Skocz do zawartości

Czas zacząć łowy! Free Agents i zmiany kadrowe

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

walczyc o niego będą SAS, MAVS, HEAT i DET.

Też nie widzę go w żadnym z tych zespołów. Najbardziej to chyba by się przydał Netsom. Robinson kontuzjowany, Kristic tak samo, praktycznie beznadziejny froncourt i C-Webb by ich wspomógł i napewno miałby miejsce w S5 i dostawał tyle czasu ile by chciał, a w tamtych 4 zespołach wątpie.

Nie wierzylem ze to kiedys powiem ale... obecnie C-Webb jest nadzieja Nets :? Jednak podobno Chris chce przejsc do Detroit pewnie dlatego ze to druzyna liczaca sie w wyscigu o mistrzostwo ale nie widze tam jakos dla niego miejsca. Sheed McDyess Maxiel 4 PF tam nie potrzebny.

Webber's wish list: Heat, Pistons, Mavs, Spurs, Lakers

By Marc Stein

ESPN.com

With his buyout from the Philadelphia 76ers on the verge of completion, Chris Webber has established a Fab Five wish list of high-profile teams he'd like to play for.

Webber told ESPN.com on Wednesday night that 17 of the league's 30 teams have already called to register interest in his services, but the free agent-to-be hopes to sign with one of the following contenders: Miami and his hometown Detroit Pistons in the East; San Antonio, Dallas and the Los Angeles Lakers in the West.

"This is the best I've felt in three years," Webber said in a phone interview. "Now the thing I want to do most is win a championship, put myself back on that kind of level."

Webber didn't divulge any order or preferences when listing those teams but did acknowledge that the Mavericks, believed to be offering less playing time than anyone in the group, was the least likely destination.

Early indications in San Antonio, meanwhile, suggest that the Spurs -- whose desire to get younger and more athletic and the swing positions is well-chronicled -- are unlikely to pursue Webber.

Each of the other three teams on Webber's list, by contrast, does have a need and an interest.

Miami has major depth issues even when Shaquille O'Neal and Dwyane Wade are healthy and pursued Webber's former Michigan teammate Jalen Rose when Rose was bought out by New York in November. The Heat, possessing their full mid-level salary-cap exception worth in excess of $5 million, also have the ability to outbid any of the aforementioned suitors, although Miami will stray into luxury-tax territory if it spends, say, $2 million to bring Webber in for the rest of the season.

The Pistons, sources said, immediately thrust themselves into the running, intrigued by the idea of adding the local legend as they continue to revamp their front line in the wake of Ben Wallace's free-agent defection to Chicago.

Webber's experience, size and game are also bound to appeal to the young Lakers, who recently lost two frontcourt starters to injury (Lamar Odom and Kwame Brown) and run an offense (coach Phil Jackson's triangle) that could make the most of Webber's passing skills.

czyli Heat, Pistons, Mavs, Spurs i Lakers są na jego liście życzeń. Ponieważ chce więcej czasu gry Mavs chyba raczej odpadają, Spurs wygląda na to, że raczej woleliby kolejnego weterana nie dokładać, Heat są zawsze zainteresowani jak coś na rynku się pojawia no i jeszcze Pistons i Lakers. Jeżeli chodzi o Lakers naoglądałem się ostatnio za dużo Cook'a i radmanovica na PF więc przeciwny bym za bardzo nie był, jest mi to w sumie obojętne czy przyjdzie mógłby się przydać bo jego styl gry pasuje do trójkątów, ale nie to rozpaczał też nie będę :)

Wow Van, co za zmiana poglądów z:

z Webberem to ciekawa sprawa jest kiedyś pasowałby mi idealnie jako PF do trójkątów ze swoim jumperkiem, iq i umiejętnością podawania a teraz za cholerę bym go i za minimum nie chciał

na:

przeciwny bym za bardzo nie był, jest mi to w sumie obojętne czy przyjdzie mógłby się przydać bo jego styl gry pasuje do trójkątów, ale nie to rozpaczał też nie będę

Hehe :P

Przyznaj, że nie sądziłeś, że Webber wymieni Lakers na swojej "wish list" :)

