życia, nie pochwalał tego, co robiła.

Mówisz o tym, że niby Maria Magdalena była tą cudzołożnicą z Biblii? Tą od tego kto jest bez grzechu niech rzuci kamień? Jeśli tak to pamiętaj, że to od dawna oficjalnie kościół katolicki nie utożsamia jej z cudzołożnicą.

Co do Mecha jeszcze.

My tu się kłócimy i spieramy o imigrantów że błąd, że zdurniało lewactwo w Niemczech itp.

Mech (który słabo wypada w TV, lepiej go czytać) mówi że przyjęcie imigrantów to zwykła niemiecka kalkulacja gospodarcza.

Potrzebuja w najblizszych latach pół miliona rąk do pracy rocznie. Wiadomo że emigranci to niekonicznie prawnicy i lekarze i bilans miedy zasileniem rynku pracy i koniecznym dla darmozjadów socjalem moze sie okazac niekorzystny ale mimo wszystko niemcy na to poszli.

No to jest akurat chyba wiedza powszechnie znana, jakie były intencje Angeli Merkel. Tylko, nie zwróciła uwagi na to, że prawników i lekarzy pozgarniali szejkowie...

Podejrzewam, że dla Ciebie praktyczna zdolność założenia rodziny oznacza po prostu założenie rodziny.?

Moim zdaniem nie wiesz z jakiego powodu nie wiesz dlaczego rozpadło sie małżeństwo Kijowskiego więc nie wiem czemu uważasz ze on rozbił jedna rodzinę

Zdolny do założenia rodziny jest ktoś kto ja założyl to jest akurat proste. To że z jakiegoś powodu posypało się komuś małżeństwo to nie oznacza ze nie ma możliwości założenia drugiej. i że nie jest do tego zdolny.

Rodziny sie rozpadaja z różnych powodów. Ale nie rozumiem czemu uważasz ze rozwodnik nie jest zdolny założyć drugiej rodziny?

Przykład z autem jest slaby

Jeśli masz prawo jazdy to jestes zdolny do prowadzenia auta. Czy jeśli spowodujesz wypadek z czyjejś winy to czy to oznacza ze tracisz zdolność prowadzenia auta?

Czy uważasz ze każdy uczestnik wypadku niezależnie od winy traci zdolność prowadzenia auta?.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.