Skocz do zawartości

Wszelakie Dyskusje Miedzyligowe

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

problem trybu pobierania FAsów został pięknie udowodniony tegoroczną ankietą - głosy praktycznie pół na pół a organizatorzy na siłę troszeczkę wmawiali, że w tej kwestii problemu nie ma. niechaj uciecha z "prowilqowowashkowego" rozwiązania tej kwestii wpłynie na decyzję o przedłużenie czasu potwierdzania udziału w rozgrywkach - czy później spóźnialscy dostaną zwykłe "fucki" i całoroczna praca ma być zastąpiona spóźnieniem zgłoszenia? wydaje mi się, że poczekanie parę dni tworzy mniej niuansów niż uzupełnianie poszczególnych poziomów następcami z niższych poziomów (rozumiem oczywiście szczęśliwców :tongue: )

edit: w głosowaniu jest remis na ten moment 34:34 :smile:

Edytowane przez goozman

A tak się zastanawiam gdzie jestem w kolejce?

Za niedogranie limitu spotkań ( gdzie na Centrze rozwalililo mi się sporo ludzi i mimo starań nie dałem rady nadrobić czasu gdy w USA nie wchodziłem przez pewien czas w ligę) karnie jestem niżej. W kolejce jestem na szarym końcu czy pierwszy do powrotu wyżej jakby co....

No cóż, skoro termin jest ustalony, to nie wiem, po co go zmieniać dzień przed deadline. Ktoś serio liczył, kiedy Wilq otwierał temat, że wszyscy potwierdzą do 20 września?Skoro w zeszłym roku okazało się, że jest problem przy rekrutacji do 28 września z wyrobieniem się, to przedłużenie terminów teraz, spowoduje te same problemy, co ostatnio.
No właśnie, może pytanie kluczowe czy skrócenie terminu to dobra decyzja (żeby nie było, nie twierdzę, że zła)? Pytanie ile osób w zeszłym roku potwierdziło do 20-go, a ile teraz dla porównania?

Takie podejscie zaklada iz wszystkie rozwiazania sa znane i sprawdzone, a wiec mozna je zaklepac w regulaminie.
Źle mnie zrozumiales, chodzi mi o to, że gdybyś wpisał w regulaminie na koniec zeszłego sezonu, że potwierdzenia na nowy sezon będą do 20.09 to każdy z uczestnikow miałby świadomość, że musi się wcześniej zameldować (to czy to zrobi to inna sprawa) niż to bylo w danym sezonie. A tak, może się zdarzyć sytuacja, że w dniach 21-28 zgłosi się kilku starych uczestników i dowie się że jak chcą grać to 4 liga czeka... Ja na ich miejscu bym się wkur..ł bo każdy z nich może zadać pytanie, dlaczego nie informując o tym wcześniej, został "skrócony" termin? Przecież można było o tym powiedzieć szybciej.Tak samo z ankietami, ja uważam że powinny być robione w środku sezonu (ASW?), kiedy aktywność graczy jest największa, a nie na początku maja/czerwca czy września kiedy 30% olewa już forum, albo jeszcze nie jest aktywna.Zobacz na ankietę, wystarczy ważność tematu, przypomnienie i uzyskanie glosow min. 50% aktywnych GM nie jest klopotem... Dziś mamy 70 osób (a pre season nawet się nie zaczął), podejrzewam w środku sezonu poziom 90-100 byłby do osiągnięcia, a pisales że 40% jest niemożliwe...

W przypadku deadline zaczelismy od czekania na ostatnia chwile, wiec powoli skracamy az znajdziemy optymalny termin.
Jestem za, ale na zasadach znanych wcześniej, a nie wprowadzanych co roku wg (bez obrazy) "widzimisie" admina.Co powiesz komuś kto gra kilka sezonów, zdobył awanse i zgłosi się 21-go?Żeby nie było - nie jestem teraz obrońca olewusow (wręcz byłem za ich karaniem), ale widzę problem przejrzystej informacji/palenia od razu gracza na stosie.Wysłano mobilnie z Tapatalka. Edytowane przez dannygd

Pomijasz, dannygd, jedną zasadniczą sprawę. Te osoby, które miałyby się niby nagle pojawić, nie dały nam możliwości, by się z nimi skontaktować. Nie ustawiły sobie powiadomienia o PMie na forum, podały nieużywany mail na yahoo, nikt ich nie zna. Ewentualne pretensje, że nikt im nie dał znać, że jest w tym roku szybciej, powinny zatem skierować do siebie, a nie do nas.

Za niedogranie limitu spotkań ( gdzie na Centrze rozwalililo mi się sporo ludzi i mimo starań nie dałem rady nadrobić czasu gdy w USA nie wchodziłem przez pewien czas w ligę) karnie jestem niżej. W kolejce jestem na szarym końcu czy pierwszy do powrotu wyżej jakby co....

grasz w ogóle dalej? bo w wątku z potwierdzeniami jesteś wśród tych, którzy zrezygnowali.

ps

namów Elego żeby się zapisał!

- czy później spóźnialscy dostaną zwykłe "fucki" i całoroczna praca ma być zastąpiona spóźnieniem zgłoszenia? wydaje mi się, że poczekanie parę dni tworzy mniej niuansów niż uzupełnianie poszczególnych poziomów następcami z niższych poziomów

Moglbys mi wyjasnic dlaczego tej samej opinii nie mozna napisac odnosnie dowolnie ustawionego deadline?

Wszyscy dostali po kilka PMow. W sierpniu. W polowie wrzesnia i w ten weekend. Nawet jak ktos nie sprawdza maila i skrzynki to wystarczylo raz zajrzec do dzialu by zobaczyc powrot rozgrywek.

problem trybu pobierania FAsów został pięknie udowodniony tegoroczną ankietą - głosy praktycznie pół na pół a organizatorzy na siłę troszeczkę wmawiali, że w tej kwestii problemu nie ma.

Huh?

niechaj uciecha z "prowilqowowashkowego" rozwiązania tej kwestii wpłynie na decyzję o przedłużenie czasu potwierdzania udziału w rozgrywkach

Zwazywszy na to, ze w ostatniej chwili Daily-Tomorrow wskoczylo na prowadzenie to zdanie nabralo zupelnie innego znaczenia niz zamierzales ;-)

To pytanie 29 z regulaminu. Czyli bedziesz brany pod uwage dopiero jak zabraknie GMow bez gwiazdki.

Ale jak slusznie zauwazyl lorak najpierw jest kwestia potwierdzenia udzialu.

Rezygnację potwierdziłem ale z racji że znalazł się chętny na keeperowe spurs a odpuściłem inna ligę to ta jedna jest jednak pokusa spora.

Zastanawiam się a mam czas na cofnięcie decyzji.

Do kiedy deadline ostatecznie?

Dzisiaj do polnocy.

No właśnie, może pytanie kluczowe czy skrócenie terminu to dobra decyzja (żeby nie było, nie twierdzę, że zła)? Pytanie ile osób w zeszłym roku potwierdziło do 20-go, a ile teraz dla porównania?

Jak wspominalem, prawie wszyscy na ktorych czekamy w zeszlym sezonie potwierdzili udzial w sierpniu.

tak, może się zdarzyć sytuacja, że w dniach 21-28 zgłosi się kilku starych uczestników i dowie się że jak chcą grać to 4 liga czeka... Ja na ich miejscu bym się wkur..ł bo każdy z nich może zadać pytanie, dlaczego nie informując o tym wcześniej, został "skrócony" termin?

Byli poinformowani w sierpniu, w polowie wrzesnia i w ten weekend.

Źle mnie zrozumiales, chodzi mi o to, że gdybyś wpisał w regulaminie na koniec zeszłego sezonu, że potwierdzenia na nowy sezon będą do 20.09 to każdy z uczestnikow miałby świadomość, że musi się wcześniej zameldować

Serio wolisz zebym grzebal w regulaminie po terminie jego zatwierdzenia/zaakceptowania?

Tym bardziej w sprawie, ktorej w regulaminie wcale nie bylo??

Przecież można było o tym powiedzieć szybciej. Tak samo z ankietami, ja uważam że powinny być robione w środku sezonu (ASW?),

Tutaj to w ogole pojechales... chcesz zmieniac zasady w trakcie trwania sezonu?

Albo zeby glosowaly osoby, ktore na przyszly sezon zrezygnuja/oleja???

Jestem za, ale na zasadach znanych wcześniej, a nie wprowadzanych co roku wg (bez obrazy) "widzimisie" admina.

Cale te rozgrywki powstaly z widzimisie... ale idac Twoim tokiem rozumowania za rok zaczniemy od ankiety kiedy moze byc poczatek organizacji [przy wysoko ustawionym minimum glosow], potem ustalimy wspolnie kto ma ja prowadzic [bo to tez bylo jedno wielkie widzimisie] i na jakich zasadach mozna tworzyc ankiety/watki/posty zeby przypadkiem nie bylo tam miejsca na jakakolwiek nieustalona improwizacje [czy jakis temat w dziale nie powstal z czyjegos widzimisie???].

Co powiesz komuś kto gra kilka sezonów, zdobył awanse i zgłosi się 21-go?

Ze czekalismy 3 tygodnie i brak odzewu w zadnej formie sugerowal odpuszczenie, wiec ruszylismy dalej.

Nie zrozum mnie zle, czuje sie fatalnie z tym, ze brakuje potwierdzien na wszystkich poziomach drzewka, ale czekanie nie gwarantuje, ze ich przybedzie, ale na pewno gwarantuje pozniejszy start organizowania sie lig.

wiLQ pojechales po mnie równo, szkoda że nie zrozumiales intencji.

1. Nie mowie o zmianie zasad trwającego sezonu, tylko przyszłego. Obecny termin możemy wydłużać lub nie, ją pisze o tym żeby był w regulaminie na przyszłość wpisany termin.

2. Robienie nowego/zmienionego regulaminu tuż przed rozgrywkami w oparciu o zasadę, że czekamy na nowych nie ma sensu - albo ktoś przystępuje do rozgrywek w oparciu o ustalony regulamin(nie ważne kiedy), albo nie. Jak chce coś zmieniać to w trakcie swojego 1 sezonu z myślą o kolejnym. Inaczej ZAWSZE będzie problem z uczestnikami/glosujacymi, a gwarancji uczestnictwa i tak nie masz.

3. Widzę słowo użyte w cudzysłowie stało się idea Twej wypowiedzi, a mi chodziło tylko o to, żeby za rok (Ty lub ktoś inny) nie wpisał terminu 30 sierpień, a w kolejnym 5 wrzesień czy 1 październik, bo takim sposobem ZAWSZE kogoś zabraknie z czystej niewiedzy.

4. Nie wiem czy pamiętasz ale ją byłem raczej przeciwnikiem ankiety do "wszystkiego", ale jak już ma byc i dot. regulaminu to czemu nie opisać jej? Idąc obecna ankieta (IL czy DT), na jakiej podstawie tuż po " zatwierdzeniu" wyników jednej z nich, nie można postawić kolejnej prawie identycznej?

Dajmy na to zwolennicy przegranej opcji, stwierdza że sposób dotarcia był zły, DT trwała krócej od IL, termin końcowy powinien być inny itd. Zapis w regulaminie jasno wykluczy takie działanie i wskaże dalsze kroki.

Rozumiem obawy o zbytnią formalizacje (w końcu to zabawa), ale pamiętaj że mówie tylko o kluczowych elementach regulaminu, a nie każdym "widzimisie"...

Ps. W regulaminie jest mnóstwo bardziej błahych tematów niż deadline czy ankieta dot. jego zmiany...

Wysłano mobilnie z Tapatalka.

Zgadzam się z dannym że wpisanie w regulaminie corocznego deadline na potwierdzenie udziału ma jak najbardziej sens.

Nawet jakby to miało być 20.09 czy 30.09 niech będzie jasne i nie będziesz musiał się Wilq czuć wtedy fatalnie że ktoś się nie zgłosił i musiałeś go zdegradować.

Przecież może to działać od następnego sezonu i nie musimy robić na to żadnej ankiety ;)

I ta sama data byłaby deadline na głosowania w ewentualnych ankietach przedsezonowych.

I po tym dniu nie ma zmiłuj się.

A w trakcie sezonu dlaczego nie można robić ankiet czy też zmieniać regulaminu w założeniu że zmiana obowiązywać będzie od następnego sezonu?

Przecież w sezonie większość regularnie odwiedza forum i łatwiej zbierać głosy niż przed sezonem bo zawsze ktoś może powiedzieć że urlop, wakacje, bo to przed sezonem, że nie spodziewał się że tak wcześnie i takie tam gadki .

ja się poddaję, pisanie tutaj i tak nie ma sensu bo Wolfie i tak zaraz HUH-nie , prychnie, piernie czy użyje innego zamerykanizowanego układu dźwiekonaśladowczego, by dowodzić, że jego racja jest racjejsza. salut!

Ale czego byś oczekiwał, skoro opcje są zasadniczo dwie: potulnie przyjmiemy Twoją opcję, albo z bólem serca po straconych graczach uznamy wersję wiLQa?

WiLQ wspierany przez zdanie paru innych osób, którym nie jest wszystko jedno, jak milczącej większości, trzyma się pierwotnej wersji, do której 3 tygodnie temu nikt nic nie miał. Ty się z kolei bulwersujesz, nie wiedzieć po co, że nie chce zmienić zdania. Jakbyś chociaż obiecał, że ustalisz u Borysa, jakie emaile są podpięte pod konta na forum, to by było na co czekać :> Sądzę bowiem, że wiara w to, że brak potwierdzeń do tej pory wynika z faktu, że ktoś pamięta o tym, że może się zgłaszać do końca września i specjalnie czeka na ten moment z pojawieniem się na forum, jest irracjonalna.

apelowałem o rozpatrzenie opcji przedłużenia terminu potwierdzeń, bo sądziłem, że ten (wydawałoby się) prosty manewr ułatwiłby koordynację tworzenia poszczególnych lig - sam mam to w dupie, nie mam tu nic do ugrania. roztrząsanie tematu, rozbieranie wypowiedzi na części pierwsze i używanie huh-ów itp po prostu już mnie męczy także składam oręż obrońcy spóźnialskich i zamykam ryjka

o opcji Tomorrow już nic nie dodaję (oprócz tego że jest fajniejsza :) )

ją pisze o tym żeby był w regulaminie na przyszłość wpisany termin.

Zgadzam się z dannym że wpisanie w regulaminie corocznego deadline na potwierdzenie udziału ma jak najbardziej sens.

Nawet jakby to miało być 20.09 czy 30.09[...]

Przecież może to działać od następnego sezonu i nie musimy robić na to żadnej ankiety ;)

I ta sama data byłaby deadline na głosowania w ewentualnych ankietach przedsezonowych.

I po tym dniu nie ma zmiłuj się.

Wszystko trzyma sie kupy tylko jest jeden drobiazg: jaki ten termin ma byc i dlaczego akurat taki? Co wiecej, przeciez zeszloroczny deadline powstal tez przez moje widzimisie! A tu sie okazuje, ze rok pozniej to juz sie nadaje do wyrycia w kamieniu...

2. Robienie nowego/zmienionego regulaminu tuż przed rozgrywkami w oparciu o zasadę, że czekamy na nowych nie ma sensu - albo ktoś przystępuje do rozgrywek w oparciu o ustalony regulamin(nie ważne kiedy), albo nie. Jak chce coś zmieniać to w trakcie swojego 1 sezonu z myślą o kolejnym. Inaczej ZAWSZE będzie problem z uczestnikami/glosujacymi, a gwarancji uczestnictwa i tak nie masz.

W tym miejscu musze przyznac, ze nie rozumiem skad wytrzasnales ta zasade ani z czym dyskutujesz...

bo wg mnie sa zupelnie inne powody stojace za takim podejsciem do regulaminu i ankiet [o czym nizej].

3. Widzę słowo użyte w cudzysłowie stało się idea Twej wypowiedzi, a mi chodziło tylko o to, żeby za rok (Ty lub ktoś inny) nie wpisał terminu 30 sierpień, a w kolejnym 5 wrzesień czy 1 październik, bo takim sposobem ZAWSZE kogoś zabraknie z czystej niewiedzy.

Jesli odpowiednio wczesniej wysle PMa to nikogo nie zabraknie z czystej niewiedzy. Piszecie jakby brakowalo 3/4 ludzi w rozgrywkach, a nie kilku sztuk, ktorych pewnie bedzie brakowalo i za tydzien.

4. Nie wiem czy pamiętasz ale ją byłem raczej przeciwnikiem ankiety do "wszystkiego", ale jak już ma byc i dot. regulaminu to czemu nie opisać jej?

Poniewaz tylko dwie osoby sie zainteresowaly tematem jak maja powstawac ankiety...

A w trakcie sezonu dlaczego nie można robić ankiet czy też zmieniać regulaminu w założeniu że zmiana obowiązywać będzie od następnego sezonu?

Przecież w sezonie większość regularnie odwiedza forum i łatwiej zbierać głosy niż przed sezonem bo zawsze ktoś może powiedzieć że urlop, wakacje, bo to przed sezonem, że nie spodziewał się że tak wcześnie i takie tam gadki .

Poniewaz nie wiadomo kto bedzie gral w nastepnym sezonie.

I wybaczcie, ale chyba macie jakas luke w pamieci jesli uwazacie, ze w sezonie wiekszosc regularnie odwiedza forum... bo ja dobrze pamietam te niektore polmartwe ligowe watki i tylko we wrzesniu wszyscy musza byc na forum [zeby potwierdzic, dlatego wtedy sa ankiety i zmiany zasad!].

ja się poddaję, pisanie tutaj i tak nie ma sensu bo Wolfie i tak zaraz HUH-nie , prychnie, piernie czy użyje innego zamerykanizowanego układu dźwiekonaśladowczego, by dowodzić, że jego racja jest racjejsza. salut!

Tja, po co sie silic na odpowiedz jak mozna zignorowac argumenty i uznac, ze to widzimisie...

Ej, serio, mam coraz mniej entuzjazmu by sie tym wszystkim zajmowac, wiec przestancie traktowac moje wypowiedzi jako dyktatorskie bronienie status quo - jak ktos ma ochote/wiedze by sie zajac organizacja to niech sie zglosi, a to przejmie bez walki. Ale zwazywszy na to, ze duzo wiecej osob sie czepia tego co robie niz dziekuje to nikomu nie polecam tej funkcji... wyjatkowo niewdzieczna i czasochlonna.

Ale czego byś oczekiwał, skoro opcje są zasadniczo dwie: potulnie przyjmiemy Twoją opcję, albo z bólem serca po straconych graczach uznamy wersję wiLQa?

WiLQ wspierany przez zdanie paru innych osób, którym nie jest wszystko jedno, jak milczącej większości, trzyma się pierwotnej wersji, do której 3 tygodnie temu nikt nic nie miał. Ty się z kolei bulwersujesz, nie wiedzieć po co, że nie chce zmienić zdania. Jakbyś chociaż obiecał, że ustalisz u Borysa, jakie emaile są podpięte pod konta na forum, to by było na co czekać :> Sądzę bowiem, że wiara w to, że brak potwierdzeń do tej pory wynika z faktu, że ktoś pamięta o tym, że może się zgłaszać do końca września i specjalnie czeka na ten moment z pojawieniem się na forum, jest irracjonalna.

+1.

apelowałem o rozpatrzenie opcji przedłużenia terminu potwierdzeń, bo sądziłem, że ten (wydawałoby się) prosty manewr ułatwiłby koordynację tworzenia poszczególnych lig

Hmmmmm, moze z tego wynika nasza roznica zdan - bo manewr jest prosty, ale dlaczego uwazasz, ze pozniejszy deadline ulatwi koordynacje tworzenia lig? Wg mnie jest wrecz przeciwnie, chyba lepiej najpierw ogarnac stare ligi by potem zabrac sie za nowe, a nie wszystko na raz?

Swoja droga, zaraz wrzuce w watku o potwierdzeniach post wstepny do losowania, ktory dobrze by bylo by ktos sprawdzil... ze szczegolnym uwzglednieniem zastepstw i czy nikogo potwierdzonego nie zgubilem ;-)

Wilq miłościwie nam panujący!

Naprawdę doceniamy to co robisz i dziękujemy bardzo za to że próbujesz to ogarnąć i jakoś okiełznać, że ponaglasz przypominasz i robisz pewnie wiele różnych rzeczy o których nie mamy pojęcia, zamiast np. klapnąć w fotelu i sączyć drinka, piwko, albo jakiś inny soczek jak kto woli.

Naprawdę i nie ma w tym niczego podszytego szyderstwem ironią czy czymkolwiek.

Ale to nie znaczy że nie możemy dyskutować czy np. mieć jakiegoś innego zdania.

Przecież te nasze różne ankiety i dyskusje mają na celu ulepszenie rozgrywek i skoro to dopiero 3 sezon to pewnie wiele rzeczy jest do dopracowania.

I jednym z nich jest właśnie wpisany do regulaminu termin deadline który w głównej mierze Wilq jest dla ciebie żebyś nie musiał się czuć fatalnie, że kogoś zdegradowałeś, a przecież mogłeś jeszcze jeden dzień poczekać. I ewentualnie kolejny i jeszcze jeden.

Możesz ten termin wpisać jak chcesz - jakąś konkretną datę (w granicach rozsądku, żeby nie było to w sierpniu) albo na 4-5 tygodni przed startem NBA, jak uważasz.

Ale jak ją wpiszesz teraz i będzie działać to od następnego sezonu to nikt Ci nie zarzuci że jesteś dyktatorem, każdy miał okazję się zapoznać z regulaminem i do widzenia.

Dura lex, sed lex. 

Ale to nie znaczy że nie możemy dyskutować czy np. mieć jakiegoś innego zdania.

Przecież te nasze różne ankiety i dyskusje mają na celu ulepszenie rozgrywek i skoro to dopiero 3 sezon to pewnie wiele rzeczy jest do dopracowania.

Wszystko super i do tego przeciez zachecam, ale zwroc uwage na reakcje jak sa dwie strony dla jednego tematu... gdy nie ma kompromisu miedzy nimi organizacyjnie mnie to stawia w takiej sytuacji... http://www.obrazki.jeja.pl/16376,anegdota-o-czlowieku-na-osle.html

I jednym z nich jest właśnie wpisany do regulaminu termin deadline który w głównej mierze Wilq jest dla ciebie żebyś nie musiał się czuć fatalnie, że kogoś zdegradowałeś, a przecież mogłeś jeszcze jeden dzień poczekać. I ewentualnie kolejny i jeszcze jeden.

To nic nie zmieni, kazde olanie jest jak policzek w twarz i kop w tylek ;-)

Możesz ten termin wpisać jak chcesz - jakąś konkretną datę (w granicach rozsądku, żeby nie było to w sierpniu) albo na 4-5 tygodni przed startem NBA, jak uważasz.

Ale wlasnie haczyk tkwi w tym, ze nie wiem jaka date wpisac! IMO w zeszlym sezonie okazala sie zbyt pozna, wiec w tym przesunalem wczesniej, ale jeszcze nie znamy jej efektow, wiec ciezko ja ocenic. Generalnie uwazam, ze sam pomysl stalej daty deadline jest dobry i warty zapisku w regulaminie, ale jest za wczesnie na jego realizacje.

To nic nie zmieni, kazde olanie jest jak policzek w twarz i kop w tylek ;-)

Bo bierzesz to zbyt osobiście. Choć może to akurat jest fajne ale długo tak nie pociągniesz ;)

Musisz uznać że nie byli godni udziału i tyle. Odsiewanie plew i takie tam - inne spojrzenie na to samo ;)

Ale wlasnie haczyk tkwi w tym, ze nie wiem jaka date wpisac! IMO w zeszlym sezonie okazala sie zbyt pozna, wiec w tym przesunalem wczesniej, ale jeszcze nie znamy jej efektow, wiec ciezko ja ocenic. Generalnie uwazam, ze sam pomysl stalej daty deadline jest dobry i warty zapisku w regulaminie, ale jest za wczesnie na jego realizacje.

Moim zdaniem nie wcześniej niż tak jak w tym roku czyli 20.09 ale nie później niż 30.09. Może 25.09 - to będzie conajmniej miesiąc przed startem NBA.

Przecież nikt nie będzie draftował we wrześniu a tydzień w październiku wystarczy żeby ustalić draft

Tylko wpisanie sztywnej daty przyzwyczai wszystkich do nawyków.

I jak zrobisz to teraz w chwili gdy wszyscy tu zaglądają to może sobie to wbiją do głowy bo na co czekać tym bardziej że jak twierdzisz potem wątki powoli umierają i mało kto tu zagląda nawet w sezonie ;)