RappaR Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Co tak wrzeszczysz? Porąbało Cię? Co to ma za znaczenie, że rukas. Pytanie było o lepszych... No to rookie Peja nie był lepszy. 8ppg to ma być lepszy? Jeżeli Pippen nie był trzecią tylko drugą opcją w czasach Horny'ego, to tym bardziej trzeba cenić tego ostatniego, że ustał dwukrotnie grając przeciw drugiej opcji, prawda? Co do pozostałych - o Elliocie masz wyżej, Nie mam wyżej. Bo albo mam go jako drugą, więc uważasz, go za lepszego od Stocktona? Albo mamy go jako sponiewieranego inwalidę i lepszy w żadnym wypadku nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Jazz grają po all-star break jedną z najlepszych obron w ostatnich 10, 20 latach, całej historii? Teza jest, tylko danych na poparcie tego brakuje ;] Ktoś, coś? Niby można sprawdzić to na nba.com, ale jeśli mnie pamięć nie zawodzi to dane nie do końca są tam solidne(?) Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez karl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Jazz grają po all-star break jedną z najlepszych obron w ostatnich 10, 20 latach, całej historii? Teza jest, tylko danych na poparcie tego brakuje ;] Ktoś, coś? Niby można sprawdzić to na nba.com, ale jeśli mnie pamięć nie zawodzi to dane nie do końca są tam solidne(?) PO ASG ortg 103,6 drtg 96,8 Zatrzymujemy rywali na efG 45 i za 3 32,7 a gdyby nie gubiła młodzież tylu piłek to już w ogóle byłoby nieźle. Do tego zarówno po blokach Favorsach jak i Goberta aż 60% piłek pozostaje w posiadaniu Jazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 PO ASG ortg 103,6 drtg 96,8 skąd dane? b-r? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Jazz grają po all-star break jedną z najlepszych obron w ostatnich 10, 20 latach, całej historii? Teza jest, tylko danych na poparcie tego brakuje ;] Ktoś, coś? Niby można sprawdzić to na nba.com, ale jeśli mnie pamięć nie zawodzi to dane nie do końca są tam solidne(?) po prostu dane oparte o possessions są tam błędne, bo oni źle to wyliczają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karl Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 No wiec właśnie. Cos pamiętałem ze był tam jakiś problem. Możesz jednak rozwinąć lorak, czemu tak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxec Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) No to rookie Peja nie był lepszy. 8ppg to ma być lepszy? Nie mam wyżej. Bo albo mam go jako drugą, więc uważasz, go za lepszego od Stocktona? Albo mamy go jako sponiewieranego inwalidę i lepszy w żadnym wypadku nie jest. Rappar tym Kainem Vidala to lekko przegiąłeś. Sprawdź czasem źródło... Co nie zmienia faktu, że miałem ubaw Co do reszty - dyskusje w stylu późnej scholastyki... Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Maxec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 No wiec właśnie. Cos pamiętałem ze był tam jakiś problem. Możesz jednak rozwinąć lorak, czemu tak jest? weźmy G1 finałów z 2013. b-r 85,0 pace SAS ortg 108,2 MIA ortg 103,5 zatem SAS +4,7 efficiency differential (i w rzeczywistości spurs wygrali +4) nba.com 87,7 pace SAS 102,3 ortg MIA 102,9 ortg zatem SAS -0,6 efficiency differential, co jest dodatkowo sprzeczne z faktycznym stanem rzeczy, bo nie tylko wynik jest błędny o kilka punktów, ale wręcz wskazuję jako lepszą inną drużynę niż ta, która wygrała mecz! jeśli policzymy possessions ręcznie (z play by play lub oglądając mecz) to wyjdzie nam, że miami miało ich 86, a spurs 84, a więc game pace wynosi 85 - dokładnie tyle, ile podaje b-r (co oczywiście oznacza również, że i prawdziwy ortg/drtg jest identyczny z tym z b-r). ta różnica bierze się stąd, że po pierwsze nba.com używa uproszczonej formuły do obliczenia possessions [FGA + .44(FTA) - OREB +TOV)], podczas gdy b-r bardziej skomplikowanej, ale przez to dokładniejszej (jest dość długa, więc nie będę wklejał, można ją zobaczyć w "glossary"). natomiast po drugie (i ważniejsze), nba.com oblicza ortg/drtg nie z "pace meczu" lecz pace każdej drużyny oddzielnie, podczas gdy to właśnie ortg/drtg na podstawie "pace meczu" daje wynik bardzo zbliżony do rzeczywistego (co widać na przykładzie 2013 G1) w skrócie: b-r (team A possessions + team B possessions)/2 i potem ortg/drtg nba.com team A possessions i potem team A ortg; team B possessions i potem team B ortg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 trochę to żałosne, że ludzie biorą kasę i to pewnie nie najmniejszą, a nie są w stanie podać rzetelnych danych dotyczących notabene całkiem prostej rzeczy. i to wszystko na "państwowym" portalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 co ciekawe rozmawiałem z nimi o tym. na początku było miło i szybkie odpowiedzi na moje pytania, ale jak im zwróciłem uwagę, że źle liczą ortg/drtg to zamilkli ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxec Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Tak na marginesie. Bardzo mi się te nowe stroje Jazz podobają Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Maxec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizter Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 świetnie by pasowały do nowej fryzury Paytona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxec Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Mi by sie kojarzyly z graczem, ktory wlasnie do OKC poszedl. Takie ciapate troche te stroje, do Turka by idealnie fitowaly. A wiesz co, że racja Takie szarawarowate jakieś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Tak na marginesie. Bardzo mi się te nowe stroje Jazz podobają Can`t touch this uoo u u ooo u o uo Hammer time Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 obrzydliwe spodenki tęsknie za spodenkami, w których takie nosorożce jak Rick Mahorn czy teraz Derick Favors wyglądaliby jak gladiatorzy wyjęci żywcem z Koloseum, a nie dojrzewający 15-latkowie w niemodnych rybaczkach. I to wszystko w świątyni Johna Stocktona Mogli od razu założyć im Bombery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirkozi Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Ale wiesz, że to są spodenki na 1 kwietnia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Ale wiesz, że to są spodenki na 1 kwietnia? Z dzisiejszą NBA nic nie wiadomo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Z dzisiejszą NBA nic nie wiadomo... Twój ulubiony klub, powinien grać w "knickerbockersach" jak się sami nazywają. Czyli coś w ten deseń: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Wyglądają na patałachów, ohhh wait. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Twój ulubiony klub, powinien grać w "knickerbockersach" jak się sami nazywają. Czyli coś w ten deseń: I tak się z nich śmieje cała liga, to co za różnica w czym by grali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi