Leszczur Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Panowie, Po pierwsze gratulacje za to, ze udalo sie nie tylko zebrac lige kipera e-NBA, przeprowadzic draft, ale i jeszcze wzglednie dobrze rozegrac sezon. Wydaje mi sie, ze nie mamy w tej lidze nikogo kto by podpadał pod definicję olewusa. To dobrze. Ale zanim sie rozejdziemy chcialbym wrzucic szybkie podsumowanie wynikow tegorocznych oraz tego jak sie przelożą na posiadane budzety draftowe w przyszlym roku. Jak wiecie nasz budzet draftowy bedzie wypadkową trzech wartosci: budzetu startowego (200$), handicapu zwiazanego z zajetym miejscem (2$ za II miejsce, 4$ za III .... 38$ za 20) oraz grzywny wynikajacej z nierozegrania wszystkich meczow. Zgodnie z punktem 13 regulaminu - jesli w sezonie rozegrales mniej niz 648 meczow (658-10 dozwolonych) to za kazdy mecz ponizej tej wartosci odejmujemy 1$ z przyszlorocznego budzetu. Wedlug moich wyliczen jest 6 drzuyn ktore beda mialy takie kary: 1. Mavericks: -6$ 2. Hornets: -26$ 3. Spurs: -13$ 4. Pacers: -1$ 5. Hawks: -9$ 6. Lakers: -4$ A tak wyglada (wedlug mnie) kwestia przyszlorocznych budzetow dla kazdej druzyny. Rank Team GP Handicap Penalty GMs Played Budget 1 New Orleans Pelicans 650 0 0 200 2 Dallas Mavericks 642 2 -6 196 3 GoldenStateWarriors 658 4 0 204 4 OklahomaCity Thunder 657 6 0 206 5 Brooklyn Nets 648 8 0 208 6 Boston Celtics 655 10 0 210 7 Houston Rockets 655 12 0 212 8 Detroit Pistons 639 15 0 215 8 Utah Jazz 653 15 0 215 10 Charlotte Hornets 622 19 -26 193 10 Toronto Raptors 654 19 0 219 12 San Antonio Spurs 635 22 -13 209 13 Phoenix Suns 655 24 0 224 14 Chicago Bulls 653 26 0 226 15 Washington Wizards 651 30 0 230 15 Philadelphia 76ers 656 30 0 230 15 Indiana Pacers 647 30 -1 229 18 Timberwolves 658 34 0 234 19 Atlanta Hawks 639 36 -9 227 20 Los Angeles Lakers 644 38 -4 234 Mysle, ze juz teraz mozemy zaczac sie zastanawiac nad sposobem przeprowadzenia draftu poniewaz klasyczna licytacja na Yahoo nie wchodzi raczej w gre. Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez Leszczur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordan20 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 a czemu nie mozemy draftowac online-licytacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 a czemu nie mozemy draftowac online-licytacja? Bo bedziemy mieli kiperow oraz rozne budzety startowe. Z tego co mi wiadomo to nie da sie tego ustawic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Dlaczego nie można na yahoo? Możesz tam przydzielić przed draftem kiperów i różne budżety startowe. Jest jeszcze jakiś problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Dlaczego nie można na yahoo? Możesz tam przydzielić przed draftem kiperów i różne budżety startowe. Jest jeszcze jakiś problem? Aha. Jesli mozna to konfigurowac to nie bedzie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Ja również dziękuję za grę, Panowie! Tutaj nie korzystamy z tie-breakerów przy ustalaniu miejsc? Bo są dwa 8, dwa 10 miejsca i 3 x 15, a kasa podzielona nierówno. Trzeba też ustalić do kiedy ogłaszamy swoich keeperów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evitacre Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Również dzięki za grę! Do zobaczenia w kolejnym sezonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dig Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Panowie, Po pierwsze gratulacje za to, ze udalo sie nie tylko zebrac lige kipera e-NBA, przeprowadzic draft, ale i jeszcze wzglednie dobrze rozegrac sezon. Wydaje mi sie, ze nie mamy w tej lidze nikogo kto by podpadał pod definicję olewusa. To dobrze. Był jeden olewus, ten przed którym ostrzegali inni. CubeBrick od miesiąca nie robił zmian, w sezonie kilkukrotnie miał dłuższe okresy nieobecności i oprócz tej ligi olał też rozgrywki na sznurowadło. Tylko fuksowi zawdzięcza to, że udało mu się zmieścić w limicie podanym w 14 punkcie regulaminu. Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez Dig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Dzięki za ciekawy sezon, plan prawie wykonany, bo nie udało się dobić do tych 10 spotkań. Czekam na konkrety i mam nadzieję, dopuszczenie mnie do gry w przyszłym sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcos Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Gratulacje dla evitacre za zwycięstwo. Pozostałym, którzy się angażowali również za grę do końca. Co do końcowej klasyfikacji to słuszna uwaga barcalovera bo zrozumiałe że jak w innych ligach decydować powinien tiebreaker związany z miejscami w kategoriach. W miejscach remisowych: 8. Detroit 9. Utah 10. Toronto 11. Charlotte ... 15. Indiana 16. 76ers 17. Wizards Leszczur - zrób edit tej tabeli żeby było wszystko jasne. Co do draftu to ręcznie da się ustawiać $$$ do woli tak samo jak ustawić keeperów. Tak przynajmniej to wygląda, ale ja jeszcze nigdy tego nie testowałem więc w razie czego Washko pomoże Proponuję teraz ustalić wstępne terminy: - do 10 września potwierdzenie udziału, no chyba ze ktoś już wie że nie chce się dalej bawić to niech zgłosi żeby był czas znaleźć zastępcę. - do końca września zgłoszenie do komisza jakich zostawia się keeperów (przypominam max 4, ale oczywiście można mniej), no chyba ze będziemy zgłaszać na forum żeby było przejrzyściej choć może to być element strategii żeby inni nie wiedzieli do końca kto wyleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Gratulacje dla evitacre za zwycięstwo. Pozostałym, którzy się angażowali również za grę do końca. Co do końcowej klasyfikacji to słuszna uwaga barcalovera bo zrozumiałe że jak w innych ligach decydować powinien tiebreaker związany z miejscami w kategoriach. W miejscach remisowych: 8. Detroit 9. Utah 10. Toronto 11. Charlotte ... 15. Indiana 16. 76ers 17. Wizards Leszczur - zrób edit tej tabeli żeby było wszystko jasne. Hmmm. Z jednej strony rozumiem intencje, a z drugiej nasze zasady pomijają kwestię tiebreakerów i nie do konca widze podstawy do ustalania tego w tej chwili z efektem wstecznym. Zwlaszcza, ze dla kilku druzyn wiaze sie to z wyraznymi zmianami w handicapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jordan20 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 marcos-wg mnie KAZDY powinien wybrac 4 keeeperow-bo 1 gracz zostawi 4 a inny 1-wtedy co burzy to intencje gry-co za gra gdzie jest 1 keeper ? po drugie wg mnie lista keeperow powinna byc dostepna-wtedy ma sie te 2-3 tyg na zobaczenie kto bedzie do ponownej licytacji i kto najlepiej bedzie pasowal nam do skladu jak Wy widzicie te opcje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcos Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Hmmm. Z jednej strony rozumiem intencje, a z drugiej nasze zasady pomijają kwestię tiebreakerów i nie do konca widze podstawy do ustalania tego w tej chwili z efektem wstecznym. Zwlaszcza, ze dla kilku druzyn wiaze sie to z wyraznymi zmianami w handicapie. A może tej kwestii nikt nie poruszył bo każdy uznał to za oczywistą oczywistość? Ale nawet przyjmując że nie ma tiebreakera to dlaczego Toronto dopisałeś więcej $ jak za gorsze miejsce niż Charlotte skoro zajęły tą samą pozycję? No chyba nie za alfabet Jak już to powinno być po 18$ albo po 19$ (dzieląc tą pulę dla tych dwóch miejsc). Tak samo z wtedy problem z miejscem 15 bo są 3 teamy i wtedy każdy team albo po 28$ albo po 30$. Ja uznałbym to za cytowaną oczywistą oczywistość i liczył wg tiebreakera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcos Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) marcos-wg mnie KAZDY powinien wybrac 4 keeeperow-bo 1 gracz zostawi 4 a inny 1-wtedy co burzy to intencje gry-co za gra gdzie jest 1 keeper ? IMHO nie można kogoś zmuszać do zatrzymania zawsze 4 skoro wolałby nie blokować sobie kasy bo może nie mieć akurat dobrych kandydatów. Jego ryzyko czy ze zwolnionych ulepi dobry skład. Ja przynajmniej tak widziałem ideę max 4 keeperów co miało oznaczać że mogę wybrać tylko 3 czy 2. po drugie wg mnie lista keeperow powinna byc dostepna-wtedy ma sie te 2-3 tyg na zobaczenie kto bedzie do ponownej licytacji i kto najlepiej bedzie pasowal nam do skladu Oczywiście że lista keeperów byłaby dostępna, ale na zasadzie "wywieszenia końcowej listy" po upłynięciu terminu zgłoszenia keeperów. Założyłem taką sytuację że np. info o tym że Leszczur nie zatrzymuje Ibaki (co na marginesie już jest faktem), wpływa na to że ktoś może innych keeperów zatrzymać bo zapoluje na drafcie na Ibakę. Ale może to zbyt daleko posunięty wniosek, nie upieram się. Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez marcos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Jakby co chętnie wbiję się do Keepera. Piszcie na PW co i jak jak przyjdzie co do czego :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 marcos-wg mnie KAZDY powinien wybrac 4 keeeperow-bo 1 gracz zostawi 4 a inny 1-wtedy co burzy to intencje gry-co za gra gdzie jest 1 keeper ? po drugie wg mnie lista keeperow powinna byc dostepna-wtedy ma sie te 2-3 tyg na zobaczenie kto bedzie do ponownej licytacji i kto najlepiej bedzie pasowal nam do skladu jak Wy widzicie te opcje ? Nie ma takiej opcji, zeby ktos mnie zmusil do zatrzymania 4 zawodnikow. Ba - jesli nie chce to nie zatrzymam zadnego. Ograniczenie jest tylko od gory - nie wiecej niz 4 zawodnikow. I nie mam pojecia jakim cudem dysproporcje w ilosci zatrzymywanych zawodnikow burzą intencje gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 IMHO nie można kogoś zmuszać do zatrzymania zawsze 4 skoro wolałby nie blokować sobie kasy bo może nie mieć akurat dobrych kandydatów. Jego ryzyko czy ze zwolnionych ulepi dobry skład. Ja przynajmniej tak widziałem ideę max 4 keeperów co miało oznaczać że mogę wybrać tylko 3 czy 2. Oczywiście że lista keeperów byłaby dostępna, ale na zasadzie "wywieszenia końcowej listy" po upłynięciu terminu zgłoszenia keeperów. Założyłem taką sytuację że np. info o tym że Leszczur nie zatrzymuje Ibaki (co na marginesie już jest faktem), wpływa na to że ktoś może innych keeperów zatrzymać bo zapoluje na drafcie na Ibakę. Ale może to zbyt daleko posunięty wniosek, nie upieram się. Dokladnie tak - zatrzymujemy tylko zawodnikow na ktorych mamy chęć budowac sklad. Termin zgłaszania kiperów jest do ustalenia. Jakby co chętnie wbiję się do Keepera. Piszcie na PW co i jak jak przyjdzie co do czego :> Jak przyjdzie co do czego to sam pilnuj terminów. To nie przedszkole, zeby latac za ludźmi z chusteczką do nosa ;-) Ale spokojna głowa - na pewno bedzie stosowne ogłoszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Dokladnie tak - zatrzymujemy tylko zawodnikow na ktorych mamy chęć budowac sklad. Termin zgłaszania kiperów jest do ustalenia. Jak przyjdzie co do czego to sam pilnuj terminów. To nie przedszkole, zeby latac za ludźmi z chusteczką do nosa ;-) Ale spokojna głowa - na pewno bedzie stosowne ogłoszenie. a kiedy moze przyjsc cos do tego? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 A może tej kwestii nikt nie poruszył bo każdy uznał to za oczywistą oczywistość? To czemu w kazdej innej lidze było to przedmiotem dyskusji i stosownych zapisów? Ale nawet przyjmując że nie ma tiebreakera to dlaczego Toronto dopisałeś więcej $ jak za gorsze miejsce niż Charlotte skoro zajęły tą samą pozycję? No chyba nie za alfabet Jak już to powinno być po 18$ albo po 19$ (dzieląc tą pulę dla tych dwóch miejsc). Tak samo z wtedy problem z miejscem 15 bo są 3 teamy i wtedy każdy team albo po 28$ albo po 30$. Racja. Mysle, ze faktycznie uśredniona pula jest dobrym rozwiązaniem. Ja uznałbym to za cytowaną oczywistą oczywistość i liczył wg tiebreakera. Wprowadźmy zatem taki zapis i w przyszłym roku go zastosujemy. Lepiej nie wprowadzac zwyczaju dogadywania zasad z wsteczną datą wejścia w życie. To byłoby bardzo niebezpieczne. A jest jeszcze kilka szczegółów do dopracowania, ale o tym pogadamy za kilka dni :-) a kiedy moze przyjsc cos do tego? ;] Mysle, ze w sierpniu/wrześniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) a kiedy moze przyjsc cos do tego? ;] Twoje zgłoszenie się nie zgubi, a możesz zacząć zaglądać od początku września. Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez washko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi