Skocz do zawartości

Nowy sezon w NCAA. Kentucky vs Kansas?

ignazz

KTO MISTRZEM NCAA  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. KTO MISTRZEM NCAA

• Kansas z Wigginsem
      20
    • Kentucky z Randle'em
      9
    • Inna ekipa
      14

Rekomendowane odpowiedzi

Nie przekonuje mnie coś ten Embiid,kolejny wyskakany murzyn,troche lepsza wersja Ibaki.Ja wiem,że gościu gra kilka lat w kosza,jest to fajna historia itp. ale co on zrobi w ataku przeciwko takiemu Hibbertowi?Nigdy w życiu nie wybrałbym go ponad Parkerem.

Oczywiście, że lepsza wersja Ibaki - w każdym aspekcie. Może oprócz polowania na bloki, bo tutaj obaj będą czołówką ligi. Ale reakcje na podwojenia, rzut, post moves, put backi. Dodaj mu dobrego rozgrywającego, który uruchomi go na p&r w jeszcze większym aspekcie i masz pełen pakiet w ataku. Więc tak - lepsza wersja nie tylko Ibaki, ale też Hibberta, Lopeza, Howarda czy nawet Gasola. A różnica między większością obecnych centrów, a nim jest taka, że nie gra tylko w obronie, a w ataku czeka na alley'a, albo na dostarczenie mu piłki maksymalnie 6 stóp do obręczy. Embiid wygląda i gra inaczej - dostanie piłkę to sam sobie coś może wykreować wykreuje. Obecnie to potrafi 3-4 centrów. A on zakres ruchów w ataku już ma bardzo duży. Wg mnie to nie widzę szans, żeby gość był bustem. O ile Wiggins nieraz znika z meczów, a może się jego rozwój zatrzyma, a Parker możliwe, że już jest bliski swojego szczytu, tak Embiid (z racji pozycji na boisku, czyli brak wielu wartościowych centrów, a także podstaw) nie ma praktycznie szans skończyć źle. Reszta czołówki też raczej nie zawiedzie, ale Embiid ma największe szanse na bycie superstarem. Reszta może być czołówką na swoich pozycjach, ale znajdzie się (przynajmniej na początku ich karier) lepszy LMA na PF, czy James/Durant na SF. A na centrze? Tam się będzie wyróżniał od początku. Nie zdziwię się jak w 2-3 lata będzie najlepszym centrem ligi. Może i do przesady go zachwalam, ale naprawdę radzę na niego chuchać i dmuchać, bo taki center z takim potencjałem i umiejętnościami to wchodzi do ligi raz na 15-20 lat. Hakeem, potem Shaq, a teraz stawiam, że Embiid. Wystarczy trochę highlightów, 2-3 mecze i od razu wyróżnia się na tle wszystkich zdecydowanie. Atletycznych freaków, czy nawet top rzucających w tej lidze się zawsze kilku trafi. Center z takimi skillsami? To wyjątkowa rzadkość. Skoro taki Drummond bez FT i bez umiejętności w ataku jest tak ceniony i mimo wszystko zdobywa tyle punktów oraz już jest uważany za jednego z lepszych centrów to taki Embiid wejdzie do tej ligi z przytupem. 95% pewności.

Widziałem go oczywiście.Nie mówie,że będzie jakimś bustem,ale nie wierze też że bedzie jakimś superstarem,ale chciałbym się mylić :).W NBA zniknie jego przewaga nad resztą pod względem atletyzmu.W ogóle na jakiej podstawie oceniacie gdzie jest sufit takiego Parkera?

Karnowski to w ogóle przystępuje do draftu w tym roku?

Widziałem go oczywiście.Nie mówie,że będzie jakimś bustem,ale nie wierze też że bedzie jakimś superstarem,ale chciałbym się mylić :smile:.W NBA zniknie jego przewaga nad resztą pod względem atletyzmu.W ogóle na jakiej podstawie oceniacie gdzie jest sufit takiego Parkera?

Karnowski to w ogóle przystępuje do draftu w tym roku?

Jasne, ze nie będzie grał przeciwko tylu białbym kołkom pod koszem, ale też nie widzę specjalnie zawodników, którzy mogliby zdominować go fizycznie. Wręcz przeciwnie - jest dużo bardziej zwrotny niż większosc C w lidze, szybszy, lepiej panuje nad piłką i potrafi konczyc spod kosza - poza tym rame ma całkiem fajną, wiec pare lbs mięsni mu na pewno jeszcze przybędzie.

W NBA zniknie jego przewaga nad resztą pod względem atletyzmu.

to samo można powiedzieć o Parkerze, który nawet w NCAA ma problemy przeciwko bardziej atletycznym rywalom.

różnica? Embiid nawet jak na NBA ma świetne warunki, atletycznie przewaga nie będzie taka duża, ale nadal będzie.

pod względem pracy nóg już teraz przewyższa większość zawodowców.

Wiem że to pytanie pada po raz enty,ale jak widzicie dalszą przyszłość Karnowskiego.Oglądałem parę spotkań w tym sezonie i na prawdę radzi sobie bardzo fajnie ciekaw jestem jak to się dalej rozwinie.

Radzi sobie fajnie to troszkę za mało. Pisałem już wcześniej, obejrzałem potem jeszcze jedno spotkanie i odpuściłem, szkoda czasu. Najważniejszy wniosek - Przemek nie umie zdobywać punktów przeciwko zespołom, gdzie najwyższy przeciwnik jest od niego o głowę mniejszy. To czego on chce szukać w NBA ?

Tymczasem Kentucky się ładnie zeszmaciło wczoraj. Randle zagrał chyba najgorszy mecz w tym sezonie, a bracia Harrison wygladali jakby im się nie chciało. Kolejny raz potwierdziło się, że UK to masa talentu bez pomysłu na gre. Chyba, że ma się taką pakę jak Davis, Kidd-Gilchrist, Jones, Tigue... ale to inna historia.

Dzisiaj natomiast Wiggins Fever przeciwko Iowa State, czyli powinny być głośno i rozrywkowo, bo Cyclones nie słyną ze swojej obrony. :)

A Mc Dermott ostatnio gra jak natchniony. Kolo ma niewiarygodny talent do rzutów. Szybko się składa. Nie ma totalnie atletyzmu ale całkiem nieźle wjeżdża pod kosz i nteligentnie w obronie się ustawia. W takim Memphis to byłby jak samorodek albo jakby trafił do Detroit

Za to bracia Harrison mieli iść w TOP 7 obaj a jak na razie to jest totalna klapa

P.S. Po obejrzeniu dwóch meczy Hoosiers moim zdaniem Vonleh bije na łeb hypowanego tu Randle. W tej chwili może jeszcze nie ale Vonleh za 3-4 lata będzie bestią po obu stronach parkietu. A to jak on walczy o zbiórki. Rewelka

ALE MECZ! Chyba najlepszy jaki do tej pory oglądałem jeśli chodzi o NCAA. Heroiczny bój Duke, szczególnie w dogrywce, gdzie grali bez swoich wysokich (o ile w ogóle można powiedzieć, że takowych mają). W każdym bądź razie czapki z głów przed Duke. Nie mogę zasnąć... ;)