Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

a są tacy?

weganie? niestety..

coraz więcej fajnych dziewczyn sie na to nabiera, bo chca miec 'najlepsza sylwetke' itepe

mam nawet w dalszej rodzinie chlopaka ktory jest weganem, chlopak w moim wieku, jest (moim skromnym zdaniem) straszna pizda zyciowa i wyglada jak panienka, non stop wrzuca jakies memy o zabijaniu zwierzat dla jedzenia itp.. edit: no patrz, tak mi wstyd za niego czasem ze napisalem w dalszej rodzinie, a to syn mojej chrzestnej, którą bardzo lubię i szanuję.. ona też tego nie rozumie ale cóż..

Edytowane przez RonnieArtestics

Dzisiaj w Tak Jest był mój ulubieniec Pan Piotr Ikonowicz. Rozmowa dotyczyła ostatniej interwencji policji, kiedy to podczas libacji z balkonu wyleciał jakiś gościu i spadł na chodnik. Był agresywny, więc zawiadomiono policję, jeden z policjantów został raniony nożem. Policjanci próbowali go uspokoić między innymi mopem i rowerem

https://www.youtube.com/watch?v=ioaImT6JSvA

Na pytanie prowadzącego, czy policjanci zachowali się poprawnie, Ikonowicz stwierdził, że jego zdaniem policjanci powinni poczekać aż poszkodowany uśnie :nevreness:

Z rzeczy, które wymykają się moim zdolnościom pojmowania:

weganie są przeciw jedzeniu jajek, ale popierają aborcję

Spieszę z wyjaśnieniem :nevreness: Oglądałem kiedyś film dokumentalny o weganach i ich postawa wynika z tego, że są oni przeciwni wykorzystywaniu zwierząt do jakichkolwiek celów i uważają, że nie jedząc jajek, mlek itd. hodowcom przestanie się opłacać hodować kury, krowy itd. i dzięki temu zwierzęta nie będą cierpieć. Weganie również nie tykają kosmetyków testowanych na zwierzętach, futer itd i to całe wegaństwo nie ma nic wspólnego z jedzeniem. Głównie chodzi o to, że lepiej żeby pewne zwierzęta nie żyły niż żyły w takich warunkach, w jakich żyją. No i jest analogia do dzieci, lepiej żeby się nie rodziły niż żeby żyły, tak jak żyją.

Socjalizm znów musi rozwiązywać problem, który stworzył.

http://golubdobrzyn.naszemiasto.pl/artykul/pili-przez-trzy-dni-za-500-plus,3763778,art,t,id,tm.html

I wracamy do tego co mówiliśmy - likwidacja VAT na artykuły dla dzieci, na artykuły szkolne, wzmocnienie programów dla wielodzietnych rodzin (są takowe w kilku miastach, fajna sprawa, np. tańsze bilety na mecze jak się idzie z całą brygadą).

Socjalizm znów musi rozwiązywać problem, który stworzył.

http://golubdobrzyn.naszemiasto.pl/artykul/pili-przez-trzy-dni-za-500-plus,3763778,art,t,id,tm.html

I wracamy do tego co mówiliśmy - likwidacja VAT na artykuły dla dzieci, na artykuły szkolne, wzmocnienie programów dla wielodzietnych rodzin (są takowe w kilku miastach, fajna sprawa, np. tańsze bilety na mecze jak się idzie z całą brygadą).

Rozumiem, ze uważasz iż gdyby wprowadzono wyżej wymienione przez Ciebie pomysły, to rodzice nie przepijaliby pieniędzy, a ich dzieci chodziłyby najedzone i dobrze ubrane, a w weekendy chodziły z rodzicami na mecze? :nevreness:

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.