Cardi Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 1 minutę temu, fluber napisał: W excelu jest minimum egzystencji a nie prog ubostwa. To 5.4% o ktorym wspominales to prog ubostwa, jeden z kilku wyznaczanych. Napisałem próg ubóstwa, dyskutujemy o minimum egzystencji, do którego odnosi się raport Sz. Paczki. Mój błąd. Teraz, darkonza napisał: Każdy moze sobie interpretowac wykresy jak chce Co tu interpretować, skoro to co podaje Szlachetna Paczka ma potwierdzenie w tym wykresie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 2 minuty temu, Koelner napisał: taki jest stereotyp i Twój sondaż to potwierdza. nauczyciel jest nudny to wina nudnych nauczycieli a nie dzieci nie rozumiejących lekcji bo jednak znaczna większość te szkoły zdaje . z własnego doświadczenia wiem teraz jak jestem dorosły ze jednym z najbardziej zaniedbanych przedmiotów w szkole podstawowej była technika , która mogła zainteresować każdego przez prace manualne ale ze miałem nauczyciela w 5 klasie który dyktował całe lekcje i pisaliśmy w zeszycie A4 to oznacza ze byliśmy głupkami bo się nudziliśmy czy nauczyciel był nudny bo nudnie prowadził lekcje ? Pytanie czy ten stereotyp to Twoja wina skoro pracujesz w banku tak jak wina nauczycieli sa nudne lekcje bo pracuja w szkole? Jezeli nudziliscie sie wszyscy bez wyjatku to zupelnie inna kwestia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 3 minuty temu, Cardi napisał: Napisałem próg ubóstwa, dyskutujemy o minimum egzystencji, do którego odnosi się raport Sz. Paczki. Mój błąd. Co tu interpretować, skoro to co podaje Szlachetna Paczka ma potwierdzenie w tym wykresie? Szlachetna paczka pomija kilka istotnych faktów z tego wykresu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 1 minutę temu, darkonza napisał: Szlachetna paczka pomija kilka istotnych faktów z tego wykresu Wg SzP w ostatnim roku wzrosło, wg wykresu też. Nie rozumiem jaki miałeś cel wrzucając ten wykres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 1 minutę temu, Cardi napisał: Wg SzP w ostatnim roku wzrosło, wg wykresu też. Nie rozumiem jaki miałeś cel wrzucając ten wykres. Miałem taki cel by pokazać szerszy kontekst i trend wieloletni. W zasadzie robiłeś coś podobnego przy rozmowie o e-papierosach, wiec nie rozumiem Twojego "nie rozumienia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 1 godzinę temu, january napisał: 1. Akurat jak ktoś nie zdał matury w ostatnich kilkunastu latach to znaczy, że jest po prostu głupi i nie ma czego analizować. Trzeba być głupkiem i się postarać by nie zdać. 2. Radzenie sobie w życiu ciężko nazwać jednoznaczną oznaką mądrości. Kurwiszona co raz dał dobrze dupy i dostaje 50k z alimentów nazwiesz mądrym? Szmacisko wychodzące za 95 letniego milionera, który zwariował i będące po roku milionerką nazwiesz mądrym? ad 2. To się nazywa odpowiednie wykorzystanie posiadanych zasobów. Uroda do dar z którego trzeba umieć korzystać Ty możesz nazywać to kurewstwem ale z punktu widzenia tej Pani jesteś zwykłym frajerem który pracuja 170 godzin miesięcznie aby na koniec i tak mieć mniej niż ona za godzinę dobrej uczciwej pracy ciałem. Ona jest fachowcem wysokiej klasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 11 minut temu, darkonza napisał: Miałem taki cel by pokazać szerszy kontekst i trend wieloletni. W zasadzie robiłeś coś podobnego przy rozmowie o e-papierosach, wiec nie rozumiem Twojego "nie rozumienia" W porządku, to wciąz nie zmienia faktu, że w zeszłym roku liczba takich ludzi wzrosła. Wzrosła mimo tych wszystkich łakoci, którymi nas karmią. To chyba bankrutujący przedsiębiorcy wpadli w strefę minimum egzystencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 (edytowane) 25 minut temu, fluber napisał: Pytanie czy ten stereotyp to Twoja wina skoro pracujesz w banku tak jak wina nauczycieli sa nudne lekcje bo pracuja w szkole? nie napisałem ze klienci czy tez uczestnicy sondażu są glupkami 25 minut temu, fluber napisał: Jezeli nudziliscie sie wszyscy bez wyjatku to zupelnie inna kwestia. pewnie większość uczniow i tak wyglądało większość lekcji w latach 90 tych Edytowane 28 Listopada 2019 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 1 minutę temu, Koelner napisał: nie napisałem ze klienci czy tez uczestnicy sondażu są glupkami To nie ma żadnego w związku z odpowiedzią na pytanie, czy jesteś za to współodpowiedzialny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 52 minuty temu, Sebastian napisał: ad 2. To się nazywa odpowiednie wykorzystanie posiadanych zasobów. Uroda do dar z którego trzeba umieć korzystać Ty możesz nazywać to kurewstwem ale z punktu widzenia tej Pani jesteś zwykłym frajerem który pracuja 170 godzin miesięcznie aby na koniec i tak mieć mniej niż ona za godzinę dobrej uczciwej pracy ciałem. Ona jest fachowcem wysokiej klasy ale urode mozna wykorzystac w zdecydowanie lepszy sposob a one ida na totalna latwizne nie wymagajca uzywania szarych komorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 1 minutę temu, mistrzBeatka napisał: ale urode mozna wykorzystac w zdecydowanie lepszy sposob a one ida na totalna latwizne nie wymagajca uzywania szarych komorek Nie wiem czy to jest łatwe. Wiele jest ładnych kobiet a nie wszystkim takie rzeczy się udają. Widocznie brak im zdolności i myślą, że sama uroda wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 @Sebastian wracając do tematu emerytur, to wczoraj doczytałem i bardzo mnie to zaskoczyło, że te 23,1% ostatniej pensji w 2080 roku będzie warte według przewidywań, tyle co teraz 4500 złotych i znacznie więcej niż 53,8% ostatniej pensji, które dostajemy teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 @fluber nie przynudzaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 słowo na czwartek od przedstawiciela PiS: 13 minut temu, mistrzBeatka napisał: ale urode mozna wykorzystac w zdecydowanie lepszy sposob a one ida na totalna latwizne nie wymagajca uzywania szarych komorek lepszy niż ustawienie się do końca życia i robienie co się chce? w jaki sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 @lorakladna laska moze dzisiaj bez problemu zaistniec np. w social mediach , ale trzeba troche wiecej kreatywnosci niz stanie na ulicy , pozatym mozna tez obracac sie w odpowiednich kregach aby poznac odpowiedniego/majetnego partnera i zostac jego zona , zobacz jakie betony robia kariery na instagramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 4 minuty temu, mistrzBeatka napisał: ladna laska moze dzisiaj bez problemu zaistniec np. w social mediach , ale trzeba troche wiecej kreatywnosci niz stanie na ulicy np. Koelner już wrzucił taką, która zaistniała w social mediach XD 4 minuty temu, mistrzBeatka napisał: pozatym mozna tez obracac sie w odpowiednich kregach aby poznac odpowiedniego/majetnego partnera i zostac jego zona to bez dania dupy też się nie obejdzie, więc podpada pod pkt 2 Januarego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 4 minuty temu, lorak napisał: np. Koelner już wrzucił taką, która zaistniała w social mediach XD no i dupy chyba nie dawala ? sorry nie wchodzilem na jej profil 5 minut temu, lorak napisał: to bez dania dupy też się nie obejdzie, więc podpada pod pkt 2 Januarego. generalnie to zaden zwiazek bez dania dupy sie nie obejdzie , kobiety tez wybieraja najlepszych partnerow w swoim otoczeniu , lepiej byc z prawnikiem niz z robotnikiem (nie obrazajac robotniow) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 15 minut temu, fluber napisał: @Sebastian wracając do tematu emerytur, to wczoraj doczytałem i bardzo mnie to zaskoczyło, że te 23,1% ostatniej pensji w 2080 roku będzie warte według przewidywań, tyle co teraz 4500 złotych i znacznie więcej niż 53,8% ostatniej pensji, które dostajemy teraz. Ale ceny też rosną Fluber. Ponadto nie zawracaj mi głowy 2080 rokiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 (edytowane) 8 minut temu, mistrzBeatka napisał: kobiety tez wybieraja najlepszych partnerow w swoim otoczeniu , lepiej byc z prawnikiem niz z robotnikiem (nie obrazajac robotniow) tylko co jest wyznacznikiem "lepiej"? kasa? praca włożona w zdobycie jej? komfort psychiczny? a jeśli robotnik lepszy w łóżku niż prawnik? chyba w debacie Zizka z Petersonem była ta kwestia podnoszona i jestem ciekaw jak ty to widzisz, czy potrafisz wytłumaczyć w taki sposób, aby uniknąć relatywizmu? Edytowane 28 Listopada 2019 przez lorak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 4 minuty temu, Sebastian napisał: Ale ceny też rosną Fluber. Ponadto nie zawracaj mi głowy 2080 rokiem Ale to jest podana wartosc po uwzglednieniu przewidywanego wzrostu cen:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi