ignazz Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Exum a lakers raczej nie, Smart juz bardziej Trudna sprawa mamy taki układ draftu, ze jest to trudne do przeprowadzenia ale cała nadzieja Lakers w JAZZ (!!!): mamy mocny top#3 gdzie nie wierzę że ktoś popełni "błąd" nie biorąc... #1 Wigginsa i Parkera #2 tego "drugiego" #3 76ers mimo ze się łudzi zostanie z niepasującym do Noelsa Embidem i tak go weźmie myśląc "się zobaczy co dalej" mając MCW nie powinni kombinować z kolejnym niskim. IMO byłoby to dla mnie spore zaskoczenie chyba jedynie poparte papierami "na plecy" potem zespoły Magic i Jazz szukają niskich więc #4 Exum lub Smart ( istotny wybór dla Lakers!) #5 ten "drugi" choć jak zostanie Smart to Jazz będą się drapać po głowie czy na pewno go brać bo mają Burke'a inna sprawa, że mogą się zastanaiać mając parę podkoszowych a dziurę na SF czy wysocy Randle i Vonleh są warci picku i skromnym zdaniem chcąc PASUJĄCEGO do nich Jamesa Younga powinni zamienić się pickami z 76ers/Nugs/Orlando (#10-12) wydaje się najbardziej logiczne, ze jedyną szansą na Smarta dla Lakers to właśnie zawahanie Jazz oraz brak trejdu Rondo u Celts #6 no brainer Randle ( raczej go Jazz nie zgarną) jak nie to Vonleh #7 Lakers zostaje ktoś z 2 nazwisk: Smart/Vonleh.....dlatego brałbym McDermonta lub zaryzykował z Saricem który do LA akurat by przybył szybko ;-) obaj ze swoim rzytem świetnie pomagali by Kobasowi - zajęli czyms media oraz pozwolili dokończyć KB karierę bez jakiegoś wielkiego cisnienia... jakby się okazali seryjnymi strzelcami to publika szaleje jeśli nie to KB by nie rozpaczał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Rozwalają mnie czasem Twoje analizy ignazz Lakers, mając raz na dekadę pick w loterii, nie będę się pakować w żadnego niepewnego białasa. Pójdą po najlepszego dostępnego, a ani McDermott, ani Sarić takimi z pewnością nie będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 ło matko McDermott z siódemką... please, make it stop! @Jendras Nie dziwi mnie to akurat, znając Twoje podejście do Gordona ale też tylko Ty widzisz go tak wysoko. Chyba wszędzie jest za parą Vonleh/Randle. Mi chodzi o coś innego. Mają Sullingera, a dodatkowo Bradley ich podobno rozczarował. Te dwie sprawy składają mi się w to, że raczej postawią na kogoś z obwodu. @bb Moim zdaniem Smart mógłby grać obok Rondla. To silny combo. W dodatku te ciągłe doniesienia, że RR jest albo blisko wylotu, albo pewny pozostania. Nic nie jest pewne. Mnie nawet nie zdziwi, jeśli poleci do Kings za #9. Nie wiem czy tylko ja, Ainge chce go ponoć z szóstką ;] Celtics mają graczy i na pozycji Smarta i na pozycji Gordona, więc pomijając fit, jakie widzisz przewagi tego pierwszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 To niech go bierze, ja nie będę płakał, bo da to nam więcej możliwości. Są w ogóle jakieś głosy o zainteresowaniu Gordonem ze strony Lakers? A jakie widzę przewagi Smarta? Jest moim zdaniem pewniakiem, a Gordon nie. Jak mam to wytłumaczyć? Po prostu mam pewne obawy odnośnie Gordona i tyle, nie trafia do mnie, nie widzę w nim "tego czegoś". To też jest mimo wszystko projekt. Pisaliśmy już o nim jakiś czas temu. Ale mam go w swojej żelaznej od jakiegoś czasu top 8 i niżej bym go nie spuścił. Szczerze mówiąc, to chyba tylko Randla bym wziął za nim z tej mojej ósemki. Nie oceniam, że będzie c***owy, bo tak nie myślę (inaczej nie trzymałbym go w moim top 8), ale lepiej żeby Ainge go wziął jak się podpalił i będzie spokój. Z dostępnych na tym etapie draftu czwórek Vonleh > Gordon = Randle dla mnie, i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Rozwalają mnie czasem Twoje analizy ignazz Lakers, mając raz na dekadę pick w loterii, nie będę się pakować w żadnego niepewnego białasa. Pójdą po najlepszego dostępnego, a ani McDermott, ani Sarić takimi z pewnością nie będą. Nie widzę nic "rozwalajacego" w mojej analizie. Wolę zadać pytanie: nie bardzo podpalacie się pod hype populis zwany czarny skacze? Dla mnie OCZYWISTYM jest fakt: z czysto koszykarskiego rzemiosła są to bardzo dobrzy zawodnicy i przyznam szczerze że Sarica obseruję od lat w lidze młodziki/chorwackiej a McDremmont był mi więcej niż niepasujący do niedawna. Typa nie lubiłem nie wiem za co. Za wygląd? Za styl? Za to że białas? Po głębszej analizie przekonałem się do niego i jest mocną #8 tego draftu ( Kings są zainteresowani) więc nie widzę błędu jakby po niego siągnął klub z LA. Łączy to w obu przypadkach z jednej strony dzisiejszą tendencję grania strech 4 i równocześnie łagodzi niechęć Sarica do opuszczenia pieleszy.... nie twierdzę że Harris i Gordon to ogóry ale powyzsi panowie mimo ryzyka mogą byc wybitni... tamci jednak kojarzą mi się z Aminu/Thomsonem/Thomasem i innymi oczywiście patrząc na skład spurs nie trudno się domyslać dlaczego tak lubię obcokrajowców spoza USA a w LA az takiego myslenia nie widzę ( Divac) ale tu obaj nie mają hypu porównywalnego do skoczków którzy teraz w mockach mieszają ja czekam na Sarica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf85 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Są w ogóle jakieś głosy o zainteresowaniu Gordonem ze strony Lakers? Gordon sypnął tylko taki tekst: "Kobe's psychotic about basketball, and I am, too." Edytowane 5 Czerwca 2014 przez Raf85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 A jakie widzę przewagi Smarta? Jest moim zdaniem pewniakiem, a Gordon nie. Jak mam to wytłumaczyć? Po prostu mam pewne obawy odnośnie Gordona i tyle, nie trafia do mnie, nie widzę w nim "tego czegoś". To też jest mimo wszystko projekt. Pisaliśmy już o nim jakiś czas temu. Ale mam go w swojej żelaznej od jakiegoś czasu top 8 i niżej bym go nie spuścił. Szczerze mówiąc, to chyba tylko Randla bym wziął za nim z tej mojej ósemki. Nie oceniam, że będzie c***owy, bo tak nie myślę (inaczej nie trzymałbym go w moim top 8), ale lepiej żeby Ainge go wziął jak się podpalił i będzie spokój. Z dostępnych na tym etapie draftu czwórek Vonleh > Gordon = Randle dla mnie, i tyle. Vonleh to moim zdaniem dużo większy znak zapytania niż Gordon. Silne strony Smarta powielają się według mnie z Gordonem, więc po prostu zastanawia mnie, czemu stawiasz wyżej tego pierwszego. Mogłeś mówić od razu, że chodzi tylko o "przeczucie" ;] Wolę zadać pytanie: nie bardzo podpalacie się pod hype populis zwany czarny skacze? Dla mnie OCZYWISTYM jest fakt: z czysto koszykarskiego rzemiosła są to bardzo dobrzy zawodnicy i przyznam szczerze że Sarica obseruję od lat w lidze młodziki/chorwackiej a McDremmont był mi więcej niż niepasujący do niedawna. Typa nie lubiłem nie wiem za co. Za wygląd? Za styl? Za to że białas? Leonard też podchodzi pod ten hype? Czysto koszykarskie rzemiosło nie jest decydujące, kiedy wybierasz 19-letniego młokosa. Poza tym, jest jeszcze druga strona parkietu. McDermott i Saric mają ograniczenia, których nie przeskoczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Panowie nie ma co ukrywać że póki co to wasze(i moje)zdanie opiera się tylko na przeczuciu,ciężko o jakieś konkrety jeżeli chodzi o 19 letnich chłopaków,nie mamy dostępu do teczek tych zawodników,widzimy tylko to co jest na youtubie i każdy z nich(nawet Wiggins)może być bustem. Ja bym chciał Smarta,bo chciałbym zobaczyć w końcu altetycznego,broniącego PG czyli kogoś takiego,kto zawsze robi nam z dupy wiatrak.A skoro sam mówisz Jendras,że rzut najłatwiej poprawić,to poprawimy go u Marcusa.Pod kosz wole wziąc Love'a za rok ;-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Panowie nie ma co ukrywać że póki co to wasze(i moje)zdanie opiera się tylko na przeczuciu,ciężko o jakieś konkrety jeżeli chodzi o 19 letnich chłopaków,nie mamy dostępu do teczek tych zawodników A co oni, konfidentami SB byli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) No taki Gordon ma coś dziwnego w rysach twarzy ;-) Taki early Bolek. Edytowane 5 Czerwca 2014 przez Reikai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Sarica obserwowano od 15 roku życia więc teczka ma sporą ale nie popartą hypem w mediach.... jedyne co podchwyciły media ( tak jak się ma chorwackiego agenta który nie ma relacji z mediami zapewne w USA) to fakt jak jego ojciec niezręcznie wypowiedział się o wyjeździe do USA robiac z niego NBA hejtera myślę, że w imię pieniędzy od swojego Klienta agenci wykorzystują media aby podnieść wartość swojego konia wyścigowego a my łykamy jak leci...... boisko weryfikuje sporo a przyznacie że więdzej było obecnie rozczarowań draftu typu Robinson niz pozytywnych zaskoczeń typu Leonard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spabloo Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 myślę, że w imię pieniędzy od swojego Klienta agenci wykorzystują media aby podnieść wartość swojego konia wyścigowego a my łykamy jak leci...... No to nie łykajcie. Zawsze warto bardziej się przyglądać wadom danego zawodnika niż zaletom. W LaVinie starajmy się szukać koszykarza a nie następcy Piotra Żyły. Apropos mediów - tak mi się ostatnio przypomniało jaki hype miał Maciek Lampe. Chad Ford się nim zachwycał, na nbadraft.net doszedł nawet do 5-go miejsca (w TAMTYM drafcie). Zaprosili go do "green roomu", a wylądował w drugiej rundzie. Marketing nie zawsze działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gamejros Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Wylądował w drugiej rundzie przez swój kontrakt. Hype na niego był tak duży, że... z resztą sami zobaczcie: Od 13:30 do 19:25: http://www.youtube.com/watch?v=CZ0XNJMznwA Edytowane 5 Czerwca 2014 przez Gamejros Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dave9 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Z Lakersami ćwiczy Zach Lavine ktoś może coś bardziej przybliżyć jego sylwetkę. Wyskok ma świetny.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 http://www.youtube.com/watch?v=Myt7Hg8s4uw Lakers z 7 pickiem raczej go nie wezmą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spabloo Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Wylądował w drugiej rundzie przez swój kontrakt. Tak twierdził "marketing". Jak się okazało kontrakt dało się wykupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KB81 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Tylko nie LaVine, błagam. Workout warrior... Obejrzeć jakiś mecz UCLA i sie odechciewa natychmiast... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomahawk Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 LaVine i Gordon mają bust alert wypisane na twarzy. Za dużo warunków za mało skilla. Coś jak T-Rob 2 lata temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KB81 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Gordon świetnie broni, ma motor i ma work ethic. LaVine umie wysoko skakać i rzucać z dwóch rąk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 LaVine i Gordon mają bust alert wypisane na twarzy. Za dużo warunków za mało skilla. Coś jak T-Rob 2 lata temu. chyba nigdy nie widziałeś Gordona w grze Sarica obserwowano od 15 roku życia więc teczka ma sporą ale nie popartą hypem w mediach.... jedyne co podchwyciły media ( tak jak się ma chorwackiego agenta który nie ma relacji z mediami zapewne w USA) to fakt jak jego ojciec niezręcznie wypowiedział się o wyjeździe do USA robiac z niego NBA hejtera myślę, że w imię pieniędzy od swojego Klienta agenci wykorzystują media aby podnieść wartość swojego konia wyścigowego a my łykamy jak leci...... boisko weryfikuje sporo a przyznacie że więdzej było obecnie rozczarowań draftu typu Robinson niz pozytywnych zaskoczeń typu Leonard. jak to się ma do twojej wiary w Wigginsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi