Bostonian Opublikowano 4 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 11 godzin temu, steve napisał: To jest bajka? Ocenę ma aż za dobra, by nie obejrzeć. Film animowany. Swietna historia i wykonanie. Warto jednak zobaczyc najpierw pierwsza czesc sprzed 4-5 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 16 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 https://www.filmweb.pl/film/Czas+krwawego+księżyca-2023-805204 Ogladal ktos? W sumie przeszlo bez echa, pierwsze slysze a tu Di Caprio plus Scorsese i dobre oceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NieMy Opublikowano 16 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 (edytowane) 23 minuty temu, Reikai napisał: https://www.filmweb.pl/film/Czas+krwawego+księżyca-2023-805204 Ogladal ktos? W sumie przeszlo bez echa, pierwsze slysze a tu Di Caprio plus Scorsese i dobre oceny. w kinach w październiku, w maju była pewnie premiera na jakimś festiwalu edit https://filmozercy.com/wpis/posypia-sie-oscary-najlepsza-rola-leonardo-dicaprio-i-9-minut-owacji-dla-filmu-scorsese-w-cannes Edytowane 16 Lipca 2023 przez NieMy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 Oppenheimer - po prostu bardzo dobry film, nie nazwałbym go jakimś arcydziełem, ale z pewnością warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 26 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 A ja bym sie nawet pokusił o nazwanie arcydziełem. Wygląda jak zawsze doskonale i pierwszy raz u Nolana jest tyle dobrych ról pod względem aktorskim. Murphy, Damon, RDJ w głównych rolach oczywiście, ale świetnie wypadali też aktorzy na dalszym planie np Casey Affleck ktory ma ze 2 sceny i kilka minut na ekranie. Jedyne to czego bym sie przyczepił to początek filmu i "młodość" Oppenheimera, trochę tak wygląda jakby Nolan to robil zeby tylko odhaczyc. Nowe Mission: Impossible Dead Reckoning też doskonale się oglądało w kinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 26 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 1 godzinę temu, fluber napisał(a): Oppenheimer - po prostu bardzo dobry film, nie nazwałbym go jakimś arcydziełem, ale z pewnością warto Dobry, nie będę dawał skali punktowej bo jest trochę tak, że poruszana problematyka mocno przysłania grę aktorów i jakość ujęć. Myślę, że trzeba sobie obejrzeć drugi raz już bez pracy mózgu wokół samej bomby i jej konsekwencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 27 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 Na film chce pójść tylko dajcie mi znac czy czasem w roli głównej w imię BLM nie dali eddiego Murphy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 27 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 Ja po Tenet mam mocne hamulce jeśli chodzi o Nolana, ale no wypadałoby się wybrać w weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 28 minut temu, ignazz napisał(a): Na film chce pójść tylko dajcie mi znac czy czasem w roli głównej w imię BLM nie dali eddiego Murphy. Nie, sami biali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 27 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 39 minut temu, fluber napisał(a): Nie, sami biali W sumie wybuch bomby atomowej ma negatywny wydźwięk. Dlatego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 27 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 1 godzinę temu, ignazz napisał(a): W sumie wybuch bomby atomowej ma negatywny wydźwięk. Dlatego. dokladnie czarni graja mieszkancow Hiroszimy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 27 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 12 minut temu, julekstep napisał(a): dokladnie czarni graja mieszkancow Hiroszimy! Przed czy po zrzucie bomby? I pytam bo filmu nie widziałem a nie ze smieszkuje z katastrofy jakim było to bombardowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 1 minutę temu, ignazz napisał(a): Przed czy po zrzucie bomby? I pytam bo filmu nie widziałem a nie ze smieszkuje z katastrofy jakim było to bombardowanie Po zrzucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 20 godzin temu, the_secret napisał(a): Nowe Mission: Impossible Dead Reckoning też doskonale się oglądało w kinie Scena z Gabrielem i ciężarówka sprawiła, że Newton się w grobie przewrócił. Nawet mnie zabolało tak ordynarne oplucie praw fizyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 27 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 8 godzin temu, ignazz napisał(a): Przed czy po zrzucie bomby? I pytam bo filmu nie widziałem a nie ze smieszkuje z katastrofy jakim było to bombardowanie heheh, dobre dobre, 7/10 żarcik kolego, jak w tym kawale co w akcji ratowniczej zrzucali ludzi z wysokiego piętra podczas pożaru. "Spalonych nie rzucajcie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Chyba najlepsza mozliwa zacheta do obejrzenia filmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 26 minut temu, Reikai napisał(a): Chyba najlepsza mozliwa zacheta do obejrzenia filmu. Serio ? To, że ktoś jest zbyt głupi aby zrozumieć film i jego osadzenie w historycznych realiach jest dla Ciebie zachętą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 3 minuty temu, Sebastian napisał(a): Serio ? To, że ktoś jest zbyt głupi aby zrozumieć film i jego osadzenie w historycznych realiach jest dla Ciebie zachętą ? Widze klasycznie ego nie idzie w parze ze zrozumieniem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Sebstein ty boomerze skończony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 W sumie prawie 3h, wiec pasuje tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi