Skocz do zawarto艣ci

Phoenix Suns (2) - Los Angeles Clippers (6)

emjey23

Jaki b臋dzie wynik serii?  

28 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Jaki b臋dzie wynik serii?

• 4-1 dla PHX
    • 4-1 dla PHX
    • 4-2 dla PHX
    • 4-3 dla PHX
    • 4-0 dla Clipps
    • 4-1 dla Clipps
      0
    • 4-2 dla Clipps
    • 4-3 dla Clipps

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy kogokolwiek interesuje ta para, ale mnie napewno, dlatego postanowi艂em zalo偶y膰 ten temat.Musz臋 te偶 doda膰 偶e interesuje mnie nie z powodu niech臋ci do Suns po zwyci臋stwie nad Lakers, ale bardziej z powodu sympatii do Clippers.Mo偶e to dziwne dla fana Lakers sympatyzowa膰 te偶 z Clippersami ,ale mam tak od 艂adnych kilku lat (jeszcze od czas贸w kiedy grali tam Odom, Q-Rich, Andre Miller,Mo-Taylor czy D-Miles).

Seria ta wydaj臋 si臋 niezwykle interesuj膮ca, bo mimo tego 偶e na papierze faworytem wydaj膮 si臋 S艂o艅ca, to Kalifornijczycy maja wszelkie dane do tego by zrealizowa膰 plan, kt贸ry tak d艂ugo przynosil powodzenie Lakersom.

Zacznijmy od rozgrywaj膮cych, bo to jest niezwykle ciekawy pojedynek.Duet playmaker贸w Cassell-Livingston to mo偶e by膰 zab贸jcze combo dla Suns, sczeg贸lnie je艣li zajmowa膰 si臋 b臋dzie nimi Nash.MVP nie ma 偶adnych szans w defensywie pzreciwko Cassellowi, kt贸ry mo偶e z nim gra膰 zar贸wno przodem, jak i ty艂em do kosza.Livingston ma ogromn膮 przewag臋 wzrostu a talent ogromny.Jak wiadomo dziala to jednak w dwie strony.Kto w LA ma powstrzymywa膰 Nasha?Tu jest ciekawa opcja, bo przeciwko Nashowi ma gra膰 Q-Ross, specjalista od defensywy.O ile 艣wietna gra w obronie przeciwko 'Melo, jak i przygotowanie do pojedynk贸w z Bryantem by艂o norm膮, to zobaczymy jak poradzi sobie z zupe艂nie innym typem gracza.

Kolejny arcywa偶ny pojedynek to pozycje PF-C.Tu przewaga Clippers贸w jest mia偶d偶膮ca.Je艣li b臋d膮 realizowa膰 taktyke Lakers贸w, to mog膮 odnie艣膰 du偶o wi臋kszy suckes w tej kwestii.Przede wszystkim Elton Brand...Jeden z czo艂owych kandydatow do MVP (moim zdaniem!), jak dla mnie gracz pierwszej pi膮tki gwiazd w tym roku.Suns nie maja aboslutnie nikogo, kto moze go zatrzyma膰 w pomalowanym.Do tego Elton bardzo poprawi艂 rzut z p贸艂dystansu, dlatego jeszcze trudniej go teraz pilnowa膰.Chris Kaman poczyni艂 za to ogromne post臋py, no i jest jedynym centrem z prawdziwego zdarzenia w tej serii.

Kluczem ca艂ej serii pozostaj臋 obrona i kontrola tempa (brzmi znajomo? ;)).Clippersi to raczej dru偶yna lubi膮ca zwalnia膰 tempo(podobnie grali z Nuggets) i solidna defensywnie, wi臋c powinno tu by膰 lepiej niz w przypadku LAL.

Druga sprawa to 艂awka.Duet Maggette-Mobley.Kt贸ry艣 z nich (prawdopodbnie Corey) b臋dzie rezerwowym wobec wi臋kszej ilo艣ci minut Rossa a s膮 to gracze, kt贸rzy wchodz膮膰 z 艂awki, moga zapewni膰 LA ogromny zastrzyk punktowy, bardzo podobny do tego jaki pokaza艂 ostatnio Barbossa.Dlatego w tym wzgl臋dzie przewagi sie wyr贸wnuj膮.

Trzecia wa偶na sprawa to takie "mecze zapa艣ci" Clippers贸w, kt贸re zdarza艂y im si臋 w ca艂ym sezonie, w I rundzie, wi臋c prawdopodbnie zdarz膮 si臋 i teraz.Czasem ta dru偶yna po prostu przestaje gra膰 :?

Reasumuj膮c, licze na bardzo dobr膮 seri臋.Je艣li Clippersi zagraj膮 tak jak pownni to ta seria powinna si臋 skonczy膰 na ich korzy艣膰.Suns jednak pokazali wielk膮 klas臋 w pierwszej rundzie i na pewno bed膮 na fali...

M贸j typ:

4-2, ew 4-3 Clippers

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Doda艂em ankiet臋

Ciekawa to b臋dzie rywalizacja. Clipps to zesp贸艂 bardzoej pasuj膮cy do Suns od Lakers, ale zdecydowanie lepiej graj膮cy w D. W LAC jest zdecydowanie wi臋kszy potencja艂 i ch臋tnie b臋d臋 przygl膮da艂 si臋 jak Brand, Cat czy Cassell b臋d膮 radzi膰 sobie z Suns. Lubi臋 Clipps, cho膰 ich styl te偶 chwilami wydaje mi si臋 zbyt szalony. Jednak to icj upatruj臋 jako tych, kt贸rzy mog膮 napsu膰 krwi Suns, a mo偶e nawet ich wyeliminowa膰. Przed pierwsz膮 rund膮 my艣la艂em, 偶e Suns dojd膮 do fina艂u- teraz ju偶 taki pewny tego nie jestem, zw艂aszcza, 偶e tacy Lakers napsuli im sporo krwi co niew膮tpliwie ich zm臋czy艂o. Clipps s膮 w azie graj膮 skutecznie i maj膮 ludzi, ktorzy dobrze ze sob膮 wsp贸艂pracuj膮. Chcia艂bym ich wygranej i my艣l臋, 偶e sta膰 ich na to dlatego te偶 zaznaczy艂em w ankiecie 4-2 dla nich.

Odno艣nik do komentarza

emjey23 napisa艂:

Nie wiem czy kogokolwiek interesuje ta para

oj uwierz 偶e bardzo wielu interesuje :)

emjey23 napisa艂:

Przede wszystkim Elton Brand...Jeden z czo艂owych kandydatow do MVP (moim zdaniem!), jak dla mnie gracz pierwszej pi膮tki gwiazd w tym roku.

moim zdaniem te偶 :)

emjey23 napisa艂:

Clippersi to raczej dru偶yna lubi膮ca zwalnia膰 tempo(podobnie grali z Nuggets) i solidna defensywnie, wi臋c powinno tu by膰 lepiej niz w przypadku LAL.

Dunleavy stwierdzi艂, 偶e Clippers s膮 obecnie dru偶yn膮 "playoffow膮", specjalnie przygotowan膮 do gry w PO, dru偶yn膮 defensywn膮, gdzie liczy si臋 kolektyw, pozatym powiedzia艂: We can play big, we can play small, we can play fast, we can play slow co 艣wiadczy 偶e s膮 przygotwani na ka偶d膮 ewentualno艣膰. Dru偶yna ta by艂a budowana przez 3 lata, w PO graj膮 poraz pierwszy od 9 lat, a seri臋 wygrali poraz pierwszy od 30 lat (kiedy znani byli jeszcze jako Buffalo Braves) i poraz pierwszy odk膮d przenie艣li si臋 do Cali, mimo to nie wida膰 by艂o w meczach przeciwko Nuggets "tremy debiutant贸w" (bo przecie偶 ani Brand ani Maggettte, Kaman, Ross czy Livingston nie grali nigdy w PO). Du偶ym mankamentem s膮 straty, kt贸re niestety potrafi膮 pope艂nia膰 seriami, tak jakby si臋 nagle "zaci臋li", w jedynym przegranym meczu z Nuggets mieli ich bodaj a偶 24 co w艂a艣nie Denver wykorzysta艂o. Ale z drugiej strony Clipps mieli ju偶 wiele mecz贸w, w kt贸rych pope艂niali fatalne b艂臋dy, tracili pi艂ki ale mimo to wygrywali bo konsekwentnie grali w艂a艣nie w obronie. A o 艣wietnym planie i taktyce mo偶e 艣wiadczy膰 bardzo 艂atwe ogranie Denver w I rundzie, od pocz膮tku do ko艅ca kontrolowali ca艂膮 seri臋.

emjey23 napisa艂:

Duet Maggette-Mobley.Kt贸ry艣 z nich (prawdopodbnie Corey) b臋dzie rezerwowym wobec wi臋kszej ilo艣ci minut Rossa a s膮 to gracze, kt贸rzy wchodz膮膰 z 艂awki, moga zapewni膰 LA ogromny zastrzyk punktowy

z pewno艣ci膮 to Maggette b臋dzie siedzia艂, jest obecnie sz贸stym Clipps taka jest my艣l Dunleavy, kt贸ry stanowczo przedk艂ada obron臋 nad atak, a Ross jest jego kluczowym graczem, najlepszym defensorem LAC (tutaj korzystaj膮c z okazji wsp贸艂czuj臋 Melo, 偶e nie m贸g艂 sobie biedak pogra膰 :twisted: ). Szkoda Coreya bo z powodzeniem w wielu teamach wyst臋powa艂by w S5, a tak ma ograniczon膮 ilo艣膰 minut, kt贸re zreszt膮 bardzo dobrze wykorzystuje, jak napisa艂e艣 jest to swietny zastrzyk punktowy dla LAC, Maggette jest bardzo szybki i dynamiczny i to w艂a艣nie na nim przeciwnicy 艂api膮 faule, a on sam cz臋sto wykonuje po 10-15 osobistych w meczu i to z fenomenaln膮 skuteczno艣ci膮. Jest te偶 wielkim profesjonalist膮 bo ka偶dy zna jego ambicje i zreszt膮 nie dziwie si臋 偶e bardzo chce gra膰 w S5, ale jednocze艣nie godzi si臋 z decyzj膮 trenera i nie robi fermentu w dru偶ynie i nie przedk艂ada swojego ego nad dobro zespo艂u.

emjey23 napisa艂:

Trzecia wa偶na sprawa to takie "mecze zapa艣ci" Clippers贸w, kt贸re zdarza艂y im si臋 w ca艂ym sezonie, w I rundzie, wi臋c prawdopodbnie zdarz膮 si臋 i teraz.Czasem ta dru偶yna po prostu przestaje gra膰

to nie jest tak do ko艅ca, aczkolwiek tak jak pisa艂em o tych stratach wy偶ej, jak nie idzie to nagle wszyscy pope艂niaj膮 g艂upie b艂臋dy, ale co jest ciekawe nawet jak idzie to te偶 zdarzaj膮 si臋 serie bezsensownych zagra艅, rzut贸w czy strat pi艂ki.

w sezonie zasadniczym by艂 remis 2 - 2, kiedy wyrali Phx to oni mieli przewag臋 i kontrolowali spotkania, natomiast kiedy wygrali LA wtedy te偶 by艂y to pewne ich zwyci臋stwa, w kt贸rych potrafili powstrzyma膰 run & gun, graj膮c dojrzale i m膮drze w obronie i ataku

Clippers nadal ewoluuj膮 w jeszcze lepsz膮 stron臋, najpierw RS to pokaza艂, potem seria z Nuggets, typuj臋 wynik 4 - 2 dla Red White & Blue ale wiem, 偶e mo偶e by膰 naprawd臋 r贸偶nie, licz臋 na zm臋czenie Suns po ci臋偶kiej siedmiomeczowej serii z LAL, co te偶 nie powinno pozosta膰 bez wp艂ywu na gr臋. Jako fan Los Angeles Clippers zawsze bym na nich postawi艂, nawet gdyby grali z Mavs, Spurs czy Pistons, jednak tym razem pr贸cz czystej sympatii uwa偶am 偶e realnie dru偶yna z LA jest lepsza od Suns, co udowodni na parkiecie wygrywaj膮c t膮 seri臋 4 - 2 i awansuj膮c poraz pierwszy w historii klubu do fina艂u Konferencji.

go Clippers go !!!

Do艂膮czona grafika

Odno艣nik do komentarza

Clippers z pewno艣ci膮 ogl膮dali gr臋 Lakers z Suns i wyci膮gn膮 odpowiednie wnioski, wida膰 by艂o, 偶e aby wygra膰 z Suns trzeba gry w pewien okre艣lony spos贸b i Clippers maj膮 idealnych ludzi na pozycjach, na kt贸rych defensywa Suns jest najs艂absza. Skoro Kwame i Odom nie mieli problem贸w z wyrabianiem sobie pozycji pod koszem Suns raczej z ko艅czeniem akcji to jaki problem b臋d膮 mie膰 Brand i Kaman :?

Dodatkowo s膮 najlepiej blokuj膮c膮 dru偶yn膮 w lidze co tak偶e b臋dzie mia艂o ogromne znaczenie przy tym jak niscy Suns lubi膮 penetracje pod kosz, "wysocy" Suns te偶 b臋d膮 zagro偶eni blokami podkoszowc贸w Clippers, Cassell nie zniknie jak Parker i zmusi Nasha do gry w obronie co os艂abi jego efektywno艣膰 w ataku.

Clippers powinni za艂atwi膰 to w 5 meczach.

Odno艣nik do komentarza

w 5? Nie zdziwilbym si臋 gdyby po 4 meczach by艂 koniec. Z takim Kammanem i Brandem musicie ich zniszczy膰 pod koszem. Pewniew dobrze wiecie jak macie grac i nie bede tutaj pisa艂. Gra prosta pod kosz i kry膰 TT :wink: 呕ycze Clippersom jak najlepiej, niech skopiom dupsko tym z艂ym Sunsom :evil: Naprawde nie widze Suns w meczach z Clippers :roll:

Odno艣nik do komentarza

A dlaczego nie ma opcji 4-0 dla PHX ? Czy偶by to jaki艣 og贸lnoforumowy spisek? :wink:

Mimo, 偶e nie jestem jakim艣 fanem Suns to mam nadziej臋, 偶e szybko si臋 uporaj膮 z Clippersami... Nie da偶臋 sympati膮 dru偶yn z LA... :P

Widz臋, 偶e tu wi臋kszo艣膰 stawia na dru偶yn臋 z LA ze wzgl臋du na znienawidzenie ich po meczu z Lakersami, ale zobaczycie, 偶e PHX si臋 jeszcze rozkr臋ci i nie b臋dzie tak 艂atwo Clippersom, a narazie to Wasza frustracja po przegranej Kobego bierze g贸r臋 nad realnymi szansami obu dru偶yn. :)

Poza tym ograli oni moje Nuggets, wi臋c im za to nie wybacz臋... :twisted:

Odno艣nik do komentarza

No ja sie bede przygladal tej rywalizacji szczegolnie z oczywistych wzgledow. Po raz pierwszy w zyciu takze zakibicuj Clippers (tak mi sie przynajmniej poki co wydaje ;-) ) no i z ogromna radosci膮 zobacze spuszczone glowy kudlatej malpki i szmatlawca bella...

GO CLIPPERS GO !!

najlepiej gdyby ich pokonali tak w jakims wyrozniajacym sie stylu (np. game winner 4 razy pod rzad :P)

Odno艣nik do komentarza

O nie nie Panowie, Clippers ko艅cz膮 swoj膮 przygod臋 na tej rundzie. ;)

Jestem prawie pewien, 偶e PHX wyci膮gneli pewnie wnioski po walce z LAL i nie pozwol膮 sej ju偶 na takie pora偶ki.

Na pewno b臋dzie ci臋偶ko, Clippers to lepszy zesp贸艂 obecnie od Lakers, wi臋c trzeba si臋 ostro przy艂o偶y膰. Je偶eli jednak Thomas, Nash, Barbosa utrzymaj膮 forme to powinno by膰 ok.

M贸j typ: 4:2 dla Suns.

Odno艣nik do komentarza

Ja pokibicuje w tej serii Clippers, bo czuje niesmak po tym, jak blisko byli Lakers. Jesli taktyka na Suns ma byc spowalnienie gry, dobra obrona i gra pod kosz, to trzeba przyznac, ze Clippers maja ku temu lepszy sklad niz Lakers. Dunleavy to nie Jax, ale przeciez to przyzwoity trener. Na pewno jakies wnioski wyciagna艂. D'Antoni wprawdzie te偶 pewnie bedzie lepiej przygotowany nauczony do艣wiadczeniem z I rundy, ale mimo wszystko Suns zostali obna偶eni i warto i艣膰 tym tropem. Stawiam 4-2 dla LAC i mam nadzieje, ze majac tym razem w skladzie weteranow Cassella i Mobley'a oraz poprawiona wersje Branda nie daja cia艂a i jako Kalifornia dokoncza to, co nie uda艂o si臋 Lakersom. Cho膰 nie mo偶na zapomina膰, 偶e to jednak Clippers :wink: I nie maj膮 Bryanta...

Odno艣nik do komentarza

Jestem pod wra偶eniem gry Clips, ju偶 w przedsezonowych typowaniach stawia艂em ich wysoko a do艣wiadczenie Cassela w PO jest na wage z艂ota!

Q Ross b臋dzie biega艂 cz臋艣膰iowo za Matrixem ( gdy Suns zagraja wyzszym sk艂adem, co robi膮 偶adko - wiemy dlaczego Amare)

Je艣li dojdzie do 1:1 Matrix Brand to je艣li Elton sie nie spali to mo偶e byc miazga!

Clips potrafia gra膰 szybki powr贸t do obrony a przewaga wzrostu w ko艅cu powinna powstrzyma膰 par臋 kontr i rzut贸w za 3 z czystych pozycji!

Jednak pami臋tajmy o 2 rzeczach, dokonaniach Suns w RS i 偶e maj膮 MVP kt贸ry wprowadza spok贸j i 艂ad ( mimo szalonych poda艅)

W FT% te偶 jest zbli偶ony poziom wi臋c ko艅c贸wki zaci臋te wisz膮 w powietrzu

Tylko do niedo艣wiadczenie clips w PO

Odno艣nik do komentarza

Szaknapisa艂:

Cho膰 nie mo偶na zapomina膰, 偶e to jednak Clippers

my艣l臋 偶e ta wypowied藕 jest w tej sytuacji nie na miejscu (wiem 偶e napisa艂e艣 z przymru偶eniem oka ale mimo wszystko), to s膮 "nowi" Clippers, obejrzyj jak graj膮 od roku, naprawd臋 nie mo偶na !!! ju偶 tak o nich pisa膰

"to jednak Clippers" fuj, jak to brzmi :x :shock: :?

chcia艂bym 偶eby doszli do fina艂u, nie tylko jako fan, ale przede wszystkim by pokazali 偶e to naprawd臋 dobry zesp贸艂 (nie tylko w RS, czy meczach przeciwko "przeci臋tnym" Nuggets) 偶eby nikt ju偶 nigdy nie m贸wi艂 (pisa艂) "to tylko Clipps"

Szaknapisa艂:

I nie maj膮 Bryanta...

ca艂e szcz臋艣cie :twisted:

go Clippers go !!!

Do艂膮czona grafika

Odno艣nik do komentarza

Ogolna nagonka zrobiona w tym temacie przez fanow Lakers nie dziwi.

Co ja sadze o tej rywalizacji? Hmm....

Zawsze w PO przynajmniej w dalszych rundach ogromne znaczenie miala obrona. Jesli to sie sprawdzi to Suns za wiele nie pograja.

Ciekawie, albo i nie ciekawie (dla Suns) bedzie wygladac rywalizacja front courtowcow. Po stronie Clipers nie liczac nawet Kamana jest Brand, ktory przeciez stanowi scisla czolowke ligi na tej pozycji. Jak juz mowili poprzednicy skoro z frontem Suns radzil sobie nie lubiacy grac za blisko kosza Odom to az strach pomyslec co tutaj bedzie.

Jezeli chodzi o konkrtny typ tej rywalizacji to bardzio ciezko mi cokolwiek napisac. Biorac pod uwage to co dzialo sie w 1st round z LA Suns powinni te rywalizacje przgrac 4-2 jednak, kiedy wezmiemy pod uwage, ze Suns to team doprawdy nie obliczalny to mozna sobie wyobrazic niezle zacieta rywalizacje.

Odno艣nik do komentarza

Szaknapisa艂:

Cho膰 nie mo偶na zapomina膰, 偶e to jednak Clippers

my艣l臋 偶e ta wypowied藕 jest w tej sytuacji nie na miejscu (wiem 偶e napisa艂e艣 z przymru偶eniem oka ale mimo wszystko)

Hehe, spoko, tez wiem, ze w tym roku to inna bajka, ale mimo wszystko jeszcze troche we mnie drzemie pami臋膰 minionych sezon贸w :) Mam nadzieje, ze daja sobie rade, bo fajnie jak taka wyg艂odnia艂a playoffow druzyna w koncu awansuje i wyglada przyzwoicie.

Szaknapisa艂:

I nie maj膮 Bryanta...

ca艂e szcz臋艣cie :twisted: [/quote:1ad1eh6x]

Zebys sie nie przejecha艂 :wink:

Ikona ligi, doswiadczony weteren, absolutny go-to-guy. Clippersom moze braknac takiego jednego lidera, ktory w kazdym aspekcie potrafi byc ta wyrozniajaca sie postacia. Cassell ma doswiadczenie, ale jest stary i styrany. Brand jest najlepszym zawodnikiem, ale wyglada na cichego. Maggette jest chyba najbardziej emocjonalny, ale podobno nie za bystry (koszykarsko, bo prywatnie nie wiem)...

Odno艣nik do komentarza

Szak:

[Kobe Bryant - przypuszczam]Ikona ligi, doswiadczony weteren, absolutny go-to-guy. Clippersom moze braknac takiego jednego lidera, ktory w kazdym aspekcie potrafi byc ta wyrozniajaca sie postacia. Cassell ma doswiadczenie, ale jest stary i styrany. Brand jest najlepszym zawodnikiem, ale wyglada na cichego. Maggette jest chyba najbardziej emocjonalny, ale podobno nie za bystry (koszykarsko, bo prywatnie nie wiem)...

ale przecie偶 zespo艂owo w PO te偶 si臋 wygrywa, a raczej przede wszystkim, ka偶dy mecz to zazwyczaj inna historia, nie mamy Bryant'a, ale "cichy" Brand to naprawd臋 warto艣膰 sama w sobie, kiedy jest on fire to ja o nic sie nie obawiam bo szumu i tak narobi Cassell, kt贸ry potrafi pobudzi膰 zesp贸艂 lub w艂a艣nie jednego zawodnika, kt贸remu w danym momencie idzie. Zauwa偶 Mobleya, w pierwszej rundzie pokaza艂 偶e ma ogromne do艣wiadczenie i nadaje sie na PO, jego tr贸jki by艂y o wiele bardziej celne ni偶 w sezonie, przeciwko Denver gra艂 bardzo m膮drze i rozwa偶nie, nie odpala艂 "na chama". Cassell i Mobley wiele wnosz膮, nie potrzebujemy zawodnika typu Bryant czy McGrady, tutaj w ka偶dym meczu mo偶e by膰 inny lider, czasem Brand a czasem "stary" (ale jary :) ) Cassell. Do tego s膮 Mobley i Maggette. Ka偶dy z nich mo偶e by膰 liderem w danym meczu.

Tutaj na marginesie chc臋 wtr膮ci膰 co艣 a propo Coreya. Wielu ludzi na tym forum dziwi艂o si臋 (m.in. chyba josephnba), 偶e w艂adze Clipps tak 艂atwo chc膮 si臋 go pozby膰, 偶e to przyk艂ad na to jak nie szanuj膮 swoich graczy. Ale widzisz Szak w艂a艣nie chodzi o to (z ca艂ym szacunkiem dla Coreya), 偶e jak napisa艂e艣 jest "nie za bystry koszykarsko", do tego tak bardzo kontuzjogenny i nawet Dunleavy wpuszcza go z 艂awki, z uwagi na wi臋kszy nacisk na defensyw臋 (tutaj jego pupilkiem a zarazem pewniakiem w S5 jest Q Ross). Mimo tych kilku "mankament贸w" uwa偶am 偶e Maggette to wspania艂y i utalentowany zawodnik, ma 艣wietn膮 etyk臋 pracy, je艣li jest zdrowy to w ataku potrafi namiesza膰 i utrudni膰 偶ycie obro艅com przeciwnika. Szkoda 偶e Dunleavy tak go ogranicza i daje ma艂o minut gry, ale z drugiej strony jego taktyka si臋 sprawdza i na obecnym etapie w艂a艣nie chyba to jest to. Maggette na szcz臋艣cie nie jest tak kapry艣ny jak np. KB, wi臋c z pokor膮 przyjmuje rol臋 sz贸stego.

go Clippers go !!!

Do艂膮czona grafika

Do艂膮czona grafika

Odno艣nik do komentarza

Bedzie ciekawie. Ja stawiam na Clipps i w sumie o ich zwyciestwo jestem narazie spokojny. Maja taka przewage na pozycjach podkoszowych ze powinni to wykorzystywac. Skoro Brown gra艂 dobrze przeciwko Suns, tzn 艂apa艂 pi艂ki ( :twisted: ) i nawet rzuca艂 z czystych pozycji to 艂atwo sobie wyobrazic co bedzie z ta obrona gdy zacznie j膮 dziurawic jeden z lepszych PF-贸w w tym sezonie. Suns moze w mojej opinii uratowac tylko jakis kolejny przeb艂ysk geniuszu ktoregos z ich strzelc贸w i ponownie zacznie im wpadac niemal wszystko a Clipps na dobre wejda w gre run and gun, co nie jest wykluczone bo jak wiadomo oni tez maja nutke szalenstwa. Og贸lnie to jednak spodziewam sie ze zachowaja rozsadek i Suns moga zaszalec ale powtorka tego co by艂o z Lakers nie bedzie bo 2x nie beda mieli tak genialnego finishu a LAC to nie LAL...

Moj typ: 4-2 Clippers

Odno艣nik do komentarza

Jak dla mnie dziwi. Nigdy bym nie przypuszcza艂, ze fani Lakers b臋d膮 kibicowa膰 Clippersom. :? I to tylko dlatego, 偶e Lakers dali dupy. Dlaczego wy macie pretensje do Suns, 偶e was wyeliminowali? Przecie偶 nikt nigdy nie m贸wi艂, 偶e oddadz膮 wam t膮 serie za darmo, a winni jeste艣cie sami sobie, tak偶e jest to conajmniej dziwne.

Co do seri, to Suns mimo wszystko. 4:2. Cassel jest za stary na uganianie sie za Nashem, to bedzie mia艂o kluczowe znaczenie. Phoenix b臋d膮 teraz zreszt膮 nisamowicie nakr臋ceni, przegrywa膰 1:3 i wygra膰 seri臋 to musi by膰 cholernie motywuj膮ce. A potem polegn膮 ze Spurs, ale to inna bajka.

Odno艣nik do komentarza

Jak dla mnie dziwi. Nigdy bym nie przypuszcza艂, ze fani Lakers b臋d膮 kibicowa膰 Clippersom. :? I to tylko dlatego, 偶e Lakers dali dupy. Dlaczego wy macie pretensje do Suns, 偶e was wyeliminowali? Przecie偶 nikt nigdy nie m贸wi艂, 偶e oddadz膮 wam t膮 serie za darmo, a winni jeste艣cie sami sobie, tak偶e jest to conajmniej dziwne.

Zabawni jeste艣cie :) nie wiem czy mnie tak偶e mieli艣cie obaj na my艣li pisz膮c o fanach Lakers w tym temacie, ale przed rozpocz臋ciem serii Lakers-Suns pisa艂em, 偶e kibicowa艂bym przeciwko Suns niezale偶nie przeciwko komu by grali w tych PO, czy to byliby Lakers, Queens, Clippers czy jeszcze kto艣 inny i pisa艂em tak偶e, 偶e to ze wzgl臋du na ich styl gry, kt贸ry mi kompletnie nie odpowiada my艣l臋, 偶e pisz膮cy tu inni kibice Lakers mogli my艣le膰 podobnie. Ja nie kibicuj臋 Clippers ja kibicuj臋 przeciwko Suns, przeciwko ich stylowi gry, chcia艂em 偶eby odpadli jak szybko si臋 da zanim jeszcze ich gracze swoimi wypowiedziami i zachowaniem dali mi dodatkowe argumenty 偶eby jeszcze mocniej 偶yczy膰 im pora偶ki. Nie kibicuj臋 w tej chwili 偶adnej z dru偶yn co najwy偶ej s膮 takie, kt贸re nie chcia艂bym 偶eby wygra艂y, ale je艣li my艣licie, 偶e chcia艂bym 偶eby Suns odpadli dlatego bo wygrali z Lakers to :lol:
Odno艣nik do komentarza

winni jeste艣cie sami sobie

Nie wiem jak ja moge byc osobiscie winny za porazke Lakers skoro mnie nawet w poblizu LA nie bylo ;-)

Co do przyczyn kibicowania, przyznaje bez bicia - nie za Clippers a przeciw Suns. Przyczyn jest wiele, ale to ze wyeliminowali Lakers umiescil bym tak na poczatku drugiej dziesi膮tki.

Odno艣nik do komentarza

Clippers poszli na wymiane ognia i polegli. Slabo bronili, a do tego w ataku mieli zaciachy. Jak sobie przypomne serie z Lakers, to tam momentami pod koszem by艂o naprawd臋 lu藕no. Tutaj tego nie by艂o. Jak Kaman albo Brand dostawali pi艂k臋 w okolicach "oko艂otrumnowych", to zaraz podwojenie. Na Brandzie obowiazkowo, na Kamanie rzadziej, ale zagral kiche, wiec nie bylo potrzeby. Jak sie patrzy na statsy, to trudno sie do czegos przyczepic jesli chodzi o Clippers. Malo rzucali za 3, a skutecznosc z gry wysmienita. Wygrali tez zbiorki. W stratach bylo podobnie, faulowali rzadziej, blokowali wiecej.

Suns wygladali calkiem niezle. Clippers musza sprobowac bardziej cierpliwej gry, zeby Suns, nie wiem, wpadli w apati臋 :) Potrzeba jeszcze wiecej zbiorek i duzo lepszej obrony zamiast strzelania sie z nimi. Gdyby nie doskonaly mecz Branda, ktory trafial niezaleznie od tego ile ludzi na nim siedzialo, to byloby gorzej. On zawsze tak dobrze gral nie bedzie. On i Kaman powinni sie postarac o takie mecze, jak mieli w sezonie zasadniczym, kiedy razem wyci膮gali w sumie oko艂o 30 zbiorek. P贸ki co niech urw膮 jeden mecz w Phoenix, a potem w Staples bedzie im latwiej.

Odno艣nik do komentarza

100+ i 45% FG = KLUCZ DO SUKCESU DLA PHX tak przynajmniej wynika z lubuj膮cych si臋 w statsach amerykan贸w. Co do meczu, znakomita posatwa Nasha, robi艂 na boisku praktycznie wszytko, 艣wietnie udziela艂 si臋 w obronie, jeszcze lepiej gra艂 w ataku. M膭DRZE przede wszytkim. To w艂a艣nie to co cec***e Nasha, wie kiedy i jak膮 najlepsz膮 podj膮膰 decyzj臋. I tylko z meczu na mecz pojkazuje jak wielkiej klasy jest zawodnikiem. I dlaczego jest w pe艂ni zas艂uzonym MVP, chocia偶 c贸偶 maja wsp贸lnego play-ofss z rs. C贸偶 mo偶e jedynie tyle, 偶e my "nie kibice phx" mozemy zobaczy膰 co tak naprawd臋 si臋 w tym rs dzia艂o. Barbosa, naprawd臋 kluczowy zawodnik. Ma wide-open, walnie za trzy, podobna sytuacja z Bell'em. Nie wyobrazam sobie, zeby bez tego zaawodnka Suns dzisiaj wygrali ten mecz.

Dalej Brand. WoW skuteczno艣c 18-22 m贸wi sama za siebie (w porywach by艂 jeszcze lepsza) siedzia艂o mu praktycznie wszytko i by艂o wida膰 te dziury na 艣rodku w obronie Suns. To moze byc czynnik, kt贸ry nie pozwoli im awansowa膰 dalej. Podoba艂 mi si臋 jeszcze zryw Cassella w ko艅c贸wce, po tym jak dosta艂 w twarz... od Branda (chyba sam tego nie wiedzia艂) 7 pts z rz臋du, ale tr贸jki suns i wspania艂a penetracja Nasha przypieczentowa艂a te zwyci臋stwo. Jestem r贸wniez pod wra偶eniem, rzut贸w wolnych po stronie PHX (24-25) Aaa i jeden blok Branda... siatk贸wka. To mimo wszytko b臋dzie r贸wnie偶 ciekawa rywalizacja. I jak g艂osi艂 jeden z transparent贸w na publiczno艣ci BEAT L.A.... AGAIN Hmm zobaczymy jak b臋dzie, ja w tej konfrontacji jestem obserwatorem i kibicuje dobrej koszyk贸wce, zreszt膮 nie po raz pierwszy :D

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.