Skocz do zawartości

Random shit 2014/2015

Chytruz

Rekomendowane odpowiedzi

Niniejszym naszła mnie pierwsza myśl nowego sezonu.

Otóż trafiając na jakieś przypadkowe cytaty tu i tam, pomyślałem sobie, że w Bucks u pana Jasona Kidda będzie mega burdel.

Sanders ma być "liderem", Knight ma trochę grać na SG, ale jest z tego bardzo niezadowolony, rozgrywających ma być trzech równoprawnych + czasem będzie nim też 20-letni 7-footer, który ma grać też na pozostałych 4 pozycjach, zawodników, którym wypada dać minuty jest chyba z 20, w tym być może rekordowe stężenie wszelkiej maści chimeryczniaków - Ilyasova, Bayless, Sanders, Mayo, Pachulia, Marshall. Do tego ich pierwszą opcją pewnie będzie rookie, który nie jest do końca przekonany na jakiej pozycji powinien grać.

"I don't know what my role is" - Khris Middleton.

Rok temu w Nets chyba też się zaczynało podobnie.

Beka z Kidda, ale rok temu praktycznie za pomocą samego Shauna Livingstona stworzył mega-skuteczny system defensywnych rotacji i udało mu się to bez Kirilenki (!), ze spruchniałymi kolanami na każdej pozycji oraz minutami Blatche'a i Thorntona.

Teraz nie będzie weteranów, ale będą świeże nogi i cała ławica ośmiornic w zanadrzu. Może być strasznie.

Channing Frye uszkodził MCL #SunsMedicalStaff

Edytowane przez P_M

Tym że offseason zaraz się skończy.

btw sprawdzał ktoś bilety na mecz bucks-knicks w londynie? według AXS jeszcze nie mają informacji o dokładnej dacie oprócz tego że w październiku a z drugiej strony trafiłem na takie coś:

http://www.seatwave.com/nba-basketball-tickets/the-o2-arena-tickets/15-january-2015/perf/928446

Pamietam że rok temu ludzie tu narzekali że ktoś poleciał w c***a i nie powiadomił tych którzy się na takie powiadomienie zapisali a bilety zostały podsprzedawane do firm ktore dorzuciły swoje i ceny poleciały w górę.

Edytowane przez PH#1

W dniu 4.10.2014 o 16:47, Koelner napisał(a):

Pelikany w PO ;)

Najstraszniejsze w Anthony Davisie jest to, że koleś prawdopodobnie będzie zamiatał w regularze, a ciągle nie potrafi zrobić więcej niż jednego kozła w akcji.

To trochę tak jakby strzelić 50 goli w NHL grając bez kija.

W dniu 5.10.2014 o 11:35, Jendras napisał(a):

po co mu więcej, skoro jeden kozioł wystarcza na pokonanie połowy parkietu ;]

U no what i mean,

Gostek był w zeszłym sezonie 15. strzelcem w NBA, a nie potrafi wykorzystać więcej niż jednego kozła w akcji, nie ma żadnego go-to-move i ma słaby post up.

Z jednej strony straszne jest to jaki ma OGROMNY upside, a z drugiej historia zna przypadki 201029302 świetnych atletów i finisherów, którzy ginęli w HCO przez brak prawdziwego ofensywnego skilla.

To komplement - ale ofensywnie pachnie Davidem Robinsonem.

W dniu 5.10.2014 o 14:30, BiałaCzekolada napisał(a):

U no what i mean,

Gostek był w zeszłym sezonie 15. strzelcem w NBA, a nie potrafi wykorzystać więcej niż jednego kozła w akcji, nie ma żadnego go-to-move i ma słaby post up.

Z jednej strony straszne jest to jaki ma OGROMNY upside, a z drugiej historia zna przypadki 201029302 świetnych atletów i finisherów, którzy ginęli w HCO przez brak prawdziwego ofensywnego skilla.

To komplement - ale ofensywnie pachnie Davidem Robinsonem.

bo pod względem skillsetu bliżej mu do guarda, niż podkoszowego. jego go to move to właśnie minięcie w pierwszym kroku plus coraz lepszy jumper.

W dniu 5.10.2014 o 17:29, Jendras napisał(a):

bo pod względem skillsetu bliżej mu do guarda, niż podkoszowego. jego go to move to właśnie minięcie w pierwszym kroku plus coraz lepszy jumper.

nie żebym ja oglądał hornetsów czy innych pelikansów, ale on w ataku  przypomina mi bardzo griffina, choc griffin ma jednak wiecej do zaoferowania pod koszem

W dniu 5.10.2014 o 18:10, rw30 napisał(a):

nie żebym ja oglądał hornetsów czy innych pelikansów, ale on w ataku  przypomina mi bardzo griffina, choc griffin ma jednak wiecej do zaoferowania pod koszem

Anthony Davis ma dużo lepszy jumper, a Blake kozioł,passing,siła. Obecna NBA to jednak jumpery, więc ADavis jest lepszy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.