Masud Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Uwaga, Tłoki na 5 min. przed końcem gry w Sacramento prowadzą 9 pkt. (przy najgłośniejszej publice świata)! Czy dadzą radę to spier....? J-Smooth na razie 21pkt. 6/12FG, 2trójki, 7zb., 7as., 4prz., 4bl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Szkoda mi Smitha, o blok do 5x5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xamel Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Moja ocena sytuacji w pistons (na podstawie kawałka meczu z warriors ): Jennings kreuje głównie jumpshoty z których większość jest kontestowana. Wróć, napiszmy to inaczej w końcu trzy koła są dobre: To co robi Jennings w wyniku daje głównie kontestowane rzuty z których większość jest jumpshotami po których zazwyczaj nie ma komu zbierać z tablicy. Bynuminimia zwany też Willie B. Koyote kreuje chaos którym zaraża obronę przeciwnika i produkuje open looki, oraz otwiera drogę do kosza, albo powoduje że zdezorganizowana obrona gubi się na zbiórce. Co daje wysokim pistons szanse na odnowienie akcji. Czyli w zasadzie grając Jenningsem pistons strzelają sobie w nogę. Ktoś kto widział więcej pistons może to zweryfikować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Will Bynum przede wszystkim atakuje kosz, gra z Drummondem, jest pass first i ogólnie gdyby nie momenty, kiedy jego "fire" zaczyna być zwykłym płomieniem z zapalniczki, a on ciągle gra jakby nic się nie działo - to byłby starterem w lidze. Bynum-CP-Singler-Josh-DRE to powinien być najlepiej funkcjonujący lineup Pistons na papierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lk#1 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Nigdy się nie spodziewałem, że przeczytam, że Will Bynum jest pass first. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaphod Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Bymum jest koniem z klapkami na oczach, który pcha się pod kosz, obojętnie co by się działo. Czasem zauważy tam partnera z zespołu i z tego biorą się te asysty (facet ma dar do aley-oopów). Gdy ma swój dzień, potrafi być do bólu efektywny i efektowny, ale nigdy nie wiesz, kiedy ten dzień nadejdzie. Co do Jenningsa to on jest chory na rzucani i z tego się nie wyleczy. Po prostu czasem musi sobie pierdolnąć zza łuku. Szkoda, bo byłby naprawdę czołowym PG. W każdym razie po Knightcie (niezły zjazd...) i tak jest sporym upgradem. Zawodzi mnie Singler, to koleś od czarnej roboty, ale talentu do tej gry to on nie ma. Dalej wierzę w KCP, koleś w końcu odpali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 W przypadku Jenningsa nie ma się co spodziewać żadnych zmian: "[i've been] trying to please everybody, trying to make sure I was being a pass-first point guard instead of just playing basketball," Jennings said. "If the shot's there, I'm going to take it. If not, then I'm going to pass it." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek9020 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Nie obrażaj Ellisa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xamel Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Jennings ma dobrą technikę rzutu tylko często te rzuty rwie albo rzuca przez ręce. Ciekawe jakby trafiał gdyby rzucał tylko open looki. Przydałby się jakiś point forward Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xamel Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego nie mogą z niego zrobić SG? Przecież to drugi Monta. Bo w obronie byłaby tragedia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaphod Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Para Jennings-Bynum to dla przeciwników absolutny raj, niestety. Z Sivy Cheeks nie korzysta, więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaphod Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Popatrzyłem uważniej w kalendarz i oto, co z tego wynika. Na razie jest bilans 4-7. Maksymalnie wg mnie Tłoki są w stanie wygrać jeszcze 38 meczów. Bilans 42-40 dałby pewnie 6 miejsce na Wschodzie, ale to jest plan optimum. Założenie jest takie, że ogrywamy ogórków u siebie i staramy się coś wyrwać od ekip już poważniej tankujących. To się może udać, chociaż dzisiaj niewiele na to wskazuje. Całe szczęście, że Wschód jest epicko słaby w tym roku. Kolejną bolączką, jaka się pojawia jest brak lidera. Raz Monroe fajnie zagra, innym razem Dre, Smith czy Jennings. Nie ma na kogo liczyć, na czym bazować. A już kompletnie nie wiem kto mógłby być GTG w tej ekipie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masud Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 No i mamy 6-8. Te dwie ostatnie wygrane z Nets i Bucks pewnie Zaphod wliczyłeś w te 42-40? A z Bulls jutro? Jenningsa namówiono do podawania piłki, którą tak uwielbia sobie rzucić. Stuckey korzysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaphod Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Wtedy jeszcze Rose grał, więc nie liczyłem na W. Teraz wygrana z nimi to koniecznośc, tak jak i następne 2 meczyki (LAL, PHI). Można wyjść na plus i zobaczymy co z tego wyjdzie. Drużyny się sypią, u nas póki co (odpukać) jest ok. Meczyk z Bucks był lajtowy, zwycięstwo od początku do końca niezagrożone. Nareszcie dobry występ KCP, cała pierwsza piątka sobie z resztą poszalała + CV. Czyżby zaczęli się zgrywać? Tymczasem chowam "panic button", oby nie był potrzebny w przyszłosci. B. Jennings ma 8,4 APG, w co ktoś tutaj kiedyś wątpił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masud Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Boże, co za lipa w IV kwarcie. W miarę upływu czasu jest coraz gorzej. Obrona Bulls bez Rose i Butlera miażdży tak czy owak. Za to obrona Drumma i reszty nie istnieje. Gibson wygląda jak Shaq, a Hinrich jak Stockton. Na 2 minuty przed końcem 7 pkt. Pistons w IV kwarcie, 21 Bulls. Nie ma jak to się obudzić na oglądanie ulubionego teamu i obejrzeć sobie kawał porządnej padaki w wykonaniu ulubieńców:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaphod Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Wstyd i zażenowanie. Gdy już widać światełko w tunelu, to zawsze jest ono brutalnie gaszone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Błagam, niech już puszczą Stuckeya, Monroe i miejmy za sobą Josha Smitha na SF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomahawk Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Nie chodzi o to żeby wywalić ich byle wywalić. Kto ma towar do wymiany na dwóch najlepszych zawodników Pistons? Mają wziąć Denga, żeby zostać bez niczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaphod Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Żeby 3 L nie było. J.Smith pi*dą jest. No, teraz to już nic mnie nie zdziwi. Ekipa nie broni i w tym jest główny problem. To wszystko jest mięciutkie, każdy zdeterminowany team przestawia ich jak przedszkolak klocki. Smith zaczyna być niewypałem dekady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ice Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Nie oglądałem meczu ale może jakiś fan Pistons mi wytłumaczy co Cheeks ma w głowie... Budzę sie na mecz OKC-GSW, w przerwie wchodze sobie na neta popatrzec jak tam ida inne mecze. Patrze na DET-LAL,a tam połowa trzeciej kwarty, a w niej Drummond 13/11/blok, steal, 5-10 i +9(chyba jedyny wtedy na plus a na pewno z najwiekszym plusem) i wszystko to w 16 minut (!!!). Oglądam dalej GSW-OKC, po meczu wchodzę w boxscory a tam nagle LAL wygrali niszczac w 4q a Drummmond...nie zagrał nawet chwili od czasu kiedy spoglądałem w połowie 3q. ???????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi