RappaR Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 3 minuty temu, Artlan napisał: Raczej niewiele z tej edukacji wyniosłeś, skoro homoseksualizm uznajesz za chorobę a aborcję zrównujesz z zabójstwem (pewnie przerwanie ciąży przed 10 tygodniem to dla ciebie urodzenie a nie poronienie i chciałbyś nadawać takim dzieciom imiona i numery PESEL :)). Cytat I wciąż to niewiele zostało lepiej ocenione. Co to o Tobie świadczy? 3 minuty temu, Artlan napisał: Religia to nie nauka. A jeżeli nawiązujesz do czegoś innego, to zupełnie nie wiem do czego. Cytat Nauk społecznych - psychologia tłumu, socjologia. 5 minut temu, Artlan napisał: Ja po prostu wyraziłem zdziwienie, że jakaś grupka miliarderów podczas palenia cygar i zażywania kokainy miałaby toczyć zażarte dyskutuje o Marianie Banasiu, Krystyny Pawłowicz i reszcie tego polskiego piekiełka. To jest chyba taka typowa polaczkowata megalomania przejawiająca się w postrzeganiu Polski jako centrum wszechświata. Po c*** micromanagment? Pewna grupka miliarderów płaci pewnej grupce milionerów za robienie pewnych projektów i zbieranie pewnych danych, które to udostępnia pewnej grupce w Polsce, która z ich pomocą zdobywa władzę. Wygranie wyborów to tylko efekt dobrze zaplanowanej kampanii. Przy czym dobrze to pojęcie względnie - po prostu lepiej od innych. W USA mają najlepszych fachowców i największe banki danych, więc zwykle im się udaje i za to ciągną profity. Za które grupki miliarderów palą cygara i zażywają kokainę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 1 godzinę temu, Artlan napisał: Może ty lubisz być trzymany za mordę i nie przeszkadza ci, że państwo wkracza w kolejne aspekty życia, ale wielu ludzi zakazy handlu czy wprowadzenie recept na pigułki ,,dzień po" zwyczajnie irytuje. Zaczynam czytać to zdanie, spodziewam się jakiegoś płaczliwego apelu o "zabraną wolność" a problem sprowadza się do pigułki "dzień po". Współczuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 31 minut temu, RappaR napisał: I wciąż to niewiele zostało lepiej ocenione. Co to o Tobie świadczy? A co o tobie świadczy, że masz gorsze wykształcenie niż Profesor Nauk Biologicznych Stefan Niesiołowski? Cytat Nauk społecznych - psychologia tłumu, socjologia. Przecież to ty cały czas negujesz naukowość/sens/potrzebę istnienia psychologii i socjologii. Nawet ostatnio sobie ironizowałeś: Pamiętajcie, socjologia to nauka. Coś jak homeopatia. Ja akurat wiem jaką rolę w polityce pełni marketing i umiejętność odczytania społecznych emocji. Co najwyżej mogę kwestionować sens studiowania tych dziedzin przez pięć lat i finansowania z budżetu. Cytat Pewna grupka miliarderów płaci pewnej grupce milionerów za robienie pewnych projektów i zbieranie pewnych danych, które to udostępnia pewnej grupce w Polsce, która z ich pomocą zdobywa władzę. Wygranie wyborów to tylko efekt dobrze zaplanowanej kampanii. Przy czym dobrze to pojęcie względnie - po prostu lepiej od innych. W USA mają najlepszych fachowców i największe banki danych, więc zwykle im się udaje i za to ciągną profity. Za które grupki miliarderów palą cygara i zażywają kokainę To jakim cudem ta grupka pozwoliła PiSowi na popełnianie tylu błędów w latach 2007-2014? Przy czym te błędy były widoczne na pierwszy rzut oka i stosunkowo łatwe do skorygowania. Wiele osób przychylnych PiSowi przez lata mówiło i pisało, że partia musi otworzyć się na umiarkowany i centrowy elektorat, unikać radykalizmu, schować do szafy Macierewicza i Pawłowicz itp. Tyle tylko, że wówczas Jarosław albo się obrażał (gdy krytykującym był dziennikarz czy publicysta) albo pozbywał z partii (gdy krytykiem był członek PiS). PiS wygrał wybory w 2015 roku między innymi dlatego, że Wódz w końcu zastosował się do rad ludzi, którzy go wcześniej krytykowali w dobrej intencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 19 minut temu, Artlan napisał: A co o tobie świadczy, że masz gorsze wykształcenie niż Profesor Nauk Biologicznych Stefan Niesiołowski? Że wiem od niego mniej o robakach? Clue było, że przyczepiłeś się do mojej wiedzy ogólnej z liceum, która w ogólnych kryteriach została oceniona znacznie wyżej od Twojej. Więc pytanie ile i gdzie masz braki i z jakim ogromem spraw sobie rady nie dałeś 21 minut temu, Artlan napisał: Przecież to ty cały czas negujesz naukowość/sens/potrzebę istnienia psychologii i socjologii. Nawet ostatnio sobie ironizowałeś: Pamiętajcie, socjologia to nauka. Coś jak homeopatia. Douczyłem się i zmieniłem zdanie. Dwie czynności, które Ciebie przerastają 22 minuty temu, Artlan napisał: To jakim cudem ta grupka pozwoliła PiSowi na popełnianie tylu błędów w latach 2007-2014? Przy czym te błędy były widoczne na pierwszy rzut oka i stosunkowo łatwe do skorygowania. Wiele osób przychylnych PiSowi przez lata mówiło i pisało, że partia musi otworzyć się na umiarkowany i centrowy elektorat, unikać radykalizmu, schować do szafy Macierewicza i Pawłowicz itp. Tyle tylko, że wówczas Jarosław albo się obrażał (gdy krytykującym był dziennikarz czy publicysta) albo pozbywał z partii (gdy krytykiem był członek PiS). PiS wygrał wybory w 2015 roku między innymi dlatego, że Wódz w końcu zastosował się do rad ludzi, którzy go wcześniej krytykowali w dobrej intencji. Bo to też ludzie i zdarza im się popełniać błędy? Chociażby w odpowiednim sterowaniu Jarosławem, politycy to też ludzie, też trzeba nimi odpowiednio manipulować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Godzinę temu, DeltaCenter napisał: Zaczynam czytać to zdanie, spodziewam się jakiegoś płaczliwego apelu o "zabraną wolność" a problem sprowadza się do pigułki "dzień po". Ale to również jest ważny aspekt. Państwo się bierze również za alkohol, papierosy, cukier, e-papierosy i wiele innych rzeczy. Jaki sens ma chociażby ustawa ,,apteka dla aptekarza", skoro i tak był wymóg zatrudnienia magistra farmacji jako kierownika apteki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 2 godziny temu, polskignom napisał: Artlan, Ty naprawde myslisz, ze PiS wprowadzilby zakaz handlu w niedziele, gdyby nie mogl na tym zyskac? Ty naprawdę myślisz, że Artlan myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 5 minut temu, RappaR napisał: Że wiem od niego mniej o robakach? A ty z czego zrobiłeś doktorat i habilitację? Cytat Clue było, że przyczepiłeś się do mojej wiedzy ogólnej z liceum, która w ogólnych kryteriach została oceniona znacznie wyżej od Twojej. Więc pytanie ile i gdzie masz braki i z jakim ogromem spraw sobie rady nie dałeś Ale ty musisz mieć kompleksy. Po c*** mi ukończenie medycyny, skoro zupełnie nie widzę się w codziennym towarzystwie starych, schorowanych i umierających ludzi (ofc fajnie, że ktoś się nimi jednak zajmuje i dostaje za to dobre pieniądze). Tym bardziej, że raczej nie zarabiam mniej niż przeciętny proktolog, okulista czy inny pediatra i mogłem zacząć pracować te 2, 3 czy nawet 4 lata wcześniej. Cytat Douczyłem się i zmieniłem zdanie. Dwie czynności, które Ciebie przerastają Co nie zmienia faktu, że głosiłeś takie teorie przez kilka lat z arogancją i pełnym przekonaniem. Cytat Bo to też ludzie i zdarza im się popełniać błędy? Chociażby w odpowiednim sterowaniu Jarosławem, politycy to też ludzie, też trzeba nimi odpowiednio manipulować To sporo tych błędów jak na tak wszechmocną grupę. Prawda jest raczej banalna. Jarosław 2014 roku był pewnie pogodzony z porażką w walce o pałac, ale chciał ugrać dobry wynik (co najmniej awans do drugiej tury). Być może się z kimś konsultował, być może zlecał jakieś badania i analizy, ale nie jest wykluczone, że po prostu sam poszedł po rozum do głowy i postawił na Dudę (wybór miał między nim, Glińskim oraz sobą samym). Żadna tajemnicza grupa nie stała za tym wyborem w takim sensie, że go PiSowi narzuciła. Podobnie było z Banasiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 3 godziny temu, Artlan napisał: Może ty lubisz być trzymany za mordę i nie przeszkadza ci, że państwo wkracza w kolejne aspekty życia, ale wielu ludzi zakazy handlu czy wprowadzenie recept na pigułki ,,dzień po" zwyczajnie irytuje. Chyba się pogubiłem, od kiedy jesteś wolnościowcem?:) Przecież PIS nie wprowadził ani zakazu handlu, ani recept. Zarówno zakaz handlu, jak i recepty były, PIS jedynie rozszerzył liczbę dni niehandlowych i zmienił środki, które wymagają recepty. To nie jest wkraczanie w kolejne aspekty życia, bo państwo już dawno w tych aspektach życia przecież było:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Teraz, Artlan napisał: A ty z czego zrobiłeś doktorat i habilitację? Cytat Z niczego na razie. Ty? 1 minutę temu, Artlan napisał: Ale ty musisz mieć kompleksy. Po c*** mi ukończenie medycyny, skoro zupełnie nie widzę się w codziennym towarzystwie starych, schorowanych i umierających ludzi (ofc fajnie, że ktoś się nimi jednak zajmuje i dostaje za to dobre pieniądze). Mówi osoba wyciągająca post sprzed 5 lat Nie mówiłem o medycynie, tylko o LO. W miarę w ciemno strzelam, że miałem lepsze oceny, a do tego piłeś przecież. 2 minuty temu, Artlan napisał: Co nie zmienia faktu, że głosiłeś takie teorie przez kilka lat z arogancją i pełnym przekonaniem. A Ty dalej głosisz nawet głupsze teorie. 2 minuty temu, Artlan napisał: To sporo tych błędów jak na tak wszechmocną grupę. Nie są wszechmocni. Są wpływowi i bogaci, to daje władzę, nie boskość. 2 minuty temu, Artlan napisał: Prawda jest raczej banalna. Jarosław 2014 roku był pewnie pogodzony z porażką w walce o pałac, ale chciał ugrać dobry wynik (co najmniej awans do drugiej tury). Być może się z kimś konsultował, być może zlecał jakieś badania i analizy, ale nie jest wykluczone, że po prostu sam poszedł po rozum do głowy i postawił na Dudę (wybór miał między nim, Glińskim oraz sobą samym). Żadna tajemnicza grupa nie stała za tym wyborem w takim sensie, że go PiSowi narzuciła. Podobnie było z Banasiem. Polecam przeczytać choćby Wojnę o Pieniądz. Teraz dotarło do mnie, komu polecam przeczytanie książki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 5 minut temu, julekstep napisał: Ty naprawdę myślisz, że Artlan myśli? Moją opinię o tobie przedstawię w formie rebusu. 3 minuty temu, fluber napisał: Chyba się pogubiłem, od kiedy jesteś wolnościowcem?:) Takim w rozumieniu Korwinistów oczywiście nie jestem. Cytat Przecież PIS nie wprowadził ani zakazu handlu, ani recept. Zarówno zakaz handlu, jak i recepty były, PIS jedynie rozszerzył liczbę dni niehandlowych i zmienił środki, które wymagają recepty. To nie jest wkraczanie w kolejne aspekty życia, bo państwo już dawno w tych aspektach życia przecież było:) Przecież wiesz dobrze o co chodzi. Od biedy można zaakceptować zakaz handlu w Boże Narodzenie, Wielkanoc i może jeszcze w jakieś inne święto, ale rozszerzanie tego na kolejne dni jest niczym nieuzasadnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 5 minut temu, Artlan napisał: Moją opinię o tobie przedstawię w formie rebusu. I nawet tu pomyliles kolejnosc chcac powiedziec 'jaki bezcenny kozak' ehh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 9 minut temu, Artlan napisał: Przecież wiesz dobrze o co chodzi. Od biedy można zaakceptować zakaz handlu w Boże Narodzenie, Wielkanoc i może jeszcze w jakieś inne święto, ale rozszerzanie tego na kolejne dni jest niczym nieuzasadnione. Nie rozważam, czy jest uzasadnione, czy nie. Zwracam Twoją uwagę, że państwo nie wkroczyło w tę kwestię, bo od dawna ją reguluje:) I nie wiem dlaczego w Zielone Świątki zakaz handlu był bardziej uzasadniony niż w zeszłą niedzielę:) 54 minuty temu, Artlan napisał: Jaki sens ma chociażby ustawa ,,apteka dla aptekarza", skoro i tak był wymóg zatrudnienia magistra farmacji jako kierownika apteki? PIS chciał dostosować polskie prawo farmaceutyczne do unijnego, żebyśmy mieli analogiczne przepisy, jak w Niemczech, Francji, Włoszech, Hiszpanii, Belgii, czy innych krajach, które trzymają obywateli za mordę i ograniczają im wolność:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 7 minut temu, RappaR napisał: Nie mówiłem o medycynie, tylko o LO. W miarę w ciemno strzelam, że miałem lepsze oceny, a do tego piłeś przecież. Masz rację - gdy się zorientowałem, że liczą się głównie wyniki z matury przestałem interesować się ocenami i do dzisiaj kisnę z wyścigów po czerwone paski. Cytat A Ty dalej głosisz nawet głupsze teorie. Ty głosisz teorie, które nie mają żadnego poparcia w rzeczywistości. Nawet nie wiadomo kim ta twoja tajemnicza grupa miałaby być. Miliarderzy mają ciekawsze zajęcia niż babranie się w polskim piekiełku. PiS nie umiał w polityczny marketing i stawiał na złych ludzi, w latach 2007-2014. Potem zaczął stawiać na lepszych ludzi, ogarnął marketing i wynajął trolli do hejtowania Platformy (która sama także parę błędów popełniła). Później natomiast rozpoczął politykę przejmowania państwa z powodu autorytarnych ambicji Jarka i Ziobry oraz politykę rozdawnictwa w celu utrzymania władzy. Jakim cudem ty się w tym wszystkim doszukałeś jakiegoś drugiego dna, spisków i tajemniczych grup rządzących zza oceanu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 1 minutę temu, Artlan napisał: Masz rację - gdy się zorientowałem, że liczą się głównie wyniki z matury przestałem interesować się ocenami i do dzisiaj kisnę z wyścigów po czerwone paski. Cytat A jednak wciąż przejmujesz się zadaniem z rachunkiem prawdopodobieństwa. Przykre. 2 minuty temu, Artlan napisał: Ty głosisz teorie, które nie mają żadnego poparcia w rzeczywistości. Nawet nie wiadomo kim ta twoja tajemnicza grupa miałaby być. Miliarderzy mają ciekawsze zajęcia niż babranie się w polskim piekiełku. Ale mają w nauce. Powtarzam po specjaliście z dziedziny, uznanym za jednego ze 100 najważniejszych naukowców XX wieku. 2 minuty temu, Artlan napisał: PiS nie umiał w polityczny marketing i stawiał na złych ludzi, w latach 2007-2014. Potem zaczął stawiać na lepszych ludzi, ogarnął marketing i wynajął trolli do hejtowania Platformy (która sama także parę błędów popełniła). Później natomiast rozpoczął politykę przejmowania państwa z powodu autorytarnych ambicji Jarka i Ziobry oraz politykę rozdawnictwa w celu utrzymania władzy. Jakim cudem ty się w tym wszystkim doszukałeś jakiegoś drugiego dna, spisków i tajemniczych grup rządzących zza oceanu? Zdarzyło mi się w swoim życiu wziąć do ręki książkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 3 godziny temu, polskignom napisał: Artlan, Ty naprawde myslisz, ze PiS wprowadzilby zakaz handlu w niedziele, gdyby nie mogl na tym zyskac? Zyskał u KK, Solidarności oraz niektórych pracowników marketów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 3 minuty temu, Artlan napisał: Miliarderzy mają ciekawsze zajęcia niż babranie się w polskim piekiełku. Ciekawsze niż zarabianie miliardów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 1 minutę temu, RappaR napisał: A jednak wciąż przejmujesz się zadaniem z rachunkiem prawdopodobieństwa. Przykre. Bo ja w przeciwieństwie do ciebie nie kwestionuję czyjejś inteligencji tylko dlatego, że się z nim nie zgadzam. A post był zabawny dlatego go zapamiętałem. Cytat Ale mają w nauce. Powtarzam po specjaliście z dziedziny, uznanym za jednego ze 100 najważniejszych naukowców XX wieku. Możesz jaśniej? Nie znam na pamięć rankingu top100 najważniejszych naukowców, a już na pewno nie kojarzę wszystkich ich najważniejszych wypowiedzi. Cytat Zdarzyło mi się w swoim życiu wziąć do ręki książkę. Były w niej zerżnięte sceny ze skandynawskich kryminałów? Sam fakt, że taki przykładowy Soros angażuje się w życie społeczne i politykę nie oznacza, że zagłębia się on w szczegóły i że w ogóle kojarzy kim jest taka Ewa Kopacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 (edytowane) 3 minuty temu, Artlan napisał: 12 minut temu, RappaR napisał: Bo ja w przeciwieństwie do ciebie nie kwestionuję czyjejś inteligencji tylko dlatego, że się z nim nie zgadzam. A post był zabawny dlatego go zapamiętałem. Ależ to robisz. Wyciągając posty sprzed 5 lat. To się nazywają kompleksy 3 minuty temu, Artlan napisał: Możesz jaśniej? Nie znam na pamięć rankingu top100 najważniejszych naukowców, a już na pewno nie kojarzę wszystkich ich najważniejszych wypowiedzi. Cytat https://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Bernays 3 minuty temu, Artlan napisał: Sam fakt, że taki przykładowy Soros angażuje się w życie społeczne i politykę nie oznacza, że zagłębia się on w szczegóły i że w ogóle kojarzy kim jest taka Ewa Kopacz. I nie musi. Ma od tego ludzi. Na tym polega bycie bogatym. Edytowane 14 Grudnia 2019 przez RappaR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 23 minuty temu, fluber napisał: Nie rozważam, czy jest uzasadnione, czy nie. Zwracam Twoją uwagę, że państwo nie wkroczyło w tę kwestię, bo od dawna ją reguluje:)nie wiem dlaczego w Zielone Świątki zakaz handlu był bardziej uzasadniony niż w zeszłą niedzielę:) Zakaz w Zielone Świątki był oczywiście do zaorania. Podobnie zresztą jak zakazy w Boże Ciało czy 15 sierpnia. PiS poszedł jednak w zupełnie przeciwną stronę. Cytat PIS chciał dostosować polskie prawo farmaceutyczne do unijnego, żebyśmy mieli analogiczne przepisy, jak w Niemczech, Francji, Włoszech, Hiszpanii, Belgii, czy innych krajach, które trzymają obywateli za mordę i ograniczają im wolność:) Pod tym względem trzymają. 24 minuty temu, RappaR napisał: I nie musi. Ma od tego ludzi. Na tym polega bycie bogatym. Ale jednak w Polsce Soros zdołał przeforsować mniej ze swojej ideologii niż KK i Solidarność. 31 minut temu, RappaR napisał: Ależ to robisz. Wyciągając posty sprzed 5 lat. To się nazywają kompleksy Różnica jest taka, że ja wyciągnąłem twój post w odpowiedzi na twoją obelgę jakoby stwierdzono u mnie deficyt logicznego myślenia. Przy czym ty swoją obelgę wypowiedziałeś w odpowiedzi na kwestionowanie przeze mnie twojej teorii spiskowej. To są te detale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 32 minuty temu, Artlan napisał: Ale jednak w Polsce Soros zdołał przeforsować mniej ze swojej ideologii niż KK i Solidarność. Tak skrupulatnie wyliczasz ile Polska i Polacy dają kasy na KK, a teraz jesteś zdziwiony, że KK ma pieniądze? Nie, nie obrażam Twojej inteligencji, dlatego, że się z Tobą nie zgadzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi