MarcusCamby Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Jak dla mnie najlepszy pf ligi to LMA i potem mamy grupę pościgową mniej więcej równą Bosh, Griffin, Davis, Dirk i chyba mimo wszystko Love(wiem, że w Cavs robi tragikomedię, ale zwalam to na Blatta). brakuje Duncana i Zacha Randolpha... Swoją drogą jak czasem patrzę na defensywę Dirka to nie wiem czy nie wolałbym mieć pod koszem takiego Amira Johnsona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barsa Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Brakuje też chyba Millsapa w tym szerokim towarzystwie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Co w ataku na chwile obecną potrafi Davis? potrafi zdobywać punkty skuteczniej niż wszyscy podkoszowi volume scorerzy i niewiele mniej efektywnie niż tacy obwodowi jak Harden, Curry oraz Durant. do tego prawie w ogóle nie traci piłek. to jest już w tej chwili ofensywny potwór, do którego nikt inny z wysokich nie ma startu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 brakuje Duncana i Zacha Randolpha... Duncan to od kilku sezonów center raczej. No i ty tak na poważnie z tym Z-Bo? Lubię Zaca, ale w topie to on dawno już nie jest, no chyba, że zagra kozackie PO to do tego grona wróci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 brakuje Duncana i Zacha Randolpha... Swoją drogą jak czasem patrzę na defensywę Dirka to nie wiem czy nie wolałbym mieć pod koszem takiego Amira Johnsona. Duncan ok, Zach jest daleko z tyłu, a przed nim na pewno chociażby West, Millsap czy Ibaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Mam wrażenie, że Zach jest mocno niedoceniany na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Bo RappaR go hejtował? Easy. No, ale musi się pokazać bo już zegar tyka, a od czterech lat ponad solidność się nie wybija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Bo Rappar ma racje, Zach jest obecnie dobrym elementem ukladanki ale juz nie jest sila wiodaca, te czasy minely Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Dirk Nowitzki to też już bardziej element układanki niż franchise player. Misie bez Zacha ostro dołowały, a z Nim to jest dla mnie druga siła Zachodu. Wystarczy zobaczyć, że nawet Mike Conley nie był potrzebny by wygrać wyjazdowy mecz z Mavs, a Zach był zdecydowanie najlepszy na placu. 17/12 na dobrej skuteczności, solidna defensywa. Co jest z Nim nie tak? Nawet wg 82games to najbardziej wartościowy gracz Miśków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 a że takspytam bo gościa UWIELBIAM co wy z tym David West? ogląda ktoś Indianę czy co? grają bez lidera.... fakt podstawowy PG leczył kontuzję... fakt West także.... ale stawianie go wyżej podczas gdy: gra słaby sezon.....produkcja najsłabsza wyłączając dwa pierwsze szmaciane sezony "prawie" robi 13/7/3 na rekordowo niskiej EFEKTYWNOŚCI ( wyłączam 2 pierwsze sezony gdzie ZERO znaczyłakurat ciut zwiększył słabe rzuty za 3 ( takie czasy ale wynik 23% robi wrażenie przy 17 zbędnych rzutachw jego ograniczonym sezonie)spadł ponad 5% FT od średniej kariery robiąc per 36 najwięcej strat w karierze..... jedyny plus że gra z osłabionym zespołem i ma rekord (3,3 APG) wyniki zespołu takie sobie a Wy go stawiacie OVER? chyba wam się lata popieprzyły Zach 17/12 na 53% rozumiem że się niepodoba.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Jak ktoś jeszcze ma wątpliwości do ofensywnej siły AD, to polecam: http://www.basketball-reference.com/leaders/per_season.htmlObjaśnienie dla tych, którzy potrzebują: obecny PER AD jest najwyższy w historii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Ely3 stwierdził, że DMC to top10 ligi po 6 meczach. Staty DMC po 6 meczach: 24,2 11,8 1,5 1,0 1,3 59,6% bilans 5-1 Brook Lopez w ostatnich 6 meczach: 26,2 8,7 0,7 0,7 2,7 62,3% bilans 5-1 Jak sądzicie - czy Brook Lopez należy do top10 ligi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Ely3 stwierdził, że DMC to top10 ligi po 6 meczach. Staty DMC po 6 meczach: 24,2 11,8 1,5 1,0 1,3 59,6% bilans 5-1 Brook Lopez w ostatnich 6 meczach: 26,2 8,7 0,7 0,7 2,7 62,3% bilans 5-1 Jak sądzicie - czy Brook Lopez należy do top10 ligi? Nie chcę usprawiedliwiać innego członka forum, ale miałem wrażenie, ze ely3 brał pod uwagę też taką linijkę: 22,7 11,7 2,9 1,5 1,3 czyli staty Cousina z 71 meczów sezonu 13/14 Brook Lopez podobnie jak Joakim Noah nie należy do TOP 10 ligi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Jak sądzicie - czy Brook Lopez należy do top10 ligi? Tak. Centrów. W ogóle RappaR z tym Cousinsem to wykup jeszcze czas antenowy w prime na polsacie - niech każdy usłyszy! Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie chcę usprawiedliwiać innego członka forum, ale miałem wrażenie, ze ely3 brał pod uwagę też taką linijkę: 22,7 11,7 2,9 1,5 1,3 czyli staty Cousina z 71 meczów sezonu 13/14 Ale DMC w sezonie 13/14 w żaden sposób do top10 ligi nie należał. Swoją drogą Brook Lopez też miał mocne staty w 13/14: Brook Lopez podobnie jak Joakim Noah nie należy do TOP 10 ligi Podobnie jak i Demarcus Cousin. Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez RappaR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 jak nie http://bleacherreport.com/articles/2239419-ranking-the-top-25-players-in-the-nba-entering-2014-15-season/page/18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 RappaR, a kogo masz wyżej, DMC z tego sezonu czy Noaha z tego sezonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 jak nie http://bleacherreport.com/articles/2239419-ranking-the-top-25-players-in-the-nba-entering-2014-15-season/page/18 Był takim top10, jak Melo top5. RappaR, a kogo masz wyżej, DMC z tego sezonu czy Noaha z tego sezonu? Noah znacznie obniżył loty, więc ciężko zdecydować, ale chyba wciąż wolę jako wysokiego dobrego w obronie pod koszem wysokiego, potrafiącego się wpasować w system, niż pseudogwiazdą pochłaniającą piłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Ale DMC w sezonie 13/14 w żaden sposób do top10 ligi nie należał. Swoją drogą Brook Lopez też miał mocne staty w 13/14: Podobnie jak i Demarcus Cousin. Myślę, że większość forumowiczów( w tym ja) ma go na miejscach 11-15, ale jeżeli ktoś go wstawia do TOP 10 to nie wzbudza to we mnie specjalnych kontrowersji. Natomiast Lopez,oraz Noah nie są w żadnym wypadku TOP 10 graczem ligi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Jak rozumiem dla Ciebie nie ma różnicy to że DMC do 9 grudnia do zapalenia opon mózgowych robił rozpierdol mając najtrudniejszy terminarz a B.Lopez robi tak rozpierdol w momencie jak Nets mają najłatwiejszy terminarz i to tak łatwy za ostatnie 6 meczów zieje dziura między nimi a 29 drużyną Bo jednak co innego kręcić takie cyferki na A.Davisie Gasolu czy Duncanie i wygrać z nimi wszystkimi pojedynek bezpośredni ( nawet jak z Memphis zespół zaliczy dziwny fail i przegrywa wygrany mecz) niż to co robi teraz Lopez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi