Skocz do zawartości

Sezon 2014/15 Liga II West

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Auuuaa...

["... Jezu, nie żyje!!... nie, może zyje..., zemdlał tylko..., Dajcie wódki! Szybko!!...]

Deja Vu. Dawaj do 1 ligi Gerard ;]

Tak naprawde to wina Qooniu bo zapeszyl ;-) A bez Duranta walka bedzie raczej o inny cel...

BTW, czy mi sie wydaje czy jakos malo GMow z ligi opisalo draft ze swojej perspektywy?

Zła jest taka, że wróci za wcześnie, obciąży druga nogę, coś sobie w niej urwie i ma sezon z głowy.

Złych jest więcej.

Jedna to kompensacja niedostatków jednej nogi i nadmierne obciążanie drugiej - o czym pisze Washko.

Złamania tego typu w 75% przypadkow nie wymagaja operacji i konczy sie na dwumiesięcznym gipsie, a do

gojenia trzeba doliczyć 2-3 tygodnie na rehab.

Skoro mowa o zawodniku NBA i operacji to typowy przypadek wskazuje na 4-6 tygodni odpoczynku po zabiegu, a potem 2-3 tygodnie rehabu. Jesli doszło do złamania z przemieszczeniem to cholera wie czy nie bedzie koniecznosci zespolenia kosci srubami, płytką lub bolcami. Ale w takim przypadku ciężko będzie mowic o bardzo szybkim powrocie. I to ryzyko właśnie powoduje ze OKC chwilowo nie wypowiadaja sie na temat spodziewanego terminu powrotu.

Aczkolwiek wyglada na to ze to kontuzja "zmęczeniowa" i OKC dowiedzieli sie o urazie na tyle wczesnie, ze nie doszło do pełnego złamania z przemieszczeniem. Ale i tak bedą sie z nim obchodzili jak z jajkiem. Na szczescie tego typu złamania nie mają tendencji do wracania.

Poza tym jesli złamanie nie zagoiłoby się jak nalezy (np przez niedostateczny dopływ krwi) to pobyt w gipsie moze wydluzyc sie nawet do 5 miesięcy. Na szczescie to znaczna mniejszosc przypadkow i raczej dotycząca ludzi znacznie starszych niz KD.

Edytowane przez Leszczur

Oj tam. Lopez był w tych 25% ktore nie miały tyle szczęścia (poza tym w jego przypadku złamanie dotyczyło tej samej kości co u KD, ale nie wiem czy nie innej części, co zmienia nieco ocenę). W medycynie statystyka ma znaczenie, ale i tak wszystko sprowadza się do analizy przypadku. Dlatego poki co nie ma sensu przesadzać z reakcjami.

Edytowane przez Leszczur

Nie wiem czyj to zespół ale tak na oko to najbardziej mi sie podoba team Bad Boys Team. Ale to moja nic nie znacząca, nie poparta żadnymi wyliczeniami ocena :smile:

to masz dobre oko, bo moje wyliczenia potwierdzają twoją ocenę i Mac ma zdecydowanie najlepszą drużynę, co tym bardziej jest godne podziwu w tak spłaszczonej lidze.

w związku z tym dziwi mnie też to, co Washko napisał o tym zespole. mało tego, jego główny faworyt do mistrzostwa (SiXers) jest u mnie na dole tabeli ;] poza tym zdecydowanie najgorszy jest jednak bigbosh, który wprawdzie ma świetny fundament, ale poza tym słaby skład. jeśli będzie aktywny, to na pewno to naprawi, ale póki co ma najtrudniejszą pozycję startową ze wszystkich (co dobrze świadczy o draftujących!)

jeśli chodzi o faworytów, to oprócz wspomnianego Maca, który ma wyraźną przewagę nad drugim GMem, widzę w tym gronie nash13phx oraz ms9, a tuż za nimi są bulek, Piter05, sooobi, shevcu a nawet Gerard przy założeniu, że Durant nie opuści więcej niż 20-25 spotkań.

Tru Warier, MKA i Jurek Furtak to górna część dolnej połowy tabeli, a pozostałych czterech GMów to kandydaci do spadku.

Edytowane przez lorak

poza tym zdecydowanie najgorszy jest jednak bigbosh, który wprawdzie ma świetny fundament, ale poza tym słaby skład. jeśli będzie aktywny, to na pewno to naprawi, ale póki co ma najtrudniejszą pozycję startową ze wszystkich (co dobrze świadczy o draftujących!)

To nie jest sukces ligi tylko sladowa oznaka kompetencji ;-)

Przeciez pokonanie automatu Yahoo [przy ich wycenach!!] to najnizsza mozliwa poprzeczka do przeskoczenia.

Wg mnie taka druzyna jak bigbosha duzo gorzej wyglada teraz niz jest jej faktyczna jakosc.

ok, 

jestem zadowolony z draftu, ale nie do końca, bo w niektórych momentach przyspałem. już na pierwszy rzut oka widać, że tankuję osobiste. ta sama taktyka jak w ostatnim sezonie, ale powinno być lepiej. w miejsce Rose mam Walla i to powinno zrobić różnicę. obaczymy jak rozwinie się sytuacja w sezonie. nie pamiętam dokładnie, ale ostatnio miałem chyba też Westbrooka. więc z dwoma podstawowymi rozgrywającymi z małą ilością meczów się utrzymałem. 

jak ktoś chce oddać słabe osobiste, zapraszam. chętnie przechwycę trójki

Czas na moje wrozenie z arkuszy ;-)

Ze standardowymi zalozeniami tzn wrzucam sklady pod swoje projekcje - z ktorych wszystkie moga byc do bani - i sprawdzam jak druzyna wyglada na tle ligi, ale nie bierzcie tego osobiscie bo staralem sie oceniac wg krzywej tak zeby byla czolowka, srodek i spadkowicze itp itd plus pominalem srodek tabeli bo jest najnudniejszy do opisywania, a nie chce pisac 5 razy "solidne" ;-)

OK, do rzeczy... w nawiasie krotkie podsumowanie... a kolejnosc w grupach bardzo z grubsza...

"Contenderzy" [w znaczeniu, ze wg mnie zaczynaja z dobrej pozycji i potrzebuja najmniej sprzyjajacych okolicznosci na zajecie miejsca w Top5, a wiec i na awans]:

sama-sama [swietnie zatankowane zbiorki, zakladajac trejd FT% za bloki i zdrowie to moj faworyt do wygranej]

SiXers [slabe zbiorki, przechwyty i pkt, ale reszta na tyle mocna, ze zakladajac trejd to contender]

Team Warier [duzo ryzyka zdrowotnego, ale zbiorek i blokow jest tu na dwie druzyny, wiec zakup trojek i/lub pkt pcha ta druzyne mocno w gore]

Sopockie Trefliki [overkill w przechwytach, wiec zakladam trejd za punkty/asysty/zbiorki, ktory by ladnie bilansowal druzyne]

Swaggy P's 360 Layup [swietny fundament, ale trzeba zalozyc wzmocnienia z FAsow by to sie nie skonczylo srodkiem stawki]

Bad Boys Team [bardzo duzo ryzyka zdrowotnego, wiec najbardziej prawdopodobny jest srodek stawki, ale jak chociaz wiekszosc wypali bedzie mocna druzyna]

"Walka o utrzymanie" [w znaczeniu, ze zaczynaja z dolka]:

Czerwona Latarnia [jak sie placi rynkowa wartosc za Duranta, a ten sie lamie na 2 miesiace... chociaz uzupelnienia mi sie podobaja, wiec pomimo duzego pecha z kontuzjami to wg mnie sa spore szanse utrzymanie, ale raczej nie na wiecej]

Psychopathic Rydaz [zbyt duzo niepewnych graczy, dziura w as/prz i tylko FG% na handel]

MKS Milejów [brakuje za bardzo przechwytow i asyst, a tylko zbiorki na handel...]

Hit Squad [plytka druzyna, overkill w blokach i za duzo przecietnych kategorii]

Basketball Reasons [wybacz matek, ale czarno to widze... jak mozna miec slabe trojki/bloki oraz FG%/FT%? Bo Tobie sie udalo :-/]

Ogolnie to wychodzi mi z tego jeden wielki srodek ligi ;-)

Poza sama-sama w czolowce oraz Basketball Reasons w strefie spadkowej wlasciwie moglbym losowac z reszte druzyn z kapelusza, wiec wyjatkowo niepewnie czuje sie tu odnosie swoich przepowiedni ;-)

Bulek podzieliłbyś się punktami ze społecznością, a nie tak wszystko dla siebie.

U mnie póki co posucha mimo wysokiego poziomu Hardena, Gasola i Hibberta. Brakuje Calderona, który jest dość kluczowy w tej ekipie. Wrócił Reggie, ale oglądanie go, to szansa na zawał, bo gostek co chwila zalicza twarde lądowania na parkiecie.

Spokojnie, niebawem będę punkty roto rozdawał jak prezenty na lewo i prawo ;)

A tak poważnie to muszę zacząć nadrabiać, bo to, że w asystach w końcu zacznę tracić, to jest pewne, nie mam ani jednego wybitnego asystenta. Knight nie będzie tak grać zawsze ;). Ale co tu dużo ukrywać, gram o awans. Na razie nie jest źle, aczkolwiek było już lepiej ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.