Skocz do zawarto艣ci

Marzec 2006

Kily

Rekomendowane odpowiedzi

Mamy ju偶 marzec, a brakuje tematu, wi臋c wypada艂oby za艂orzy膰. Mam nadziej臋, 偶e b臋dzie w nim o wiele wi臋cej post贸w ni偶 w tym lutowym. :evil: Terminarz przedstawia si臋 tak:

艢roda 1 Sacramento

Czwartek 2 W Chicago

Niedziela 5 Chicago

Wtorek 7 Toronto

艢roda 8 W Toronto

Pi膮tek 10 W Orlando

Niedziela 12 W Miami

Wtorek 14 W Dallas

Pi膮tek 17 Portland

Niedziela 19 L.A. Lakers

艢roda 22 Charlotte

Pi膮tek 24 Boston

Niedziela 26 W Houston

艢roda 29 Dallas

Trzeba przyzna膰, 偶e nie jest 藕le. Pierwsze 6 mecz贸w jak najbardziej do wygrania (z obecn膮 form膮 jednak mimo to mo偶e by膰 r贸偶nie, zw艂aszcz w dzisiejszym meczu z Kings). P贸藕niej dwie trudne konfrontacje z Heat i Mavs, dalej 4 mecze ju偶 艂atwiejsze i na zako艅czenie dwa spotkania z Teksa艅czykami. Fajnie, 偶e nie ma 偶adnych Pistons贸w ani Spurs贸w i w艂a艣ciwie tylko 3 mecze zapowiadaj膮 si臋 na bardzo trudne. Reszta zespo艂贸w jest w marcu do ogrania i licz臋 tu na niez艂y bilans, np. 10-4. :)

Na dobry pocz膮tek nowego miecha:

GO CAVS! BEAT KINGS!

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Ja bym nie by艂 takim optymista jak przedm贸wca, tym bardziej ze w ostatnich meczach forma nie b艂yszszczymy. DO rozegrania jest 4 meczy. Wliczam od razu 2 porazki z Mavs, choc wierze ze uda sie cos wywaliczyc. Ciezko bedzie i z ROckets i z HEat wiec pewine i w jednym z tych meczy zdazy sie wpadka, a wiec idac dalej juz sa 3 porazki i wydaje mi sie ze jeszcze ze 2 po drodze beda. Takze ja bym sie nastawia艂 na bilans cos zblizonego do 9-5 czy nawet w tych trudnych dla Cavs czasach 8-6, bo przegrywamy z kim popadnie i jak nie wzmocnimy formy to ze s艂膮biakami tez lekko nie pojdzie, a wtedy juz rozowo nie widze... Coz trzeba wierzyc ze w tym roku w tych 2 miesiacach sie jednak obronimy...

GO CAVS :!: :!:

Odno艣nik do komentarza

Mam nadziej臋, 偶e b臋dzie w nim o wiele wi臋cej post贸w ni偶 w tym lutowym.

rowniez jestem za tym dlatego zaczynam ten miesiac od mocnego uderzenia :P licze ze u was bedzie podobnie ;]

Ja bym nie by艂 takim optymista jak przedm贸wca, tym bardziej ze w ostatnich meczach forma nie b艂yszszczymy

dokladnie podobnie wydaje mi sie jak KarSp w tym miesiacu z rozegranych 14 meczow, 6 gramy na wyjezdzie......ale po kolei.....z sacto powinnismy sobie poradzic po chyba 4 porazkach z rzedu przyszedl czas na zwyciestwo....pozniej 2 mecze z z bulls i raps....optymistycznie licze tu na 3 zwyciestwa bo wpadka w c-town zawsze moze sie zdarzyc a w kanadzie jest ciezki teren....magic do ogrania.....i 2 wyjazdowe porazki z heat i mavs.....z blazers, LAL, bobcats, i celtics powinnismy sobie poradzic ale w 4 zwyciestwa z rzedu w Q nie wierze dlatego wliczam 1 porazke......kolejnymi przeciwnikami sa rockets i mavs i licze tutaj na jedno zwyciestwo.....podsumowujac wydaje sie ze bilans 9-5 jest w zasiegu naszej reki ale racjonalnie patrzac pewnie bedziemy miec 8-6......

gO cAvS

Odno艣nik do komentarza

No i przegrana... :( ju偶 pi膮ta z rz臋du :evil:

Pierwsza po艂owa meczu by艂o OK, jakby艣my zagrali tak i drug膮 po艂owe to wygrana by艂aby na bank... ale druga po艂owa to ju偶 nie to samo co pierwsza, co艣 si臋 w Cavs popsu艂o i w 3 kwarcie stracili艣my a偶 35 pkt :( LeBron poraz kolejny bardzo s艂aby mecz (chocia偶 dzisiaj nadrobi艂 troche asystami), a po mo偶na pochwali膰 jeszcze Murray'a i Ilgauskas'a kt贸rzy zdobyli tak samo jak King po 19 pkt, ale w por贸wnaniu z nim rzucili te 19 pkt na dobrych skuteczno艣ciach: Murray - 9-16, Ilgauskas - 6-13.A LeBron... 7-21 :evil: Nie wiem po co gra艂 Pavlovic.Sp臋dzi艂 12 min na boisku i tylko 1 zbi贸rka :evil: to ju偶 Graham albo Ira zagraliby lepiej.Cie艅ko r贸wnie偶 jesli o skuteczno艣膰 za 3 i z osobistych, z gry ju偶 toche lepiej ale i tak nie najlepiej.Tylko 27% za 3 i 74% z osobistych (mo偶e wydawa膰 si臋 偶e nie by艂o tak 藕le w tym elemencie gry, ale gdy spoj偶y si臋 na skuteczno艣膰 Sacramento z tego elemantu to to wszystko wyja艣nia).A z gry 46%, a po pierwszej po艂owie by艂o bodaj偶e 51%...

No c贸偶, wypada jedynie zapomnie膰 o tym meczu i wzi膮藕膰 si臋 w gar艣膰 i wygra膰 te nast臋pne z Bulls i z ca艂a reszt膮 :!:

GO CAVS!!!BEAT BULLS!!!

Odno艣nik do komentarza

Jestes po kolejnym genialny wystepie Cavaliers. NIe wiadomo z jakiej przyczny mimo tak swietnej gry nie uda艂o sie wygrac, ale to zpaewne sprawa nie do wyjasnienia, zawinili sedziowie a przytym boskie moce sprzyciezaone przeciwko Cavaliers. Kolejne swietne spotkanie rozegral King James, trafiajac az 7 z 21 rzutow. Wielkie brwaa dla niego bo takie mecze nie zdazaja sie czesto. To jednak inc. Gdyyb nie zle mocne ojcem zwyciestwa bylby Marshall, ktory wymiata艂 na calej linii w rzutach, tak trafiajacego nie widzielismy go od dawna, az szkoda Cavs nie uchonroowali go tego wieczoru zwyciestem, ale to przeciez nie ich wina...

PS. :lol: k**** ja na to sil nie mam :? Powt贸rka z rozrywki :?

Odno艣nik do komentarza

Sko艅cz, do ku**y n臋dzy, z tym swoim wiecznie pesymistycznym proroctwem! :evil: :P Meczu z Kings si臋 obawia艂em i niestety mia艂em racj臋. Artest zrobi艂 swoje, a skuteczno艣膰 rywali z Kalifornii by艂a naprawd臋 imponuj膮ca, a偶 nie chia艂o si臋 wierzy膰, jak pod koniec wszystko trafiali.

Czwarty z rz臋dy s艂abiutki pod wzgl臋dem punktowym mecz LeBrona i niestety znowu s艂aba skuteczno艣膰 mia艂a miejsce w jego przypadku g艂贸wnie w drugiej po艂owie. :? Reszta graczy bez rewelacji. BigZ utrzyma艂 jedynie dobry poziom w ataku, pokaza艂 si臋 strzelecko Murray, a wyst臋p贸w reszty lepiej nie komentowa膰.

Teraz IMO przed nami 艂atwiejsze mecze i mimo wyra藕nego do艂ka w ostatnich grach, teraz widz臋 bardzo du偶e szanse na zwyci臋stwo, kt贸rego oczekuj臋 ju偶 na przestrzeni kilku godzin.

GO CAVS! BEAT BULLS!

Odno艣nik do komentarza

Sko艅cz, do ku**y n臋dzy, z tym swoim wiecznie pesymistycznym proroctwem! Evil or Very Mad Razz

juz ci to kiedys t艂umaczy艂em, ze to nie ja wale pesymistyczne posty, bo jestem realista ale ty jestes niepoprawnym optymista.

No to powiedz teraz. Z czego ja sie mam cieszyc? To 4 czy 5 porazka z rzedu. Rywali nie byli tak wymagajacy-opr贸cz Pistons 2x zeby nie wygrac z nimi. Ostatni raz wygralismy z Magic po ASG, dalej ida same porazki i to bynajmniej nie jednopunktowe. Rok temu by艂o podobne nag艂e za艂amanie formy. LeBron jak przez ca艂y sezon nie mia艂 wog贸le problem贸w ze skutecznoscia tak teraz rzuca nie dosc ze troche wiecej to tez sporo niecelniej. Larry jest kontuzjowany, z 艂awki nie ma prawie zadnej pomocy, nasi strzelcy to jedna wielka lipa. W tabeli spadamy coraz nizej, forma sie nie poprawia, wiec wnioskuje ze w najblizszych meczach r贸zowo nie bedize, wiec ponawiam pytanie: z czego ja mam sie cieszyc? Twoim zdaniem w zespole dizeje sie dobrze? :|

Odno艣nik do komentarza

Przecie偶 widz臋, 偶e jeste艣my w du偶ym do艂ku, ale do cholery Ty jeste艣 kibicem tej dru偶yny! A us艂ysze膰 od kibica, co艣 takiego jak "powt贸rka z rozrywki" to najbardziej wkur**aj膮ca rzecz. Bo to brzmi tak, jakby艣my mieli gra膰 tak do ko艅ca sezonu i wypa艣膰 z PO niczym rok temu. :evil: A tak, do cholery, by膰 nie musi. Ju偶 w tym sezonie miewali艣my s艂absze chwil臋, kt贸re jako艣 przezwyci臋偶ali艣my!

Nie gadaj w k贸艂ko, 偶e jeste艣 realist膮, bo zawsze zapowiadasz najgorszy wariant, a ma艂o kiedy ma on miejsce w rzeczywisto艣ci. To, 偶e jestem optymist膮 to prawda, ale nie nazwa艂bym si臋 niepoprawnym optymist膮.

W skr贸cie - jestem niesamowicie wku**iony na gr臋 Cavs, a Twoje buduj膮ce wypowiedzi mnie dobijaj膮.

Odno艣nik do komentarza

Przecie偶 widz臋, 偶e jeste艣my w du偶ym do艂ku, ale do cholery Ty jeste艣 kibicem tej dru偶yny! A us艂ysze膰 od kibica, co艣 takiego jak "powt贸rka z rozrywki" to najbardziej wkur**aj膮ca rzecz. Bo to brzmi tak, jakby艣my mieli gra膰 tak do ko艅ca sezonu i wypa艣膰 z PO niczym rok temu. :evil: A tak, do cholery, by膰 nie musi. Ju偶 w tym sezonie miewali艣my s艂absze chwil臋, kt贸re jako艣 przezwyci臋偶ali艣my!

Nie gadaj w k贸艂ko, 偶e jeste艣 realist膮, bo zawsze zapowiadasz najgorszy wariant, a ma艂o kiedy ma on miejsce w rzeczywisto艣ci. To, 偶e jestem optymist膮 to prawda, ale nie nazwa艂bym si臋 niepoprawnym optymist膮.

W skr贸cie - jestem niesamowicie wku**iony na gr臋 Cavs, a Twoje buduj膮ce wypowiedzi mnie dobijaj膮.

Powt贸rka z rozrywki- chodzi艂o o to ze znowu po ASW dajemy cia艂a jak sie patrzy, nie jestesmy w stanie wygrac, i forma wszystkich niewiadomo dlaczeog nagle leci mocno wo do艂. Tka to wyglada na dzien dzisiejszy ze przez te 6 meczy grmay jak rok temu i nie mam zamiaru sie oszukiwac.

Ty nie musisz-wystarczy ze inni tak uwazaja 8) Bo druga prawda jest taka ze ty przyjmujesz zawsze najlepszy wariant ktory tez sie nie sprawdza :P

Swoja droga ja nie przyjmuje najgorszego wariantu i nie wiem skad wzia艂es fakt ze ja mowie ze nie bedzie nas w PO w tym roku, wtedy by艂bym pesymista ale narazie ine chce nawet tego brac pod uwage....

Odno艣nik do komentarza

No i jest zwyci臋stwo! :) Murray bohaterem! :) Wprawdzie po tym co zagrali艣my w I po艂owie, zwyci臋stwo powinno by膰 zdecydowanie bardziej okaza艂e, ale i tak trzeba si臋 cieszy膰, bo win jest i mam nadziej臋, 偶e to znak prze艂amania z naszej strony.

LeBron znowu kiepska skuteczno艣膰, ale za to 33 pkt, 11 zbi贸rek i 8 asyst wygl膮da ju偶 bardzo dobrze. 艢wietnie zagrali te偶 Snow (rekord punktowy i drugi wynik w asystach w tym sezonie), Varejao (rekord punktowy w sezonie i drugi wynik punktowy w karierze), kt贸ry zast臋powa艂 kontuzjowanego Goodena (co z nim?) i bohater Flip Murray. Ten ostatni punktowa艂 prawie tylko w 4 kwarcie i robi艂 to 艣wietnie. Bardzo podoba艂o mi si臋, 偶e w ostatniej akcji LeBron maj膮c przy sobie trzech rywali odegra艂 w naro偶nik do zupe艂nie niepilnowanego Murraya, a ten m贸g艂 odda膰 swobodnie tr贸jk臋 i trafi艂. :)

Martwi膰 mo偶e jedynie s艂abiutkie wsparcie z 艂awki, kiepski mecz BigZ i og贸lnie beznadziejna gra w 4 kwarcie (na szcz臋艣cie ko艅c贸wka by艂a nasza).

Teraz trzy dni przerwy i ostatni ju偶 mecz przeciwko Bulls w tym RS.

GO CAVS! BEAT BULLS!

Odno艣nik do komentarza

NIe mam za bardzo czasu ale nie moge sie powstrzymac by dodac kilka s艂贸w :D Wielkie brawa dla ch艂opakow. szkod ze stracili w IV kwarcie to na co pracowali ca艂y mec,z ale z drugeij strony pokazali charakter ze imo ze byli w dole psychicznym w tym meczu, i we wczessniejszych to wywiezli z WindyCity zwyciestwo. Bohaterem jak wspomnial Kily Murray, mowi艂em ze tkaiego kogos nam brakuje, ze on doda do naszej gry animuszu i potrafi pociagnac zesp贸l, cieszy艂em sie na jego przyjsie i mnie nie zawodiz. Trzeba bedzie pomylec co z tym fantem zrobic jak wroci Larry, moze prezsunac Flipa na PG to za jednym razem rozwiazemy dwie trudne sytuacje? Pamietam ze w SSS jakos sobie radzi艂 na tej pozycji, poza tym lubi i umie koz艂owac, z rozegraniem tez nie ma problem贸w. Dobrze ze to on konczy艂 akcje bo raz ze by艂 w najwiekszym gaize, a dwa LeBron w momencie podania do niego byl podwojony, a Flip stal wolny na lini rzutow za 3, dostal ga艂e i trafil :D ZNowu zero pomocy z 艂awki, no i ciala da艂 tez Z.... Wracajac do pochwa艂 to kieruje je takze do Andersona Varejao i Erica Snowa. Po tkaim meczu od razu lepiej sie patrzy w przysz艂osc, szkoda mi tylko tej IV kwarty bo niepotrzebnie natracislimy potu i energii, ale zwyciestwo po takich emocjach nas bardziej pdobuduje i to przeciez tylko liczba win贸w sie liczy. poza tym mamy teraz troche przerwy wiec zdaza sie zregenerowac :wink:

Odno艣nik do komentarza

Trzeba bedzie pomylec co z tym fantem zrobic jak wroci Larry, moze prezsunac Flipa na PG to za jednym razem rozwiazemy dwie trudne sytuacje? Pamietam ze w SSS jakos sobie radzi艂 na tej pozycji, poza tym lubi i umie koz艂owac, z rozegraniem tez nie ma problem贸w.

Jestem za. IMO zdecydowanie trzeba sr贸bowa膰 i je艣li Flip 艣wietnie radzi艂by sobie na tej pozycji, to mieliby艣my za free upragnionego PG na lata. Do czasu powrotu LH, Flip powinien si臋 ju偶 dobrze zgra膰 z reszt膮 dru偶yny i powinien go Brown IMO wypr贸bowa膰 na PG. Warunkami fizycznymi pasuje, jak wspomnia艂 KarSp 艣wietnie operuje pi艂k膮. Z rozgrywaniem ju偶 troch臋 s艂abiej, ale przy LeBronie i Larrym nie musia艂by by膰 typowym PG. Trudno powiedzie膰, czy Murray maj膮cy jednak mentalno艣膰 strzelca, b臋dzie w stanie gra膰 jako rozgrywaj膮cy, ale na pewno warto to sprawdzi膰 i super by by艂o, jakby tam si臋 艣wietnie czu艂.
Odno艣nik do komentarza

yhm murray na PG moglby sie sprawdzic.....flip jest podobno niezly w p&r....troche gra samolubnie ale napeweno gdyby coach przesunalby go na rozegranie zmienilby swoja gre... na 1 jak wczesniej wspomnieliscie moglby dzielic sie pilka z hughesem i lebronem plus to ze jest swietnym strzelcem to z pewnoscia byloby to lepsze rozwiaznie niz ze snowem....jeszcze dwa slowa o koncowce.....fantastycznie flip ale trzeba przyznac ze minus dla LB23 po pierwsze ostatni rzut nalezec mial do naszego lidera mimo ze lepsza pozycje mial murray...to 5 mecz z rzedu Jamesa kiedy w 4 kwarcie nic nie gra....wczoraj zdobyl tylko 2 punkty a przeciagu 3 wczesniejszych kwart gdzie to slaby wynik szczegolnie jezeli patrzymy na jego skutecznosc....i jeszcze jedno zauwazylismy z hghero ze w 4 kwarcie nie trrafil 2 wolnych z rzedu mimo ze wczesniej mial serie 11 kolejnych rzutow dodatkowych...oczywiscie wygralismy ale glwonie przez tak slaba gre LBJ mielismy nerwowa koncowke....

Odno艣nik do komentarza

.fantastycznie flip ale trzeba przyznac ze minus dla LB23 po pierwsze ostatni rzut nalezec mial do naszego lidera mimo ze lepsza pozycje mial murray...

S艂owem wstepu napisze ze nie mam zamiaru bronic LeBrona, bo wiem ze on daje cia艂a w koncowce bardzo czesto i sie strasznie pali, szczeg贸lnie jak przychodzi grac o coraz wyzsza stawke i to wie juz chyba kazdy opr贸cz Kily'ego :twisted:

Nie moge sie jednka zgodzic ze ostatnia akcja powinna nalezec do niego. Bo to z gory nie ma sensu. SAm zauwzy艂臋s ze pud艂owa艂, si艂owa艂 sie gra, nie by艂 w stanie tego pociagnac i trudn by艂oby mi uwierzyc ze po calej serii rzut贸w na minusie, po kwarcie w ktorej dal cia艂膮 akurat trafi艂by ten jeden rzut. Uwierzy艂bym gdyby to by艂 lider pe艂na geb膮, ale Bron nim nie jest... Dlateog uwazam za dobre dograine do Flipa, bo raz ze wszystko by艂o przeicwko niemu to jeszcze dostal podwojenie, a rzut z trudnje pozycji sprawi艂by ze jego sytuajca by艂膮by jeszcze gorsza. Pamietajmy ze to Flip prowadiz艂 gre gdy wynik by艂 na styku, to on odda艂 drugi od konca celnu rzut Cavs i uwazam ze mia艂 prawo zrobic to w tej koncowec. Bo skoro nie idzie dla lidera to w mojej opini wydaje sie normale ze gra sie do zawodnika w gazie, a jak jeszcze jest to tak sielny psychicznie grac jak Murray tym lepiej. Na to ze mam racje, swiadcyz tez fakt, 偶e my nie mamy az tak wielkiego lidera jak np Pistons czy Spurs wiec to staje sie jeszcze bardizej naturalne. Gdyby Bron nie trafi艂 to pewnie by艂by wielkie pretensje do niego ze si艂owal sie na ten rzut, a tak nie zrobi艂 tego bo nie dosc ze zna swoja s艂膮bosc to mu nie szed艂 mecz, zosta艂 podwojony a Flip by艂 w gazie. I naprawde uwazasz ze rzut LeBrona tylko po to by pokaza艂 ze on trzyma w艂膮dze byl tutaj potrzebny? :roll: Na 90% zap艂膮cilibysmy za to 6 porazka z rzedu...

Odno艣nik do komentarza

S艂owem wstepu napisze ze nie mam zamiaru bronic LeBrona, bo wiem ze on daje cia艂a w koncowce bardzo czesto i sie strasznie pali, szczeg贸lnie jak przychodzi grac o coraz wyzsza stawke

powiem tak LB23 w koncowkach nie jest najgorszy natomiast jezeli chodzi o buzzery i gamewinnery to tutaj ciala daje na pewno.....

Nie moge sie jednka zgodzic ze ostatnia akcja powinna nalezec do niego
Ale musisz sie zgodzic ze ostatnia akcja nalezy do lidera...a LeBron jest liderem wiec ostatni rzut raczej powinien byc jego....

SAm zauwzy艂臋s ze pud艂owa艂, si艂owa艂 sie gra, nie by艂 w stanie tego pociagnac i trudn by艂oby mi uwierzyc ze po calej serii rzut贸w na minusie, po kwarcie w ktorej dal cia艂膮 akurat trafi艂by ten jeden rzut.

Co z tego ze nie trafial w calej kwarcie skoro tenn jeden najwazniejszy rzut mogl trafic.....wystarczy spojrzec na KB w meczu z cavs rowniez nic nie gral cale spotkanie a wiadomo co robil w koncowkach....

Bo skoro nie idzie dla lidera to w mojej opini wydaje sie normale ze gra sie do zawodnika w gazie, a jak jeszcze jest to tak sielny psychicznie grac jak Murray tym lepiej.

niekoniecznie tak musi byc (patrz LAL i KB)

Na to ze mam racje, swiadcyz tez fakt, 偶e my nie mamy az tak wielkiego lidera jak np Pistons czy Spurs

No ok maja tego wielkiego lidera ale to nie znaczy ze wszystkie buzzer naleza do billupsa....bo tak samo clutch playerem jest Sheeed a dzsiaj tesh gamewinnera rzuci Rip......

Gdyby Bron nie trafi艂 to pewnie by艂by wielkie pretensje do niego ze si艂owal sie na ten rzut
pretensji nie byloby na pewno natomiast byloby znowu mowa ze nie trafi艂 ostatniego rzutuu...

. I naprawde uwazasz ze rzut LeBrona tylko po to by pokaza艂 ze on trzyma w艂膮dze byl tutaj potrzebny?
tak wlasnie uwazam bo jest liderem zespolu a koncowka i osattnie akcje to najlepszy momentem zeby to udowonic

Na 90% zap艂膮cilibysmy za to 6 porazka z rzedu...

quote]tego nie komentuje bo co bybylo gdyby babcia miala wasy....ale mam nadziejie ze jush w koeljnych meczach bedzie bral pile w swoje rece na koncowe fragmenty meczu.....chociaz to jest tylko RS zobaczymy co bedzie w PO.....

Odno艣nik do komentarza

Ale musisz sie zgodzic ze ostatnia akcja nalezy do lidera...a LeBron jest liderem wiec ostatni rzut raczej powinien byc jego....

Nawet nie smiem dyskutowac :wink:

Co z tego ze nie trafial w calej kwarcie skoro tenn jeden najwazniejszy rzut mogl trafic.....wystarczy spojrzec na KB w meczu z cavs rowniez nic nie gral cale spotkanie a wiadomo co robil w koncowkach....

Tyle ze klasa w tych momenentach, wytrzyma艂osc fizyczna i doswiadczenie KB jest tak wielkie ze nawet nie ma co dyskutwac ze na dzien dzisiejszy LeBron zrobilby to samo. Zyjmy realiami i KB moze tak robic co mecz, a nasz Bronek jak narazie co jakis czas i musia艂 to byc przedwczorajszy mecz z Bulls...

niekoniecznie tak musi byc (patrz LAL i KB)

Tyle ze Bryant to wyrazisty, sprawdzony i doswiadczony lider..... No i to co na gorze napisane.

No ok maja tego wielkiego lidera ale to nie znaczy ze wszystkie buzzer naleza do billupsa....bo tak samo clutch playerem jest Sheeed a dzsiaj tesh gamewinnera rzuci Rip......

To chyba argument na moja korzysc :P Bo nawet w Pistons gdzie jest tak znakomity lider czesto inni w艂膮czaja sie do najwazniejszych egezekucji, wiec co dopiero w takich Cavs :P

pretensji nie byloby na pewno natomiast byloby znowu mowa ze nie trafi艂 ostatniego rzutuu...

Mniej wiecej o to mi chodzi艂o :)

tak wlasnie uwazam bo jest liderem zespolu a koncowka i osattnie akcje to najlepszy momentem zeby to udowonic

Tyle ze LeBron jako lider ma wiele wad z ktorych on sam dobrze zdaje sobie sprawe. I koncowka i ostatnie akcje to owszem najlepszy moment, ale je tez trzeba umiec segregowac. Zreszta ta akcja by艂a ustawiona pod wejsice Brona w pole trzech sekund i rzut od tablice, wiec on sie podja艂 wyzwania, a ze sytuacja sprawi艂a ze Flip by艂 swietnie ustawiony a on niewiele m贸g艂 zrobic to tym wieksza chwa艂a dla niego ze poda艂 i nie wiem dlaczego koniecznie chcecie by wali艂 na si艂e ten rzut...

Ja tez chce by by艂 liderem takze od najwazniejszych akcji, ale nie zawsze, a napewno nie w takich meczach z taka psychika...

Odno艣nik do komentarza

Tyle ze klasa w tych momenentach, wytrzyma艂osc fizyczna i doswiadczenie KB jest tak wielkie ze nawet nie ma co dyskutwac ze na dzien dzisiejszy LeBron zrobilby to samo. Zyjmy realiami i KB moze tak robic co mecz, a nasz Bronek jak narazie co jakis czas i musia艂 to byc przedwczorajszy mecz z Bulls...

no tak zgadzam sie oczywiscie chodzilo mi tylko o porownanie ze mozna grac slabo caly mecz ale w najwazniejszych momentach sytuacja moze odwrocic sie diametralnie.....

To chyba argument na moja korzysc Bo nawet w Pistons gdzie jest tak znakomity lider czesto inni w艂膮czaja sie do najwazniejszych egezekucji, wiec co dopiero w takich Cavs

:D

Zreszta ta akcja by艂a ustawiona pod wejsice Brona w pole trzech sekund i rzut od tablice

ustawiona tak ale niekoniecznie bankshot :wink:

nie wiem dlaczego koniecznie chcecie by wali艂 na si艂e ten rzut...

Ja tez chce by by艂 liderem takze od najwazniejszych akcji, ale nie zawsze, a napewno nie w takich meczach z taka psychika...

no tak zgadzam sie ze lepiej podac do kolegi ustatwionego na swietnej pozycji niz rzucac z ciezkiej sytuacji ale nie chodzi mi konkretnie o ostatnie spotkanie tylko ogolnikowo pisze.....
Odno艣nik do komentarza

no tak zgadzam sie ze lepiej podac do kolegi ustatwionego na swietnej pozycji niz rzucac z ciezkiej sytuacji ale nie chodzi mi konkretnie o ostatnie spotkanie tylko ogolnikowo pisze.....

Nie zebym chcia艂 sie czepiac ale 8)

EDIT-No i proste ze og贸lnikowo to sie zgadzam ze tak to powinno wygladac ;]

fantastycznie flip ale trzeba przyznac ze minus dla LB23 po pierwsze ostatni rzut nalezec mial do naszego lidera mimo ze lepsza pozycje mial murray..

Cytat z posta od ktorego zaczyna sie dyskusja :P

PS.

no tak zgadzam sie oczywiscie chodzilo mi tylko o porownanie ze mozna grac slabo caly mecz ale w najwazniejszych momentach sytuacja moze odwrocic sie diametralnie.....

Moze i w tym jest problem. Bo w艂asnie w przypadku takich graczy jak Lebron jest o to bardoz ciezko, a Kobe nawet jak nie ma dnia umie tak sie psychicznie ustawic ze nie bedzie bata ze nie trafi艂. Nasz Bronek mam nadzieje w przysz艂osci tez nauczy sie tego wyrachowania, ale narazie nie umie i nie powinien probowac jak jest trudan pozycja i nie ma formy jak widiz lepiej ustawionego partenra a stawka jest albo 6 porazka albo przelamanie sie. Swoja droga, obaj wiemy ze Lebron w IV kwartach wiekoszosc punktow zdobywa z pod kosza, po wejsciach itd. To samo widac po ASG w ca艂ym meczu, z dystansu/p贸ldystansu czesto pud艂uje, stara sie prze艂amac i rzuca przez rece ale za nim mu nie idzie. Tym trudniej by艂oby mu trafic jak widzialby na zegarze 4 sek do konca, podwojenie i wynik-91-89 dla Bulls. W pamieci mia艂by tez wczesniejsze pudla... O prze艂amanie w takich okolicznach by艂oby bardzo trudno... To juz sytuiacja dla tych lider贸w z najwyzszej p贸lki, a jak wiemy( moze nie wszyscy-pozdro Kily :P ) LeBron narazie nim nie jest.

ustawiona tak ale niekoniecznie bankshot Wink

Wazne ze ustawiona pod niego i podja艂 wyzwanie. 8)

Pzdr. :)

Odno艣nik do komentarza

to 5 mecz z rzedu Jamesa kiedy w 4 kwarcie nic nie gra....wczoraj zdobyl tylko 2 punkty

Tak po prawdzie to 4 punkty, ale nie zmienia to faktu, 偶e niestety w kolejnym meczu ma fataln膮 4 kwart臋. Ale szybko wyjdzie z do艂ka. ;)

S艂owem wstepu napisze ze nie mam zamiaru bronic LeBrona, bo wiem ze on daje cia艂a w koncowce bardzo czesto i sie strasznie pali, szczeg贸lnie jak przychodzi grac o coraz wyzsza stawke i to wie juz chyba kazdy opr贸cz Kily'ego :twisted:

Zanim nast臋pnym razem napiszesz co艣 podobnego, radz臋 mie膰 na uwadze kto moderuje to forum. Na razie 偶贸艂ta kartka.*

Teraz odno艣nie tej ostatniej akcji. Zgadzam si臋, 偶e takie rzuty powinny nale偶e膰 lidera, ale to nie musi by膰 regu艂a. IMO mimo tego, 偶e LBJ nie odda艂 rzutu w tej sytuacji, to i tak spisa艂 si臋 w niej dobrze. Oczywi艣cie pi艂ka posz艂a do niego i on mia艂 z tego co艣 zrobi膰. Wszed艂 pod kosz, by艂 podwojony a na drodze mia艂 jeszcze 艣wietnie blokuj膮cego Chandlera, wi臋c nie by艂 w dobrej sytuacji do trafienia na miar臋 remisu, ale za to dzi臋ki temu na zupe艂nie czystej pozycji by艂 Murray, kt贸remu tak sz艂o. W takim przypadku IMO warto odda膰 pi艂k臋, bo jest to element zaskoczenia, kt贸ry cz臋sto skutkuje. Jordan te偶 to stosowa艂, 偶e gdy wszyscy byli pewni jego rzutu, a on wtedy odgrywa艂 do idealnie ustawionego partnera (to nie jest 偶adne por贸wnywanie lidershipu!). ;) Ofc. gdyby Flip nie trafi艂, by艂yby pretensje do LeBrona, 偶e ba艂 si臋 podj膮膰 pr贸by, ale ja mam to g艂臋boko i uwa偶am, 偶e zrobi艂 dobrze, bo w ko艅cu dzi臋ki temu mieli艣my zwyci臋stwo bez dogrywki.

Na 90% zap艂膮cilibysmy za to 6 porazka z rzedu...

Podziel si臋 z nami obliczaniem tych procent贸w szans, bo to naprawd臋 ciekawe. :lol:

To chyba argument na moja korzysc Bo nawet w Pistons gdzie jest tak znakomity lider czesto inni w艂膮czaja sie do najwazniejszych egezekucji, wiec co dopiero w takich Cavs

:lol::lol::lol:

*wa艂ek :P

EDIT: Og贸lnikowo r贸wnie偶 ofc. si臋 zgadzam, tylko m贸wi臋, 偶e w takich sytuacji jak ta z ostatniego meczu warto zastosowa膰 element zaskoczenia obrony, kt贸ra koncentruje si臋 tylko na liderze.

EDIT2:

Na to ze mam racje, swiadcyz tez fakt, 偶e my nie mamy az tak wielkiego lidera jak np Pistons czy Spurs

W Spurs liderem jest bez w膮tpienia Duncan. Ale czy on s艂ynie z rzut贸w w ko艅c贸wkach, bo przecie偶 o tym mowa? Ja kojarz臋 cz臋艣ciej trafiaj膮cych takie rzuty Ginobilego i przede wszystkim Horry'ego w G5 Fina艂贸w.
Odno艣nik do komentarza

Zanim nast臋pnym razem napiszesz co艣 podobnego, radz臋 mie膰 na uwadze kto moderuje to forum. Na razie 偶贸艂ta kartka.*

To grozba? I tak wog贸le to ja mam sie bac czy co? :lol: :lol: :lol:

Podziel si臋 z nami obliczaniem tych procent贸w szans, bo to naprawd臋 ciekawe. Laughing

To wyzsza matma. NIe na twoj 艂eb.

IMO warto odda膰 pi艂k臋, bo jest to element zaskoczenia, kt贸ry cz臋sto skutkuje. Jordan te偶 to stosowa艂, 偶e gdy wszyscy byli pewni jego rzutu, a on wtedy odgrywa艂 do idealnie ustawionego partnera (to nie jest 偶adne por贸wnywanie lidershipu!). Wink

Tyle ze rzutu LeBrona nigdy do konca nie by艂 pewien. Co do elementu zaskoczenia to rozumiem ze mowisz zeby og贸lnie czasem cos zmienic tak? Ot贸z ja widze to troche inaczej. Te podanie ma nastepowac gdy

a)lider nie ma formy

B) lider nie ma formy i jest w trudnej pozycji

c) lider jest w tak trudej pozycji ze oddanie rzutu to loteria i celnosc niemal graniczy z cudem

d) gracz z druzyny ktory ma silne nerwy i mozna mu zaufac ma dzien kata i trafia wszystko(wtedy nawet mozna mu dac koz艂owac, inech indywidualnie konczy)

e) pozycja lidera jest taka sobie a obok niego jest dobrze lub bardoz dobrze dysponowany danego dnia partner na czystej pozycji.(to w艂asnie by艂o w meczu z Bulls)

To narazie tyle jak cos mi sie przypomni to potem zeedytuje posta.

Ofc. gdyby Flip nie trafi艂, by艂yby pretensje do LeBrona, 偶e ba艂 si臋 podj膮膰 pr贸by, ale ja mam to g艂臋boko i uwa偶am, 偶e zrobi艂 dobrze, bo w ko艅cu dzi臋ki temu mieli艣my zwyci臋stwo bez dogrywki.

Znaczy to wiesz. Takich ludzi to ja nie biore na powaznie. Bo jezeli s膮 za tym zeby to Flip oddawa艂 rzut to naturlanie jak nie trafi膮 to zero pretensji do LeBrona. Bo na ktores rozwiaznie sie decydujemy. A mozna przyjac najgorsza postawe ze co bedzie to jak sie nie uda bedzie zle i krytykowac-ale takimi opiniami nie warto sobie zawracac g艂owy. Jakby Flip spud艂owal to na Brona nic bym nie powiedzia艂, bo zachowa艂 sie dobrze. Nie by艂o sensu sie si艂owac, skoro nie trafia艂 a Flip mial dzien, trafi艂 poprzednia akcje, ma silne nerwy i do tego jest niekryty.

Konczac napisze tyle. Uwazam ze to Bron jest liderem i powinien oddawac te rzuty to pomoze mu stawac sie coraz lepszym liderem, panowac nad emocjami, przezwyczajac sie do swojej roli. Ale dop贸ki nie osiagnie pewneog poziomu wprawy to nie mozna zamykac sie na inne rozwiazania, gdy jego sytuacja nie jest latwa a partner stoi wolny.. Bo w og贸lnym rozrachunku licza sie zwyciestwa a te s膮 nam potrzebne.

PS.No moze z tymi zespo艂ami od najwazniejszych rzut贸w to nienajlepiem trafi艂em, ale zdaza sie kazdemu :wink:

Odno艣nik do komentarza

Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.