Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

Ej ale co w tym takiego chlopaki? Zeby nie bylo, tez sie tasuje pod gre Barcy, ale ten karny to lipa i nie kumam zachwytu. Imo to ze to jest dozwolone to tez lipa. To tak jakby przy FT rzucajacy narzucil stojacemu pod koszem alej apa bez dotkniecia obrecze

Pewnie to, że Messi zamiast strzelić 300 bramkę, to wolał oddać hołd Cruyffowi. No i do tego całkiem sprytne zagranie!

Dokładnie, aktualne przepisy są bez sensu i większość arbitrów nie zwraca większej uwagi na zachowanie bramkarzy (wychodzących przed linię) albo piłkarzy (wbiegających za wcześnie w pole karne), czasem nakażą powtórzenie przy jakichś szczególnych nadużyciach albo jak mają taki kaprys. Martwy przepis. Pomysł januarego jak dla mnie całkiem spoko, ale pewnie nikt się nawet nad tak błahą kwestią nie pochyla.

Kwestia złych zasad. Jakby było bramka (gdy za wcześnie gracz obrony wbiegnie)/ brak bramki (gdy napastnicy wbiegają) za przekroczenie linii pola karnego zbyt wcześnie, bez względu na rezultat strzału, to by przestali wbiegać szybciutko.

Troche nieadekwatna kara do przewinienia.

To tak jakby uniewazniali osobiste celne kiedy ktos za szybko na zbiore poszedl z obwodowych. Gdzie gol ma duzo wieksza wartosc od kosza.

Jak dla mnie nic co nie ma bezposredniego wplywu na akcje bramkowa nie powinno byc powodem uniewaznienia gola. W szczególności ze to nie jest zaden problem tylko rozpisywanie do porzygania tej 1 akcji

No akurat kontuzji to mamy w tej chwili 14, wielu ważnych graczy... więc jakąś wymówką mogłoby to być, ale nie może to tłumaczyć kompletnej żałości w grze. Że też typ jest jeszcze na ławie. Powinien wylecieć po meczy z Wolfsburgiem. 

Nie robią na mnie wrażenia już te wyniki, a to jest zły znak. Będę dopiero podłamany, jak przez trzymanie tego osła przeleci nam przed nosem Mou. 

@matek nie tylko wyniki sa fatalne, ale gramy po prostu przeslabo. I to z kim? Lvg mi piepszy o jakichs sytuacjach w II pol, ja wiem ze ten przyglup nie wstaje z lawki (bo podobno to nic nie daje, jakas nowa mysl szkoleniowa) ale powinien troche uwazniej ogladac mecze, szczegolnie ze jest blisko akcji i moze wyciagac wnioski. To byl i tak niski wymiar kary, i ja wiem ze kluby ang maja w dupie LE ale bez przesady.

Jak ten pajac wciaz pracuje w MU to przechodzi ludzkie pojecie, bynajmniej moje,mnie kumam tego.

@matek nie tylko wyniki sa fatalne, ale gramy po prostu przeslabo

nie może to tłumaczyć kompletnej żałości w grze

Jeśli chodzi o wstawanie, to drażni mnie to niemiłosiernie, nawet taki detal. Przez jakiś czas ze dwa miesiące temu (ostatni dołek, po którym coś tam wygrali) Giggs próbował coś w przy linii, ale chyba bana na to dostał.

A Mou coś jest łączony z Interem... byle nie zostać z Ryanem na ławce. 

Ja na Waszym miejscu bym się tak nie zamartwiał kwestią nowego trenera. Co prawda nie mam aż takiej pewności jak w przypadku Guardiola-City, ale tutaj też Mourinho wydaje się być bardzo prawdopodobnym finałem, byłbym zaskoczony gdyby skończyło się to inaczej.

Sam Portugalczyk na pewno poczeka ile będzie trzeba i nie podpisze wcześniej żadnych innych kwitów dopóki objęcie United wciąż będzie możliwe.

Tymczasem Chelsea chyba rozważa Conte i to jest IMO niezły kierunek. Niech tak się stanie bo nie chciałbym odejścia Cholo z La Liga.