Skocz do zawarto艣ci

7.Chicago Bulls vs 2.Miami Heat - playoffs 2006

InfinitI

Jaki b臋dzie wynik serii?  

28 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Jaki b臋dzie wynik serii?

• 4-0 dla Bulls
      0
    • 4-1 dla Bulls
      0
    • 4-2 dla Bulls
    • 4-3 dla Bulls
    • 4-0 dla Heat
    • 4-1 dla Heat
    • 4-2 dla Heat
    • 4-3 dla Heat

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ze zamkniety zostal temat z RS dalsze rozmowy o Bulls i ich przeciwnikach powinny byc kontynuowane w tym temacie.

Na poczatek Heat... czy sa do przejscia przez nasz mlody zespol? Wedlug mnie szanse rozkladaja sie 40% Bulls 60% Heat. Jednak nie byl bym fanem Bykow gdybym nie wierzyl w ich zwyciestwa. Wiec rozum mowi - porazka, serce podpowiada BULLS musza wygrac!!!

zapraszam rowniez do rozmowy fanow Heat, bedzie goraco ale ciekawie... :wink: :lol:

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Seria zapowiada si臋 na ciekaw膮 dla kibic贸w obu stron, ale niestety troch臋 jednostronn膮. Nie wyst臋pujemy w roli faworyta- to pewne. Powod贸w jest wiele, ale po kr贸tce zajm臋 si臋 najwa偶niejszymi dwoma.

1. frontcoard- tutaj przewaga Heat jest ogromna. Shaq, Haselm, Zo to trio, kt贸re mnie poprostu przera偶a. Jedyna nadzieja w tym, 偶e Noc b臋dzie wykorzystywa艂 przewag臋 szybko艣ci nad rywalami, ale co z tego jak So-Zo to naprawd臋 niebezpieczny duet pod koszem, kt贸ry ostudzi ch臋cie ch艂opak贸w do cz臋stych penetracji. Najgorsze jest to, 偶e nie bardzo jest kogo postawi膰 przeciw Shaqowi w D. Sweet jak gra to znowu gra ma艂o, do tego 艂apie szybkie i niepotrzebne faule. A jakby tego by艂o ma艂o to brak mu cm do powstrzymania O'Neala. Othella to samo, Tyson za chudy, a wiemy, 偶e Skitels nie b臋dzie chcia艂 za bardzo stawia膰 go przeciw SO, bo jego obrona i zbi贸rki s膮 potrzebne, a siedz膮c na 艂awce za faule nie b臋dzie zbiera艂 i broni艂...oczywi艣cie w kluczowych momentach je偶eli takie b臋d膮 i b臋dzie jeszcze m贸g艂gra膰 powinien pilnowa膰 Shaqa, ale na pewno nie oprzez ca艂e spotkanie, bo to by艂aby masakra

2. Wade- ten problem niby ch艂opaki z Chicago potrafili cz臋艣ciowo pokona膰, bo skuteczno艣膰 Wade'a by艂a katastrofalna w meczach z Bulls, ale jednak zawsze na wa偶ne momenty Wade potrafi艂 si臋 zmobilizowa膰 i pokazywa艂, 偶e potrafi z Shaqiem u boku prowadzi膰 zesp贸艂 do zwyci臋stw. Je偶eli Duhon z Kirkiem wytrzymaj膮 fizycznie gr臋 przeciw niemu mo偶e by膰 niespodzianka w postaci dw贸ch wygranych spotka艅

Heat co tu do偶o pisa膰 wydaj膮 si臋 lepiej pouk艂adan膮 dru偶yn膮. Dziwnie mi si臋 to pisze po tym co pisa艂em przez RS, ale jednak osoba Shaqa jeszcze co艣 znaczy i nawet Walker sta艂 si臋 w przydatny. Maj膮 przede wszystkim wi臋cej pod koszem, ale nie zapominajmy, 偶e z obwodu jest te偶 wiele opcji, kt贸re mog膮 punktowa膰. Bulls opieraj膮 si臋 g艂贸wnie na grze ma艂ych i to niestety jest wielka bol膮czka. Nasi podkoszowcy b臋d膮 musieli si臋 ostro napoici膰, 偶eby zdoby膰 pts, ale nie jest to niemo偶liwe. Jedyny spos贸b to zabiega膰 drani. Tutaj zdecydowan膮 przewag臋 maj膮 Byki. M艂odzi, sprawni i z dobr膮 kondycj膮, kt贸rej kilku graczom w Heat brakuje czy to przez mas臋 czy przez kontuzje, kt贸re na pewno odbij膮 si臋 na grze. Ale nakr臋canie akcji jak najbardziej nie. Du偶o ruchu, ale nie prowadz膮cego do szale艅stwa, w kt贸re ch艂opaki lubi膮 popada膰. Ci臋偶ko b臋dzie to kontrolowa膰, bo nawet Duhon czasami po wp艂ywem emocji odpala tr贸jki w 5tej sekundzie akcji :P.

Zobaczymy jak b臋dzie. Ja typowa艂em Heat w sze艣ciu meczach i tego si臋 b臋d臋 trzyma艂, cho膰 wydaje mi sie, 偶e b臋dzie to naprawd臋 trudny do wywalczenia wynik. Bardziej realne jest 4-1, a mo偶e nawet 4-0. Wiem, 偶e bolesne, ale niestety prawdziwe :?

Jeszcze nie w tym roku...

GO BULLS

PS: Doda艂em ankiet臋, mam nadziej臋, 偶e Infiniti sie nie obrazi :P

Odno艣nik do komentarza

No tu faworytem jest zesp贸艂 Miami. Atutem Chicago jest to 偶e w ich zespole nie ma typowego lidera. W ko艅c贸wkach meczy nie wiadomo kto we藕mie ci臋偶ar gry. Czy b臋dzi臋 rzuca艂 Gordon czy Hinrich albo jeszce Nocioni.Tak wi臋c moim zdaniem b臋dzie 4-2 dla Heat.

Odno艣nik do komentarza

Nie ma raczej w膮tpliwosci kto jest faworytem tej serii. Sa nimi Heat i dla mnie osobiscie to wyglada na cos podobnego do serii Heat-Nets rok temu. Heat sa stabilni a Bulls wpadaja do PO rozpedzeni i zapewne jak rok temu Nets tak teraz oni zostana ostudzeni. Wydaje mi sie tylko ze Bulls beda mieli troche wiecej szczescia i uda im sie wygrac jeden z wyrownanych mecz w United. Og贸lnie to przewiduje tkai przebieg ze w Miami Heat beda rzadzic a w Chicago wynik bedzie na styk i bedzie ciekawie. Atutem Heat jest si艂a podkoszowa ktora zapewnie zostanie wykorzystana. Juz sam Shaq to spore zagrozenie a do tego jezeli Zo wroci na nastepne mecze serii. Mysle ze tutaj tez moze byc podobna r贸znica jak rok temu tyle ze Bulls wypadaja troche bardziej korzystnie niz New Yersey rok temu. Spodziewam sie wiec ze HEat mimo swietnej gry Wade'a bardzej beda szukac gry pod koszem, bo stamtad po prostu punkty beda im 艂atwiej przychodzi艂y. Og贸lnie to przewiduje raczej bezbolesne przejscie Heat, ktorym uda艂o sie opanowac ba艂agan z poczatku sezonu. Bulls sa w stanie urwac jeden mecz u siebie.

M贸j typ: 4-2 ew 4-1 dla Heat.

Odno艣nik do komentarza

Ja nie wierze w to ze miami wygra z nami 4-0, sami zobaczcie jak grali w sezonie zasadniczym, jak by艂 ograniczany Wade w meczach z nami, gra艂 na fatalnej skuteczno艣ci. Te mecze pokazuj膮 偶e da si臋 z nimi wygra膰, oczwi艣cie na ostatni mecz trzeba przymkn膮膰 oko bo wida膰 by艂o 偶e Miami odpu艣ci艂o. Oby Zo nie gral w zadnym meczu, bo jezeli zagra to nasza strefa podkoszowa jest biedna, raczej nie bedzie co liczyc na punkty z pod kosza, a Shaq, Mourning i Haslem moga troche narzucac. W kazdym badz razie jezeli utrzymamy form臋 z ko艅c贸wki, ch艂opaki dalej bada gra膰 wspania艂膮 koszyk贸wk臋, ogranicz膮 Wade, a Shaq bedzie gra膰 na swoich statach z RS (nie przebudzi sie i bedzie dawac po 30 ppg) to mamy szanse urwa膰 im 2 mecze. I tak w艂a艣nie da艂em, nie licze na nasze zwyci臋stwo bo prawda jest taka 偶e Miami w por贸wnaniu z nami jest pot臋偶ne, ale 4-2 jest bardzo mo偶liwe.

GORDON LICZE NA CIEBIE W 4 KWARTACH!

Odno艣nik do komentarza

W dwoch wygranych meczach z Heat w RS byla zacieta walka, ale wygrali rywale. Dzis podbnie zachowali zimna krew i dobrneli do konca z wieksza liczba punktow niz my. Napewno wynik dzisiejszego meczu daje nam nadzieje na przyszle potyczki w tegorocznym PO. Wydaje mi sie, ze Byczki sa w stanie wygrac jeden mecz w Heat i jeden w Chicago.

Dzis slabo zagral Luol, reszta w miare na poziome, wlasnie to jego punktow braklo do wygranej.

Co do Wade'a, on sam zawsze przyznaje, ze mecze w Chicago sa dla niego pieklem i poprostu nie umie on tam grac, ale wydaje mi sie ze to jest takiego rodzaju zawodnik, ktory umie sprezyc sie w odpowiednim momencie.

Shaq?Nie jest to juz ten zawodnik, ale ze swoim doswiadczeniem i brakiem dobrych, wysokich zawodnikow w Bulls bedzie on w stanie zdobywa po 22-25pkt w tej serii, a jesli zajdzie taka potrzeba moze zadecydowac tez o losach meczu (chyba ze ma rzucac osobiste :P )

W dwoch nastepnych meczach nie wystapi najprawdopodobniej Haslem, jest to jakis plus dla nas.

Odno艣nik do komentarza

Chicago Bulls - Miami Heat 106:111

(24:26, 27:37, 31:24, 24:24)

Pts Chicago:

35-B.Gordon

19-K.Hinrich

18-A.Nocioni

Rebs Chicago:

16-A.Nocioni

7-T.Chandler

5.M.Sweetney

Pts Miami:

30-D.Wade

27-S.O'Neal (nie zatrzymali Shaqa)

17-J.Williams

Rebs Miami:

16-O'Neal

7-U.Haslem

5-A.Walker

B.Dobry mecz Shaqa (27pkt,16zb,6bl(!),11-16FG), Wade 30pkt przy slabej skutecznosci 8-21 do tego 11asyst. Brawa dla Bena Gordona kt贸ry rzucil 35pkt, przy niezlej skutecznosci, oraz dla Nocioniego ktory zebra艂 16 pilek z tablic ( w tym 2 w ataku)

Odno艣nik do komentarza

Brawa dla Nocioniego. Zainteresowni wiedza, jakie mam o nim zdanie, do tego zrobilo sie z niego cos na wzor boiskowego zbira, ale najpewniej to jego zasluga jest zachowanie Haslema. Ale Udonis niech sie uczy, bo w tym sezonie, zamiast byc okazem spokoju jak roku temu, za czesto daje sie poniesc emocjom. Ale jest Walker. W pierwszym meczu za duzo punktow nie zdobyl, ale moze teraz zapelni luke na swojej podstawowej pozycji, a na SF wlezie z powrotem Posey. Jak tam czytam, to w grze Bulls wiele rzeczy dobrze sie ukladalo i glownie na ilosc fauli wskazuje sie przy wymienianiu powodow porazki. Sa tez podobno nierowni, wiec licze, ze w drugim meczu Miami wygra pewniej. Ale ze Heat to solidna firma tylko czasami, to potem w Chicago moze byc roznie. Stawialbym na 4-1 dla MIA, ale moze byc 4-2. O czyms gorszym wole nie myslec, ale chyba az takiego do艂a miec nie beda.

Odno艣nik do komentarza

Szak powiedz mi ile meczy Bulls w tym Rs widzia艂e艣, 偶e oceniasz Noca po jednym wydarzeniu (ok dw贸ch, bo dzi艣 te偶 punk膮艂 Wade'a). Sprawa domniemanego faulu na Haselmie jest nierozstrzygni臋ta i nie znalaz艂em info jakoby to faulowa艂 (je艣li faul faktycznie by艂) Nocioni. Mo偶e Haselm, kt贸ry w tym sezonie ma ze sob膮 problemy poprostu nie wytrzyma艂 presji i da艂 dupy. Ja b臋d臋 Noca broni艂- gra twardo, ale nie zalicza si臋 do grona brudnych graczy, czasami zagra nie przepisowo, ale ka偶demu to si臋 zdarza. To nie jest gracz w typie Malone'a, kt贸ry 艂akciami dawa艂 ka偶demu po ryju, czy Rodmana, kt贸ry z prowokacji uczyni艂 mistrzostwo. To poprostu twardy gracz, a 偶e akurat Haselm dwa razy wylecia艂 w, meczach z Bulls to ju偶 nie m贸j problem, tym bardziej nie Noca. Twardym trzeba by膰 a nie mni臋tkim jak m贸wi艂 Killer :wink:

Mecz musia艂 by膰 zajebisty. Tylko znowu od cholery fauli i wycieczek przeciwnika na FT :?. Wade znowu skuteczno艣ci膮 nie grzeszy艂, ale znowu jak trzeba by艂o to pokaza艂 z jakiej jest gliny, Shaq spacerowo zaliczy艂 swietny meczyk. Czyli dwa problemy o kt贸re si臋 najbardzoej ba艂em daj膮 o sobie zna膰 ju偶 w g.1. Ale najwa偶niejsze, 偶e ten mecz pokaza艂, 偶e Heat 艂atwo mie膰 nie b臋d膮 i za pewmnie czu膰 si臋 niemog膮, bo Byczki tylko czekaj膮 na takie rozlu藕nienie

Odno艣nik do komentarza

ja mecz widzialem na zywca tzn od konca pierwszej kwarty.

Nie bede sie wdawa艂 sie w polemike z fanem Heat, ktory wyrobione zdanie na temat Nociego mia艂 juz rok temu, zdanie kt贸re niejak ma sie do rzeczywistosci u umijetno艣ci gracza, ale co tam wolny kraj kazdy uwaza jak chce.

Ale, albo ja by艂em slepy albo ci co pisali opisy do tego meczu,jezeli Noci mia艂 jaks spory udzi膮艂 w zajsciu z Haslemem. Oczywiscie akcje widzia艂em tylko raz ale wygal膮dalo to tak ze po zbi贸rce Udonisa Deng z Nocim chyba wzieli go w kleszcze i Deng nieczysto wybi艂 pi艂ke (faulowa艂) Udonis w pogoni za nia rypn膮艂 o parkiet gwizdka niema koles frustracja nam max wyciaga ochranicz na zeby i rzuca w sedziego: pojebany jak dla mnie, niezapanowa艂 ca艂kowice nad emocjami efekt, szatnia i bay bay Udonis, no ale lepiej winic za wszystko Nocinoego wszak to drewno. :roll:

Meczyk ca艂kiem ca艂kiem, widac ze Pat sie zna na swojej robocie granie na grubego plus mn贸stwo blokow przy pr贸bach pentracji. Z czasem Shaq zmiek艂 ale w koncw贸ce by艂 wa偶na opcja w taku i wolne trafia艂 dosc czesto, w BUlls tradycyjnie odrzucenie na obw贸d i walili z dystansu i jak im w pierwszej po艂wie nie siedzia艂o tak w drugiej wszytko no i daltego mecz by艂 na styku do ko艅ca. Wade Kapitalna ko艅c贸wka (zesjc musi膮艂 w ostatnich sekundach do szatni chyba co艣 naciagnal ) ,Skiles sie pogubi艂 po tych czasach dla siebie bo Gorodn praktycznie nie mia艂 pi艂ki w rekach w ostatniach minutach, zero dobrych pozycji do rzutu czy og贸lnie jakich kolwiek pozycji. Dziwna rzecz to spora ilosc minut Denga na 艁Awce.

Solidny nocioni, Kapitalny Gordon, Udana druga po艂owa Kirka pr贸cz ostatnich rzut贸w. Meczy zreszta na torrencie wiec sie prawe obaczy raz jeszcze :roll:

Odno艣nik do komentarza

To co fan Heat wygaduje na temat Nocioniego swiadczy ze albo nie zna sie na podstawach koszykowki albo prowokuje fanow Bulls. Mysle jednak ze to tylko prowokacja bo jesli ktos juz wypowiada sie na tym forum to przynajmniej jakies podstawy ma odnsnie basketu... Fakt, nie kazdy jest fachowcem, nie kazdy siedzi w tym po uszy... ale nawet laik patrzac na same statsy Nocioniego wie ze ten gosc wie o co chodzi na parkiecie...

Co do pierwszego meczu przeciwko Heat to zarowno gra jak i rezultat pokazuje wyraznie ze Chicago nie podda sie tak latwo. Mecz na styku wlasciwie do ostatnich sekund. Szkoda tylko ze nie udalo sie utrzymac dominacji ktora przyszla na 8-7 minut przed koncem. Wtedy to Bulls prowadzili 4 pktami i wydawalo sie ze to decydujace uderzenie zadadza wlasnie Byki. Znajac doswiadczenie, wlasnie po doskonalych czwartych kwartach Byki potrafia przechylic szale zwyciestwa na swoja strone. Wczoraj moim zdaniem zabraklo troche konsekwencji w koncowce, zabraklo porzadku na parkiecie i konstruowania akcji z glowa...

W kolejnych meczach trzeba jednak zwrocic wieksza uwage na Shaqa, moim zdaniem w pierwszych kwartach powinno sie go bardziej prowokowac do fauli, ktorys z naszych ( Ben albo Kirk) powinni grac wlasnie na Shaqa, ktory duzo blokuje a wtedy jest szansa ze zlapie szybko faule. W tym meczu ONeal mial za duzo swobody, wygladalo to tak jakby mieli przykazane ze wszystko co rzuca Shaq ma byc bez faulu no i w konsekwencji przegralismy gownie strefa podkoszowa i rzutami osobistymi.

Odno艣nik do komentarza

Hehe, wy to rzeczywiscie jestescie drazliwi :lol:

Wystarczylo napisac "brawa dla Nocioniego" i juz wszyscy wietrza w tym prowokacje. Akurat to stwierdzenie bylo dosc pochwalne, bo choc goscia nie trawie za rozne rzeczy (obiektywne i subiektywne), to jednak twardy jest. I nie musze ogladac meczow Bulls, by w recapach od czasu do czasu wiedziec, ze kogos stukn膮艂, co dzieje sie juz od zeszlego sezonu. Moze to nie zbir pokroju niektorych szalencow, ktorzy przewineli sie przez lige, jest bardziej zakamuflowany i pewnie jako nie Amerykanin mniej wygadany i bunczuczny, ale c贸偶. Pokazal wiecej charakteru od Haslema i ten drugi sam jest sobie winien. Udal wam sie Noc (jak go nazywanie) w tym sezonie, bo do brudnej roboty dodal troche fajnych statsow ostatnio. Mnie draznia takie typy, ale niezle miec kogos takiego po swojej stronie.

Mam nadzieje, ze ten post dla odmiany bedzie zrozumiany doslownie :)

No chyba, ze znow was prowokuje obnazajac niezmierzone poklady swojej niekompetencji...

Odno艣nik do komentarza

No i nadpobudliwy Udonis dzisiejszy mecz obej偶y z 艂awki rezerwowych. Dosta艂 co prawda tylko (dla nas tylko) mecz zawieszenia, ale zawsze to jaka艣 pociecha dla nas i sygna艂 dla haselma, 偶e nie nale偶y by膰 tak miekkim jajkiem :P

Wade ju偶 zagra i to mnie bardziej niepokoi ni偶 ewentualna gra Haselma. Jedyny plus to fakt, 偶e Dwyane nie dozna艂 偶adnego powa偶nego urazu, ale w g.2 m贸g艂by nie zagra膰 :wink:

Ciekawe czy Zo zagra...

Ciekawie te偶 wypowiedzia艂 si臋 o limitowaniu minut dla Denga w g.1 Skitels. Twierdzi, 偶e m贸g艂 (wow) pope艂ni膰 b艂膮d nie wystawiaj膮c go mi臋dzy innymi w czwartej kwarcie, a graj膮c trzeba maluchami na obwodzie. Co jak co, ale Deng swoimi odwa偶nymi penetracjami m贸g艂by stworzy膰 kilka dogodnych pozycji czy to dla obwodowc贸w, czy nawet Tysona pod samiusie艅kim koszem. Podobno Luol si臋 wkur... na Skitelsa i moim zdaniem mia艂 racj臋. Miejmy nadziej臋, 偶e w ramach rechabilitacji Scott nie b臋dzie chcia艂 zam臋czy膰 ch艂opaka :twisted:

Odno艣nik do komentarza

0-2 stalo sie faktem.

Mecz mogl sie jednak podobac... w kazdym razie ja sie nie nudzilem choc bylo juz nudno gdy Bulls nic nie wychodzilo a Miami robilo z nami co chcialo. Jednak... jak zwykle,,, przebacz mi chicago ze ciagle mam tak slaba wiare. Chicago sie podnioslo i w 4 tej kwarcie powoli i niepostrzezenie odrobili straty... bo w pewnym momencie przewaga Heat z 20 pkta zrobila sie jedynie 4 pkty. Szkoda ze w tym momencie Ben nie wrzucil swojego 6 tego biegu... szkoda tej straty Kirka na 2 minuty przed koncem. Fatalne zagranie do zaskoczonego Tysona... tak sie nie gra w ostatnich waznych minutach meczu. Teraz powiem tego co bym jeszcze do 3 kwarty nie powiedzial. Mecz byl do wygrania tylko trzeba troche spokojniej i rozwazniej grac w koncowych momentach. Mam nadzieje ze powalczymy na wlasnym parkiecie chociaz w przypadku Bykow akurat to gdzie graja w obecnym sezonie nie ma wiekszego znaczenia.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.