BigManFan Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 (edytowane) trudno Townsa porównać do kogokolwiek, według mnie to będzie długi 6'11'' opierający grę jednak na rzucie. on może być zaskakująco dobry ofensywnie, od stycznia rzuca FT na 86%, już teraz w NBA byłby jednym z najlepszych wysokich pod tym względem, a ma 20 lat. na razie nie przekłada się to na skuteczność z midrange, ale w końcu zacznie, skoro w NBA na podobnej skuteczności spośród podkoszowych rzucają w ostatnich sezonach... Anderson, Nowitzki i Aldridge? porównanie do Divaca z racji wszechstronności jest nawet zasadne, tyle, że Towns może być lepszy w obronie i jeżeli kontuzje nie pokrzyżują planów, na pewno będzie lepszy ofensywnie. Edytowane 25 Marca 2015 przez BigManFan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 (edytowane) trudno Townsa porównać do kogokolwiek, według mnie to będzie długi 6'11'' opierający grę jednak na rzucie. on może być zaskakująco dobry ofensywnie, od stycznia rzuca FT na 86%, już teraz w NBA byłby jednym z najlepszych wysokich pod tym względem, a ma 20 lat. na razie nie przekłada się to na skuteczność z midrange, ale w końcu zacznie, skoro w NBA na podobnej skuteczności spośród podkoszowych rzucają w ostatnich sezonach... Anderson, Nowitzki i Aldridge? No to wspomniany Horford jest jednym z najlepszych midrange shooterów wśród wysokich. A Towns ma już opanowane podstawowe ruchy na poscie, chociaż ogólnie jego siłą powinna być wszechstronność. Edytowane 25 Marca 2015 przez Jendras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evetShsaN Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Towns to będzie Towns, gość umie rzucić za trzy, świetnie blokuje, dobry półdystans, niezły post. Niczym Pat Ewing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Towns to będzie Towns Serio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evetShsaN Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 XD Chodzi mi głównie o porównania do innych graczy, przecież będzie sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 XD Chodzi mi głównie o porównania do innych graczy, przecież będzie sobą. Dlatego na koniec porównałeś go do Ewinga, ech.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai3 Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 To bedzie najglebszy draft od 96 Okafor towns russel wcs winslow porzings rjhunter harrell - to beda starterzy Grant kentucky duke to beda rotacyjni goscie Nie widze tu talentu jak Davis ale kuzwa its deepthroat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielo18 Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) 1st team All-Americans:Frank KaminskyJahlil OkaforJerian GrantWillie Cauley-Stein D'Angelo Russell Edytowane 30 Marca 2015 przez Wielo18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 o, jakiś Polak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 o, jakiś Polak Cholera wie ale żył i chodził do szkoły w czeskiej części Chicago więc chyba raczej nie ma korzeni polskich A z innej beczki mam pytanie dla tych co dużo oglądali NCAA - co sądzicie o Mylesie Turnerze? Bo na początku widziałem go wysoko teraz obsunął sie do 13-14 wyboru a wydaje się dość dobrym obrońcą i ma instynkt do zbiórek. Nie ukrywam że pytam bo chyba to najlepsza opcja jak Jazz będzie wybierać z nr 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigManFan Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 surowy w ofensywie, pomimo świetnego rzutu; bardzo dobry w defensywie pomimo przeciętnego atletyzmu; świetny instynkt do bloków; może mieć problemy z grą na czwórce w obecnej lidze; potencjał na stretch 4 z bardzo dobrą obroną i elitarnym półdystansem; gdyby został rok w college'u jeszcze mógłby pójść za rok znaaaacznie wyżej, ale nie wiem czy to ma taką wartość; tak w skrócie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Czyli Towns to będzie wg Ciebie taki kozacki Millsap? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigManFan Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) już znacznie bliżej mu do tego Horforda. tylko klasę lepszego... generalnie jeżeli Aldridge jest chyba ze swoim niepasującym do walki o najwyższe cele wpływem na grę, jedną z najlepszych w lidze czwórek, to wróżę Townsowi naprawdę bardzo dużą przyszłość. Edytowane 31 Marca 2015 przez BigManFan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 A co Lma ze mu to przeszkadza o w walce o njawyzsze cele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Tylko pamiętajcie ze Towns może być "wczesnym" LMA i nie przeskoczyć pewnego pulapu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigManFan Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 A co Lma ze mu to przeszkadza o w walce o njawyzsze cele? jego scoring traci efektywność najpóźniej na poziomie drugiej rundy Zachodu, a zyskuje ją tylko gdy napotyka zespół o organizacji defensywy na poziomie ubiegłorocznych Rockets - generalnie to scorer punktujący na przeciętnej efektywności, który prezentuje obrzydliwą charakterystykę gracza opierającego grę na półdystansie. nie nadaje się na pierwszą opcję ataku poważnego contendera, a jako sidekick ma już trochę mankamentów (pick and roll defense!). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 a jako sidekick ma już trochę mankamentów (pick and roll defense!). Co jest nie tak z jego pnr defense? Bo zarzuty do jego obrony pojawiają się ciągle od X lat, a on ciągle od X lat jest jednym z lepszych (może nie topowym, ale na pewno więcej niż dobrym) wysokich obrońców w lidze właściwie pod każdym względem i w każdej statystyce. Mam wrażenie, że to jakaś zakorzeniona w podświadomości skłonność do kojarzenia jumperkujących wysokich z kiepską obroną. Jego atak, choć na pierwszy rzut oka sprzeczny z trendami, tak naprawdę też ma zdecydowanie pozytywny wpływ na parkiecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Rozwiniesz temat dobrej obrony u LMA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BigManFan Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) Co jest nie tak z jego pnr defense? rok temu wyglądał bardzo źle w statystykach pick and rolli, teraz podobno wygląda bardzo dobrze. sam nie wiem. uważam, że Aldridge to dobry obrońca, a tą uwagę poczyniłem, bo rok temu głównym problemem Blazers było pnr D, a statystycznie wyglądało, że głównym winnym jest LMA. teraz jest inaczej. podobny kazus jak Gasola w Lakers/Bulls? dwa lata temu mieli jedną z najgorszych obron w lidze, więc to nie będzie reprezentatywne. i yes, w ofensywie to bardzo dobry zawodnik, tyle, że nie nadaje się na pierwszą opcję zespołu walczącego o coś więcej niż druga runda playoffów. potencjalny sidekick mistrzowskiego teamu + dobry obrońca, gdzie w playoffach nie będzie lepszej czwórki? not tu macz impresiw lajk for mi, stąd ta powyższa uwaga. Edytowane 31 Marca 2015 przez BigManFan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 sezon się już skonczył dla Kanorwskiego, myślicie jest opcja by się załapał do 60? będzie w ogóle startował? jest jakieś info? Bo pokazał się z dobrej strony ale w mockach przed turniejem go nie widziałem Jakiś inny Polak bedzie może też próbował? Ponitka albo ktos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi