Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2011/12

mycek

Rekomendowane odpowiedzi

Gibson nie jest lepszy od Boozera!

W ataku jest bezużyteczny prawie jak Noah, a sorry nie ma szans wygrac czegokolwiek bez choćby jednego dobrego w ataku wysokiego, a Byki dysponuja tylko CB5, wiec nie pierdziel jak to Gibson dobry, bo on czasami w ataku 2x wiecej straci niz w obronie odda

Booz lepiej stawia zasłony, rywale go nie zostawiają a to w koncówkach bezcenne!

Lekko to ten Carlos u nas nie ma :)

Ale na serio, ogarnijcie się Panowie, Gibson lepszy od Boozera? No bez jaj. Taj to jest perfect fit na ławkę, a nie starter w drużynie walczącej o mistrzostwo. Całościowo rzecz ujmując Boozer > Gibson (i raczej nie sądzę, że to się kiedykolwiek zmieni).

Żeby nie było, nie piszę tego pod wpływem meczu z Suns bo go nie widziałem.

Ale niech mi ktoś z oglądających napisze jakim cudem Boozer tak nawyprawiał? Co było powodem? Brak Rose'a, obecność RIP'a, c***owość obrony Suns, czy Mycek do niego dzwonił?

U boozera można zauważyć mentalność shootera.

Jak mu siedzi to mu siedzi i nikt nie jest w stanie go zatrzymać a dodatkowo ma świadomość tego że od niego dużo zależy i automatycznie lepiej gra w obronie bo się stara.

11 asyst z pozycji numer 2, rip to najinteligentniejszy gracz jakiego przyszło mi oglądać. Nie wiem, miarka mała, obrona suns słaba, ale może rip jest tym mostem pomiędzy obwodem a duetem podkoszowym. Zobaczymy, czekam na jakieś mecze z konkretnym przeciwnikiem, bo wczoraj to i nawet gortat w D dupy nie urywał, podobnie zresztą jak byczki. Nie wiem czy było to dla was odczuwalne ale mi kurewsko brakowało wczoraj rose'a w obronie, nash robić co chciał, cj nie nadążał, miał mnóstwo miejsca na dystansie i mid range, więc trafiał, z rosem nie miałby tak łatwo. I nie ma na to cyferek ale widać że obrona pg jednak coś tam znaczy.

Jeśli chodzi o taj vs boozer. To defensywnie tak, poza tym zresztą trudno mi znaleźć tak na szybko 3 lepszych obrońców na pf od taja, ale sęk w tym że taj nie jest ogarnięty w offensywie, bo tak: pnr skończy ale nie jest w tych sytuacjach inteligentny bo często chce zrobić coś efektownego i mu poprostu nie wychodzi. Taj miał swego czasu (podczas nieobecności boozera) epickie występy jeśli chodzi o mid range, teraz przypakował co przełożyło się na stratę wyczucia rzutu w tym sezonie nie jest jakoś wybitnie, wręcz słabiej niż w ubiegłych latach. Taj lepiej radzi sobie inside, jakiś hak, zbiórka, putback, cut. W post raczej słabo, za słaby fizycznie i za mało cierpliwy, mnóstwo up and under try bez większych korzyści, a czasem nawet głupia strata typu potknięcie się o własne nogi. Taj tak jak napisał jo, nie stanowi zagrożenia, można go odpuszczać, boozer ma wyrobioną markę, wcale nie stracił umiejętności i nie można go odpuszczać tak jak taja i to go czyni lepszym zawodnikiem.

Generalnie jeśli utrzymamy styl i formę to derrick może sobie spokojnie popijać gatorade na ławeczce.

Przeciwnik nie wybitny w najbliższej przyszłości, gra dobra, offensywnie nawet zajebiście dobra. Po części wynikiem tego jest klasa rywali ale też rip jest takim czarodziejem w opasce który wychodzi, pobiega po zasłonach i robi się automatycznie mnóstwo miejsca dla boozera i dla joakima. Nagle też (po powrocie ripa) ktoś sobie przypomniał o boozerze który poprostu dostaje piłki i kończy. Jak noah wczoraj zajebał dream shake to ja spadłem z krzesła, do tego 1-10 jamisona nie było przypadkiem. Znowu wyjdzie że się jaram ale tak nie jest poprostu widzę że jeśli da się piłkę boozerowi to boozer się cieszyć i boozer robić nawet dwa bloki w JEDNYM meczu+ boozer starać się w obronie a co za tym idzie joakim nie musi odpowiadać za wszystko co skutkuje że jest konsekwentny w swoich decyzjach w D.

Czekam z niecierpliwością na trudne mecze. Chce zobaczyć czy rip będzie w nim takim difrens mejkerem jakim jest przeciwko średnim/słabym.

Drugie wyniki glosowania.

Noah drugi wsrod centrow, przed chandlerem, i jesli nix beda miec 3 zawodników w asg a bulls 1 to ja się pytam co to k**** ma być.

Deng jest daleko ale jesli thibodo będzie coachem east to możemy mieć 3 graczy w asg.

aha, watson.

slabiej w obronie (nash, pierwsza q irvinga) ale w ataku pewny sk****syn swego. Mówi że gra dopiero na 60% ale jest tak efektywny że głowa mała, wczoraj miał dwa razy więcej punktów niż rzutów+ często myśli o podaniu, ale tu też zasługa maski bo w huj pomaga w rozgrywaniu.

Znowu wyjdzie że się jaram ale tak nie jest poprostu widzę że jeśli da się piłkę boozerowi...

boozer jest ok jeśli jest wykorzystywany, jeśli nie to równie dobrze można grać w 4.

To Ci próbuję przekazać przez kilkanaście postów i piszę o tym w co drugim ale może kiedyś...

mycek dla Ciebie albo wszystko jest zajebiście i super, albo beznadziejnie, mogiła, c***nia, gdzie szukasz wymian z Wizards i sadzasz Noah na ławke

a jak Ci sie mówi ze "poczekajmy aż zespół zagra wreszcie razem", aż wróci RIP, żeby zobaczyc co i jak to lamentujesz że Boozer nie pasuje i pasować nie będzie

Ja staram sie zrozumieć co Ty próbujesz przekazać w swoich postach, ale za duzo w nich chaosu i wzajemnie wykluczających sie informacji

próbuje Ci przekazać to że jeśli boozer ma być pomijany w ataku to lepiej go wymienić.

a jeśli iść tą drogą, że pomijamy gracza w post (boozera) to sprowadzić spot up shootera pod rose.

iść jedną drogą (granie rosem i boozerem) albo drugą (rosem z otaczającymi go shooterami)

pojąłeś?

kurde.

jeden wraca drugi siada.

deng out na kilka meczy wg. lekarza ale wypowiedz toma mnie przeraziła: We’re disappointed for him that he’s injured because he's put so much work into it

brzmi jakby deng wypadl na caly sezon.

rose mowi ze bedzie gral ale nie wykuruje już w tym sezonie palca na 100%.

damn..

taj out, noah moze byc zmuszony zagrac (deng w poprzednim meczu gral sporo na 4) teraz nie ma kto grac !

no i sie nam Bulls sypią jak gruszki ulęgałki... ja pierdziele, wychodzi na to, ze tylko Boozer jeszcze sie jako tako trzyma

Jak mają sie kontuzjować to lepiej teraz niz w kwietniu, ale zeby tylko do kwioetnia powracali bo będzie lipa

A cos wiecej o tym nadgarstku Denga wiadomo?

pierwsza reakcja to 'damn'

ale mamy dopiero poczatek sezonu, lu gra 40 mpg i nie wyobrażam sobie że bez przerwy utrzymałby formę do i przez PO. Więc + w tej sytuacji jest to że odpocznie. Oczywiście już pierdoli że chce grać z heat ale to nie ma sensu, po co ryzykować. Pocieszające jest to że a) to nie jest ręka rzucająca B) kobe w tym sezonie gra z tą samą kontuzją, a widać że mu specjalnie nie przeszkadza. Nie fajne zas jest to że po ewentualnej operacji Lu będzie pauzował pół roku. Operacja w wakacje odpada bo IO, a Lu jest gwiazdą UK i wystąpić wręcz musi.

Zobaczymy czy thibodo jednak się złami i da kilka minut butlerowi. Jesli nie teraz to kiedy?