Skocz do zawartości

[FBX] FBX#3 - Sezon 2012/13

ms9

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra, ode mnie leci Delfino i jestem pod krechą.

Orlando Magic – Maciek9020 - 452,75

1) LeBron James 71,55

2) Josh Smith 58,40

3) Chris Bosh 45,15

4) Jarrett Jack 43,20

5) Nikola Pekovic 36,45

6) Jameer Nelson 34,80

7) Samuel Dalembert 31,55

8) Hedo Turkoglu 31,40

9) Marshon Brooks 28,30

10) Kirk Hinrich 21,40

11) Meyers Leonard 20,00

12) Alec Burks 15,55

13) wirtualny gracz 15,00

Edytowane przez Maciek9020

QAS, top 10? Ja wiem, ze powstaly w LA dreamt team nie pomogl moim gwiazdom (Kobemu, Nashowi czy Dwightowi), ale oprocz ww tria z Kaliforni w zespole mam Nowiztkiego, Pierce'a i zawodzacego wedlug wielu Johna 50 fp Walla. Jesli dodamy do tego Beasleya, ktory bedzie mial sporo minut w Suns + to ze nie zawacham sie oddac mlodziez (jesli takowa znajde na FA :P) za doswiadzconych, ale lepszych graczy na ta chwile to wydaje mi sie ze jestem raczej kandydatem do pudla niz do top10.

było ledwo TOP10 i to jest poza TOP3, nie ma poziomów pośrednich.

generalnie wojuje się o: WIN, PUDŁO, TOP10. zależy kto ma jaki miecz...

Ale to jest delikatna rownica w predictions miedzy top 3 a top 10, jakies pewnie +5fppg w sredniej. Na moje oko mocne zespoly maja piotrek, maciek ty i soobi. Nie to ze jestem nieskromny, ale watpie zebym wypadl po za top 5 (choc to dla mnie pesymistyczna wersja). Po prostu uwazam, ze strasznie nisko cenisz moich graczy. Jak mozesz to podaj swoje predictions dotyczace zalozmy kluczowych 5-6-7 (w zaleznosci od zespolu) graczy pod wzgledem sredniej u ww piatki zespolow. Reszte i tak sie czesto rotuje. U mnie poprosze Howarda, Walla, Bryanta, Nowitzkiego, Nasha, Pierce'a i Beasleya ...

marzec zajmij się analizą drużyn ze swojej (zawsze tej samej...) połówki tabeli ; )

jak antek uniknie kontuzji to będzie groźny, ale ja w to nie wierzę, próchno jest łamliwe...

Ale jakie łamliwe?

Wall "tez sie łamie"- ostatni sezon komplet 66 meczy.

Dwight do czasu ostatnie kontuzji absolutny iron man top2 calej ligi, a i podobno ma wrocic na openera

Kobe, Dirk czy Pierce moga grac z wieloma kontuzjami, bo to sa tego typu gracze, którzy zacisna zeby i beda grac. Np Pierce opuscil 7 meczy w ostatnich dwoch sezonach, Kobe 8, a Dzik troche ponad 10. Jesli to sa zlamasy to ja nie mam pytan.

A wogole srednia siodemki moich najwazniejszych graczy to wedlug Twoich przewidywan to + 45 fppg, wiec jesli dodam troche jakis 30stek, to spokojnie powinienem zakrecic sie wokolo 40 fppg w sredniej, a to nie jest granica pierwszej i drugiej dziesiatkia, a zaleznie od sezonu walka o pudlo/ majstra ...

ps, najfajniejszy sklad ma Maciek (tak z33 to Twoj stary sklad, LeBron wrocil do "Ciebie":P)

Zdrowie jak zawsze będzie najważniejsze ale przy normalnym sezonie takie drobne kontuzyjki na tydzień nie będą od razu oznaczały straty 4-5 meczy jak w zeszłym.

Dlatego antek będzie walczył o TOP3 spokojnie tym bardziej że jak sam napisał nie zawaha się trejdnąć młodzież dla starszego i pewnego.

Wie że i tak go czeka rebuilding więc czemu nie grać za wszelką cenę o "repeat"?

To powoduje że jemu będzie najbardziej zależało, bo np. w zeszłym sezonie Maciek nie zaryzykował oddawania połamanych za grających w imię budowania zespołu na lata, a mistrza miał w zasięgu. I teraz dalej jest głównym contenderem ale czy starczy determinacji jak znowu któryś wypadnie?

QAS jest nieobliczalny i też może przerzucić pół składu, ale jak dla mnie jego trójka z Indiany nie ugra wiele więcej niż ma, Duncan znacznie mniej, DMC pozostanie zagadką czy będzie znowu chciał zmienić trenera/klub, i kluczowi: Dragic, Bargnani i Felton - jak dla mnie toto lotek z ich formą, podejściem do gry i presją na nich. Jak wyciągnie z FA znowu takiego Lina i go tym razem nie wyrzuci to ma szanse na TOP5.

dla mnie kolejność to: LAL, Orlando, Sacramento, Suns, Nets, Rockets, 76ers, potem dużo chętnych w tym i Dallas :)

mhm ja liczę że trójka z Indy zagra lepiej, Granger wolno wchodzi w sezon zawsze (no i tym razem bez preseason i z grą co 2 dni ze 30 meczów tego wyszło...) ale 45 powinien robić (jak w drugiej połówce sezonu, tym bardziej że nie zatrudnili rozgrywajka tylko dalej katują coś ala princetone), Hibbo też stały progres z roku na rok, no i mój ulubieniec George - liczę na 45 i za rok 50, potem jeszcze lepiej...

co do reszty, DMC pod Westphalem gra na 60 (i to w ledwie 30 minut ! jak dostanie 35 to chowajcie się Lebrony...), Bargs z Lowrym powinien się czuć lepiej, a na pewno gra będzie szybsza, Felton i Tragić dla mnie to pewniaki do 40 i 45, a po cichu liczę na więcej. Okafor zagadka, ale waży mało...Duncan może ciut spaść, wiadomo - OLD...

Ridnour jest śmiesznym typkiem, ale dopóki nie wróci Rubio to będzie siekał po 40 (a 4 ostatnie mecze sezonu miał +50 !), potem leci na FA...

także poza Timem wszyscy ciut lepiej, a Felton, DMC, George i Tragić to mój pewny upside.

cieszę się że spuściłem Twój pick marcos bo ostatnią wymianą wskoczyłeś do TOP10 i będziesz groźny...

QAS, jestes troche niekonsekwentny. Bo Twoj trzon po za Kuzynem (zalozmy ze bedzie tylko troche slabszy od Dwighta) wedlug Twoich wyliczen powinien robic tak 40, 45, czyli tyle ile moi liderzy po downswingu ;] Tylko ze Twoj trzon mimo ze bedzie robil porownywalne liczby to contender (i glowny kandydat do mistrzostwa, jak juz nie raz pisales :D), a moi mimo ze beda robic porownywalne liczby to tylko top10. Ta niekonsekwencja mnie boli. Inna sprawa, ze jesli poczatek sezonu bede mial kiepski to moze i skoncze po za top 10, ale tylko po to by przypickowac i oddac w trade'ach doswiadczonych graczy.

ps, najfajniejszy sklad ma Maciek (tak z33 to Twoj stary sklad, LeBron wrocil do "Ciebie":P)

no faktycznie miałem kiedyś LBJa, nieźle :D już nawet tego nie pamiętam... stare dzieje. w pierwszym sezonie w #3 byłem na pudle w #2 nawet drugi byłem, pamiętam że rzutem na taśmę przegrałem pierwsze miejsce z Dunkfunem. może kiedyś jeszcze wskoczę na pudło, ale to już nie czasy że wstawałem o 6 rano żeby łowić na FA :D

Jak zwykle jest kilka mocnych drużyn, ale największe szanse daje Antkowi i QASowi. Antek robi najlepsze wymiany w trakcie sezonu i od kiedy tutaj gram zawsze robił trade'y, które zmieniały ustawienie na podium. QAS ma bardzo dużo talentu, ale z takimi drużynami bywa również tak, że nie realizują swojego punktowego potencjału - dużo będzie zależało od tego czy QAS będzie gotowy poświęcić długoterminowy talent za krótkoterminowe punkty.

Jeśli chodzi o moją drużynę to nie będzie popularna gdyż nie ma tu wielu ciekawych nazwisk, ale w przeciwieństwie do QASa (przepraszam jeśli pomyliłem wypowiedzi) sądzę, że mam wielu graczy, którzy poprawią wynik z zeszłego sezonu. Liczę na szybki powrót Rubio i mam nadzieję, że utrzymam się na podium.

niestety lk brak Ci gracza w stylu Tragić, Peković, Beasley, OJM, Kirilenko itp.

takiego który wiadomo że sieknie 10-15 fppg więcej niż waży...

bo Jennings czy Melo mogą się podciągnąć o te 2-3fppg, ale KG może boleśnie spaść (wrócił Wilcox, wrócił Green, doszedł Sully, FabM to DLeague na razie, ale kto wie...)...

bo tak naprawdę wygrywa się posiadając 10 ludzi którzy łącznie ważą 415fppg i mają upside żeby zrobić jakieś 450fppg...

kontuzje oczywiście mogą pokrzyżować wszystko, ale z grubsza to gwarantuje sukces...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.