blackmagic Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 1 minutę temu, fluber napisał: Winni czego? Ze sa osoby uwazajace ze sa nudni? Na pewno sie do tego przyczyniaja:) Natomiast nie wiem czemu pod tym katem sa oceniani nauczyciele a nie kasjerki na przyklad:) Myśle ze to chyba proste - nauczyciel ma przekazać wiedzę a żeby to zrobić musi mieć uwagę uczniów i kontakt z nim trwa min 45 minut. kasjerke widzę przez minutę i musi mi tylko sprzedać towar. U niej bycie nie nudna jest dodatkiem i może bez tego dobrze wykonac swoją prace. Nauczyciel nie 3 minuty temu, RappaR napisał: Czyli łatwo ulegasz manipulacjom i nie lubisz zadawać pytań Pewnie się próg zmienił bo dziwne żeby przy 500 plus i wzroście pensji przy jednoczesnym braku pracowników zwiększało się bezrobocie. Problem jest fakt ze pomimo wzrostu wynagrodzeń i socjalu spada ich wartość przez wzrost cen i zwiększenie obciążeń fiskalnych. Nie koniecznie musi to uderzać od razu w najuboższych ale docelowo to oni za to najwiecej zapłacą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 4 minuty temu, blackmagic napisał: Myśle ze to chyba proste - nauczyciel ma przekazać wiedzę a żeby to zrobić musi mieć uwagę uczniów i kontakt z nim trwa min 45 minut. kasjerke widzę przez minutę i musi mi tylko sprzedać towar. U niej bycie nie nudna jest dodatkiem i może bez tego dobrze wykonac swoją prace. Nauczyciel nie No to dam inny przyklad - trener personalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 5 minut temu, Cardi napisał: Czyli przeczytałem raport Szlachetnej paczki i stwierdziłem że to organizacja budząca zaufanie. Twoje prawo. 5 minut temu, Cardi napisał: Jakbyś ty mi powiedział że w nocy jest ciemno to na pewno bym to sprawdził. Chyba Korwin powiedział, że biedni mają problem zrozumieć bogatych 5 minut temu, blackmagic napisał: Problem jest fakt ze pomimo wzrostu wynagrodzeń i socjalu spada ich wartość przez wzrost cen i zwiększenie obciążeń fiskalnych. Nie koniecznie musi to uderzać od razu w najuboższych ale docelowo to oni za to najwiecej zapłacą Dlatego ocenia się parytet siły nabywczej. Jakieś dane obiektywne, że spadł? Ponieważ IMF, eurostat, Wolrdbank czy banki danych w stylu numbeo tego nie zauważyły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Teraz, RappaR napisał: Chyba Korwin powiedział, że biedni mają problem zrozumieć bogatych Wiemy dlaczego z fluberem nie czaicie co piszę Piękny coming out. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 1 minutę temu, Cardi napisał: Wiemy dlaczego z fluberem nie czaicie co piszę Piękny coming out. Witam milionera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 (edytowane) 15 minut temu, fluber napisał: Winni czego? Ze sa osoby uwazajace ze sa nudni? Na pewno sie do tego przyczyniaja:) Natomiast nie wiem czemu pod tym katem sa oceniani nauczyciele a nie kasjerki na przyklad:) nie lepiej byłoby aby większość przestawała ich uważać za nudnych i nie powiela stereotypów? przecież nauczyciele są najbardziej odpowiedzialni aby nie przyczyniać się do tego aby lekcje były nudne. kasjerki nie musza pracować werbalnie , jak się postarasz jako nauczyciel to tez możesz to ograniczyć Edytowane 28 Listopada 2019 przez Koelner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Teraz, RappaR napisał: Witam milionera Dobry wieczór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 1 minutę temu, Cardi napisał: Dobry wieczór Ile metrow ma pana willa?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 1 minutę temu, fluber napisał: Ile metrow ma pana willa?:) Jak pisał o swoim 6k brutto, myślałem, że to miesięcznie, a nie dziennie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 7 minut temu, Koelner napisał: nie lepiej byłoby aby większość przestawała ich uważać za nudnych i nie powiela stereotypów? przecież nauczyciele są najbardziej odpowiedzialni aby nie przyczyniać się do tego aby lekcje były nudne. kasjerki nie musza pracować werbalnie , jak się postarasz jako nauczyciel to tez możesz to ograniczyć Nie ma to zadnego znaczenia:) Nie da sie dogodzic wszystkim w klasie jednoczesnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 (edytowane) 10 minut temu, RappaR napisał: Jak pisał o swoim 6k brutto, myślałem, że to miesięcznie, a nie dziennie To potwierdza twoją tezę, a raczej tezę Korwina, na którą się powoływałeś, więc zgodnie ze standardami tego tematu teraz to też twoja teza. Uśredniony wzrost progu ubóstwa w latach, specjalnie dla ciebie: 2007 4.01% 2008 5.38% 2009 7.91% 2010 6.44% 2011 5.96% 2012 4.06% 2013 4.27% 2014 0.24% 2015 0.22% 2016 1.84% 2017 3.38% 2018 3.05% Edytowane 28 Listopada 2019 przez Cardi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Nie wiem o co tu są toczone boje. Przecież zawsze przygłupy będę się nudzić i skarżyć na lipny los. Zaczynamy w stylu Skandynawii niebezpiecznie skręcać w stronę ultraliberalizmu i dawania swobody w imię wolności wszystkim gdzie dodatkowo akurat nauczyciele w tym kontekście maja mocno pod górkę. Już nie maja jak egzekwować swoich poleceń czy stylu nauczania. A durni rodzice roszczeniowa postawa jeszcze to pogłębiają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 3 minuty temu, Cardi napisał: Uśredniony wzrost progu ubóstwa w latach, specjalnie dla ciebie: Z tych danych korzystała Wiosna? Dasz link? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 14 minut temu, fluber napisał: Nie da sie dogodzic wszystkim w klasie jednoczesnie:) ale przynajmniej większości bo oni tworzą stereotypy 9 minut temu, ignazz napisał: Nie wiem o co tu są toczone boje. Przecież zawsze przygłupy będę się nudzić i skarżyć na lipny los. Zaczynamy w stylu Skandynawii niebezpiecznie skręcać w stronę ultraliberalizmu i dawania swobody w imię wolności wszystkim gdzie dodatkowo akurat nauczyciele w tym kontekście maja mocno pod górkę. Już nie maja jak egzekwować swoich poleceń czy stylu nauczania. A durni rodzice roszczeniowa postawa jeszcze to pogłębiają. problem jest brak reform , jeśli wspomniane koleżanki flubera radzą sobie w życiu lepiej niz Ci co np zdali matury to gdzieś po drodze w edukacji był błąd . no chyba że szkoła jest dla szkoły a nie po to aby przygotować ucznia do życia aby miał jak najlepiej i jak najwiecej zarabiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 16 minut temu, RappaR napisał: Z tych danych korzystała Wiosna? Dasz link? Nie wiem z jakich, próg ubóstwa jest chyba jeden? https://www.ipiss.com.pl/?zaklady=minimum-egzystencji-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 4 minuty temu, Koelner napisał: ale przynajmniej większości bo oni tworzą stereotypy problem jest brak reform , jeśli wspomniane koleżanki flubera radzą sobie w życiu lepiej niz Ci co np zdali matury to gdzieś po drodze w edukacji był błąd . no chyba że szkoła jest dla szkoły a nie po to aby przygotować ucznia do życia aby miał jak najlepiej i jak najwiecej zarabiał Nie. Tak samo jak Ty nie jestes wspolodpowiedzialny za to: "Przytłaczająca większość ankietowanych uważa, że instytucje finansowe koncentrują się na własnych korzyściach: 77 proc. twierdzi, że banki skupiają się tylko na zyskach" szkola nie przygotowuje ucznia do zycia. I moze tych reform jest po prostu za duzo. Osoba z matura zarabia srednio wiecej niz osoba bez matury tak przy okazji. 2 minuty temu, Cardi napisał: Nie wiem z jakich, próg ubóstwa jest chyba jeden? https://www.ipiss.com.pl/?zaklady=minimum-egzystencji-2 Generalnie jest ich kilka. Ten o ktorym mowisz to prog ktory opisuje ile procent gospodarstw domowych wydalo w ubieglym roku mniej pieniedzy niz ustalone minimum egzystencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 4 minuty temu, fluber napisał: Generalnie jest ich kilka. Ten o ktorym mowisz to prog ktory opisuje ile procent gospodarstw domowych wydalo w ubieglym roku mniej pieniedzy niz ustalone minimum egzystencji. Kliknij w excel powyżej, nie w pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 3 minuty temu, Cardi napisał: Kliknij w excel powyżej, nie w pdf W excelu jest minimum egzystencji a nie prog ubostwa. To 5.4% o ktorym wspominales to prog ubostwa, jeden z kilku wyznaczanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 6 minut temu, fluber napisał: Nie. Tak samo jak Ty nie jestes wspolodpowiedzialny za to: "Przytłaczająca większość ankietowanych uważa, że instytucje finansowe koncentrują się na własnych korzyściach: 77 proc. twierdzi, że banki skupiają się tylko na zyskach" taki jest stereotyp i Twój sondaż to potwierdza. nauczyciel jest nudny to wina nudnych nauczycieli a nie dzieci nie rozumiejących lekcji bo jednak znaczna większość te szkoły zdaje . z własnego doświadczenia wiem teraz jak jestem dorosły ze jednym z najbardziej zaniedbanych przedmiotów w szkole podstawowej była technika , która mogła zainteresować każdego przez prace manualne ale ze miałem nauczyciela w 5 klasie który dyktował całe lekcje i pisaliśmy w zeszycie A4 to oznacza ze byliśmy głupkami bo się nudziliśmy czy nauczyciel był nudny bo nudnie prowadził lekcje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 28 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Godzinę temu, Cardi napisał: Stowarzyszenie Wiosna stojące za Szlachetną Paczką opublikowało właśnie najnowszy raport o biedzie w Polsce. Wynika z niego, że w 2018 roku o 400 tysięcy wzrosła liczba osób żyjących w skrajnym ubóstwie. Blisko 2 miliony osób żyje poniżej minimum egzystencji, za 19 złotych dziennie. W latach 2014-2017 odsetek osób dotkniętych biedą utrzymywał tendencję spadkową, teraz wzrósł. Każdy moze sobie interpretowac wykresy jak chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi