Skocz do zawartości

Filmy

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś na HBO leciały Starłorsy 7. Obejżałem sobie go po raz 3 ( nie żeby taki wybitny, ot po prostu tak wyszło). Naszło mnie pare wniosków:

- Rey jest zbyt podobna do Padme Amidali. To kierwa jego psia mać nie może być przypadek. Moc mi to podpowiada.

- Finn będzie kreowany na Solo 2. A i aktor co go gra wygadał się co do jego przyszłości ale kto chce ten sobie znajdzie. Nie będe komuś niszczył zabawy.

- Ben Solo nie wytrzymie w tej śmiesznej maseczce i wróci na jasną stronę. Choć po drodze powinien zachaczyć o psychiatryk. Mamuśka go za ucho zatarga do domu.

- Snoke będzie kimś znanym ze starych serii. Albo jakąś postacią, albo kimś o kim wspominano albo coś. Nie kupuje kogoś wziętego tak z dupy co nagle uparł się na zniszczenie Jedi.

- Poe szybciej bzyknie Rey od Finna.

Edytowane przez TuPalnik

Dziś na HBO leciały Starłorsy 7. Obejżałem sobie go po raz 3 ( nie żeby taki wybitny, ot po prostu tak wyszło). Naszło mnie pare wniosków:

- Rey jest zbyt podobna do Padme Amidali. To kierwa jego psia mać nie może być przypadek. Moc mi to podpowiada.

- Finn będzie kreowany na Solo 2. A i aktor co go gra wygadał się co do jego przyszłości ale kto chce ten sobie znajdzie. Nie będe komuś niszczył zabawy.

- Ben Solo nie wytrzymie w tej śmiesznej maseczce i wróci na jasną stronę. Choć po drodze powinien zachaczyć o psychiatryk. Mamuśka go za ucho zatarga do domu.

- Snoke będzie kimś znanym ze starych serii. Albo jakąś postacią, albo kimś o kim wspominano albo coś. Nie kupuje kogoś wziętego tak z dupy co nagle uparł się na zniszczenie Jedi.

- Poe szybciej bzyknie Rey od Finna.

No jest rozkmina, że ten Snoke to Darth Plageus,wspominany w 2 albo 3 części (ale to tam naciągane jak zresztą cała 7demka). Na moje to Poe bardziej pasuje na nowego Solo, lata jak dzikus i nie sra w majty dostając przy tym napadu astmy jednak gdzieś tam w galaktyce była plota, ze Finn to dzieciak Lando Carlisiana, nawet na pudelku jakieś zabawki było to. SW to byl zawsze film o rodzie Skywalkerów więc kto wie czy Luke nie powie do Rey siema wnuczka. Jakoś bym strawił ten film gdyby nie te chinskie gangi albanii łowców nagrod ktore spieprzyly mi cała galaktyke, ktora nigdy nie odwolywala sie bezposrednio do innych kultur tylko czerpala sobie stroje, architektóre itp.

Episode 7 to niezla kaszana, a już to co odwalil John Williams woła o pomste. Nudny ost bez jakies charakterystycznej sciezki, a w sumie każdy epek mial taką no może poza atakiem klonów. Myśle, ze Rouge 1 bedzie duzo lepszy.

No jest rozkmina, że ten Snoke to Darth Plageus,wspominany w 2 albo 3 części (ale to tam naciągane jak zresztą cała 7demka). Na moje to Poe bardziej pasuje na nowego Solo, lata jak dzikus i nie sra w majty dostając przy tym napadu astmy jednak gdzieś tam w galaktyce była plota, ze Finn to dzieciak Lando Carlisiana, nawet na pudelku jakieś zabawki było to. SW to byl zawsze film o rodzie Skywalkerów więc kto wie czy Luke nie powie do Rey siema wnuczka. Jakoś bym strawił ten film gdyby nie te chinskie gangi albanii łowców nagrod ktore spieprzyly mi cała galaktyke, ktora nigdy nie odwolywala sie bezposrednio do innych kultur tylko czerpala sobie stroje, architektóre itp.

Episode 7 to niezla kaszana, a już to co odwalil John Williams woła o pomste. Nudny ost bez jakies charakterystycznej sciezki, a w sumie każdy epek mial taką no może poza atakiem klonów. Myśle, ze Rouge 1 bedzie duzo lepszy.

Jedyne co czytałem ze świata SW, to właśnie o Plagisie ale czyż Plagis nie był nauczycielem Bane'a czyli jeszcze pierdylion lat przed tym co się dzieje w tej gównianej serii ?

Nie jestem specem od SW ale Bane to chyba uczył się z księgi Dartha Revana (znanego głównie z genialnej gry SW: KOtOR) i jest bohaterem z przełomu Starej/Nowej Republiki.

Yoda taki stary? W necie jest info, że urodził się 896 BBY, bez przesady :grin:

Ale tak w ogóle to chyba wszystko poza filmami i nowymi książkami jest teraz wrzucone przez Disney'a do SW:Legendy (czyli do kosza) więc raczej nie ma co się doszukiwać Bane'ów, Revanów, Wygnanych Jedi itd.

EDIT

Ale Bane zajebał Plagisa. Sithów było mało bo Sith zostawał kozakiem dopieroi wtedy, kiedy był gotowy pokonać i zabić swojego mistrza. Bane zajebał Plagisa.Bane był po Plagisie.

Nie Bane. Ten już długo był kaput. Darth Sidious, czyli Palpatine ;)

Bane poza "zasadą 2" to nie ma chyba aż takiego wpływu na to, czym jest SW Disney'a. Było sporo potężniejszych Sithów.

Co do filmu nr 7 to jak dla mnie jest niedopracowany. Za dużo znaków zapytania i wcale nie chodzi mi o tego dużego ziomka, zniknięcie Luke'a ani o drogę syna Solo do ciemnej strony. Irytuje mnie, że w częściach 1-6, w Starej Republice, chyba zawsze w uniwersum SW był jasno zarysowany konflikt, dwie strony - a teraz nagle są 3 :tongue:

Edytowane przez andy13

polecam film za jakie grzechy dobry Boże,

świetny przykład dobrego francuskiego kina

jak było to sorry!

Potwierdzam. Nic wybitnego ale pokazuje ile dzieli nasze kino od francuskiego

Edit

Jak juz tu jestem to z ostatnio obejrzanych

Polecam broken flowers birdman

Dla fanow nowy bourne

Edytowane przez blackmagic

No z reebotami to jest tragedia teraz Ghost buster 70 mln w plecy na starcie i dorbze może czegoś to ich nauczy, mało to scenarzystów z pomysłami na świecie, że trzeba odgrzewać stare kotlety? Jude gang ma w tym interes, żeby zatrzymaćkreatywnośc hollyłódz czy co ja się pytam. Serce drży na myśl o drugiej częśc Łowcy androidów, po co to ruszają ehh, a tak to sobie znowu niedawno skroiłem Drive bardzo lubie ten film, choć w top 10 nie jest.

A nie widzieliście konwencji wyborczej demokratów ? Mnie kierunki Hollywood nie dziwią. Debilami są Ci Amerykanie i tyle.

Właśnie przeczytałem coś w temacie - Pitbull. Niebezpieczne kobiety. Jest już zwiastun sequela nowego, gównianego Pitbulla.

Edytowane przez Findek

No z reebotami to jest tragedia teraz Ghost buster 70 mln w plecy na starcie i dorbze może czegoś to ich nauczy, mało to scenarzystów z pomysłami na świecie, że trzeba odgrzewać stare kotlety? Jude gang ma w tym interes, żeby zatrzymaćkreatywnośc hollyłódz czy co ja się pytam. Serce drży na myśl o drugiej częśc Łowcy androidów, po co to ruszają ehh, a tak to sobie znowu niedawno skroiłem Drive bardzo lubie ten film, choć w top 10 nie jest.

Drive ma dojebany klimat, ciekawą oprawę muzyczną, fajne światła i nieźle prowadzonego głównego bohatera . 

W klimacie aktorskim z grą świateł - Only God Forgivess. El Specyfico, niczym Wróg wspomniany wyżej z Gylenhallem