BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Podobnie było z wszelkimi cyklami do Warhamerra .... Ostatnio odszukałem coś takiego i po przeczytaniu 20 stron stwierdziłem ,że to jest taki produkcyjniak beznadziejny - Jakość wydruku beznadziejna - jakość fabuły jeszcze gorsza. A dragonlance to nawet wtedy odstawało w dół niestety no niestety, jakość harlequinów ale wtedy to nie przeszkadzało, tylko się pożerało kolejne części ale i tak największy badziew jaki w życiu czytałem to była książka na podstawie Baldurs Gate - ja pierdziu filmy Uwe Bolla to przy tym majstersztyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 no niestety, jakość harlequinów ale wtedy to nie przeszkadzało, tylko się pożerało kolejne części ale i tak największy badziew jaki w życiu czytałem to była książka na podstawie Baldurs Gate - ja pierdziu filmy Uwe Bolla to przy tym majstersztyk To prawda miałem wrażenie ,że ktoś zagrał w grę a potem zrobił opis tego co mu sie przytrafiło. Wartkość sesji komputerowej Scena w kopalni była koszmarna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 To prawda miałem wrażenie ,że ktoś zagrał w grę a potem zrobił opis tego co mu sie przytrafiło. Wartkość sesji komputerowej Scena w kopalni była koszmarna haha ja już nawet nie pamiętam tak dobrze - a sama gra [bG2] to dla mnie obok Fallouta 2 top3 gier wszechczasów, teraz się już takich tytułów nie wydaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek9248 Opublikowano 4 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Poszukuję kilku książek o zbliżonej tematyce. 1. Transformacja ustrojowa w Polsce 2. Restrukturyzacja przemysłu 3. Fordryzm -> postfordyzm Konkretnie w treści szukam a) podstaw dotyczących danych procesów związku między nimi a zamykaniem dużych, głównie powiązanych z działalnością państwową, przedsiębiorstw. Wszystkie wertowane przeze mnie pozycje są trochę bardziej zaawansowane i brak im takiego ogólnego wprowadzenia do tematu niestety. Może akurat ktoś się w pracy zajmuje podobnymi rzeczami czy na studiach. Byłbym wdzięczny za podesłanie czegokolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 a propos ksiązek ostatnio wpadło mi w ręce: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/28916/zlodziej-kanapek http://lubimyczytac.pl/ksiazka/58173/ksztalt-wody O komisarzu policji z Sycyli, który jest smakoszem włsokiej kuchni. Plus bardzo dobra intryga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 ja się ostatnio przymierzam do tego, ale trochę się boję, że po lekturze jeszcze bardziej znienawidzę ludzkość, a pogoda za oknem jakby zbyt ponura, żeby jeszcze sobie ciężkie książki ładować do głowy https://en.wikipedia.org/wiki/Endgame_(Derrick_Jensen_books) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 13 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 ja się ostatnio przymierzam do tego, ale trochę się boję, że po lekturze jeszcze bardziej znienawidzę ludzkość, a pogoda za oknem jakby zbyt ponura, żeby jeszcze sobie ciężkie książki ładować do głowy https://en.wikipedia.org/wiki/Endgame_(Derrick_Jensen_books) Jeśli tak bardzo nienawidzisz ludzkości, pamiętaj, że jest bardzo prosty sposób by wyeliminować jej cześć. To tylko jeden krok w przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Jeśli tak bardzo nienawidzisz ludzkości, pamiętaj, że jest bardzo prosty sposób by wyeliminować jej cześć. To tylko jeden krok w przód. Nikogo nie zamierzam eliminować, to chyba Twój pomysł. Ja się tylko głośno zastanawiam, czy warto o tej porze roku czytać książki, które głoszą tezy, że człowiek, społeczeństwo i cywilizacja są gówno warte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszf Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Robert Rient - Duchy Jeremiego Jakub Małecki - Rdza Polecam te książki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszf Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 "Dygot" Małeckiego. Warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Małe życie Hanya Yanagihara - nie polecam, strasznie przereklamowana książka. Pusta jak wydmuszka, tandetna i sztampowa. Ciężko o niej cokolwiek dobrego napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 czytał ktoś "444"? niedlugo konćzę "Początek" Dana Browna i dam chętnie recenzję bo mnie aż roznosi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszf Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Małe życie Hanya Yanagihara - nie polecam, strasznie przereklamowana książka. Pusta jak wydmuszka, tandetna i sztampowa. Ciężko o niej cokolwiek dobrego napisać. Mhm. Empatia, miłość, poświęcenie dla przyjaźni, trudne dzieciństwo, molestowanie seksualne dzieci itp czyli jedne z filarów na których opiera się fabuła książki wg Ciebie czynią tę książkę wydmuszką? Rozumiem, że książka się mogła nie podobać, ale bez przesady z określaniem jej jako wydmuszka, tandeta itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Mhm. Empatia, miłość, poświęcenie dla przyjaźni, trudne dzieciństwo, molestowanie seksualne dzieci itp czyli jedne z filarów na których opiera się fabuła książki wg Ciebie czynią tę książkę wydmuszką? Rozumiem, że książka się mogła nie podobać, ale bez przesady z określaniem jej jako wydmuszka, tandeta itp. Na tych truizmach się opiera każda książka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszf Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Na tych truizmach się opiera każda książka Tak. Każda książka się opiera na takich truizmach. Co za bzdury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Nie lubię czytać książek pod angielsku, ale Oathbringera zmęczyłem - całe 1300 stron. Generalnie Brandon Sanderson to najlepszy pisarz fantasy w historii gatunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 (edytowane) Nie lubię czytać książek pod angielsku, ale Oathbringera zmęczyłem - całe 1300 stron. Generalnie Brandon Sanderson to najlepszy pisarz fantasy w historii gatunku.Mocne Właśnie zaczynam zrodzony z mgły Dobrze robię czy wpierw zacząć od drogi królów? wiem że to dwa inne cykle chodzi mi o jego warsztat który się pewnie z czasem rozwija Edytowane 26 Listopada 2017 przez Dnc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Mocne Właśnie zaczynam zrodzony z mgły Dobrze robię czy wpierw zacząć od drogi królów? wiem że to dwa inne cykle chodzi mi o jego warsztat który się pewnie z czasem rozwija Ja zacząłem od zrodzonego z mgły i uznałem go za typowego przeciętnego pisarza, którego da się przeczytać, nawet ma jakieś fajne pomysły, ale i tak się o nim zapomina. Potem(ze dwa lata później) zacząłem przypadkiem Drogę Królów i się zaczęło. Ona i druga część poszły w ~3 dni i uznałem to za objawienie. Generalnie jego pierwsza wydana książka to Elantris, 6 napisana. Zrodzony z mgły to 14. a Siewca Wojny to 19 i naprawdę widać postęp w pisaniu. Więc generalnie - jak się wciągniesz, to przeczytasz wszystko łącznie z kiepskim Elantris, ale faktycznie naprawdę człowiek czuje, że pisarz się rozwija. To znaczy OB mi weszło najsłabiej, ale pewnie to tylko dlatego, że po angielsku. Aha - i to nie są dwa różne cykle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Generalnie Brandon Sanderson to najlepszy pisarz fantasy w historii gatunku. A Tolkien i Zelazny to nie fantasy? btw co do Sandersona to zacząłem od Elantris i dupy nie urwało ale dało się to przeczytać do poduchy, czyli nie najgorzej. Największe zarzuty to mały rozmach i brak epickości oraz strasznie marne słowotwórstwo - większość nazw miejsc i bohaterów taka jakby z dupy trochę. Ale pisarsko jeśli chodzi o sprawność i tzw. pióro było w porządku (przynajmniej w wersji angielskiej). Teraz czytam Mistborna i jest faktycznie dużo lepiej już od samego początku - zobaczymy, może jest tak jak piszesz, ale dla mnie Kroniki Amberu Zelaznego są od zawsze nr 1 jeśli chodzi o cykl fantasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Ja zacząłem od zrodzonego z mgły i uznałem go za typowego przeciętnego pisarza, którego da się przeczytać, nawet ma jakieś fajne pomysły, ale i tak się o nim zapomina. Potem(ze dwa lata później) zacząłem przypadkiem Drogę Królów i się zaczęło. Ona i druga część poszły w ~3 dni i uznałem to za objawienie. Generalnie jego pierwsza wydana książka to Elantris, 6 napisana. Zrodzony z mgły to 14. a Siewca Wojny to 19 i naprawdę widać postęp w pisaniu. Więc generalnie - jak się wciągniesz, to przeczytasz wszystko łącznie z kiepskim Elantris, ale faktycznie naprawdę człowiek czuje, że pisarz się rozwija. To znaczy OB mi weszło najsłabiej, ale pewnie to tylko dlatego, że po angielsku. Aha - i to nie są dwa różne cykle nie są dwa rózne? na wiki jest taki podział to myslałem że tak ale ogólnie ddzija się w jednym świecie? no ja najbardzije chcę dojść do tej serii gdzie steampunk a z ksiązek fantasy ostatniej dekady to Malowany człowiek poleca, Honor złodzieja, Kłamstawa Locke Lamorry i Pryzmat (mega wyjaśniona magia na podstawie różnych kolorów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi