Skocz do zawartości

Www.fb-ninja.com

Leszczur

Rekomendowane odpowiedzi

Popatrzyłem i dopadła mnie myśl :-)

Działa to bowiem tak, że rankingi za dany dzień są, po wygenerowaniu, zapisywane w bazie tak, by nie było konieczności ich przeliczać ponownie.

I zapewne to był powód - ktoś zrobił aktualizację ZANIM yahoo danego dnia się odświeżyło z ligami i taki ranking ninja pokazywał? Pokazywała? Pokazywało??

Teraz zrobiłem tak - nadal korzystamy z cache, ale dla wszelkiego spokoju za każdym razem dokonujemy sprawdzenia czegoś w rodzaju "sumy kontrolnej" żeby mieć pewność, że nie pojawiły się nowe dane.

Sprawdźcie pls ponownie i dajcie znać. Jeżeli to nie to - będę walczyć dalej.

W ramach nagrody za tropienie uchybień - wdrożyłem w tempie ekspresowym zmianę zasugerowana przez L'e (i poniekąd Washkę) - lista lig zawiera już datę i godzinę ostatniej aktualizacji danych dla danej ligi. O ile ta aktualizacja nastąpiła po wdrożeniu przeze mnie zmiany. Dane dla LM i eNBA 1 odświeżyłem.

Niech dobrze służy!

Liga była ostatni update'owana przed Twoimi zmianami (przynajmniej u mnie wisi 18:15).  Kiedy kliknąłęm update, wyskoczył jakiś błąd: najpierw wielki napis object moved to here, gdzie here było linkiem do znanej już mi strony, gdzie trzeba było kliknąć "i agree". Potem całość posypała się kompletnie - dużo niezrozumiałych znaków pojawiło się u mnie na ekranie i tak samo było przy kolejnej próbie.

Wszedłem jednak na tabelki dla ligi i... znów niespodzianka. Totale policzone na dzisiaj, a średnie na wczoraj :nevreness:

Last updated 20:04 - wciąż średnie są za wczoraj.

Edytowane przez fluber

Liga była ostatni update'owana przed Twoimi zmianami (przynajmniej u mnie wisi 18:15).  Kiedy kliknąłęm update, wyskoczył jakiś błąd: najpierw wielki napis object moved to here, gdzie here było linkiem do znanej już mi strony, gdzie trzeba było kliknąć "i agree". Potem całość posypała się kompletnie - dużo niezrozumiałych znaków pojawiło się u mnie na ekranie i tak samo było przy kolejnej próbie.

Wszedłem jednak na tabelki dla ligi i... znów niespodzianka. Totale policzone na dzisiaj, a średnie na wczoraj :nevreness:

Last updated 20:04 - wciąż średnie są za wczoraj.

Eeeeeech.

Zmiany zrobiłem, zapomniałem tylko usunąć nieprawidłowy standing z kesza.

Wdzięczny będę za jeszcze jedno sprawdzenie ;-)

Bardziej mnie martwi to, co pisałeś o aktualizacji z yahoo. Szlag by mnie trafił, gdybym musiał znowu się babrać w tym błocie.

Jackoso - wszyscy będący w składzie, póki co. Nie mamy z API informacji, kto kogo wystawiał. Myślimy nad manualnym wyborem graczy do analizy. Bo faktycznie - zazwyczaj bierze się graczy po to, żeby jednak kiedyś ich wystawić, ale są przypadki stashowania prospektów i złamasów i warto je wykluczyć z analiz. Generalnie temat jest mocno rozwojowy i dotyczy to w zasadzie wszystkich narzędzi, z directions i wyszukiwarką deali na czele. Nasze pomysły zdecydowanie przekraczają moce przerobowe, póki co, a jeszcze na pewno dojdzie masa Waszych uwag :-)

Z drugiej strony - musimy być ostrożni, żeby nie przekombinować. Tych narzędzi po prostu musi dać się jak najsprawniej używać. 

Edytowane przez Slawekmroz

2 sprawy 

1. przypnijcie ten temat :smile:

2. skąd te różnice w ilości pkt. na totalach ?:

Yahoo: Liga III North - Na Yahoo pod linkiem http://basketball.fa...o.com/nba/46723

1.	Nocna Straż	       101
2.	jordan20(j.sprawka)    100
3.	Pij Mleko              84.5

fb-ninja:

101	Nocna Straż	
99.5	jordan20(j.sprawka)	
84.5	Pij Mleko
Edytowane przez szkoda-czasu

Różnice wynikają z dokładniejszych obliczeń FG% i FT% prawdopodobnie.

Raczej niemożliwe, bo yahoo liczy to dosyć dokładnie (przy równym wyniku dla 3 miejsc po przecinku, liczy 8 miejsc po przecinku). Być może problem wynika z aktualizacji danych, bo np. dziś o 11 dalej były wyniki z wczoraj.

W liście lig macie taki komunikat??

Czy w szczegółach konkretnej ligi?

Jeżeli w liście - czy zgłaszających łączy uczestnictwo w jakiejś jednej konkretnej lidze?

Po zalogowaniu klikam w zakładkę "My leagues" i właśnie to wyskakuje. Dużymi czerwonymi literami. Nie mam w ogóle listy lig.

Gram w IV California, Keeper tutejszy i w kilku w innym gronie.

• wiLQ przypiął/eła ten temat
  • wiLQ odpiął/ęła ten temat
  • wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.