RappaR Opublikowano 2 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 2 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 Czy są różne wersje "Lotu nad kukułczym gniazdem"? Ostatnio oglądałem jak McMurphy grany przez Nickolsona zabiera kumpli na ryby, a mam wrażenie, że 100 lat temu widziałem wersję jak zabrał ich na mecz baseballa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 2 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 1 minutę temu, Szabla napisał(a): Czy są różne wersje "Lotu nad kukułczym gniazdem"? Ostatnio oglądałem jak McMurphy grany przez Nickolsona zabiera kumpli na ryby, a mam wrażenie, że 100 lat temu widziałem wersję jak zabrał ich na mecz baseballa. W szpitalu psychiatrycznym różne rzeczy się widzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 3 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2024 9 godzin temu, Szabla napisał(a): Czy są różne wersje "Lotu nad kukułczym gniazdem"? Ostatnio oglądałem jak McMurphy grany przez Nickolsona zabiera kumpli na ryby, a mam wrażenie, że 100 lat temu widziałem wersję jak zabrał ich na mecz baseballa. Kurde wieki nie oglądałem tego filmu. Narobiłeś mi smaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2024 Serio jest wersja na ryby? A ten rejs. Już sobie przypomniałem. A mecz to w TV z udawaniem? Czy było wyjście za mury? Bo obie sceny są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 3 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2024 No właśnie ostatnio jak oglądałem, to był wyimaginowany mecz w TV. Bez wyjścia na miasto. A zamiast wyjścia na mecz zaserwowano mi połów ryb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2024 42 minuty temu, Szabla napisał(a): No właśnie ostatnio jak oglądałem, to był wyimaginowany mecz w TV. Bez wyjścia na miasto. A zamiast wyjścia na mecz zaserwowano mi połów ryb. Obie sceny są ale film ma 3 godziny więc może dali skrót jakiś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 6 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 W dniu 3.03.2024 o 10:27, ignazz napisał(a): Serio jest wersja na ryby? A ten rejs. Już sobie przypomniałem. A mecz to w TV z udawaniem? Czy było wyjście za mury? Bo obie sceny są Ryby tak, ale wyjścia na mecz MLB nigdy nie było., Zresztą to było by niemożliwe, gdyż akcja filmu tak samo jak i książki dzieje się w Oregonie, a w tym Stanie nigdy nie mieli teamu MLB.,Dodatkowo mecz o który chodzi to game 2 World Series LA Dodgers @ NY Yankees z 1963 rozegrany na Yankee Stadium , dlatego nawet gdyby R.P Mc Murphy wziął ekipę do busa to musiał by przejechać na mecz spory dystans coast to coast, na ryby już bliżej bo stanowy szpital psychiatryczny w którym Forman kręcił film jest w Salem OR nad zatoką Depoe Bay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 6 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Chciałbym coś zakomunikować. Wszechobecne ostatnio stawianie Nolana i Villeneuve jako dwóch najlepszych reżyserów ostatnich lat to obraza. Obraza dla Denisa. Labirynt, Sicario, Nowy Początek, Blade Runner, Diuna 2.Gdzie tutaj miejsce dla rzemieślnika Nolana, wybitnego rzemieślnika ale tylko rzemieślnika który kiedy chce wyjść poza swoje ramy na ambitniejsze wody to przeważnie są to pseudonaukowe brednie. Jeśli ktoś się nie zgadza to zapraszam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 6 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 (edytowane) Nolan kręci lepsze filmy. I nigdy by nie nakręcił takiej wydymuszki jak Labirynt Tak na szybko: Nowy Początek - dobre kino scifi, nawet bardzo Diuna 2 - nie widziałem jeszcze, pierwsza część była dobra, uważam ją za taki przedsmak przed daniem własciwym ktorym powinna byc własnie nowa część Sicario - też bdb film, ale na niekorzyść reżysera działa troche fakt że Sequel zrobiony bez niego nie jest ani troche gorszy Blade Runner 2049 - top filmów ostatnich lat, ale trochę Villanueva wszedł na gotowe, postacie, swiat itp juz tu były Pseudonaukowe brednie itp pewnie pijesz do Interstellar. Też nie lubię za bardzo tego filmu A czemu Labirynt to wydymuszka? Imo nie ma w tym filmie tak duzo ciekawego więc zastosowano stary myk z celowym myleniem widza, sugerowaniem mu że chodzi o coś innego, większego (wątek z piwnicą księdza itp). Ale wiadomo ludzie sie jarają bo jest ten słynny "klimat" Edytowane 6 Marca 2024 przez the_secret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 6 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 A jakie filmy Nolana uważasz za lepsze od wyżej wymienionych Denisa? Ja filmy Nolana lubię, niektóre nawet bardzo ale przygniatająca większość to po prostu filmy do bólu poprawne, ładnie nakręcone ale nie ma tam filmów wybitnych.Mimo że Interstellar to pseudonaukowy bełkot to i tak jest jego najlepszym filmem bo nadrabia też innymi aspektami.Ładnie nakręcona ale nudna Dunkierka, niespójnie próba urealnienia Batmana - rozumiem koncepcję bo każdy reżyser ma do tego prawo ale wyszło średnio i też nadrabia trochę innymi aspektami w pewnym stopniu. Nawet w tym elemencie wizualnym w którym Nolan jest dobry to Denis wygrywa bo po prostu to on kręci najladniejsze filmy. Labirynt ma mankamenty i z wymienionych jest subiektywnie oczywiście najgorszym z nich ale nadal na bardzo wysokim poziomie, generalnie ja dziwnie postrzegam ten film bo niekoniecznie ta zagadka była w nim dla mnie najważniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 6 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 19 minut temu, Sewer napisał(a): A jakie filmy Nolana uważasz za lepsze od wyżej wymienionych Denisa? Incepcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 6 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Też fanem filmów Nolana raczej nie jestem, ale akurat Prestiż bardzo mi się podobał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 6 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 (edytowane) 37 minut temu, Sewer napisał(a): A jakie filmy Nolana uważasz za lepsze od wyżej wymienionych Denisa? Ja filmy Nolana lubię, niektóre nawet bardzo ale przygniatająca większość to po prostu filmy do bólu poprawne, ładnie nakręcone ale nie ma tam filmów wybitnych.Mimo że Interstellar to pseudonaukowy bełkot to i tak jest jego najlepszym filmem bo nadrabia też innymi aspektami.Ładnie nakręcona ale nudna Dunkierka, niespójnie próba urealnienia Batmana - rozumiem koncepcję bo każdy reżyser ma do tego prawo ale wyszło średnio i też nadrabia trochę innymi aspektami w pewnym stopniu. Nawet w tym elemencie wizualnym w którym Nolan jest dobry to Denis wygrywa bo po prostu to on kręci najladniejsze filmy. Labirynt ma mankamenty i z wymienionych jest subiektywnie oczywiście najgorszym z nich ale nadal na bardzo wysokim poziomie, generalnie ja dziwnie postrzegam ten film bo niekoniecznie ta zagadka była w nim dla mnie najważniejsza. Hmm z tych wymienionych Denisa to tak Najlepszy imo Blade Runner - przynajmniej 8 na 10 Później Sicario i Arrival - troszkę mniej, między 7 a 8 Diuna - 7 i Prisoners to takie maksymalnie 6 na 10 Co do filmów Nolana to na pewno Oppenhaimer jest lepszy, Mroczny Rycerz podobny poziom co BR2049. Incepcja niżej bo jednak traci ten film przy kolejnym seansie. Dunkirk doceniam wyżej po czasie, imo lepszy film od pierwszej Diuny na podobnym poziomie co Arrival. Ja osobiście od Nolana wolałem zawsze Finchera, a też często byli ze sobą zestawiani/porównywani ci reżyserzy Edytowane 6 Marca 2024 przez the_secret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Road House świetny bezmyślny blockbuster Moe to moja nowa ulubiona postać trzecioplanowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 33 minuty temu, RappaR napisał(a): Road House świetny bezmyślny blockbuster Moe to moja nowa ulubiona postać trzecioplanowa Ciężko o głupszy scenariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2024 25 minut temu, jack napisał(a): Ciężko o głupszy scenariusz True. Oglądałem z ciekawości dla Conora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 11 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 Furiosa / Joker / Wolverine & Deadpool. Całkiem gruby rok na takie szlagiery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 31 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2024 Leci grubo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 31 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2024 Nie popłacz się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi