Szabla Opublikowano 7 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 @P_M @rw30dzieki, ale chyba żaden z nich. Tak jak sprawdzam początki tych filmów, to nie. Chyba, że coś mi się pomieszało i wspomniana scena rajdu/patrolu z tą muza miała miejsce w późniejszej części filmu, ale mam wrażenie, że na początku to było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 7 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 W dniu 6.01.2024 o 17:33, Sewer napisał(a): Odkurzyłem wczoraj klasyka Imię Róży, jak lubicie mocny średniowieczny klimat plus elementy detektywistyczne i lekko mistyczne to polecam, dostępny na cda w dobrej jakości.Chyba wjedzie też książka Fajnie , że przypomniałeś mi o tym filmie. Właśnie sobie obejrzałem. Dalej świetne kino. 13 godzin temu, josephnba napisał(a): Lubię ale nie mam ponad 3h wolnego czasu 2h11m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 8 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2024 "Michael Collins" - dramat biograficzny z krwawą historią Irlandii w tle, dużo się dzieje, widziałem pierwszy raz i całkiem fajny, mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 9 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2024 @Szabla jedyny film, jaki kojarzę, który częściowo pasuje do twojego opisu ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 11 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2024 poszedłem tym samym tropem co Lorak i odświeżyłem sobie scenę na pustyni z Transformers 1. Ale to raczej nie to : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 11 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2024 Niestety, ani jedno ani drugie. Marvele, DC, transformersy, nie moja bajka. Trudno, muszę jakoś żyć z nieświadomością i płacić cenę za krótką pamięć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halfoat Opublikowano 11 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2024 Battle of Haditha i "Lies Lies Lies" Ministry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 12 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2024 (edytowane) https://www.filmweb.pl/film/Zoolander-2001-12032 Tym razem chciałem sobie odświeżyć inny ,,klasyk'' ale tym razem jakąś komedie i padło na Zoolandera.Zupełnie nie rozumiem niskiej oceny na Filmwebie z którą się zupełnie nie zgadzam, jest to bardzo solidna satyra gdzie sarkazm i ironia leje się z ekranu. Stiller, Wilson i Ferrell dają zupełny popis tak jak i reszta obsady (chociaż wiem że ten pierwszy ma wielu krytyków ale ja lubię Stillera ) Na szczęście na Rotten Tomatoes który ma zdecydowanie lepszy system to 80 % widzów ocenia film pozytywnie (przy +250 tys. recenzji) i 65 % krytyków.Może Polacy nie do końca rozumieją w ironię albo było to po prostu już zbyt przesadzone? Dla mnie nie, a wy co sądzicie? btw. według widzów na Filmwebie totalnie przeciętny film żeby nie powiedzieć mierny czyli Zielona Mila jest na 3 miejscu all time więc w sumie nie ma sensu się tym sugerować absolutnie. https://www.filmweb.pl/film/Grand+Budapest+Hotel-2014-661817 Zobaczyłem też znowu Grand Budapest Hotel (chyba po raz 3,4?) i nadal zachwyca mnie ten film, scenariusz znam już na pamięć ale to w jaki piękny sposób Wes Anderson kręci sceny to nie mogę się napatrzeć, dla mnie jako człowieka ala detektyw Monk (pozdro dla kumatych) to orgazm wizualny Ważne że musi to pasować do konwencji i tutaj to pięknie współgra. Za dużo ostatnio odświeżam, muszę się wreszcie zabrać za jakieś nowości. Edytowane 12 Stycznia 2024 przez Sewer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 12 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2024 15 godzin temu, halfoat napisał(a): Battle of Haditha i "Lies Lies Lies" Ministry Tak! Za cholerę nie mogłem sobie przypomnieć. Pachniało mi Ministry, ale jakoś nie mogłem dopasować ich utworu do tej sceny. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 12 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2024 Zielona mila to świetne kino. A Ben Stiller jedni lubią inni uważają ze kiczowaty aktor grający tak samo. Ja go w zakazanym owocu lubiłem gdzie rabin i ksiądz rywalizowali o blondynkę. Można iść w pastisz ale zoolander chyba jednak niskich lotów jest. Jakby przerysowanie przerysowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 12 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2024 2 godziny temu, ignazz napisał(a): Zielona mila to świetne kino Nielogiczne zachowania bohaterów, naiwna wręcz kiczowata fabuła, takie łopatologiczne granie na emocjach moim zdaniem.Film max niezły ale wybitny? no way moim zdaniem oczywiście. 2 godziny temu, ignazz napisał(a): Można iść w pastisz ale zoolander chyba jednak niskich lotów jest. Jakby przerysowanie przerysowania. Powiem tak, przerysowanie i przesada idealnie mi wjeżdża w zoolanderze ale zdaje sobie sprawę że nie każdy może lubić aż takie przegięcie a sama realizacja tutaj faktycznie może sam budżet nie pozwalał na lepszą albo wcale nie miała być lepsza tylko właśnie taka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2024 Śnieżne Bractwo - bardzo przyzwoite kino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 20 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2024 Godzinę temu, fluber napisał(a): Śnieżne Bractwo - bardzo przyzwoite kino Warto oglądać tą historię jeszcze raz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2024 Teraz, jack napisał(a): Warto oglądać tą historię jeszcze raz? Trudno powiedzieć, nie widziałem poprzedniej wersji. Ta zrobiła na mnie wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 9 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2024 Arrival - nowy początek Oglądał ktoś? Jak dla mnie jeden z leoszych filmów jakie ostatnio oglądałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2024 1 minutę temu, kuba2419 napisał(a): Arrival - nowy początek Oglądał ktoś? Jak dla mnie jeden z leoszych filmów jakie ostatnio oglądałem Oglądałem dawno temu ale pamiętam, że super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 15 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 Sisu - tylko dla wielbicieli rozwałki Niemców podczas 2 wojny. Film troche a'la Tarantino podzial na rozdziały + mięso lata tonami. Zaznaczam ze jak ktoś szuka ambitnego kina to będzie strata czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 15 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 9 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Sisu - tylko dla wielbicieli rozwałki Niemców podczas 2 wojny. Film troche a'la Tarantino podzial na rozdziały + mięso lata tonami. Zaznaczam ze jak ktoś szuka ambitnego kina to będzie strata czasu. Mnie rozwaliło to, że on tym koniem musiał jechać drogą zamiast z niej zjechać. Tylko wtedy nie byłoby filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 15 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 26 minut temu, jack napisał(a): Mnie rozwaliło to, że on tym koniem musiał jechać drogą zamiast z niej zjechać. Tylko wtedy nie byłoby filmu Hehe twardziel, znał swoją wartość xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi