Skocz do zawartości

Typowanie PO (z nagrodami pieniężnymi)

Artlan

Rekomendowane odpowiedzi

Wyniki po 1 rundzie:

1. rahu-23

Tomek4 - 23

3. Luki - 21

liv -21

theo001-21

6. Boowka-20

7. artur86 - 18

Pendriu - 18

Szoszon-18

10. Artlan - 17

11. matek-15

obywatelPP-15

KotBehemot-15

karlossg- 15

Ilość poprawnych typowań poszczególnych serii:

Miami Heat v. New York Knicks - 9 osób przewidziało dokładny wynik

Indiana Pacers v. Orlando Magic - 8

Boston Celtics v. Atlanta Hawks - 8

Memphis Grizzlies v. Los Angeles Clippers - 3

Nikt nie przewidział wyników:

Chicago Bulls v. Philadelphia 76ers ;)

San Antonio Spurs v. Utah Jazz

Oklahoma City Thunder v. Dallas Mavericks

Los Angeles Lakers v. Denver Nuggets

Jak widać wschód był duuużo bardziej przewidywalny (a byłby jeszcze bardziej gdyby nie wypadł Rose). Ewentualne komentarze do wyników proszę w sąsiednim wątku - tutaj tylko typy + wyniki.

O ku*wa, drugi jestem :o Ale to nic, bo w drugiej rundzie postawiłem na Sixers i już wiem, że się wygłupiłem :D Więc popłynę ;)

Ilość punktów Jordanowska :)

Jeszcze co do typowania mistrza:

6 osób - Miami (Luki, Artlan, Boowka, Pendriu, rahu, Tomek4)

4 - Lakers (artur86, matek, liv, karlossg)

2 - Chicago (theo001, KotBehemot) :devilish:

1 - Boston (obywatelPP)

1 - Oklahoma (Szoszon)

Pamiętajmy, że za poprawne wytypowanie mistrza jest aż 10 punktów (tyle co za wytypowanie 2 dokładnych wyników serii) więc jak dla mnie wygra jedna z tych osób, które tego mistrza wskażą.

Ciekawe, że nikt z typujących za kasę nie wskazał San Antonio jako mistrza. Może być ciasno, jak Spurs zdobędą misia.

będąc w USA nie miałem jak zająć się typowaniem na czas więc może chociaż wpuścicie mnie z opóźnieniem

postawię na Spurs i 10 punktów odrobię z marszu?!

a jakie mam wyjście? dla zabawy a nie kasy!

uczciwie przyznam że pierwszą rundę wytypowałby tak

bóls vs 76ers 4:2 - wtopa

miami-ny 4:2

indy-magic 4:0

hawks-celts 3:4

sas vs jazz 4:1

okla vs dallas 4:2

la vs denver 4:1

mem vs clips 4:3 - wtopa

ile to punktów?

@ignazz - z takimi typami byłbyś ostatni, bo nawet jednej serii dokładnie nie trafiłeś ;)

A w kontekście kontuzji Bosha + tego, że OKC leżą dobrze Spursom spodziewam się kolejnego tytułu z gwiazdką w skróconym sezonie dla SAS i być może to na nich postawiłbym kasę gdybym mógł typować jeszcze raz.

@ignazz - z takimi typami byłbyś ostatni, bo nawet jednej serii dokładnie nie trafiłeś ;)

A w kontekście kontuzji Bosha + tego, że OKC leżą dobrze Spursom spodziewam się kolejnego tytułu z gwiazdką w skróconym sezonie dla SAS i być może to na nich postawiłbym kasę gdybym mógł typować jeszcze raz.

co robić!

tak bym typował bez wiedzy z pierwszego dnia PO

droga spurs rzeczywiście może być do tytułu otwarta poprzez różne wydarzenia losowe co nie umniejsza że to co grają w tym sezonie przechodzi wszelkie pojęcie a i tak nikt w Nich nie wierzy....

nie wiem czy był już taki mistrz bez dominującego 1 gracza ( a'la Rakiety) czy mega silnej S5 (a'la pistons) ale za to z napierdalającymi co najmniej 7 osobami trójki ( Manu, Green, Bonner, Diaw, Leonard, Jax, Neal), i 12 osobową rotacją...gdzie każdy może być Hero!

może zróbmy tak, że jeżeli "twój" mistrz odpadnie, to możesz wytypować nowego tylko możesz za niego zdobyć już o 2 pkty mniej za każdą rundę? Czyli np. teraz zmieniam na Heat i jak wygrają to mam za nich nie 10 pkt, a 8.. Wiadomo, że piszę to, bo to ja jestem w takiej sytuacji, ale wydaje mi się to dosyć fair, bo tak to mogę nawet być najlepszy w typowaniu serii do końca, a na końcowe zwycięstwo właśnie nie mam już szans z pechowych powodów.. ;)

A i w sumie w ogóle może każdy niech ma prawo do zmiany, nawet jeżeli jego mistrz dalej gra, ale np. widzi, że Lakersi grają taką nędzę, że szkoda gadać. na tych samych zasadach co powyżej. co myślicie? boja myślę po prostu, że bez tego kilka osób jak ja, Kot i ci co stawiali na Lakers, w praktyce są już zdyskwalifikowani w całej zabawie, a przecież za nami dopiero I runda.

Zmiana przed samym finałem dawałaby możliwość zarobienie już tylko 2 "oczek".

Edytowane przez theo001

Tylko w takim wypadku to będzie bałagan gdy po każdej kontuzji wszyscy będą zmieniać typy? Żeby tego uniknąć możemy ustalić, że po pierwszej rundzie można wybrać jeszcze raz i za to jest 5 punktów, a Ci co zostają przy swoich mają 10. I koniec.

Alternatywa - zmodyfikować ilości punktów za mistrza żeby stanowiły tylko fajny bonus jak ktoś trafi (np. 5 punktów czyli jedna wstrzelona seria).

Osobiście jednak mam wrażenie, że jest to nie fair w stosunku do tych, którzy z typów są zadowoleni i ogólnie zmienianie zasad podczas gry jest słabe.

Ja na początku uważałem, że za wytypowanie mistrza jest za dużo punktów. Jednak poza mną nikt nie protestował więc pomysł Lukiego (żeby dawać 10 pkt) się utrzymał. Sami więc jesteście sobie winni, bo gdybyście mnie wtedy poparli to za mistrza byłoby np. 4 czy 5 punktów i nawet ci, którzy by go nie wskazali a typowali dobrze resztę to mieliby szanse na wygraną. ;]

Teraz niestety za późno na zmianę punktacji. A co do twojego pomysłu to ja jestem zdecydowanie przeciw. Skoro już dajemy aż 10 punktów za wytypowanie mistrza to chodzi o to, żeby była jakaś trudność w typowaniu a najtrudniej przecież wskazać mistrza przed PO a nie np. przed finałami. Nie zmieniajmy zasad w trakcie gry, bo to może wypaczyć wyniki.

no jak uważacie, ale właśnie za dużo jest pkt za tego mistrza i jeżeli nie wygrają Celtics albo Thunder, to rywalizacja będzie toczyć się tylko raczej pomiędzy typującymi Heat, niezależnie jak dobrze serie będzie typować reszta ;)

i nie mówię to w interesie głównie swoim, ale nas wszystkich, bo chodzi przecież o zabawę i żeby jak najwięcej typerów do końca się liczyło.