Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, julekstep napisał:

Wydanie kasy na nowa strone dla garstki dziwakow >>> wydanie kasy na zepsucie istotnej dla mieszkancow najwiekszego miasta w PL strony internetowej

Heh, tylko problemem w przypadku Puszcza.tv nie jest to, że w ogóle wydano na nią kasę (choć to też niezły absurd), tylko to, że jest ona ordynarnym skokiem na kasę. Za usługę wartą kilkadziesiąt-kilkaset tysięcy złotych, zapłacono 7 milionów (!). Jeżeli Twoim zdaniem większym problemem jest w tym zestawieniu strona ZTM-u, to mam nadzieję, że w pracy nie zajmujesz odpowiedzialnego stanowiska.

Edytowane przez Hoolifan

16 minut temu, Hoolifan napisał:

Heh, tylko problemem w przypadku Puszcza.tv nie jest to, że w ogóle wydano na nią kasę (choć to też niezły absurd), tylko to, że jest ona ordynarnym skokiem na kasę. Za usługę wartą kilkadziesiąt-kilkaset tysięcy złotych, zapłacono 7 milionów (!). Jeżeli Twoim zdaniem większym problemem jest w tym zestawieniu strona ZTM-u, to mam nadzieję, że w pracy nie zajmujesz odpowiedzialnego stanowiska.

Lepiej marnotrawić pieniądze na rzeczy neutralne niż na psucie czegoś co było dobre.

Nie jestem lekarzem / ratownikiem medycznym etc, więc generalnie nie zajmuję odpowiedzialnego stanowiska - możesz spać spokojnie :) 

18 minut temu, julekstep napisał:

Lepiej marnotrawić pieniądze na rzeczy neutralne niż na psucie czegoś co było dobre.

Nie jestem lekarzem / ratownikiem medycznym etc, więc generalnie nie zajmuję odpowiedzialnego stanowiska - możesz spać spokojnie :) 

Twoim zdaniem strona ZTM-u w poprzednim wydaniu była dobra? Dla mnie wyglądała jak projekt na informatykę i pomimo tego, że z komunikacji miejskiej korzystam praktycznie codziennie, odwiedzałem ją incydentalnie. O wiele wygodniejszym rozwiązaniem jest Google oraz JakDojade, z którym nowa strona jest zresztą jak widzę sparowana. Inna sprawa, że osadzenie wyszukiwarki połączeń na innej stronie to rozwiązanie dyskusyjne i z pewnością niezbyt intuicyjne :)

Strona Puszcza.tv to z kolei jakiś absurd, bo nie dość, że strona ta przydatna jest jedynie garstce zajawkowiczów/pracowników naukowych, to jeszcze włożono w nią kasę, za którą stronę można byłoby postawić, wypromować w mass mediach i jeszcze by z tych pieniędzy zostało. Nie wiem jak można twierdzić, że lepiej jest wyrzucić w błoto 7 milionów złotych, niż przepłacić stronę o kilkaset tysięcy złotych.

1 godzinę temu, julekstep napisał:

Podoba mi się Twoja opinia na temat pracy w polskiej ochronie zdrowia, ale jest aż nazbyt pochlebna :)

1 godzinę temu, julekstep napisał:

Rozklad (czyli to po co ta strone - np jadac metrem - odpalalem) byl jakies 10 x lepszy.

Wyszukiwarka (korzystalem sporadycznie) byla tez sensowna.

Przecież rozkład jazdy to relikt przyszłości przy narzędziach, które na bieżąco monitorują ruch pojazdów komunikacji miejskiej. Dodatkowo przecież po to ZTM przekierowuje na JakDojadę, żebyś planując podróż mógł sprawdzić jak najszybciej lub najwygodniej się w dane miejsce dostać. Jeżeli to ma być zarzut względem nowej strony ZTM-u, to ja naprawdę wymiękam, bo zaczynamy poruszać się w oparach absurdu :)

27 minut temu, Hoolifan napisał:

Przecież rozkład jazdy to relikt przyszłości przy narzędziach, które na bieżąco monitorują ruch pojazdów komunikacji miejskiej. Dodatkowo przecież po to ZTM przekierowuje na JakDojadę, żebyś planując podróż mógł sprawdzić jak najszybciej lub najwygodniej się w dane miejsce dostać. Jeżeli to ma być zarzut względem nowej strony ZTM-u, to ja naprawdę wymiękam, bo zaczynamy poruszać się w oparach absurdu :)

Co jest dziwnego w tym, że jak jadę metrem to chcę sprawdzić na której stacji lepiej wysiąść (bo z jednej mam autobus x a z drugiej y)?

Zabawy w 'planowanie podróży' (jak to w ogóle brzmi w tym kontekście lol) w takim przypadku to faktycznie absurd (już nie wspominając o tym jak absurdalne jest argumentowanie typu 'przecież są inne apki do tych spraw, których JA używam OEZU').

Edytowane przez julekstep

11 minut temu, julekstep napisał:

Co jest dziwnego w tym, że jak jadę metrem to chcę sprawdzić na której stacji lepiej wysiąść (bo z jednej mam autobus x a z drugiej y)?

Zabawy w 'planowanie podróży' (jak to w ogóle brzmi w tym kontekście lol) w takim przypadku to faktycznie absurd.

XD

Wpisujesz stację, na której się znajdujesz lub po prostu udostępniasz swoją lokalizację Google Maps lub JakDojadę i wpisujesz dokąd chcesz dojechać. Obie aplikacje podpowiedzą Ci jak zrobić to najszybciej lub najwygodniej. Wiarygodność rozkładu jazdy w godzinach szczytu jest żadna, więc pytanie o sens sprawdzania go w Internecie przy dostępności tak precyzyjnych narzędzi monitorujących położenie pojazdów :)

Edytowane przez Hoolifan

13 minut temu, Hoolifan napisał:

XD

Wpisujesz stację, na której się znajdujesz lub po prostu udostępniasz swoją lokalizację Google Maps lub JakDojadę i wpisujesz dokąd chcesz dojechać. Obie aplikacje podpowiedzą Ci jak zrobić to najszybciej lub najwygodniej. Wiarygodność rozkładu jazdy w godzinach szczytu jest żadna, więc pytanie o sens sprawdzania go w Internecie przy dostępności tak precyzyjnych narzędzi monitorujących położenie pojazdów :)

dla użytkowników, którzy nie są tak nowocześni jak Ty :) (ew. chcą ogarnąć potrzebną informacją w 15 sekund - tak jak to było możliwe przy starej stronie a zaoszczędzony czas spożytkować na czytanie mądrych wpisów w dziale o polskiej scenie politycznej na forum e-nba)

i nie jeżdżę w godzinach szczytu zazwyczaj

13 minut temu, julekstep napisał:

dla użytkowników, którzy nie są tak nowocześni jak Ty :) (ew. chcą ogarnąć potrzebną informacją w 15 sekund - tak jak to było możliwe przy starej stronie a zaoszczędzony czas spożytkować na czytanie mądrych wpisów w dziale o polskiej scenie politycznej na forum e-nba)

i nie jeżdżę w godzinach szczytu zazwyczaj

Specjalnie poszukałem i proszę: https://www.wtp.waw.pl/rozklady-jazdy/

Czyli wychodzi na to, że zawartość starej strony przeniesiono na nowy adres, dodano nowe funkcjonalności i ładniejszą oprawą graficzną. Z podanych wyliczeń wynika, że można było to zrobić taniej, z tym, że tutaj wałków należałoby się doszukiwać na etapie rozpisywania przetargu, a nie realizacji samego zlecenia. Patrząc na powiązania firm biorących w nim udział wcale by mnie to nie zdziwiło, ale... to chyba nadal nieco mniejsza skala patologii niż Puszcza.tv, która według założeń do 2021 roku powinna być znana połowie Polaków. Nieskromnie powiem, że liczę na jakiś % od tych 7 baniek, bo może dzięki tej dyskusji kilka osób się o tym serwisie dowiedziało :)

6 minut temu, Hoolifan napisał:

Specjalnie poszukałem i proszę: https://www.wtp.waw.pl/rozklady-jazdy/

Czyli wychodzi na to, że zawartość starej strony przeniesiono na nowy adres, dodano nowe funkcjonalności i ładniejszą oprawą graficzną. Z podanych wyliczeń wynika, że można było to zrobić taniej, z tym, że tutaj wałków należałoby się doszukiwać na etapie rozpisywania przetargu, a nie realizacji samego zlecenia. Patrząc na powiązania firm biorących w nim udział wcale by mnie to nie zdziwiło, ale... to chyba nadal nieco mniejsza skala patologii niż Puszcza.tv, która według założeń do 2021 roku powinna być znana połowie Polaków. Nieskromnie powiem, że liczę na jakiś % od tych 7 baniek, bo może dzięki tej dyskusji kilka osób się o tym serwisie dowiedziało :)

ale ja wiem, że jest teraz druga stronka specjalnie z rozkładem xD

tylko, że jest dużo gorsza do przeklikiwania (jak najszybszego zdobywania pożądanej informacji) od starej

2 minuty temu, julekstep napisał:

ale ja wiem, że jest teraz druga stronka specjalnie z rozkładem xD

tylko, że jest dużo gorsza do przeklikiwania (jak najszybszego zdobywania pożądanej informacji) od starej

Metro najkrócej jedzie między Centrum a Świętokrzyską i tam może być ciasno, ale wierzę, że między pozostałymi stacjami zdążysz ogarnąć temat :)

5 godzin temu, fluber napisał:

Rosji zalezy na tym zebysmy jej nie mieli

Nie Rosji zależy zebyśmy go nie mieli tylko Rosji zależało mieć to pasmo dalej bo wykorzystuje je wojsko. Teraz nasuwa się pytanie czy Polska by zrezygnowała z jakiegoś pasma którego potrzebują nasi generałowie gdyby takie zapotrzebowanie zgłosiła Rosja?

Oczywiście ze nie, a jakikolwiek pomysł kogokolwiek by uczynić takie ustępstwo w stronę Rosji byłby rozdmuchany do poziomu zdrady stanu, na tym forum również. My bysmy ruskim pasma na pewno nie odpuścili i bronilibysmy go do ostatniego żołnierza, więc jakiekolwiek pretensje w stronę Rosji ze nie chcą oddać to hipokryzja

Mozliwe jednak ze ruskie nie są takimi zakutymi łbami jak my i pasmo oddadzą

https://tech.wp.pl/5g-rosja-jednak-odpuszcza-wazna-informacja-dla-polski-6443876983301761a

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.