A ja przyznaję, że nie sądziłem, że będą na niej Heat. Ciekawe, czy Miami było w tej 17-drużynowej grupie, która pytała o Chrisa... Ale tak czy siak wymieniać wymienia, ale myśle, że jak przyjdzie co do czego i będzie mógł wybrać, to pójdzie na łatwizne i skończy najpewniej u Spursów czy w którejś z tych ekip, które wymienił, a które mają dużo lepszy niż Heat bilans. Wcześniej Finley wolał łatwiej, niedawno Jalen Rose, to teraz pora na Webba. W sumie trudno się dziwić. Łatwiej grać tę parę minut z ławy dla kogoś (drużyny), kto i tak cie nie potrzebuje, niż być tym, od którego się jednak wymaga i oczekuje, że wniesie konkretną jakość. A tego by Miami potrzebowało. Jego pozyskanie mogłoby otworzyć drzwi na trejd Walkera, który by w takim układzie nadbywał. Ale on ma za długi kontrakt i pewnie Posey (szkoda go) by musiał polecieć... Choć nie wiem, czy opłaca się gdybać, bo i tak to się nie wydarzy.

Wow Van, co za zmiana poglądów z:

z Webberem to ciekawa sprawa jest kiedyś pasowałby mi idealnie jako PF do trójkątów ze swoim jumperkiem, iq i umiejętnością podawania a teraz za cholerę bym go i za minimum nie chciał

na:

przeciwny bym za bardzo nie był, jest mi to w sumie obojętne czy przyjdzie mógłby się przydać bo jego styl gry pasuje do trójkątów, ale nie to rozpaczał też nie będę

Hehe :P

Przyznaj, że nie sądziłeś, że Webber wymieni Lakers na swojej "wish list" :)

wręcz przeciwnie byłem pewien, że wymieni Lakers 8) Lakers grają idealny dla niego system, z tego co mówi wygląda, że on chce o mistrzostwo powalczyć a nie doczepić się gdzieś gdzie nie będzie musiał nic robić więc tu by też Lakers pasowali a zdanie zmieniłem dokładnie z tego powodu jaki wymieniłem przed tym co zacytowałeś z mojej drugiej wypowiedzi, właściwie są dwa powody pierwszy nazywa się Cook a drugi Radmanovic :)

No thanks: The Spurs have a history of signing veterans

cut loose by other teams to minimum contracts — Glenn

Robinson in 2005 and Nick Van Exel last season — but

Popovich said there is no interest in Chris Webber, whose

contract was bought out by the 76ers.

czyli Spurs odpadają, do Mavs nie bardzo chce ze względu na minuty jakich za Dirkiem wielu by nie miał, więc zostaja Lakers, Heat i Pistons i podejrzewam, że trafi do Pistons. Webber Szaku chyba nie bardzo chce iść na łatwiznę co również stanowi problem bo ma o sobie wciąż dość wysokie mniemanie, nawet za wysokie i będzie chciał minut.

TRANSFER!!!!

Ten transfer nagły i niepsodziewany REALGM podaje:

Nuggets Send Boykins And Hodge To Milwaukee For Blake

According to NBA front-office sources, the Nuggets and Bucks have agreed to a trade that will be announced later Thursday.

Denver has agreed to send Earl Boykins and forward Julius Hodge to the Bucks for guard Steve Blake.

Niezły transfer dla Bucks, ale Nuggets dali plamę. Jak można był oddać Boykinsa, który ostanie spotkania, potrafi rozgrywać i rzucić sporo punktów itd. bo Earla nie trzeba nikomu przedstawiać za Steve'a Blake'a który miał 1 przyzwoity sezon w Portland w zeszłym sezonie bo w tym daje ciała.

GM Bucks naprawdę się popisał ściągnął Boykinsa i Hodge'a tylko za Blake'a przeciez wielki mały człowiek jest wart wiele więcej. Nie wiem jak ten trejd ma pomóc Nuggs, głupi ruch z ich strony.

Jak dla mnie troche mało opłacalne dla Milwauke, co prawda Boykins musiał odejść bo jakiś G wyzszy troche był potrzebny, ale kurde tych 2 zawodników jak dla mnie jest troche wiecej wartych niż Blake. No cóż może Den wyjdzie to jakoś na dobre.

Yao podobno będzie pałzować ogólnie nie 6 a 8 tygodni czyli najprawdopodoniej ASG bez Jajo :wink:

Ten trade pokazuje, jak bardzo po oddaniu Millera Denver brakuje prawdziwego PG. Ani Iverson, ani Boykins nie potrafili dostatecznie dobrze prowadzić gry, przez co tempo ich z założenia szalonej gry wyraźnie spadło, co działa na ich niekorzyść. Czy Blake rozwiąże ten problem, zobaczymy - prawdopodobnie jednak, z racji nazwisk Iversona, Smitha i Anthony'ego, będzie rezerwowym, co nie ułatwi mu dobrego pokazania się. Póki co wygląda to tak, że Nuggets oddali za dużo na siłę, by tylko dostać rozgrywającego.

Blake to dobry pomysł w Nuggs, koleś, który ma przede wszystkim grac jako stoper na pozycjach G, gdzie nada się idealnie. Od rzucania po powrocie JRa i Melo Nuggs mają/bedą mieli ludzi, doszedł Ai i jasnym stało się, że bedzie potrzebny jakiś dobry w D G, który pomęczy i pobiega za rozgrywajkami przeciwnika kiedy AI nie będzie mógł/chciał. Moim zdaniem super opcja, bo dodta troche twardośći na pozycjach obwodowych, tego czego brakowało Nuggs!!!

Jak dla mnie to fatalny ruch ze strony Nuggets, oczywiście można rozumieć, że potrzebowali jakiegoś dobrego obroncy na pozycji rozgrywającego, ale co z tego :?: :?

To przecież nie znaczy, że mają oddawać gracza, który obok Iversona ciągnie ten zespół pod nieobecność Melo. Do tego dorzucają jeszcze Hodge'a za kiepskliej jakości rozgrywajka.

Statystyki to nie wszystko, ale jak patrzę na 15.2 ppg, 4.3 asysty i 2 zbiórki Boykinsa w tym sezonie, a za chiwlę na 3.6 ppg, 2.5asystyt i 1.4 zb. Blake'a to coś mi się tu nie zgadza, tym bardziej, że Nuggets dorzucili jeszcze Hodge'a. I w takiej sytuacji nawet dobra obrona Blake tego nie równoważy, bo Blake jest w tym sezonie po prostu żałosny, a takich statystyk jakie Boykins osiąga od czterech sezonów Blake nie miał nigdy.

Ta wymiana może była potrzebna Nuggets, ale powinni za tych graczy których oddali pozyskać duzo wiecej niż nie osiagający nawet przecietności rozgrywający.

C-Webb na swojej liscie zyczen Nets nie wymienil wiec moze byc ciezko by go pozyskac.jezeli juz mam sie w tej kwestii jednak wypowiedzeic to jestem tak srednio nastawiony. Niby PF ktory potrzebny jest jak zloto, ale z drugiej strony jest to frontowiec ktory wali jumperki i w gre silowa, typowo z pomalowanego angazuje sie tylko raz na jakis czas. Poza tym zaskakujaco dobrze spisuje sie Moore, ale jezeli jednak bylaby okazja to C-Webba bym przywitał, zawsze ktos do rotacji i zawsze ktos mogący odciazyć wielka trojke i to nie z obowodu tylko nawet jak bedzie ona na parkiecie. z tym ze pojawia sie problem jak rozdzielic gale i nie w iem czy sam Kidd podolalby pogodzeniu Jeffersona,Cartera,Webbera plus reszte ekipy. Podsumowujac zobaczymy jak sie sprawy rozwinął, na chwile obecna trudno powiedezic co by dobre bylo, patrzac jednak na to ze on nie wymienia nas w gronie klubow ktorymi sie interesuje fakt ze bedziemy to rozwazac na powaznie narazie jest malo prawdopodobny

A co do Blake to fakt Nuggs moim zdaniem takze troche przeplacili, potrezbowali kogos do podwyzszenia wzrostu i niezlego w obronie. Z tym ze pojawia sie problem kolejny problem. Przyznam sie szczerze ze znam dokladnie tego zawodnika ale jakos nie wydaje mi sie by mogl poprowadzic gre Denver, wiec znowu jest problem ze Iverson bedzie trzymal pilke w rekach zamiast bardziej koncentrowac sie na grze na dowjce i dostawaniu podan. Mimo to ruch konieczny, do kogos w D na back,bo z para Boykins-Iverson to raczej nie dalo sie dojsc daleko, z tym ze moze troszke nie w pore bo Earl akurat prezentuje sie znakomicie, mozna by to wykorzystac i kogos wiekszej klasy sciagnac. Na chwile to wymiana wczesniej czy pozniej niezbedna, ale przeplacona.

jeżeli chodzi o tą wymianę to pozyskanie Blake'a uważam za bardzo dobry ruch ze strony Nuggets umie bronić u myśli przede wszystkim o kreowaniu partnerów widzi ktoś w Nuggets o kim można to powiedzieć :?: tylko tu z drugiej strony mam wrażenie, że można go było wyrwać z Bucks taniej, Boykins ma jednak większą wartość w lidze, sprowadzenie go to dobry ruch tylko do ceny jaką zapłacili nie jestem przekonany.

Wg Davida Aldridge'a ktory wypowiadal sie dzisiaj na TNT C-Webb chce zdecydowanie isc do Detroit gdzie mialby byc nawet starterem za Mohameda (cholera zawsze zapominam jak piszemy jego nazwisko). Ocenil szanse jego przyjscia do Pistons na 97-98%, zobaczymy. Oraz powiedzial, ze Pistons sa bardzo zaintersowani Bonzi Wellsem, w zamian odszedlby wspomniany Mohamed (po co Rakietom trzeci center?) albo Davis (to samo). Wg mnie tam musialby zostac tak ze wlaczony ktorys z niskich Detroit, zobaczymy czy ta plotka sie sprawdzi.

Transfer jak najbardziej rozsądny ze strony Nuggets, nie ma co się sugerować ostatnimi świetnymi występami Boykinsa, kiedy wróci Melo (J.R już wrócil), mamy trzech sporo rzucających zawodników i nigdzie nie ma miejsca dla małego, który przecież też uwielbia rzucać.

Bucks dostają za to jakieś ofensywne wsparcie, które jest im teraz potrzebne jak powietrze.

Wg Davida Aldridge'a ktory wypowiadal sie dzisiaj na TNT C-Webb chce zdecydowanie isc do Detroit gdzie mialby byc nawet starterem za Mohameda (cholera zawsze zapominam jak piszemy jego nazwisko). Ocenil szanse jego przyjscia do Pistons na 97-98%, zobaczymy. Oraz powiedzial, ze Pistons sa bardzo zaintersowani Bonzi Wellsem, w zamian odszedlby wspomniany Mohamed (po co Rakietom trzeci center?) albo Davis (to samo). Wg mnie tam musialby zostac tak ze wlaczony ktorys z niskich Detroit, zobaczymy czy ta plotka sie sprawdzi.

z drugiej strony w INSIDE NBA był wywiad z Webberem (jest na nba.com do obejrzenia) w którym mówi, że to co powiedział Aldridge to bzdura i jeszcze sie zastanawia chociaż też wydaje mi się, że ostatecznie pójdzie do Pistons, ale tu wiele będzie pewnie zależało od tego kto jaką rolę mu w drużynie zaoferuje jak podejrzewałem Webber w tym wywiadzie mówił, że wciąż widzi się jako startera.

Maly update :wink:

Free-agent forward Chris Webber and the Lakers took another step toward each other Thursday, with Webber's agent saying his client was highly interested in heading west, and the Lakers acknowledging they were more than willing to listen.

"They're definitely a team that Chris is considering," agent Aaron Goodwin said. "He wants to be in a situation where he can continue to play and get significant minutes. He's rested, healthy and ready to go. The Lakers are playing well. Kobe's doing a great job of integrating everybody and turning it into a winning organization this year."

"There's a few teams that he's reviewing and then we're going to move forward. He's definitely excited."

Webber has narrowed his choices to the Lakers, Dallas, Detroit, Miami and Orlando, Goodwin said.

The Lakers weren't unhappy to hear they were on Webber's short list.

"Whenever a player like that is available and expresses interest, as an organization, you have to huddle with your coaches and discuss it," Lakers General Manager Mitch Kupchak said. "We'll discuss this some more [Friday]. I think the first hurdle is for us to figure out what makes sense for us. He's a heck of a player."

The Lakers could offer Webber, 33, a two-year contract worth about $2 million, and they would have to waive a player to make room for him, probably Aaron McKie.

The Lakers will have to decide whether Webber, a jump-shooting power forward, will get the playing time he wants. Lamar Odom, their starter at the position, is due back by the end of the month from a sprained knee ligament.

Webber's weighty $43-million contract was bought out by the Philadelphia 76ers, who waived him Thursday. He can't officially sign with another team until Monday, although he will be having over-the-phone discussions with his teams of choice. He will not work out for any teams, Goodwin said.

The top pick in the 1993 draft, Webber averaged 11 points and 8.3 rebounds in 18 games this season. The five-time All-Star has averaged 21.4 points and 10 rebounds in his 14-year career.

Other teams could offer Webber more than the Lakers. Miami has its full mid-level exception, worth about $5 million this season, and Orlando has about half of its mid-level exception.

Dallas, Detroit and the Lakers used their mid-level exceptions during the off-season, the Lakers to sign Vladimir Radmanovic.

There is, however, another factor tilting in the Lakers' favor, Goodwin said.

"Chris loves Los Angeles," he said.

aaa no i Jalen Rose zostanie ponownie wykupiony :wink:

Co, Jalen Rose wykupiony ponownie? No nie, to by było kuriozum. W sumie dobrze, Suns by mieli nauczkę, a i potencjalni ich przyszli klienci by się dwa razy zastanowili. Choć dla Rose'a to dobrze. Pograł mało, ale kasa jak spływała na konto, tak spływa. Żyć, nie umierać. Ale nie wiem, czy dalej bym go chciał w Miami, gdyby znów był do wzięcią.

Ale chciałbym za to Eddiego Jonesa. Podobno Grizzlies rozważają możliwość zwoleniania tego obrońcy. Bardzo bym go chciał z powrotem w Heat. Solidny defensor. Tym razem już zupełnie nie byłoby na nim jakiejś presji na punktowanie i mógłby się totalnie skupić na obronie, a i w ataku jak się da, to potrafi kompetentnie podziałać. Takie coś by mi się bardziej podobało niż podpisanie Webbera.

Ostatnie info. Jaric chce trejdu. Hehe :)

Ale chciałbym za to Eddiego Jonesa. Podobno Grizzlies rozważają możliwość zwoleniania tego obrońcy. Bardzo bym go chciał z powrotem w Heat.

Hmmm? Jak to? Mieliby go wykupić? Po co?

Przeciez to jego ostatni rok kontraktu. Po sezonie jego 15 baniek schodzi z listy płac drużyny z Memphis, więc po co mają go oddawać. Zresztą osobiście myśle, że dla niektórych drużyn ten jego schodzący konrakt to bardzo łakomy kąsek i kilka drużyn powinno o niego w tej chwili mocno zabiegać.

Jedną z tych drużyn jest New York Knicks. Mają tak zawalone salary, że jak się na nie patrzy to... chce sie płakać, a tego co doprowadził do takiej sytuacji powiesić :twisted:

W ich sytuacji tych ponad 15 schodzących baniek z kontraktu Jonsa, okazałyby się 32(podatek). Dlatego uważam, że gra jest warta świeczki. W końcu tyle kasy wyrzuconej w błoto. Tylko czy ten pan Isiah Thomas wogóle myśli w tej chwili o takich rzeczach? Znając życie pewnie nie, w końcu zajęty jest szatniowymi sprawami.

A jak według mnie mogłoby to wyglądać?

Grizzlies mogliby oddać właśnie Jonsa+Hakim Warrick+Iakovos Tsakalidis, a w drugą stronę mógłby powędrować Steve Francis+Channing Frye.

Wtedy o dziwo sytuacja NY by nie wygladała juz tak strasznie, a Memphis zyskałoby partnera dla Gasola o statusie gwiazdy. Już nieco przyblakłej, ale kto wie może tam by sie odnalazł.

Ostatnie info. Jaric chce trejdu. Hehe

Dokładnie tak samo uważam, mimo iż kibicuje Wolves.

Bardzo mnie ciekawi jak bardzo mocno jest zmobilizowany do tego aby opuścić zimną Minnesote? I kto się znajdzie chętny na niego? O ile się ktoś znajdzie? Jest kilka drużyn które na gwałt potrzebują rozgrywajacych, więc.. w tym upatruję szansę.

DamianOItalianO no tu sie nie zgodze z toba jesli chodzi o Jonesa w NYK's, nawet to gdybanie jest nic nie warte bo... zarzad memphis nie jest na tyle glupi rzeby sprzedac go za takie mozna powiedziec ochlapy. Francis byl przeciez wybrany w drafcie przez MEM w tedy jeszcze VAN i ich olal, na dzien dobry zarzadal tradeu. Frye to bylby spoko wybor dla nich, ale rok temu, teraz zgasl. Pozatym MEM widac ze idzie w strone przebudowy, sezon w plecy, mocny draft, mocny zawodnik pod kosz jako partner dla Gasola, za ten kontrakt Jonesa jakiegos kakretnego FA moga sciagnac, rzaden problem przeciez :wink: