RonnieArtestics Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Chorwacja gra o awans dzisiaj z Puerto Rico i biorąc pod uwagę to że się męczyli z Filipinami i przegrali z Senegalem mają całkiem spore szanse żeby odpaść.. A Argentyna pomimo słabej gry na początku ma szansę wyjść z 1szego miejsca..Turcja jeśli dzisiaj przegra, a Ukraina nie dostanie -30 z USA to przy zwycięstwie Nowej Zelandii z Finlandią odpada, bo ma najgorszy bilans małych punktów. Kto by się tego spodziewał po takiej pierwszej połowie z USA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasma Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Mam nadzieje ża Amerykańce również zapomną że FIBA basketball to nie NBA basketball, podejdą do tych europejskich "leszczy" z uśmiechem politowania i dostaną po dupie. Nie byłby to przecież pierwszy raz w historii.Wyśmiewałem ich obronę to raz, a dwa to w pierwszej piątce Hiszpani masz Gasoli, którzy cała kariere grają w NBA, Fernandeza, który poza ostatnim sezonem grał kilka lat w NBA plus Calderon/Rubio. Więcej NBA niż FIBA. nie chce mi sie rozpisywac, w kazdym razie: 200 pln na Hiszpanie w ew. finale z USA warunek: JC Navarro & Gasols grają anybody ? Będę konsekwentny, wchodzę. Mój warunek, że nie ma warunków. Zakład ważny jeśli Hiszpania z USA zagra w finale. Pasuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Wyśmiewałem ich obronę to raz, a dwa to w pierwszej piątce Hiszpani masz Gasoli, którzy cała kariere grają w NBA, Fernandeza, który poza ostatnim sezonem grał kilka lat w NBA plus Calderon/Rubio. Więcej NBA niż FIBA. Będę konsekwentny, wchodzę. Mój warunek, że nie ma warunków. Zakład ważny jeśli Hiszpania z USA zagra w finale. Pasuje? nie pasuje jak chcesz to możesz dodac sobie jakichś amerykanców czy cos do listy must-play, ale ja z moich warunków nie mogę zrezygnować, bo jak mi wypadnie któryś gasol to całe kluczowe przewagi ESP nikną i wtedy to jest zupełnie inny mecz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 w pierwszej piątce Hiszpani masz Gasoli, którzy cała kariere grają w NBA, Fernandeza, który poza ostatnim sezonem grał kilka lat w NBA plus Calderon/Rubio. Więcej NBA niż FIBA. Navarro też grał w NBA i zrezygnował z dalszej gry tam z własnej woli - gdyby chciał to pewnie grałby tam dalej. Nie o to mi chodziło pisząc że FIBA to nie NBA - gdybyś w NBA miał w jednym zespole Duranta, Jamesa i Paula a w drugim Pociusa, Kleizę i Kalnietisa to byłby srogi wpierdol. W międzynarodowej koszykówce FIBA takie mecze potrafiły Amerykańców męczyć (99-94 w Londynie) i to wcale nie działo się przy jakimś odpuszczeniu rywalowi. Nie wiem z czego do końca to wynika - może trochę inne zasady i sędziowanie, różnica w zgraniu, bardziej zespołowa koszykówka czy jeszcze coś - ale co jakiś czas w przyrodzie to występuje. 2 lata temu wygrali z Hiszpanami 7 punktami a teraz mają słabsze nazwiska w ekipie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasma Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Bogut Ja rozumiem o czym mówisz i sam też nie potrafię tego nazwać. Choćby zbijanie piłki z obręczy. Amerykanin mimo że mógłby to nie zrobi tego bo tak ma wbite do głowy. Siłą przyzwyczajenia. Jednak mimo wszystko uważam, że Hiszpanie (w większości) są przesiąknięci NBA i nie można ich traktować jak zespół Fibowski. Jak będzie przekonamy się w finale. rw30 Jak w handlu. Mogę iśc na małe ustępstwo, ale musze coś utargować. Zgadzam się żeby było po jednym zawodniku. Edytowane 4 Września 2014 przez Tasma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) nie pasuje jak chcesz to możesz dodac sobie jakichś amerykanców czy cos do listy must-play, ale ja z moich warunków nie mogę zrezygnować, bo jak mi wypadnie któryś gasol to całe kluczowe przewagi ESP nikną i wtedy to jest zupełnie inny mecz ja mogę wejść jak się nie dogadacie Edytowane 4 Września 2014 przez kulfon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 W maksie dla Rubio chodzi o to, że moim zdaniem to najbardziej śmieszne żądanie jakie słyszałem od dłuższego czasu. Gość nie umie rzucać, słąbo broni. Zresztą nie jestem w tek kwestii odosobniony na forum. A poprzesz to jakoś statystykami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Gościom, którzy piszą o słabej obronie Rubio może tak dać bany na tydzień, może by w tym czasie obejrzeli z nim jakiś mecz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Właśnie chciałem tu wejść i napisać, że Ricky Rubio to az-Zawahiri jeśli chodzi o obronę piłki, a tu czytam że jest słaby w obronie?!?! I to po meczu gdzie miał tak na oko 10 deflections? Modle się za was, bracia i siostry.... a tymczasem w Senegalu: http://zippy.gfycat.com/JovialBabyishAfricanwildcat.webm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Qrwa - Rubio to ma 2 zalety - on ball defence i podania. Słaby to on ma rzut a nie obronę edit: Angola wygrywa z Australią a Filipiny z Senegalem edit2: Właśnie oglądam jak Brazylia rozjeżdza Egipt- 67 do 23 !!! Na razie Brazylia ma 87% za dwa (po I połowie) Edytowane 4 Września 2014 przez blackmagic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Qrwa - Rubio to ma 2 zalety - on ball defence i podania. Słaby to on ma rzut a nie obronę Tu nawet nie chodzi o same podania, tylko o to jak steruje całą ofensywą. Jak nadaje tempo grze, jak kreuje kolegów, jak panuje nad sytuacją w ataku. Kto czasem oglądał Minnesotę na pewno to zauważa. Dla mnie było szokiem, jak trzy sezony temu zaczął wychodzić w miejsce Ridnoura i jak zmieniał obraz gry całego zespołu. Naprawdę jest to miłe dla oka. Miałby lepszy rzut i nikt nie wahałby się dać mu maksa. Edytowane 4 Września 2014 przez ble Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasma Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Spokojnie Panowie. Zanim mnie zlinczujecie. Chodziło mi nie o ogół ligi, a zawodników aspirujących do maxa. Nie przeczę, że ma sporo przechwytów, ale nikt mi nie powie, że dobrze kryje jeden na jednego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Spokojnie Panowie. Zanim mnie zlinczujecie. Chodziło mi nie o ogół ligi, a zawodników aspirujących do maxa. Nie przeczę, że ma sporo przechwytów, ale nikt mi nie powie, że dobrze kryje jeden na jednego. Obrona rubio wg Synergy Isolation: 0.65ppp, 32.9% FG (Ranks 33rd, elite level) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Ja powiem. Wiele przechwytów Rubio pochodzi właśnie z przejmowania piłki od przeciwnika, a nie przechwytywania podań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 skad tyle finów na hali? oni ledwo wiedzą, że istnieje taki sport jak koszykówka a wypełnili halę w hiszpanii ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Skandynawowie lubią Hiszpanie. nawet miasta emerytów norweskich już tam są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 dobra nowa zelandia wygrala panowie wyjasnijcie mi jak to teraz jest bo :ukraina przegra z usa turcja z dominikana graja o 2gie miejsce i :albo Ukraina, Turcja, Nowa Zelandia albo Ukraina, Dominikana, Nowa Zelandia mają bilans 2-3 i 1-1 w bezposrednich pojedynkach.i teraz co decyduje o awansie: +/- we wszystkich meczach czy w bezposrednich pojedynkach ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Tu masz wszystko opisane: http://www.enbiej.pl/2014/09/03/notes-statgeeka-mistrzostwa-swiata-w-hiszpanii-4-przed-ostatnim-dniem-fazy-grupowej/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 czyli pewne jest już, że ukraina odpadnie... chyba że hamerykanie się podstawią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 cinżko będzie bo rezerwy mogą zagrać jeszcze lepiej od S5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi