Skocz do zawartości

East Conference 2012/13

croolick

Rekomendowane odpowiedzi

Pytam bo fakt, ze wiedziales o maxie 10$, sam go zmieniales, wiec miales czas na reakcje i mimo to ustawiales 100% budzetu mnie zadziwia.

Tzn chciales miec pewnosc, ze go pobierzesz bez szansy na przebicie? Czego sie spodziewales? Jakiejs wojny miedzy 10 chetnych GMow?

Jesli Cie to pocieszy to tez go ustawilem ;-) Co prawda duzo taniej i tylko testowo [a i przy budzecie 100$...], ale jednak chetny byl ;-)

wilq,

po pierwsze nie każdy ma takie doświadczenie jak ty. po drugie wczoraj byłem tu krótko, w przerwie między prasowaniem koszuli i pastowaniem butów zmieniłem budżet na 10$ no i wziąłem na szybko Litwina, bez kalkulacji długoterminowej. OK, przepłaciłem w kontekście tego, że prawdopodobnie nikt nie dał tyle ile ja- ale cholernie mi na nim zależało bo mam też Bargnaniego i w razie jego kontuzji zyskuje minuty Valanciunasa.

Poza tym mimo wszystko nie przeceniałbym roli budżetu na waiverów. Biorąc pod uwagę to, że na FA są tacy sobie gracze nie spodziewałbym się tutaj zdejmowania z zespołów graczy o których będą się bili wszyscy GM-owie...

zalias,

Jeśli tak- tym lepiej dla mnie:)

UWAGA!

W systemie Yahoo jest mały błąd. Pozwala rozegrać więcej niż 82 mecze dla graczy na pozycjach C i UTI. Zauważcie, że dla tych pozycji limit liczy się nie dla pojedynczej pozycji- ale dla sumy limitów i wynosi w obu przypadkach po 164 (2x 82 mecze). Jeśli zostanie wam do wykorzystania tylko 1 ze 164 meczów - to i tak będziecie mogli umieścić w składzie obu centrów (czy też graczy na UTI) i obaj będą punktować. Żeby się za bardzo z tym nie bawić, kontrolować- po prostu uznajmy, że jest to dozwolone.

Edytowane przez croolick

Dlaczego 15 zespołów a nie 18? W tym było 17 i każdy się zjawił na drfat. Im większa liczba, tym mniejsze znaczenie LBJa,Duranta,Paula a to jest plus według mnie :)

Co do Jonasa, to ustawiłem na niego swojego maksa, czyli 10$, tak więc Croolick nie masz czego żałować.

Panowie,

Pisałem o tym kilka dni temu, nikt nie zgłaszał uwag. Dopisałem już do regulaminu, ogłosiłem we wszystkich ligach, że będziemy grali w 15-zespołowych- nie mieszajmy już, proszę... Na razie niech zostanie 15-osobowa, jeśli w trakcie sezonu okaże się, ze 17-osobowa jest ok to wtedy ewentualnie zwiększymy ilość awansujących o 1 GM-a. Lepiej tak niż potem ciąć z 6 na 5 awansujących, ludzie będą mieć pretensje.

Im gorsze FA tym lepsza liga :) Tak jak napisałem wcześnie, bardziej liczy się draft lub transfery niż to kto pierwszy wyłapie grajka z FA (pod wypływem Jego ostatnie box score lub kontuzji ziomka z drużyny).

Ale jednoczesnie im glebsza liga tym trudniej nadrabiac straty, wg mnie jest dobry argument dla obu stron, wiec...

p.s Wilq tez jesteś za 18 zespołami zamiast 15?

Wszystko mi jedno i pisalem przy tworzeniu ligi, ze wielkosc to glownie kwestia podejscia do FAsow. Jakos wtedy nie bylo to problemem, wiec odnosze wrazenie, ze ludzie troche panikuja patrzac na FAsy W TEJ CHWILI chociaz sie to zmieni po rozpoczeciu grania.

IMHO najlepiej byloby to rozstrzygnac PO sezonie kiedy bedzie latwiej ocenic co na FAsach faktycznie bylo i co dalo sie z tym zrobic.

EDIT: Fakt, ze trzeba ustalic ilu awansuje jest tu problematyczny, ale tak czy inaczej nastawianie sie na 6 miejsce bedzie ryzykowne.

wlasnie w wiekszych ligach bardziej liczy sie to, kto pierwszy wylapie gracza z FA (bo akurat dostanie minuty z powodu kontuzji kogos z druzyny).

Nie do końca, bo większość tych grajków już ma swoich właścicieli, 18*13 daje 234 zawodników pobranych. W zeszłym sezonie na FA pewnie byliby Pekovic czy Lin i oni w zwykłym FP mogliby sporo namieszać, w Roto już nie do końca bo oboje mają swoje ograniczenia i właścicielowi, który by ich pierwszy zgarnął, mogliby się na wiele nie przydać. Na liga jest chyba publiczna, wejdź i zobacz kogo mamy na FA :)

wiesz, wiem jak to wyglada w FBX, gdzie jest 20 druzyn i tacy "losowi" FAs robia wieksza roznice niz np. w 10 zespolowej lidze.

Ale mac slusznie zauwazyl, ze takich jest duuuuuuzo mniej bo wiekszosc kandydatow juz jest w skladach ergo ogolem wplyw FAsow na lige jest mniejszy nawet jesli pojedyncza losowa eksplozja bedzie miala wieksze znaczenie niz w malej lidze.

wiesz, wiem jak to wyglada w FBX, gdzie jest 20 druzyn i tacy "losowi" FAs robia wieksza roznice niz np. w 10 zespolowej lidze.

Jest jednak kilka różnic. w FBX jest sporo osób, które tankują i dla których ma znaczenie "perspektywiczność" jak i to jaka będzie sytuacja zawodnika w przyszłym sezonie. Np Ty w zeszłym sezonie trzymałeś w składzie Kirilenko, a w sezonówce o której tu mówimy byś tego nie robił. W FBX w której ja gram, najlepszymi FAsami byli Lin, Pekovic. Niech taki Wilq pół sezonu gra na małą liczbę strat i pozyska Lina. Zysk będzie miał spory w niektórych kategoriach, ale już TOVa na którego się nastawiał liczyć za bardzo nie będzie mógł. Wpływ ich na 18 zespołów będzie niewielki. Jak ktoś skopał draft, to jeden grajek dużej różnicy mu nie zrobi, zwłaszcza biorąc pod uwagę to czy będzie pasował do przyjętej taktyki.

większość kandydatow jest juz w skladach, wiec jesli pojawia sie juz jacys wartosciowi zawodnicy (np. ci dzieki kontuzji kolegi), to w wiekszym stopniu wplywaja na lige. (wez tez pod uwage to, ze w mniejszej lidze prog bycia wartosciowym jest inny niz w wiekszej i ja bym wcale nie byl taki pewien, ze w porownaniu z mniejsza w wiekszej lidze mamy mniej przypadkow, ze jakis FA staje sie wartosciowy)

zreszta ja to widze nawet po tym, jak musze grac. np. w zeszlym sezonie w 10 zespolowej FB1 wygralem majac stosunkowo malo ruchow na FA, bo wystarczylo miec dobry draft plus jakies tam drobniejsze zmiany pozniej. natomiast w 18 zespolowej LE (liga roto Mac) zajalem drugie miejsce, czy rok wczesniej pierwsze i mimo tez dobrych draftow musialem nakombinowac na FA, bo kazdy nowy gracz dochodzacy do puli wartosciowych dawal przewage - wieksza niz nowi wartosciwi FAs w FB1.

Jacy to FA byli przełomowi w 18 osobowej lidze? I czy była to liga z aukcją? W FB7 czy tej co była ostatnia, w zeszłym sezonie po paru meczach na FA poszedł Steve Nash, w tej co ja grałem dwa razy na FA poszedł Elton Brand,Rubio.

Jak najbardziej prosiłbym o cofnięcie tej wymiany. 100% budetu na Price'a nie dam :)

bulek,

tak sobie myślę, że sprawiedliwie będzie jeśli zaoferujesz taki sam % swojego budżetu jaki dałeś kiedy myślałeś, że masz ponad 100$. Ewentualnie mogę po prostu zabrać Ci z budżetu odpowiednią kwotę i dodać Price'a

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.